Šta je novo?

KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Sva desavanja vezana za kosaskaski klub Crvena Zvezda pisacemo ovde :)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vučićević gura Drakulića u predsedničku fotelju

Vučićević gura Drakulića u predsedničku fotelju
26. jul 2009

kkcz14124020090706171507.jpg


Slobodan Vučićević ostao pri odluci da se povuče sa mesta predsednika kluba, ali će idalje biti uz cvreno-bele. Kao mogući naslednik na mestu prvog čoeveka Zvezde pominje se Zoran Drakulić, dosadašnji predsednik skupštine kluba. Čeka se ishod pregovora sa Pešićem, do sada u budžetu dva miliona evra.

U Zvezedi se krenulo sa mrtve tačke. Slobodan Vučićević ostaje u klubu, Drakulić će verovatno u predsedničku fotelju, a čeka se odluka Svetislava Pešića. Budžet za narednu sezonu još uvek je neizvestan.

pesic-kk-cz11952020090503182718.jpg


Nakon razgovora Vučićevića, Drakulića i Opačića jedna dilema u Zvezdi je rešena. Slobodan Vučićević osato je pri svojoj odluci od 6. jula, da napusti mesto predsednika kluba sa Malog Kalemegdana.

Tako su se obistinile reči onih koji Vučićevića bolje poznaju, da ugledni privrednik teško menja svoje odluke. Ipak on je pristao da ostane u klubu, ali da njegov angažman bude mnogo manji nego prošle godine.

Pitanje koje se nameće je, ko će naslediti Vučićevića? Prema nezvaničnim informacijama to bi mogao da bude dosadašnji predsednik skupštine kluba, Zoran Drakulić. Tako bi vodeći tandem zamenio uloge, jer u prošloj sezoni Drakulićev angažman je bio daleko manji od Vučićevićevog.

Sledeća neminovnost koja se nameće je rešenje pitanja trenera. Pešić se u ponedeljak vraća sa Rodosa, a Zvezdin menadžement još uvek nema jasnu sliku budžeta za narednu sezonu. Govori se da je do sada obezbeđeno dva miliona evra, što je znatno manje od prošlogodišnjeg od 3.4 miliona evra.

Pešić traži finansijsku stabilnost, a ovakve najave o visini budžeta verovatno ga neće ohrabriti u odluci da ostane na klupi Zvezde. Pitanje je da li se i najave igrača da će igrati za manje novca, mogu uklopiti u ovaj iznos.

Sledi burna nedelja na Kalemgdanu. Pitanja je mnogo, a prvo treba rešiti ko će na njih davati odgovore. Drakulić ili neko drugi...
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Pešić ostaje, samo plata problem!

Pešić ostaje, samo plata problem!
31. jul 2009.


00007092.jpg


Trojni sastanak čelnika košarkaškog kluba Crvene zvezde Zorana Drakulića, Milana Opačića i Svetislava Pešića uspešno je završen, prenosi dnevni list "Kurir". Naime, njih trojica su se oko većine stvari dogovorili, i ostalo je da se u narednih nekoliko dana usaglase oko Pešićeve plate za narednu sezonu, koja će najverovatnije biti smanjena, jer su i sami igrači Zvezde pristali na tako nešto.

- Sastanak njih trojice uspešno je završen, i po svemu sudeći Pešić će ostati na klupi Zvezde u narednoj sezoni. Jedino se još nisu dogovorili oko Karijeve plate, ali do sledećeg ponedeljka i taj problem bi trebalo da bude rešen, jer je Drakulić juče otputovao u Irak, dok se predsednik u ostavci Slobodan Vučićević trenutno nalazi u Sloveniji - kaže izvor "Kurira" blizak dešavanjima na Malom Kalemegdanu. - Pešić sutra odlazi u Francusku. Svi u klubu su svesni da finansijska situacije nije dobra, i da mora da dođe do smanjenja plata, što su igrači prihvatili, a kako sada stvari stoje, na to je spreman i iskusni stručnjak. Oni su na tom sastanku čak razgovarali i o mogućim pojačanjima za narednu sezonu, što dovoljno govori da se ide u dobrom pravcu. Kako sada stvari stoje, sve nedoumice biće rešene u toku sledeće sezone. Iako sastanku nije prisustvovao Vučićević, on je upoznat sa svim detaljima razgovora.

Predsednik Skupštine Crvene zvezde Zoran Drakulić kazao je da su sastanci intenzivni i da će konkretnije odluke biti donete za desetak dana.

- Svakodnevno razgovaramo i pokušavamo da nađemo najbolje rešenje za klub. Neke konkretnije odluke trebalo bi da budu donete u narednih desetak dana, male su šanse da se pre tog roka nešto desi. Tražimo način da klub funkcioniše na istim principima kao prošle sezone, verujem da ćemo u toj nameri i uspeti - poručio je Drakulić.

Izvor: sportal
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Pešić - nova epizoda: "Neću na klupu, projekat propao nakon ostavke Vučićevića"

Pešić - nova epizoda: "Neću na klupu, projekat propao nakon ostavke Vučićevića"
3. avgust 2009.

pesic-311249020090415153659.jpg


Pešić u izjavi za SOS kanal, demantovao da je na putu da se predomisli. Projekat je postojao, ali je ostavka Vučićevića promenila stvari. Hoće da pomogne, ali ne kao trener. Maljkoviću nije potrebna bilo čija preporuka.
Letnja sapunica kojom ljubitelji košarke prekraćuju vreme tokom duge letnje pauze se nastavila. Ovoga puta Svetislav Pešić je u izjavi za SOS kanal, odbacio navode da se dogodio preokret i da razmišlja o tome da se vrati na klupu.


„Pojavljuju se razne dezinformacije, bio sam na sastanku, složili smo se da je urađeno mnogo, ali nemam nameru da nastavim kao trener. Mogu da pomognem u nekoj drugoj ulozi, ali ne na klupi“, kaže Pešić.

On kaže da je tim na okupu, da je u pitanju deset super talentovanih igrača, što predstavlja bazu za rad.

Na pitanje da prokomentariše navode pojedinih medija da je predložio Božu Maljkovića za naslednika, „Kari“ se nasmejao.

„Znate li vi ko je Boža Maljković? Kakva njemu treba preporuka? To bi bilo fantastično rešenje za Zvezdu, ali nije moje o tome da razmišljam“, zaključuje Pešić.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tadija Dragićević ostaje u Zvezdi!

Tadija Dragićević ostaje u Zvezdi!
4. avgust 2009.


dragicevic121240020090415131650.jpg


Posle dužeg vremena jedna dobra vest iz Zvezde i možda najava bolji dana za klub. Kapiten se nije dogovorio sa Efesom i predvodiće crveno - bele u narednoj sezoni. "Konačno imamo kontinuitet i tim koji je par sezona na okupu", optimista je Dragićević, koji čvrsto veruje da će se Gordijev čvor oko trenera i predsednika razrešiti.
Velika stvar za Crvenu Zvezdu, ostaje kapiten Tadija Dragićević.

„Imao sam ponude, praktično sam bio na korak od potpisivanja sa Efesom, ali nije bilo suđeno. Nisam želeo po svaku cenu napolje, klubovi koji su mi nuđeni nisu odgovarali mojom ambiciji. Neću da čekam, prelomio sam, ostajem u Zvezdi“, kaže Dragićević.

Sjajni košarkaš je celo leto proveo na rehabilitaciji, čitavu prethodnu sezonu je bio povređen.

„Bilo mi je teško, ali to je prošlost. Sada se radujem novoj sezoni. Rešiće se stvari oko predsednika i trenera, najvažnije da je ekipa ostala na okupu. Zvezdi je upravo nedostajao taj kontinuitet, igrači su se ređali kao na traci. Sada imamo sve uslove da osvojimo titulu“, rekao je lider mladog tima crveno - belih.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stiglo Pešićevo "NE" u Crvenu zvezdu

Stiglo Pešićevo "NE" u Crvenu zvezdu
7. avgust 2009.


v143297p0.jpg


Košarkaški klub Crvena zvezda i Svetislav Pešić neće nastaviti saradnju započetu prošle godine u ovo vreme.

Dan posle izjave trofejnog trenera u medijima da ne želi da prihvati ponudu Crvene zvezde, kao i upoznavanja sa tom odlukom generalnog menadžera kluba Milana Opačića usmenim putem, na Mali Kalemegdan stigao je faks od Pešićevog menadžera Lućana Kapikjonija u kojem u delu koji je objavljen piše
:

"U ovom trenutku Svetislav Pešić nije spreman da prihvati vašu ponudu. Garancije koje je klub dao u vezi sa finansijskim statusom, nisu ubedili mog klijenta da potpiše ugovor. Razgovarao sam sa gospodinom Pešićem. On nije bio zainteresovan za nastavak saradnje jer klub nema Predsednika ili Bord direktora koji bi mu dao potrebne garancije za njegov program. Pregovore možemo da nastavimo kada se ova pitanja reše", kaže se, između ostalog, u pismu Lućana Kapikjonija.

Ovakav epilog mogao je da se nasluti posle izjave generalnog menadžera Milana Opačića u četvrtak.

Ipak, MONDO saznaje da od ponude Zvezde u sredu, do Pešićeve pismene zahvalnice na tome u petak nije sve bilo samo "hoćeš" ili "nećeš", već da su dve strane vodile poslednje pregovore oko detalja, koji nisu i teško da će biti obelodanjeni.

Naš izvor dodaje da jedna od tema jeste bio novac, odnosno visina Pešićeve zarade u drugoj godini rada sa Zvezdom, ali ne i da je to bila presudna stvar zbog koje saradnja nije nastavljena.

Između Crvene zvezde i Svetislava Pešića očigledno da je puklo u poverenju i to onog dana kada je predsednik kluba Slobodan Vučićević, potpuno iznenada, podneo ostavku u jeku pregovora sa Pešićem i pravljenja koncepta za narednu sezonu.

Sve posle toga, bila je čudna igra, koju su mediji pomno pratili i iz koje se išlo od "fifti-fifti", preko "dogovor je blizu", do "sada je kasno"...

U neku ruku, za Crvenu zvezdu je dobro da se ova situacija završila i da može da se krene u potragu novog trenera, a od ranije aktuelno je ime selektora Italije, Karla Rekalkatija, kojeg zastupa isti menadžer kao i Pešića.

Na potezu je Opačić, koji bi u najskorije vreme trebalo upravi da dostavi nekoliko mogućih rešenja, tj. predloga. Takođe, najuže rukovodstvo kluba trebalo bi da uputi poruku svim potencijalnim kandidatima za mesto trenera da je klub stabilan, iako je predsednik u ostavci, kao i da Skupština zakazana za 2. septembar neće biti sudbonosna, već protokolarna.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
792
Petrović prvi izbor za trenera KKCZ

14268025084a78a4a4d43dd321561584_big.jpg
Dan posle konačne odluke Svetislava Pešića da se ne zadrži u Crvenoj zvezdi, beogradski klub počeo je potragu za novim trenerom.

Kako saznajemo, u prvom planu trenutno je Aco Petrović, nekadašnji trener FMP-a, koji je prošle godine sa UNIKS-om osvojio Kup Rusije. Klupski čelnici žele da ekipu predvodi domaći trener, kojem neće trebati vreme da se privikne na ovdašnja takmičenja, zbog čega nerealno deluje mogućnost da ekipu preuzme slavni Karlo Rekalkati.
Rekalkatija, koji je tokom bogate karijere u Italiji osvajao titule sa Kantuom, bolonjskim Fortitudom i Sijenom, predložio je klubu sa Malog Kalemegdana Lučano Kapikjoni, menadžer Svetislava Pešića, kao opciju za slučaj da popularni „Kari“ ne ostane u Beogradu.

Aco Petrović je trenersku karijeru počeo u stručnom štabu Crvene zvezde kao asistent, pre nego što je 1998 preuzeo FMP, koji je vodio punih pet godina. Posle jedne godine u Hemofarmu preuzeo je na tri godine rostovsku Lokomotivu, sa kojom je stigao u finale FIBA kupa 2005, a za dve godine u UNIKS-u uspeo je da obezbedi Kup Rusije, pobedivši na putu CSKA i Dinamo u samo dva dana.

Petrović je bio član stručnog štaba Svetislava Pešića tokom SP 2002. u Indijanapolisu, a sada je jedan od pomoćnika Dušana Ivkovića. Stručnjak koji ove jeseni puni 50 godina, ranije je medijima u Srbiji izjavio da sa njim niko iz kluba nije stupio u kontakt.

Glavni operativac crveno-belih Milan Opačić je u akciju nalaženja novog trenera krenuo tek pošto je Svetislav Pešić potvrdio da ne ostaje u Zvezdi, a očekuje se da će odgovor na pitanje ko preuzima Zvezdu biti poznat pre nego što ekipa (bez Bjelice i Kešelja, koji su sa reprezentacijom) krene na Kopaonik, gde 15. avgusta počinju pripreme za novu sezonu.

Pritisak znatno smanjuje podatak da Zvezda trenutno pod ugovorom ima osam igrača, uključujući i kapitena Tadiju Dragićevića, koji je odlučio da ostane u klubu. Pretpostavlja se da će ekipa biti kompletirana dovođenjem dva stranca.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Pet imena za klupu Zvezde

Pet imena za klupu Zvezde
13. avgust 2009.


tadija-212535220090522125056.jpg


Milan Opačić će, do početka sledeće nedelje obaviti razgovor sa potencijalnim kandidatima. Spisak sveden na pet imena - Petrović, Arsić, Antonić, Sretenović i Ruso. Odluka naredne nedelje, a zatim sledi potraga za pojačanjima.
Era Svetislava Pešića je završena, u Zvezdi nisu očekivali da će trajati samo godinu, ali sada je na redu izbor novog trenera. Na neki način je lakše nego prošlog leta, nukleus ekipe je tu, otišao je Marinović, kao i stranci, ali će, nakon izbora trenera, stići i pojačanja.

Do ponedeljka će biti obavljeni razgovori sa potencijalnim kandidatima. Spisak je sveden na pet imena, Aco Petrović, Zoran Sretenović, Jovica Arsić, Joca Antonić i Darko Ruso.

U pitanju su iskusni treneri koji su radili u raznim reprezentativnim selekcijama. Sa svima će biti obavljen razgovor, a njihova razmišljanja biće predočena Predsedništvu početkom naredne nedelje.

Tada se očekuje i da čelnici prelome, Aco Petrović ima najveće šanse, ali nije isključeno da neko drugi dobije šansu.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
792
Gurović želi u Zvezdu

3495844604a87c9a91313d205670435_big.JPG


Milan Gurović želi da naredne godine nosi dres košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao je da želi da igra košarku još jednu sezonu i da bi je, iako ima brojne ponude iz inostranstva, najradije proveo u Srbiji.
"Zaista bih voleo da se vratim u Zvezdu. Doduše, još se ne zna ko će biti trener i da li bih se uklopio u koncepciju novog stručnog štaba, ali voleo bih da se od igračke karijere oprostim u Zvezdinom dresu. Zvezda ima veliki potencijal, plejadu sjajnih mladih igrača poput Kešelja, Dragićevića, Štimca....Moja uloga ne bi bila da razigravam ekipu, već da svojim iskustvom pomognem mladima, pogotovo Kešelju koji igra na mojoj poziciji, da postane bolji igrač. Mislim da je veoma talentovan i da bi sa mnom na treningu mnogo napredovao", rekao je Gurović.

Košarkaš koji je "crveno-bele" napustio pre dva leta, u međuvremenu je nosio dresove poljskog Prokoma i turskog Galatasaraja. Prošlog leta bio je član kriznog štaba u prelaznom periodu na Malom Kalemegdanu.

"Moram da naglasim da je Slobodan Vučićević mnogo pomogao. Da nije bilo njega, ko zna da li bi danas uopšte pričali na ovu temu. Šteta što je podneo ostavku, ali nadam se da Zvezda neće ući u neizvesnost, kao što je to bio slučaj prošle godine i da će sve na kraju biti pozitivno", zaključuje Gurović.

Gurović ima 34 godine, a profesionalno je igrao košarku u novosadskom NAP-u, grčkim Peristeriju i AEK-u, španskim Unikahi, Huventudu i Barseloni, italijanskom Trstu, Partizanu, Zvezdi, Prokomu i Galatasaraju. Kao reprezentativac Jugoslavije ima osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2002. i Evropskom prvenstvu 2001. godine, kao i bronzu sa Evropskog šampionata 1999. godine u Francuskoj.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda dovodi Maljkovića

Zvezda dovodi Maljkovića
28. avgust 2009.


maljkovicv25834020090827184131.jpg


Posle 23 godine trofejni stručnjak mogao bi da se vrati na Mali Kalemegdan. Odluka Božidara Maljkovića zavisiće i od Slobodana Vučićevića, ali i od obezebeđivanja finansijskih sredstava koja bi popunila Zvezdin budžet.

Iako je izgledalo da je Crvena zvezda na pragu dogovora sa Acom Petrovićem, usledio je obrt. Kako prenose Večernje novosti lako se može dogoditi da Svetislava Pešića nasledi Božidar Maljković.

Boža Maljković je prošlog leta odbio Zvezdinu ponudu, ali izgleda da se proslavljeni trener zaželeo novih izazova jer od 2007. godine nije vodio ni jednu ekipu. Inteserantno je da je baš Maljković predložio Svetsilava Pešića za trenera Zvezde, a sada je u situaciji da nasledi popularnog Karija.

Dobro je pozanto da Maljković ne preuzima timove u toku sezone, a veliko je pitanje da li će se prihvatiti izazova kakav je Zvezda. Crveno-beli još uvek nisu kompletirali ni rukovodstvo, a ni igrački kadar za narednu sezonu i to može bitno uticati na Maljkovićev definitivni stav.

Kao neizbežni uslov za dovođenje Maljkovića podrazumeva se finansijska stabilnost kluba, a to je svakakao povezano i sa ostankom Slobodana Vučićevića na Malom Kalemegdanu.

Prošloga leta Maljković je učestvovao u radu tročlane komisije za stabilizaciju kluba, a ako njegova odluka bude pozitivna to bi značilo da se proslavljeni trener vraća staroj ljubavi posle pune 23 godine. Naime, Boža Maljković je u periodu od 1981. do 1986. godine radio kao pomoćni trener crveno-belih, pre nego što je otišao u splitsku Jugoplastiku.

Čini se da je ipak neko manje zvučno trenersko ime realnija opcija za Zvezdu u ovom trenutku. Zanimljivo je da ukoliko Maljković ipak sedne na klupu crveno-belih, da bi u tom slučaju u porodici Maljković došlo do "večitog derbija", jer je njegova ćerka, Marina ovoga leta preuzela košarkašice Partizana.
 
Top