KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zvezda u sve težoj situaciji, Jang otišao

Košarkaški klub Crvena zvezda nalazi se u sve težoj finansijskoj situaciji pa je pred početak takmičenja u Superligi raskinut ugovor sa Amerikancem Džamarom Jangom, prenosi "Sportski žurnal".

jangkrop.jpg

Kako sada stvari stoje, tu nije kraj tumbanju ekipe pred početak domaćeg prvenstva, pošto će Jangovim putem najverovatnije krenuti i njegov zemljak, najbolji igrač ekipe ove sezone Rikardo Marš.

"Više nemamo sredstava ni za Amerikance. Odlučili smo pred početak Superlige da raskinemo ugovor sa Jangom. Pitanje je da li ćemo uspeti i da zadržimo Marša. Nadam se da će igrači i njihovi menadžeri imati razumevanja za kašnjenja i da neće podnositi zahteve za raskid ugovora", rekao je generalni menadžer "crveno-belih" Mirko Pavlović za "Sportski žurnal".

Podsetimo, Zvezdini košarkaši nisu trenirali u ponedeljak nezadovoljni što ima kasne primanja. Već tada je najavljeno da će određen broj igrača morati da ode iz tima, a da će čak možda i juniori igrati u Superligi.

(pressonline.rs)

Ovoga sam se plašio ,ali bolje on da ide nego Marš ako već može da se bira :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Cini mi se da ce uskoro i Mars da spakuje svoje kofere. :dntknw: Sve vise idemo u corsokak. :(

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Sad smo u ćorsokaku i crno nam se piše....jedino da nam država izgradi tu obećanu dvoranu pa da je prodamo i isplatimo dugove :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ma i drzava i K.K. Zvezda deluju tesko bolesno, a i godinama se lece pogresnim lekovima. Nema od toga Death nista, nema pomoci od ovih Dosmanlijskih djavola. :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Uvalin: Štrajk je uticao!

Najgora sezona u devet godina dugoj istoriji igranja Crvene zvezde u Gudjir i NLB ligi je konačno završena. Očajna finansijska situacija, ali i "oslabljena" uprava, hrabro se upustila u akciju - Opstanak u regionalnoj ligi! Ako se u obzir uzmu sve činjenice i veliki broj negativnih okolnosti onda svima, ponajviše igračima, ali i treneru Uvalini treba bar čestitati.

00047206.jpg

Znate šta, u Srbiji nije nikakva novost da plate kasne po nekoliko meseci, ali valja PODSETITI da čovek mora da JEDE! Istina, nisu bili gladni, ali su se igrači crveno-belih katkad pitali hoće li ključ koji imaju otključati vrata iznajmljenog stana. No, PRIMARNI cilj, a on je bio opstanak, je ostvaren, pa poraz od 22 razlike u poslednjem kolu od Zagreba nije ništa specijalno. Jedan od razloga poraza Uvalin je pronašao i u štrajku igrača:
- Pošto smo ostali u Ligi, dogodio se štrajk i zbog toga su tako izgledali. Ipak, čestitam igračima jer su izvukli maksimum iz sebe i ostvarili ono što se od nas i očekivalo, a to je opstanak u Ligi. Velika su dugovanja prema igračima - rekao je trener Zvezde.
Crveno-bela ekspedicija se iz Hrvatske vratila odmah posle meča sa "mravima", a danas bi ispred prostorija na Malom Kalemeganu navijači koji su pratili košarkaše u "Pioniru" mogli da kažu šta misle. Prema informacijama kojima SPORTAL.RS raspolaže skupiće se kako bi iskazali podršku IGRAČIMA, ali ne i treneru i menadžeru Mirku Pavloviću.

(sportal.rs)

Da sam iz BG-a došao bih 100%...

Ma glavni je problem što nije bilo sportista u klubu. Jeste doduše bio Kovačević ali kad god sam ga slušao ili čitao šta priča nije mnogo realan. Nebojša Ilić je onim sedenjem na klupi tj stojanjem davno sve pšočeo da iritira i pokazao se nesposobnim. Žika je imao najbolje namere ali nije imao ko da mu kaže da se ne razume u Sport...mislio je da jedna titula i eventualno učešće u Evroligi klub vraćaju u život što je totalno pogrešno...Da se to čudo desilo, još više bi se zadužili i prošli bi kao Bečej kad je ono 10-tak bio prvak Evrope u vaterpolu :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Klub je na ivici provalije, tako da je ovo poslednji krik ocajnika. Ponovo strajkovi, neisplacene plate i to pred sam pocetak domace lige. Gomila neznalica je opustosila i skoro unistila klub. Nebojsa Ilic je bio dobar kosarkas. yes3 Ali cini mi se da je njegova prava funkcija na klupi Zvezde bila, da bude soumen. Svojim gestovima samo je zasmejavao publiku.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pavlović: Ruše me, ali igrači su uz mene!

Generlani menadžer KK Crvena zvezda Mirko Pavlović direktno je odgovarao na sva pitanja koja su na protestu postavilisimpatizeri crveno-belih.

sp-pavlovic.jpg

- Nisam mogao da budem prisutan na Kalemegdanu jer sam bio na sednici KLS. Razumem zabrinutost navijača za sudbinu kluba koju i mi delimo. Ma šta govorili o meni, ja sve njih poštujem, jer su bili tu kada je bilo najteže Zvezdi i imaju prava da se čuje i njihov glas – kaže Pavlović za „Sport“.

Konkretno, kakva je reakcija na zahteve?
- Što se zahteva te grupe navijača tiče, oni nisu problem iako ih je pisao jedan član uprave kluba, Dragan Ristić. Pokrenuli smo organizacione pripreme za sednicu Skupštine i u utorak na tu temu bi trebalo da imam sastanak sa predsednikom SD Crvena zvezda Petrom Škundrićem, predsednikom UO SD Crvena zvezda Aleksandrom Boričićem i sekretarom SD Crvena zvezda Ivanom Todorivim. Očekujem da će se Skupština na kojoj će se popuniti klupsko rukovodstvo održati u vrlo kratkom roku. I meni je kao i navijačima cilj da se što više ljudi uključi u projekat ozdravljenja Crvene zvezde.

Šta se događa sa igračima?
- U četvrtak sam obavio razgovor sa igračima. Oni su još jednom upoznati sa naporima da pronađemo finansijska sredstva i stabilizujemo klub. Drago mi je što su svi do jednog izrazili razumevanje i pružili mi podršku u borbi za Crvenu zvezdu. Svi igrači su odlučili da ostanu u klubu i da se bore za pobede u Superligi.

I Rikrado Marš?
- Sa Rikardom Maršom imam novi sastanak u ponedeljak. Imao sam otvoren razgovor sa njim, upoznat je sa problemima i vrlo je pozitivno reagovao. Jedni sa kojim smo raskunuli ugovor je Džamar Jang. Zvezda ima izuzetno talentovane igrače na bekovskim pozicijama i odluka kluba je da dobiju što više prostora za igru. Ponoviću, ponosan sam na igrače zbog svega što daju za Zvezdu u ovoj sezoni.

Protestanti vam osporavaju legitimitet?
- Što se mene lično tiče, smešno je dovoditi u pitanje moj legalitet. Svoju privrženost klubu, u kome sam praktično od detinjstva, neću nikome da dokazujem kroz medije. To sam činio i kada sam sa tri saigrača ostajao na parketu, ali i sada kada je ponovo teško i kada, kao i svi zaposli u klubu, platu nisam dobio od juna prošle godine. Tada kada su svi napusliti klub niko nije postavljao pitanje mog legaliteta, zašto se to danas čini? U svakom slučaju biće uskoro Skupština kluba, na kojoj će se birati rukovodstvo Zvezde, pa eto svima šanse. Međutim, nije tačno da sam samozvan. O mom radu odlučivaće organi kluba koji će uskoro zasedati.

Plata od 2.500 evra mnogima bode oči?
- Što se tiče moje plate ružno je da me iko pita s obzirom da sam dobio četiri plate u periodu od godinu dana, ali suma je tačna. Dogovorena je sa tadašnjim članom UO gospodinom Klodom Kolarovim.

Kažu da ne postoji papir kojim možete da dokažete da ste postavljeni na mesto generalnog menadžera?

- Aposolutno postoji adekvatna odluka i upisan sam kao nadlažan od strane Ministarstva i to u skadu sa zakonskim propisim i to se lako može proveriti.

Da li će biti sednice UO?
- Jedina dva člana koja su bila prisutna od jula pa do danas su Klod Kolaro i Dragan Ristić i oni su se povukli u decembru prošle godine.

Šta je sa četvrtim zahtevom protestanata (utvrđivanje poslovanja u prethodnih deset godina i raspodele novca prijatelja kluba u poslednjih šest meseci)?
- Revizija je urađena i tu nema nikakvih tajni. Ako se misli ko je koliko dao para u proteklih šest meseci o tome postoji evidencija i biće vrlo detaljan izveštaj na Skupštini.

ODBIO ŠTETNO POVARNJANJE
Zašto Crvena zvezda nema generalnog sponzora i koji su razlozi nepotpisivanja unosnog ugovora sa Kompanijom ”Lukoil”?
- Tačka sedam nije zahtev Zvezdinih navijača, već novi pritisak da potpišem štetno sudsko poravnanje u sporu sa Lukoilom, što je bilo moje ključno razilaženje sa Ristićem i Kolarovim. Tada sam se sureo sa ucenama i pretnjama, o čemu sam obestio državne organe, kao i Sportsko društvo i određeni članovi uprave.

(novosti.rs)

Klub je na ivici provalije, tako da je ovo poslednji krik ocajnika. Ponovo strajkovi, neisplacene plate i to pred sam pocetak domace lige. Gomila neznalica je opustosila i skoro unistila klub. Nebojsa Ilic je bio dobar kosarkas. yes3 Ali cini mi se da je njegova prava funkcija na klupi Zvezde bila, da bude soumen. Svojim gestovima samo je zasmejavao publiku.

Mislim da se previše uneo i da je pre iritirao publiku i Zvezdinu i onu drugu yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Zvezda smenila Uvalina, Dudin pomoćnik Nikitović novi trener!

Košarkaški klub Crvena zvezda raskinuo je u petak ugovor sa trenerom Mihailom Uvalinom, a za novog šefa stručnog štaba imenovan je Saša Nikitović.

126546_nikitovicmm_f.jpg

Novi trener Zvezdin košarkaša - Saša Nikitović

"Crvena zvezda se zahvaljuje Uvalinu na dosadašnjoj saradnji i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Novi šef stručnog štaba Saša Nikitović će u subotu voditi prvi trening. Nikitović bio je pomoćnik selektora Dušana Ivkovića na poslednja dva velika reprezentativna takmičenja u Poljskoj i Turskoj, i trener je kadetske reprezentacije Srbije.
Nikitović je pre tri godine predvodio juniorsku ekipu Crvene zvezde do titule prvaka Srbije. Kao član stručnog štaba univerzitetske reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu i bronzanu medaju na Univerzijadama 2009. i 2007. godine.

Blicsport.rs

Meni je Death Ilic bio smesan sa onim njegovim gestovima. Narocito kad je prigovarao sudijama sa onim njegovim cinicnim osmehom.

Sta reci za smenu Uvalina. Smenise coveka koji je jedini imao hrabrosti da bude trener kluba koji je u rasulu. Dobro je radio, dao je sansu mladim igracima, nije kao neki bivsi treneri stalno kukumavcio zbog lose situacije u klubu, i evo kako su mu se na kraju, neki gmazovi zahvalili.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Stvarno sramota, nisam ovo očekivao...siguran sam po izjavama Pavlovića da rezultati nisu u pitanju...tako da jedino u obzir dolaze lične nesuglasice i ko zna šta još. Nije ovo trebalo da se desi. Čim se malo nešto dobro uradi odmah slede neprijatna iznenađenja...Šteta zbog Uvalina.

Natrag