KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Na sud Zvezdu "tera" i Uvalin!

Dosadašnji trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin rekao je da ne zna zašto je dobio otkaz, kao i da je iznenađen ovakvim postupkom ovog košarkaškog kluba.

00047290.jpg

- Nemam komentar, jer ne znam zašto sam dobio otkaz. Samo mi je došao čovek (generalni menadžer Mirko Pavlović) i rekao "više nisi trener". Stvarno ne znam zašto - rekao je Uvalin agenciji Beta.
Prvi tim preuzeo je član stručnog štaba reprezentacije Saša Nikitović, a trener Uvalin je dodao da ugovor neće biti raskinut sporazumno!
- Ugovor će biti raskinut na štetu kluba, jer sam ispunio sve što su tražili od mene. Potraživaću novac za ovu i za sledeću sezonu, jer neću da prihvatim ničije priče i zavrzlame – rezigniran je bio Uvalin.
Dakle, uprava Crvene zvezde sada ima još jedan problem, a Uvalin je rekao da će se u ponedeljak javnosti obratiti saopštenjem.

Pavlović: O Uvalinu ništa ružno

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović istakao je da ne misli ništa loše o smenjenom treneru Mihailu Uvalinu, prenosi Beta.

00047338.jpg

- Sa Uvalinom sam blizak ceo život i ne mislim ništa ružno o njemu. Videćemo se opet za nekoliko dana i pričaćemo o svemu - rekao je Pavlović posle prvog treninga koji je sa ekipom imao novi trener Saša Nikitović.
Uvalin je juče smenjen sa mesta trenera, ali nisu navedeni razlozi.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Kolaro: Pavlović izgubio kompas

Potpredsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Klod Kolaro je izjavio da je smena trenera Mihajla Uvalina znak da je Mirko Pavlović, generalni menadžer kluba sa Malog Kalemegdana "izgubio kompas".

00047371.jpg

- Smena trenera Uvalina je još jedna u nizu iracionalnih odluka i znam da je Mirko Pavlović izgubio kompas. Ja sam i dalje potpredsednik kluba, kao što je gospodin Dragan Ristić, član Upravnog odbora. Upozoravao sam da UO ne postoji i da klub treba da sazove Skupštinu. Pavlović to nije želeo - prenosi Press reči Kolaroa.

Pavlović: Nisam potpisao štetno poravnanje po Zvezdu

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović rekao je da potpredsednici kluba Dragan Ristić i Klod Kolaro vrše pritisak na njega da potpiše, kako je ocenio, štetno sudsko poravnanje u sporu sa bivšim sponzorom, kompanijom Lukoil.

00047350.jpg

- Sada je već postalo jasno da su svi događaji u proteklih par dana iskoordinirani i da iza svih napada na mene stoje gospoda Ristić i Kolaro, koji od mene zahtevaju da potpišem štetno sudsko poravnanje u sporu sa Lukoilom AD Beograd - navodi se u Pavlovićevom saopštenju, a prenosi Beta.

Pavlović je naveo da se o svemu konsultovao sa advokatima.

- Procenu da je ponuđeno sudsko poravnanje štetno za klub doneo sam na osnovu uvida u dokumentaciju u klubu i mišljenja advokata koji su vodili i dalje vode sudske sporove sa Lukoilom.

Pavlović je naveo da je sva dokumentacija dostupna u klubu.

- Kompletna dokumentacija o ovom slučaju biće prezentovana na sledećoj Skupštini kluba, a za sve klupske zvaničnike, zvaničnike Sportskog društva i državne organe ona je dostupna u klubu – istakao je Pavlović.

Sportal

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Svi guslaju neku svoju pricu a klub je na samrti. Izlaz iz ove agonije se ne vidi, vise niko ne zeli ni da pomogne. :dntknw: Veceras je Death gost kod Tegija u emisiji Mirko Pavlovic.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Super što si javio ali teško da ću da gledam, trenutno imam provblema tehničke prirode...:dntknw:

Nego oglasio se i Pešić...

"Pravi zvezdaši da izađu na videlo"

Trofejni srpski stručnjak Svetislav Pešić je doveo Valensiju među osam najboljih ekipa u Evropi, ali uprkos velikom poslu, ne propušta da prati zbivanja u srpskoj košarci.

138203_svetislavpesic_f.jpg

Bivši trener crveno-belih smatra da je kucnuo čas da se svi kojima je crveno-bela boja u srcu, aktiviraju i pomognu u projektu spasavanja posrnulog diva sa Malog Kalemegdana.

“Finansijski problemi Zvezde nisu od juče, niti se dešavaju samo u njoj. To traje godinama. Veliki deo Evrope se takođe muči s finansijama, a kod nas je, recimo, Partizan samo zahvaljujući sjajnim rezultatima uspeo da "odloži" probleme. Mislim da je sada idealna prilika da veliki i pravi zvezdaši izađu na videlo, ne samo oni koji su igrali u klubu, već iz svih sfera. Po mom mišljenju, to je jedino rešenje za Crvenu zvezdu”, smatra Pešić, a prenose “Novosti”.

Sve je izvesnije da će na čelo KSS doći tandem Dragan Đilas (predsednik) i Dejan Bodiroga (potpredsednik).
“Dolazak dva mlada, ambiciozna i uspešna čoveka je u pravo vreme. Ne mislim samo kada je u pitanju izbor selektora, već, pre svega, što ličnim kvalitetima mogu mnogo da pomognu. Samo jedan od njih ne bi mogao da uspe u tom poslu, ali su kao tandem idealni“, konstatuje Svetislav Pešić.

(vesti-online.com)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Gledam Death sa kolegom uzivo na SOS -u konferenciju za novinare Mihaila Uvalina. Neverovatno, u raskidu ugovora mu pise sledece: Zbog grubog krsenja ugovora, klub je resio da smeni Mihaila Uvalina. wacko2Cudi se i Uvalin, jer nigde u ugovoru ne pise sta je to prekrsio.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zakačio sam zadnjih 10-tak minuta nisam znao da će se prenositi. Ipak sam čuo provokaciju Tegeltije na kraju hehe

Uvalin otvorio dušu

Dojučerašnji trener Crvene zvezde Mihajlo Uvalin odlučio je da se obrati javnosti posle iznenadnog rastanka sa Crvenom zvezdom

00047450.jpg

- Do danas nisam dobio obrazloženje zašto više nisam trener. U petak se na treningu pojavio Mirko Pavlović i na kraju treninga mi rekao da je najbolje za sve da odem iz kluba. Rekao je da misli da ne možemo da nastavimo saradnju. Bilo kakav realni razlog za rastanak ne postoji. To je odluka jednog čoveka, koji nije imao argument, što je kasnije pokazalo i pismo kluba agenciji Beobasket koja me zastupa – rekao je Uvalin.

U tom pismu je stajalo da je došlo do “teže povrede ugovornih obaveza i da zato klub jednostrano raskida ugovor”.
- Ni sami ne znaju šta da napišu. Dobio sam informaciju da to tako mora, inače ne može da se angažuje novi trener. Taj papir nema težinu, priča ne pije vodu. Preduzeo sam korake po tom pitanju, čist sam i sve ostalo bi bile nepotrebne polemike.

Uvalin se osvrnuo na početak saradnje sa Crvenom zvezdom.
- Znao sam da dolazim u neizvesnu situaciju, gde su igrači već bili na arbitraži i da su problemi veliki. Na jednom od prvih sastanaka u kancelariji Beobasketa bio je i Igor Žeželj. Mirko Pavlović mi je objasnio da je Žeželj jedan od poverenika kluba i da će poverioci, ako dođe do rešenja situacije, imati veliku ulogu u klubu. Dobili smo ponude za igrače od strane Miška Ražnatovića, imao sam mali bužet, ali sam prihvatio. Par meseci ranije dogodio se slučaj Nemanja Bjelica. Izvesni gospodin Ristić, kojeg nisam poznavao, platio je dug prema Bjelici, deo duga Kikanoviću i to je bio veliki potez za Crvenu zvezdu.

Uvalin je potom hronološki izneo informacije o tome kako je selektirana ekipa i kako su protekli prvi dani od početka NLB lige.
-Bilo je jasno da će biti vrlo teško da izborimo opstanak u NLB ligi. Na jednom sastanku sam istakao da sam uplašen za našu sudbinu, a Pavlović mi je rekao da će četiri pobede biti dovoljne za opstanak. Imali smo težak raspored, već protiv Nimburka sam video da nismo konkurentni i da nije uopšte zanimljivo da igramo! Pojedinci su igrali za lični profit, a u meču sa Budućnosti trener Podgoričana Radonjić nije hteo da nas pregazi sa 50 razlike.
- Finansijski početak je bio obećavajući. Igrači su dobili plate posle pet dana priprema, delovalo je kao početak iz snova. Posle 25 godina video sam potpredsednika Kloda Kolaroa sa kojim sam trenirao u Zvezdi, a čuo sam da Ristić vuče finansijske konce... Hteo sam posle drugog kola da dovedem na svoju ruku Vuka Radivojevića, koji bi nam pomogao da konsolidacije i povratka Bakića. Pavlović je bio rezervisan po ovom pitanju. Vuk je bio prekopotreban Zvezdi, ali je došlo do cenkanja, pa Pavlovićeve procene da Vuk ima probleme sa kolenom. Pokazao je protiv nas u polufinalu Kupa da nema problem. Ovo je bio dodatni razlog za razmišljanje šta se događa.
- Posle poraza od Zadra Pavlović je otišao na razgovor kod Kolaroa da se promeni trener, koji se nije uklopio! Dakle, nisu krivi igrači nego trener. Prvi put video sam gospodina Ristića upravo posle poraza od Zadra na sastanku, kada smo konstatovali da moramo da se pojačamo i da odgovaram za rezultate.

Stigao je Rikardo Marš...
- Ristić je preuzeo odgovornost za plaćanje Marša u prvim mesecima. Marš je tražio dve plate unapred da ne bi došao u poziciju u kojoj je sada. Na jednom sastanku Ristić je iz svog džepa izvadio pare za platu zaposlenih u klubu. Bio sam šokiran, jer je to veliki novac, blizu 50.000 dolara! Pavlović i Ristić su tada bili u odličnim odnosima.

Došla je i prva pobeda nad Cibonom, pa euforija...
- Izgubili smo prijateljski meč sa Radničkim, a Pavlović me besno pozvao na razgovor i rekao mi da vodim klub sa Ristićem njemu iza leđa. Na sastnaku je Pavlović rekao: “Gospodo, radite svoj posao, ja svoj, pa ćemo na kraju sezone videti ko je bio u pravu”.

Usledio je odlazak u Kovilovo, jer para za “Pionir” nije bilo...
- Pavlović je za četiri meseca bio u Kovilovu jednom ili dva puta. Igrači su bili nezadovoljni, dobijali su pare na kašičicu. U međuvremenu, Mirko i j smo imali sastanak sa Ristićem, gde se pričalo i o sponzorima. Prvi njihov sukob je bio oko ugovora sa Lukoilom kada smo bili na utakmici sa Olimpijom u Ljubljani.

- Svaki cent koji smo imali u opštoj nemaštini davali smo Amerikancima, koji su pretili odlascima i nisu dolazili povremeno na treninge. Kulminiralo je nezadovoljstvo pred duel sa Hemofarmom, kada igrači nisu hteli da treniraju! Uroš Nikolić je, recimo, hteo da pozajmi igračima koji nemaju šta da jedu i da izvedu devojku u kafić! Igrači su do Kovilova prelazili i 70 kilometara dnevno, a Pavlović je rekao na sastanku sa igračima: “Pogrešili ste što niste trenirali”. Pavlović se više nikad nije pojavio , niko ga nije video, a najvažnije je bilo da ne saznaju novine. Neka ljudi umru od gladi, ali da ne saznaju novine! Igrači su posle hteli da biju Janga, jer jedan dan hoće da igra, drugi dan neće. Haos!

Atmosferu nije popravila ni pobeda za opstanak nad Olimpijom.
- Igrači nisu hteli sutradan da treniraju, a Pavlović mi je rekao: “Sve ću da ih kaznim! Jel trenirao Cvetković? Kazniću ga, on je plaćen!”

- Kada smo biili u Zagrebu pred duel poslednjeg kola NLB lige zvao me Pavlović i pitao na čijoj sam strani!? Rekao mi da treba da se opredelim, ako ne vidim sebe sa tako mladim timom u Superligi. Rekao je da grupni sastanak u Beogradu ne dolazi u obzir, jer je to njegov kraj! Čega kraj?
- U zagrebu je Nemanja Nedović obelodanio da je "pre pola sata dobio tri plate". I Lešić je dobio neke pare, ne znajući od koga. To pokazuje da je bio spremljen odstrel ako neko ne igra po tim notama. Najavljeno je igranje sa mladim timom, a ko nije isplaćen može da razmišlja o B varijanti. Nikolić mi je pokazao da se na fejsbuku pojavila informacija da u klubu ostaju samo Nedović, Lešić, Marinković i Cvetković. Niko ne traži iz ćara svoje pare. Momci nisu hteli da igraju protiv Zagreba, ali su pokazali visoku svest. A, bolje da ne kažem šta je Pavlović rekao na to što je Nedović obelodanio da je primio plate. Bolje da ne znate!

- Pojavila se poslednjih dana informacija da Rikardo Marš i Strahinja Milošević ne treniraju zbog alergije. Marš se sprema za odlazak iz Beograda, a Milošević je na skijanju Kopaoniku! I šta je trebalo da kažem na informacije da ćemo igrati sa juniorima u Superligi ili što igrači ne primaju plate? Da li je trebalo da kažem "nema veze" - emotivno je zaključio Uvalin.

(sportal.rs)

Jasno je da kad nekoga hoćeš da nmajuriš a nemaš valjani razlog koristiš nejasne formulacije tipa "grubo kršenje ugovornih obaveza". Uvalin jednostavno nije javno podržao Pavlovića, kome se izgleda baš ne ide iz kluba i zato je dobio otkaz. Možda nije trebalo sve na ovaj način obelodaniti jer je klub zadnjih godina dovoljno osramoćen ali je možda ovo najbolji način da se stvari pokrenu u pravom smeru yes3
Mislim da večeras neću biti u mogućnosti da gledam SOS, očekujem da mi prepričaš šta je Pavlović odgovorio yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Dobro je da se bar neko oglasio, mislim na Pesica. Gde su sad pravi zvezdasi, niko ne zeli da pomogne, ali to je skoro uvek tako, dok ne trazis pomoc, svi su ljudi dobrocudni. :dntknw:

Prepricacu ti Death, cisto sumnjam da Pavlovic ima sta pametno da kaze. Gledacu veceras sigurno. yes3

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Beograd
Sud plijeni Džajićevu imovinu

Viši sud u Beogradu djelimično je usvojio zahtjev tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine od nekadašnjeg predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića, njegovih srodnika i saradnika, saopćio je danas taj sud.

110321091.jpg

Dragan Džajić

Rješenjem suda, na koje postoji pravo žalbe, određeno je da imovina bude zaplijenjena od Džajića, bivšeg finansijskog direktora Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića, bivšeg sekretara kluba Miloša Marinkovića i njihovih srodnika, dok je sud odbio zapljenu imovine nogometnog menadžera Ranka Stojića, javili su beogradski mediji.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić optuženi su da su protivpravno prisvojili oko osam miliona eura od transfera četiri nogometaša Crvene zvezde u inozemne klubove.

Džajiću bi trebalo da privremeno bude zaplijenjena porodična stambena zgrada površine 242,96 kvadratnih metara, dio porodične stambene zgrade izgrađene bez odobrenja za izgradnju, garaža i automobil ''Toyota".

Od njegove supruge Branislave privemeno će biti oduzet četvorosoban stan, pravo korištenja zemljišta površine 14,78 ari, kao i porodično-stambeni objekt u izgradnji.

Cvetkoviću će privremeno biti zaplijenjena tri stana, a od njegovog sina Rastka dva stana i automobil. Milošu Marinkoviću plijenit će sef, Gordani Marinković trosoban stan, a Tatjani Marinković četvorosoban stan.

Privremeno oduzimanje imovine trajat će do donošenja odluke o zahtjevu za trajno oduzimanje imovine, navodi se u saopćenju suda.

(FENA)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Beograd
Sud plijeni Džajićevu imovinu

Viši sud u Beogradu djelimično je usvojio zahtjev tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine od nekadašnjeg predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića, njegovih srodnika i saradnika, saopćio je danas taj sud.

110321091.jpg

Dragan Džajić

Rješenjem suda, na koje postoji pravo žalbe, određeno je da imovina bude zaplijenjena od Džajića, bivšeg finansijskog direktora Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića, bivšeg sekretara kluba Miloša Marinkovića i njihovih srodnika, dok je sud odbio zapljenu imovine nogometnog menadžera Ranka Stojića, javili su beogradski mediji.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić optuženi su da su protivpravno prisvojili oko osam miliona eura od transfera četiri nogometaša Crvene zvezde u inozemne klubove.

Džajiću bi trebalo da privremeno bude zaplijenjena porodična stambena zgrada površine 242,96 kvadratnih metara, dio porodične stambene zgrade izgrađene bez odobrenja za izgradnju, garaža i automobil ''Toyota".

Od njegove supruge Branislave privemeno će biti oduzet četvorosoban stan, pravo korištenja zemljišta površine 14,78 ari, kao i porodično-stambeni objekt u izgradnji.

Cvetkoviću će privremeno biti zaplijenjena tri stana, a od njegovog sina Rastka dva stana i automobil. Milošu Marinkoviću plijenit će sef, Gordani Marinković trosoban stan, a Tatjani Marinković četvorosoban stan.

Privremeno oduzimanje imovine trajat će do donošenja odluke o zahtjevu za trajno oduzimanje imovine, navodi se u saopćenju suda.

(FENA)

Evo ga resenje. :) Treba nam neko kao Dzaja. :D

Crysis, promasio si temu. ;)

Natrag