KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jang: Da sam znao da je ovako ni u ludilu ne bih dolazio

Jang: Da sam znao da je ovako ni u ludilu ne bih dolazio

Momak izistočnog dela Baltimora ne može da veruje šta mu se sve izdešavalo u Beogradu od dolaska u Crvenu zvezdu. Džamar Jang je u razgovoru za Alo! istakao da mu se generalni menadžer kluba Mirko Pavlović ne javlja na telefon i da čeka svoje pare ne bi li otišao iz Srbije.

00047584.jpg

- Eto, zovem Mirka Pavlovića, ali mi se on ne javlja. Šaljem mu poruke i - ništa. Ovo je strašno, ne mogu da verujem šta mi se dešava - počinje priču za Alo! nekadašnji student Univerziteta Nju Meksiko.

Da li ste se čuli sa Maršom?
- Da. Pakuje se i on. Zajedno ćemo napustiti Beograd.

Koliko vam crveno-beli duguju plata?
- Teško mi je da pričam o konkretnom iznosu u ovom trenutku. Znate, plaćam sve račune za svoju porodicu u Americi, tako da oni najviše pate u ovom trenutku. Ipak, nadam se da će se stvari ubrzo srediti.

Mislite li da ćete na kraju, ipak, dobiti novac?
- Čim dobijem pare, kupujem avionsku kartu i bežim. Da sam znao da će ovako biti, ne bih došao ni u ludilu. Da se razumemo, nisam kivan na navijače. Oni su najbolji pred kojim sam ikada igrao, i to mislim iskreno. Nisam ljut ni na saigrače ni na trenera. Ljut sam na upravu.

Bivši trener Uvalin je rekao da su igrači hteli da vas biju. Kaže, vi ste jedini dobijali novac dok su oni igrali besplatno?
- Ma, ne... Nisam došao u Beograd da bih se tukao. Verovatno su i oni bili nezadovoljni što nisu dobijali platu, ali nikakvih sukoba nije bilo. Kažem, o igračima mislim sve najbolje, ali i o treneru Uvalinu, od kog sam mnogo naučio.

Priča se i da namerno niste hteli da trenirate zbog kašnjenja plate?
- Mislim da sam ove sezone dao sve od sebe za Zvezdu. Izborili smo opstanak i možemo da budemo ponosni na to. Verujem da su i navijači videli moje zalaganje na terenu - zaključio je Jang.

(sportal.rs)

Nikitović: Probaćemo da napravimo što bolji rezultat

Košarkaši Crvene zvezde sutra u prvom kolu Superlige gostuju kod kragujevačkog Radničkog, a novi trener Saša Nikitović rekao je da će ekipa učiniti sve da napravi iznenađenje u domaćem takmičenju, iako je poslednjih dana promenila sastav.
-Nastupićemo sa osam seniora i četiri igraca iz juniorskog pogona. Ovo je nova liga i novo takmičenje. U sportu je dozvoljeno nadati se, tražiti svoju šansu i praviti iznenađenja. Sa pozitivnom energijom i sa momcima koji su ostali uz Crvenu zvezdu do kraja, probaćemo da napravimo dobar rezultat i da budemo što bolje plasirani na tabeli - rekao je Nikitović.

nikitovic.JPG

Nikitović je na klupi Zvezde zamenio Mihaila Uvalina, a ekipu su napustili Rikardo Marš i Strahinja Milošević.

-Što se tiče sutrašnje utakmice, ispred sebe imamo ekipu koja je bila bolje rangirana u Jadranskoj ligi i koja je pokazala više. Međutim, ovo je nova liga i novi izazovi i niko ne može da nam zabrani da se nadamo pozitivnim stvarima i dobrim rezultatima - kazao je Nikitović.

Centar crveno-belih Uroš Nikolić ocenio je da će takmičinje u Superligi biti izjednačeno i dodao da se nada dobrom rezultatu.
-Kreće nova liga i svi startuju od nule. Liga će biti dosta izjednačena i očekuju se iznenađenja. Svi znaju da je u Kragujevcu 'vruc' teren i da je Radnički jako dobra ekipa. Dobro se poznajemo i tražićemo svoju šansu za pobedu. Nadam se dobrom rezultatu - zaključio je Nikolić.

Utakmica prvog kola Super lige igra Radnički-Crvena zvezda igra se danas od 19 sati u Kragujevcu.

(atastars.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Tri puta KK Crvena zvezda

Za opstanak kluba sa Malog Kalemegdana, nezvanično, postoje tri modela. Prvi je da se formira potpuno novi klub, drugi je da klubom upravlja Sportsko društvo i treći da košarkaški tim postane sekcija fudbalskog kluba.

sp-sovrovic_310x186.jpg

Prvi koraci ka zakazivanju Skupštine KK Crvena zvezda su napravljeni. U utorak, SD Crvena zvezda je preuzela „stvari u svoje ruke“ i odlučila da se formira Radna grupa koja će pripremiti sednicu izborne Skupštine.
Od srede uveče je i zvanično poznato da će u Radnoj grupi biti Velibor Sovrović, Goran Đaković i Mladen Simović, što znači da je informacija koja je „procurela“ u etar u utorak bila istinita. Kada je u sredu iz redakcije „Sporta“ stigao poziv, direktor „Laste“ Velibor Sovrović, ljubazno je zamolio da se sa zvaničnim izjavama sačeka do uveče kada se sastao sa predsednikom SD Petrom Škundrićem. Posle razogovra dileme više nema – Sovrović će predsedavati Radnom grupom.
- To je predlog koji će biti iznet na sednici UO SD Crvena zvezda. Zvnično, Radna grupa će biti imenovana 29. marta. Tada će UO i sagledati neke od predloga daljeg funkcionisanja kluba – pojasnio je Sovrović.

A šta to konkretno znači? Kako je u sredu moglo da se čuje postoje tri modela na koji bi način KK Crvena zvezda mogla da nastavi postojanje. Jedan od predloga je da se formira potpuno novi klub, moguće je da će košarkaškim klubom rukovoditi Sportsko društvo, dok je treća ideja da on postane sekcija fudbalskog kluba kao što je to recimo slučaj sa aktuelnim osvajačem Evrolige – Barselonom.

I dok se čeka početak rada Radne grupe, za četvrtak je najavljen novi protest na Malom Kalemegdanu u 16.00 časova, a košarkaškom čaršijom je odjeknula priča o lošem odnosu Džamira Janga i Mirka Pavlovića. Amerikanac tvrdi da ne može da stupi u kontakt sa generalnim menadžerom Crvene zvezde.
- Jang je do sada isplaćen sa 33.000 dolara, a duguje mu se 2.000 dolara. Amerikanac apsolutno nije prioritet za isplatu u ovom trenutku, već su prioritet domaći igrači koji će ostati u klubu do kraja Superlige. Naravno, Jang će biti isplaćen do kraja sezone – prenosi sajt „Sportal“ reči generalnog menadžer crveno-belih.

(novosti.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Simpatizeri Zvezde sa Gurovićem, bez dogovora sa Pavlovićem

Stotinak simpatizera Crvene zvezde, koji su nezadovoljni stanjem u košarkaškoj sekciji, skupilo se na Malom Kalemegdanu, međutim, iako se generalni menadžer crveno-belih Mirko Pavlović nalazio u prostorijama kluba, do sastanka nije došlo. Kako se saznaje, Pavlović je pozvao delegaciju navijača da dođu u kancelariju, ali pošto oni nemaju predvodnike, nego su svi zajedno došli sa istomišljenicima, pozvali su njega da siđe dole, međutim, on je to odbio. Među okupljenim fanovima bio je i Milan Gurović, jedini od bivših igrača Crvene zvezde, ali ni to nije pomoglo.

Pavlović: Nastavljam do izbora

Generalni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Pavlović rekao je da će nastaviti da obavlja tu funkciju do izbora novih ograna na skupštini crveno-belih. Čelnici Sportskog društva Crvena zvezda nedavno su odlučili da se formira radna grupa koja će organizovati izbornu skupštinu kluba kako bi pomogli na putu ka izlasku iz krize.

00047688.jpg

- Tada je dogovoreno da nastavim da obavljam svoju funkciju i odgovaram za operativni rad kluba do izbora novih organa, kada ću podneti izveštaj o radu. Strateške odluke o daljem razvoju kluba donosiće novi organi nakon njihovog formiranja - navodi se u Pavlovićevom saopštenju, prenosi Beta.
Pavlović je dodao da će svoje aktivnosti u narednom periodu usmeriti ka ispunjenju tri osnovna cilja: razvoju mladih igrača, plasmanu u Jadransku ligu i finansijskom poslovanju u realnim okvirima.

Crveno-beli su ove sezone promenili trenera, pošto je nedavno umesto Mihaila Uvalina došao Saša Nikitović. Pored toga, klub su napustili Entoni Majls, Rikardo Marš i Strahinja Milošević.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Gledao sam Tegijevu emisiju i veceras. Prikazali su navijace koji su protestvovali na Kalemegdanu. Bio je i Milan Gurovic. Pavlovic je poslao coveka da im kaze da ih on ceka u kancelariji, ali su ovi trazili da on sidje na terenu. Tako da do sastanka nije ni doslo. Krenula su skandiranja Mirko odlazi i pevanje Zvezdinih pesama. Gurovic je dao izjavu da mu je zao sto niko od bivsih Zvezdinih igraca nije dosao osim njega, i da je spreman da odmah postane trener Zvezde.

Samo se pitam dokle ce vise trajati ova sprdacina sa klubom. Nigde na vidiku nema resenja. :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pavlović:”Zahtevi navijača su već ispunjeni”

Generalni menadžer crveno-belih, Mirko Pavlović smatra da je su sa otpočinjanjem procesa za formiranje novih organa kluba ispunjeni svi zahtevi grupe navijača koja se okupljala na Malom Kalmegdanu.
Po završetku okupljanja pristalica KK Crvena zvezda na Kališu Mirko Pavlović je izneo svoj stav i odgovorio na neka pitanja novinara.

mpavolovic-232860520110324140715.jpg

"Ponudio sam da saslušam predstavnike ove grupe navijača i upoznam ih sa preduzetim koracima za izlazak iz situacije u kojoj se klub našao. Grupa koja je došla na Mali Kalemegden odbila je da dođe u kanceleriju i razgovara. Morate da razumete da je sa grupom vrlo teško pričati. Svakako da su oni imali određena pitanja, a ja sam bio raspoložen da primim njihovu delagaciju", objasnio je Pavlović.

Prvi čovek Zvezde smatra da da je konkretnim potezima već odgovorio na zahteve grupe navijača.

"Što se mene tiče sa otpočinjanjem procesa za formiranje novih organa kluba, ispunjeni su svi njihovi zahtevi. Na sastanku sa čelnicima Sportskog društva Crvena zvezda dogovoreno je formiranje radne grupe, čiji će zadatak biti da nađe rešenje za formiranje novih organa kluba. Dogovor je da od tada da nastavim da obavljam svoju funkciju i odgovaram za operativni rad kluba, do izbora novih organa kada ću podneti svoj izveštaj o radu. Strateške odluke o daljem razvoju kluba donosiće novi organi nakon njihovog formiranja", rekao je generalni menadžer Zvezde.

(sportske.net)

Samo se pitam dokle ce vise trajati ova sprdacina sa klubom. Nigde na vidiku nema resenja. :dntknw:

Kako nema, vidiš da Pavlović kaže da ima :mrgreen:
Neka se Gurović prvo dokaže u Beovuku a ne da se uči u Zvezdi. Neku godinu da provede tamo pa ako se dokaže lako može da dođe yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Za Gurovica je jos neizvesno da li ce postati trener Beovuka, verovatno ceka rasplet u K.K. C.Zvezda.:dntknw:

Nema Pavlovic Mirko resenje
njemu se ne izlazi, iz svoje fotelje :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Bolje neka Gurović proba prvo tamo, da vidimo zna li šta yes3

Nemaju drugi rešenje za bolje promene
možda Pavlović i ne zna, ali naslednika niko da spomene :dntknw:

Član
Učlanjen(a)