Moranje Zvezde
Pet dana mira i tišine imali su crveno-beli, a kako trener
Saša Nikitović ističe sudar (19) sa Metalcom pokazaće šta i kako su uradili.
Trofejni klub prvi put ove sezone u Superligi ima ulogu favorita, ali svi na Malom Kalemegdanu znaju da za prvenac moraju da odigraju na gornjoj granici mogućnosti.
-
Neplanirano smo imali nekoliko dana za rad s obzirom da smo izašli u susret OKK Beogradu koji je imao obaveze u Balkanskoj ligi – kaže
Nikitović. –
Iskoristili smo period iza nas da se malo bolje upoznamo i doteramo neke stvari. Ne potcenjujući Metalac, moramo da ostvarimo prvu pobedu. Ista situacija nas čeka i protiv svih rivala iz domaće lige.
Protiv Radničkog i Hemofarma, klinci sa Malog Kalemegdana su prikazali igru koja ohrabruje. Ali, to nije krunisano na najbolji mogući način. Veliki broj primljenih poena je rak rana.
-
Imamo dobru atmosferu u ekipi, svesni da smo prikazali kvalitetne partije i bili u egalu sa jakim rivalima. Nadam se da ćemo u najmanju ruku i protiv Metalca odigrati na visokom nivou, ali ovoga puta moramo da prelomimo meč. Svesni smo da je najviše škripalo u odbrani, učinili smo sve da podignemo nivo, ali ne na uštrb brzine i napada.
Na Malom Kalemegdanu dobro znaju za čuvanu valjevsku podvalu.
-
Jasno je da Metalac dolazi da napravi brejk koji bi ga stavio u odličnu poziciju u borbi za četvrto mesto. Odmah posle utakmice u Vršcu naši gosti su pričali da misle o Zvezdi. Imaju odličnog trenera, odlično su pokriveni na svim pozicijama, nisu bez osnova samouvereni. Ali, imamo i mi naše adute.
Start Superlige obeležio je veliki broj iznenađenja. Crveno-beli se nadaju da će i oni jednom dobiti tu etiketu, ali ne i večeras.
-
Da bismo uopšte došli u situaciju da razmišljamo o ostalima moramo da počnemo da pobeđujemo – ističe
Nikitović. –
Timovi su pretrpeli dosta promena, većina se pojačala, neki su promenili trenera. Potrebno je vreme da se stvari slegnu. Uveren sam da će favoriti ući u seriju. Ali, kao što sam rekao, ako mi budemo gurali prema planu, ostali nas neće interesovati.
Stručni štab Crvene zvezde može da računa na sve igrače.
Sportski zurnal