KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dobro je da se bar neko oglasio, mislim na Pesica. Gde su sad pravi zvezdasi, niko ne zeli da pomogne, ali to je skoro uvek tako, dok ne trazis pomoc, svi su ljudi dobrocudni. :dntknw:

Prepricacu ti Death, cisto sumnjam da Pavlovic ima sta pametno da kaze. Gledacu veceras sigurno. yes3

Ma neće niko da se prihvati posla kad su veliki gubici u pitanju i kad niko od igrača nije u klubu koji se sada sveo na par ljudi.

Možda Pavlović bude nešto izmislio, Tegi će da uživa, u svakom slučaju :D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Gledao sam Death. Zanimljiva emisija. yes3
Vise i ne znam ko je kriv. Deluje kao neki zacarani krug, ima tu nekoliko klanova. :dntknw:

Pricao je da je glavni krivac Lukoil i da je to poenta svega. Rekao je da su Ristic i Kolarov medju krivcima i da je Uvalin iskoriscen. Kaze da je Uvalin izgovorio mnogo lazi i da je sa njim imao losu komunikaciju. Da su ga igraci bojkotovali i da su se zalili na njega. Da nije korektno sto je danas rekao da ne veruje u ovu ekipu pred pocetak Super Lige. Spomenuo je i da mu prete, i da je ovaj Ristic poslao nekog coveka koga i on zna, i da mu je ovaj rekao da je bolje da podnese ostavku ili ce lose proci. Kaze i da je tacno da je ovaj Ristic dao neke pare za Bjelicu i za pripreme Zvezde u Kovilovu, da je on to obezbedio. Mars i Milosevic su danas sporazumno raskinuli ugovor. Takodje je rekao da nema nista protiv fuzije sa FMP-om.
Gledaoci su postavljali pitanja. Optuzili su ga da je namerno hteo da ispadne iz lige, da mu je to posluzilo da razigrava igrace menadjera Raznjatovica. Da je Zezelj njegov prijatelj i da je on ustvari najveci krivac.
Rekao je Pavlovic da je dug 12 000. evra.
Ono sto je dobro, jeste da imamo veoma talentovane juniore. Juce su pobedili Partizan. :D

To je ukratko Death. Ima danas repriza u 11.

Zasluzio sam jedno "hvala" Death. :mrgreen: :D A mogao bi i da castis jedno pivo, moze lav. yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Imaš "Hvala"...a za pivo ćemo videti dok mi ne razjasniš to oko Lukoila :)
Jel Pavlović to razjasnio malo osim što je spomenuo da je štetno poravnanje, to stalno pominje zadnjih dana...
Ma da...lepo je rekao Uvalin, kao alergije, a oni već u stvari otišli...cccc
Šta, dug 12 miliona?

Nisam mogao gledati reprizu, nije radila kablovska :dntknw:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Imaš "Hvala"...a za pivo ćemo videti dok mi ne razjasniš to oko Lukoila :)
Jel Pavlović to razjasnio malo osim što je spomenuo da je štetno poravnanje, to stalno pominje zadnjih dana...
Ma da...lepo je rekao Uvalin, kao alergije, a oni već u stvari otišli...cccc
Šta, dug 12 miliona?

Nisam mogao gledati reprizu, nije radila kablovska :dntknw:

Nije ni Pavlovic mnogo pricao oko Lukoila. Samo je potvrdio ono sto je rekao i Uvalin, da je to poenta svega. Da prema ugovoru treba da dobiju 5 000 evra, a oni su do sada dobili samo 300 000.
Javili su se neki gledaoci koje je spomenuo u toku emisije. Jedan od njih je Steva, koji je vlasnik kafane gde su se hranili igraci Zvezde. Kafana je sada zatvorena (o tome je Uvalin pricao, da igraci nemaju ni da jedu) a za Pavlovica je rekao da je nesposoban, takodje je bio ljut, jer je Pavlovic tokom emisije rekao da ce ozbilno porazgovarati sa njim kad se budu videli u gradu, sto je ovaj shvatio kao pretnju. Jos jedan gledalac koji je bio na Kalemegdanu kada su protestovali, se ukljucio u program, i optuzio Zezelja da je glavni krivac i da vlada iz senke, i pitao Pavlovica gde su nestale pare od Lukoila, na sta ovaj kasnije nije ni odgovorio.
Rekli su neki koji su se ukljucili da ce u cetvrtak ponovo protestvovati na Kalemegdanu, a Pavlovic je rekao da ce biti tu i da ce ragovarati sa njima. Danas ce Pavlovic u Sportskom drustvu Crvena Zvezda podneti izvestaj i reci sve sta ima. Za Marsa je rekao da prema ugovoru treba da dobije 17,500 dolara, Majls 8,500 a Jang 6,500 dolara. Potvrdio je za dug da je i dalje 12.000 evra.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nije ni Pavlovic mnogo pricao oko Lukoila. Samo je potvrdio ono sto je rekao i Uvalin, da je to poenta svega. Da prema ugovoru treba da dobiju 5 000 evra, a oni su do sada dobili samo 300 000.
Javili su se neki gledaoci koje je spomenuo u toku emisije. Jedan od njih je Steva, koji je vlasnik kafane gde su se hranili igraci Zvezde. Kafana je sada zatvorena (o tome je Uvalin pricao, da igraci nemaju ni da jedu) a za Pavlovica je rekao da je nesposoban, takodje je bio ljut, jer je Pavlovic tokom emisije rekao da ce ozbilno porazgovarati sa njim kad se budu videli u gradu, sto je ovaj shvatio kao pretnju. Jos jedan gledalac koji je bio na Kalemegdanu kada su protestovali, se ukljucio u program, i optuzio Zezelja da je glavni krivac i da vlada iz senke, i pitao Pavlovica gde su nestale pare od Lukoila, na sta ovaj kasnije nije ni odgovorio.
Rekli su neki koji su se ukljucili da ce u cetvrtak ponovo protestvovati na Kalemegdanu, a Pavlovic je rekao da ce biti tu i da ce ragovarati sa njima. Danas ce Pavlovic u Sportskom drustvu Crvena Zvezda podneti izvestaj i reci sve sta ima. Za Marsa je rekao da prema ugovoru treba da dobije 17,500 dolara, Majls 8,500 a Jang 6,500 dolara. Potvrdio je za dug da je i dalje 12.000 evra.

E pa to ne razumem, kako su trebali da dobiju 5 000 a dobili 300 000 :???:
I to za Uvalina da se nije slagao sa igračima...ovaj to nije pomenuo koliko sam čuo...sem da su Jang hteli da biju jer nije hteo da trenira zbog dugova.
A zakačio sam reprizu na kraju...valjda je emisija oko 2 ili ranije počela...Spomenut je Žeželj da vlada iz senke i da on ima potraživanja..odakle njemu pare da ih pozajmljuje Zvezdi :dntknw:
Mislim da i posle sastanka u Sportskom društvu kao i sa navijačima neće biti jasno šta se dešava i što je najvažnije, šta raditi. Pominje se smanjenje budžeta...pa on i ovako nije bio veliki...Nadams e da priče oko jedinstva igrača koje je preneo Nikitović nisu netačne, mada sa ovim timom nemamo mnogo šansi za plasman u NLB ligu :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
E pa to ne razumem, kako su trebali da dobiju 5 000 a dobili 300 000 :???:
I to za Uvalina da se nije slagao sa igračima...ovaj to nije pomenuo koliko sam čuo...sem da su Jang hteli da biju jer nije hteo da trenira zbog dugova.
A zakačio sam reprizu na kraju...valjda je emisija oko 2 ili ranije počela...Spomenut je Žeželj da vlada iz senke i da on ima potraživanja..odakle njemu pare da ih pozajmljuje Zvezdi :dntknw:
Mislim da i posle sastanka u Sportskom društvu kao i sa navijačima neće biti jasno šta se dešava i što je najvažnije, šta raditi. Pominje se smanjenje budžeta...pa on i ovako nije bio veliki...Nadams e da priče oko jedinstva igrača koje je preneo Nikitović nisu netačne, mada sa ovim timom nemamo mnogo šansi za plasman u NLB ligu :dntknw:

Taj ugovor Death jos uvek traje. Sad da ne lazem, ne znam na koliko godina je potpisan, ali se zalio Pavlovic da su dobili samo 300 000 evra.
Ovo oko igraca, Uvalin to nije napomenuo, mozda nije znao. :dntknw: Pavlovic je sinoc jasno rekao da su igraci dolazi kod njega i da su bili nezadovoljni.
Ovaj Zezelj ne znam odakle se stvorio i ko ga je doveo u Zvezdu. On je jedan poludebil i covek koji je prodao Zvezdin grb. Postao je poznat pre 5 godina kad je jedan Zvezdin navijac vredjao Gurovica, a Zezelj navijacu udario samar. Sinoc ga je Pavlovic hvalio (sto je i normalno, prijatelji su) da je i on jedan od onih koji su pomogli Zvezdi i da Zvezda i njemu duguje pare.

Jedan zanimljiv tekst od prosle godine, vezano oko grba kluba.

Žeželj založio grb Beku?

Paradoksalno i tužno zvuči činjenica da je zbog nagomilanih dugova čak založen klupski grb KK Crvena zvezda! Pre četiri godine, između ostale imovine, založeni su čak bicikl, frižider i blender!

11843_kk-crvena-zvezda_f.jpg

To je za Vesti potvrdio advokat Milorad Belić, predsednik Pravne komisije kluba:

"Založen je za 300.000 evra, učinjeno je to pre nekoliko godina. To je kao kada založite porodični nakit, nije mi jasno kako je neko to mogao da uradi. Naš prioritet je da što pre vratimo grb u Zvezdu, jer se on nosi na srcu", rekao je Belić.
Založno pravo na grb i pečat KK Crvena zvezda zarad dobijanja kredita ima "Stadluks investments S.A." iz Luksemburga (Ru d Arlon 207), koji je to pravo ostvario 10. januara 2007. u vreme kada je tim-menadžer bio Igor Žeželj i ono traje do 10. juna 2013. osim ako klub ne skupi novac da to učini ranije.

"Pomenuta firma ima akcije u nekoliko preduzeća širom Srbije i do sada svoje založno pravo baš nije previše koristila. Međutim, ono što je zanimljivo je, da prema podacima sa berze, imaju 30 odsto akcija preduzeća "Fokus kapital partners", koje je kupovalo akcije Luke Beograd za "Vorldfin", a čiji su vlasnici Milan Beko, zatim deca Miroslava Miškovića Irena i Marko, kao i potpredsednica "Delta holdinga" Ivana Veselinović".
I založno pravo na ostalu imovinu crveno-belih prešlo je na drugu firmu, "Alma kvatro" iz Beograda.
Bivši generalni menadžer Crvene zvezde Igor Žeželj, koji je potpisao Ugovor o zalozi, nije hteo da komentariše činjenicu da klub ne raspolaže pokretnom imovinom.

"U dnevnoj sam komunikaciji s rukovodstvom Crvene zvezde i svaku informaciju potražite od njih, jer bi u suprotnom nastala zbrka. Svi mi koji smo radili u klubu treba sada na svaki način da pomognemo Crvenoj zvezdi. To je sve što imam da izjavim", rekao nam je Žeželj.

Maljković o ragi i blatu

Slavni trener Božidar Maljković, potpredsednik kluba, postavio je jednostavno pitanje:

"Čija je Zvezda? Da li je državna, gradska, ili u vlasništvu navijača kao Real Madrid? Isto pitanje važi i za Partizan. Znate, ortačka kobila uvek leži u blatu. Zvezda je poslednjih godina bila poligon za laike i polulaike. Uvek je bilo boljih trenera, igrača i rukovodilaca, ali kao da je njen pametniji deo stalno guran u stranu".

"Ako ima nekog ko bolje radi ovaj posao, idemo iz kluba danas, a ne sutra. Postoji jedna španska izreka koja kaže da ni štala najvećeg ranga ne pravi od rage mustanga. Crvena zvezda se uvek uklapala u tu izreku".

Cifre od kojih boli glava

Tuzlanska Sloboda Dita potražuje 300.000 evra na ime obeštećenja za Elmedina Kikanovića i Miljana Miloševića, koji je u međuvremenu prešao u sarajevsku Bosnu

Menadžeri potražuju 600.000 evra na ime provizija za ugovore igrača

Više od 12 meseci klub nije platio firmu koja radi obezbeđenje na utakmicama

Stanovi za igrače u nekim slučajevima nisu plaćeni dve godine

Radnoj zajednici kluba od početka sezone isplaćene su tri mesečne plate, a klupski lekar Mirko Vukomanović nije dobio zaradu već 12 meseci

Više od šest meseci nisu plaćeni računi za vodu, struju i fiksni telefon, dok je dug za klupske mobilne telefone veći od 16.000 evra

Osnovni račun kluba blokiran je od 2004. Trenutna glavnica duga je 2,1 milion evra, kamata 464.200 evra

Račun Zvezdinog zavisnog preduzeća "BC Red star" blokiran je zbog duga od 19.960 evra

U toku je 40 urgentnih sudskih procesa protiv Crvene zvezde zbog dugovanja, a bar još toliko "čeka na red".

18. 03. 2010. Vestionline

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Taj ugovor Death jos uvek traje. Sad da ne lazem, ne znam na koliko godina je potpisan, ali se zalio Pavlovic da su dobili samo 300 000 evra.
Ovo oko igraca, Uvalin to nije napomenuo, mozda nije znao. :dntknw: Pavlovic je sinoc jasno rekao da su igraci dolazi kod njega i da su bili nezadovoljni.
Ovaj Zezelj ne znam odakle se stvorio i ko ga je doveo u Zvezdu. On je jedan poludebil i covek koji je prodao Zvezdin grb. Postao je poznat pre 5 godina kad je jedan Zvezdin navijac vredjao Gurovica, a Zezelj navijacu udario samar. Sinoc ga je Pavlovic hvalio (sto je i normalno, prijatelji su) da je i on jedan od onih koji su pomogli Zvezdi i da Zvezda i njemu duguje pare.

Znači Lukoil ne daje pare ili dovoljno dao, u tome je problem?
Moguće da nije znao ali ne verujem u to. Šta znači "kritična masa" koju Pavlović pominje, dvojica, trojica, pola, više od pola :dntknw:
I mene Žeželj nervira, totalno je antipatičan, sad se kao nešto brine a u stvari traži načine da se izvuče da se ne vidi šta se radilo kad je on potpisivao papire kao predstvanik kluba, a kad se izgleda najviše muljalo zadnjih godina. On je prijatelj kluba, slično kao što je Mišković bio prijatelj fudbalskog. Pozajmljuje pare...daj Bože da i to nije pod kamatu.

Vučinić: Brod sa nekoliko miševa

Dragiša Vučinić, poznati košarkaški radnik, u vreme kada kada je bio predsednik Crvene zvezde (1991-1994), na Mali Kalemegdan je stiglo šest titula. Po dva domaća prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i dva nacionalna Kupa dama.

sp-vucinic_310x186.jpg

- Trenutna situacija u klubu je tragična i komična. U prvom slučaju zbog borbe za opstanak, a smešna je jer klub „postoji“, ali ne postoje organi. A sve zajedno je, pre svega, katastrofa u ekonomskom i rezultatskom smislu. Zvezda je brod koji plovi bez posade, sa samo nekoliko miševa - kaže za "Sport" Vučinić.
Nekadašnji klupski centar, a poslednje dve decenije, sa kraćim prekidima, funkcioner KSS (predsednik organizacije, Stručnog saveta), ne može da shvati da stub srpske košarke završi na tako niskim granama.
- Nemam ništa protiv Mirka Pavlovića, ali po kojem je Statutu donosio odluke. Kako je moguće da ne postoji klupska Skupština. I, najvažnije, nije mi jasno da sve to mirno posmatra Sportsko društvo Crvena zvezda, bez želje da se umeša. Sve u svemu, tragično - završava Vučinić.

(novosti.rs)

Kapičić:”Nešto sprečava ljude da pomognu Zvezdi”

Povodom katastrofalne situacije u Košarkaškom klubu Crvena zvezda, oglasio se i Dragan Kapičić, legenda našeg kluba i najbolji strelac Crvene zvezde u njenoj istoriji. Intervju koji je dao za dnevni list “Blic”, prenosimo u celosti:

dragan-kapicic-300x208.jpg

- Ovako sa distance, jer nisam u direktnom kontaktu sa Crvenom zvezdom, mogu da kažem da je tužno da propada klub takvog renomea. Struktura kluba bez igrača, predstavljanja ekipe, jasne vizije uprave, ne treba da postoji. Pošto se odranije znalo da crveno-beli imaju problema, postavlja se pitanje zašto se nije ranije reagovalo? Jasno je da bez finansija tim ne može da funkcioniše, ali isto tako smatram da postoje ljudi koji žele da pomognu, ali ih nešto sprečava. Zašto? – pita se Dragan Kapičić, legenda Crvene zvezde i najbolji strelac u istoriji tog kluba.

Ako je Zvezda imala probleme, što im vi kao predsednik Košarkaškog saveza niste na neki način pomogli? Da li su vam se obraćali ljudi sa Malog Kalemegdana?
– Savezi ne mogu da uđu u klubove i da se bave njihovom unutrašnjom politikom, možemo samo da ih posavetujemo šta bi bilo najbolje za klub ili da im pomognemo u rešavanja nekih pravnih ili sličnih pitanja. Imali smo sastanak sa gospodinom Pavlovićem u vezi sa angažovanjem stranih košarkaša, kada je stigla zabrana od FIBA zbog neisplaćenih zarada igračima. Mi smo i u tom slučaju hteli da stanemo na stranu Zvezde, ali smo ustanovili da bismo morali da platimo veoma visoku kaznu, za koju KSS nije imao sredstava.

Mislite li da će Zvezda uskoro izaći iz krize?
– Teško… Mislio sam da će posle opstanka u NLB ligi nastupiti mirnija sezona u Zvezdi. Međutim, posle uspeha, jer opstanak posle svega, to i jeste, već sada se mora gledati ka narednoj sezoni. Navijači su nezadovoljni i na to imaju pravo, jer žele kvalitetne rezultate. Zato u klub moraju doći ljudi sa planom za oporavak kluba i idejom kako ga unaprediti. To znači i da se posebno mora obratiti pažnja na sve kategorije igrača, od najmlađih do seniora. To je opet procedura, jer sazrevanje ekipe traje dve-tri sezone.

Kakav utisak je na vas ostavila Uvalinova ekipa?
– Tim nije loš, jer bilo je kroz sezonu nekoliko vrlo ubedljivih pobeda, a i stasali su i neki novi igrači. Pokazalo se da je finansijski momenat stavljen sa strane, jer se uprkos svemu igralo bez para. A ako je tačno to da su stranci redovno isplaćivani, a domaći igrači ne, moralo je doći do nezadovoljstva i štrajka. I to je znak da se mora oformiti ekipa koja se može ispratiti.

Kapičić od 18. aprila više neće obavljati funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Možda se bivši as Zvezde i proslavljeni reprezentativac vrati u crveno-bele redove čiji je bio predsednik i direktor devedesetih godina prošlog veka.
– Vratio bih se u Zvezdu, rado bih joj pomogao, ali tek kada se steknu uslovi za normalno funkcionisanje kluba, kao i radna atmosfera. Mišljenja sam da bi država dekretom mogla da otpiše dugove, odnosno da klub krene od nule - dodaje Kapičić.

(blic.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Sve deluje Death zamrseno. Nekoliko klanova, tu su navijaci koji zele fuziju sa Fmp-om, zatim ovaj Ristic i Kolarov, pa ekipa oko Zezelja, ima tu jos mesetara i muvadjija. Ono sto je istina, jeste da smo na dnu ambisa.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Propali smo načisto, ali ja se nadam da ćemo se plasirati u NLB ligu :D
Nadajmo se da ce biti bolje. yes3

Ovo je sa danasnjeg sastanka.

Hitan sastanak sportskog društva Crvena zvezda

Upravni odbor Sportskog društva Crvena zvezda održaće hitan sastanak kako bi se formirala radna grupa u cilju pripreme Izborne skupštine Košarkaškog kluba.

mirko.jpg

Vreme održavanja sastanka nije saopšteno.
Ova odluka usvojena je na sastanku na kojem su prisustvovali predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Petar Škundrić, predsednik UO SD Aleksandar Boričić, generalni sekretar Ivan Todorov i generalni menadžer Košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Pavlović.

Sportski zurnal

Natrag