KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Nema im se sta zameriti. Pored lavine problema koje su imali, opstanak u NLB ligi je uspeh. Dosta se prica da bi Gurovic mogao naredne sezone da postane trener Zvezde. Ja ne bih menjao Uvalina, ove sezone je dao sansu mladim igracima koji su pokazali da imaju potencijal. Dobro je sto vise nema neke banditske druzine na celu kluba. yes3

Zvezdi rok 9 dana da plati dug, inače ništa od Superlige

Direktor košarkaške Superlige Srbije Predrag Bojić rekao je na žrebu u Kući košarke u Beogradu da se nada da će Superliga kvalitetom privući sponzore za narednu sezonu.

- Finansijska konkstrukcija je ista kao i u Košarkaškoj ligi Srbije. U takmičenje ulazimo bez sponzora, ali se nadamo da ćemo kvalitetom zainteresovati nekoga za narednu sezonu – rekao je Bojić.

ee7.jpg

Superliga Srbije počeće 23. marta susretima Radnički Kragujevac – Crvena zvezda, OKK Beograd – FMP, Partizan – Metalac Valjevo, Mega Vizura – Hemofarm, a poslednje 14. kolo na programu je 21. maja.
Ukoliko Crvena zvezda, Metalac i OKK Beograd ne izmire dugovanja neće im biti omogućeno da počnu takmičenje.

- Stav o dugovanjima klubova je jasan, ko ne izmiri obaveze do 23. marta u 10 sati neće igrati prvo kolo - istakao je Bojić.

Pobednik prvog dela šampionata Srbije je ekipa FMP-a. Pored kluba iz Železnika u Superligu su se plasirali OKK Beograd, Metalac iz Valjeva, Mega Vizura i srpski timovi iz Jadranske lige, Crvena zvezda, Partizan, Hemofarm i Radnički iz Kragujevca.

- Siguran sam da nas očekuje jako takmičenje. Sve pripreme su gotove, a ostalo je još samo da se usvoje liste sudija i delegata – dodao je Bojić i obećao da će se svi klubovi i organizatori takmičenja striktno pridržavati propisa.

Uoči žreba u Kući košarke uručena su priznanja Nenadu Šuloviću (Napredak) za najkorisnijeg igrača Košarkaške lige Srbije, Marku Ljubičiću (Metalac) za najboljeg skakača i asistenta, Branku Milisavljeviću (Mega Vizura) za najboljeg strelca i Slobodanu Dunđerskom (Beograd) za igrača sa najviše osvojenih lopti.

Sportski zurnal

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Uvalina ne treba menjati, došao je u klub kad niko nije hteo i uspeo da ostane u ligi. Ima vremena za Gurovića, ako je dobar trener i toliki Zvezdaš kad-tad će doći yes3
Važno je samo da nismo bili zadnji ostalo me ne interesuje, a ako bi se plasirali kojim čudom u Super ligu, proslavio bih kao da smo uzeli titulu :D
Mada FMP se pojačao, nekog Amerikanca su doveli :vorred:

Marš: Volim Zvezdu, želim da ostanem!

MVP, MVP", odjekivalo je dvoranom "Pionir" u čast Rikarda Marša posle pobede Crvene zvezde nad Olimpijom, vredne opstanka u NLB ligi. Američki centar najzaslužniji je što crveno-beli nisu izgubili šansu da i naredne sezone igraju u regionalnom takmičenju. Do njegovog dolaska u Beograd u šestom kolu, tim Mihajla Uvalina nije znao za uspeh, a od meča sa Cibonom u sedmoj rundi crveno-beli su pogurali ukopanu stenu. Konačno, stigli su do cilja posle atraktivne pobede nad slovenačkim evroligašem.

mars.jpg

- Srećan samo zbog trijumfa i opstanka u NLB ligi. Imao sam veliku želju pred meč sa Olimpijom, pošto sam propustio duel sa Cedevitom. Stigao sam prvi u dvoranu, ušao u svoj ritam, kao i ekipa, i zasluženo smo savladali jakog protivnika - istakao je Marš.

Za razliku od prvog dela sezone kada se dobar deo ekipe oslobađao odgovornosti gurajući loptu Amerikancu u reket, crveno-beli su u poslednje vreme počeli da igraju kolektivno. U duelu sa Olimpijom pet igrača imalo je dvocifreni košgeterski učinak, ali je bilo očigledno da je Marš kičma tima. Statistika sve sažeto govori - 30 poena, četiri skoka za indeks korisnosti 30.

- Mnogo mi je lakše da igram u poslednje vreme, kada više igrača preuzima odgovornost u napadu.

Nema navijača crveno-belih koji ne bi voleo da pokretljivu "peticu" i naredne sezone vidi u dresu tima sa Malog Kalemegdana.

- Želim da ostanem! Volim Zvezdu i Beograd - jasno je poručio Marš.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ima dobru ekipu Fmp, u domacoj ligi su se prosetali, isprasili su sve redom. yes3
Sada sam gledao Tegijevu emisiju na Sos-u. Zvezda nije izborila opstanak u NLB ligi, vec samo sansu da igra sledece sezone. Mora da bude medju prve cetiri ekipe u domacoj ligi, ako zeli da i sledece sezone igra NLB ligu. Bice to tesko, trenutno su Partizan, Hemofarm, Fmp i Radnicki bolje ekipe.

Navijaci Zadra upali na konferenciji za novinare posle utakmice sa Hemofarmom.
Mozda si video ovo. :dntknw:

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Znam to pratim i ja pomalo :acute:
Nego bitno je da nismo zadnji jer bi onda propala i sledeća sezona, to je sigurno , mada i ovako je sve neizvesno. Ali ako se očuva tim, da ostanu mlađi igrači i na vreme bude izvršena selekcija, kakva god, ali samo na vreme, može biti nešto.
FMP ima solidan tim ali ne mislim da su jači od nas, možda za nijansu ali to ništa ne znači. Imaju puno mladih igrača ali videćemo kakav će biti taj Amerikanac. Prošle godine su nekoga doveli, sećam se da nije pojma imao.
U svakom slučaju imamo šanse za prolaz među 4 i ubeđen sam da će biti iznenađenja tj da će još ekipa konkurisati za NLB ligu tako da po meni, biće zanimljivo i neizvesno do samog kraja yes3

Edit. Gledao sam to u Zadru yes4

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Daj Boze Death da bude tako i da na kraju budemo makar cetvrti. Dobro je da klub jos uvek funkcionise, neki ljudi umalo da ga pretvore u les. Valjda ce da nam sine sunce uskoro. :dntknw:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Biće teško, ovo je stvarno jadno šta nam se dešava. Nismo imali manji budžet zadnjih 20 godina i opet problemi sa parama...da bar nema dugova...ovako male su šanse da se nešto drastično promeni na bolje da na primer uzmemo titulu.
Jedino što ostaje je da se nadamo da igrači, ovi mlađi pre svega neće potrčati za parama i u veće klubove i da se pojavi neki otkačeni sponzor :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mozda Pedja Stojakovic je resenje? :dntknw: Dosta se govorilo i o njemu. Mada, siguran sam da on nece prihvatiti. Mnogo je problema, dugova, sada se ne prica o tome, ali verovatno da i ovim igracima plate kasne. Razni kriminalni tipovi, barabe i fukare su napravile dugove, a niko za to nece odgovarati.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Mozda Pedja Stojakovic je resenje? :dntknw: Dosta se govorilo i o njemu. Mada, siguran sam da on nece prihvatiti. Mnogo je problema, dugova, sada se ne prica o tome, ali verovatno da i ovim igracima plate kasne. Razni kriminalni tipovi, barabe i fukare su napravile dugove, a niko za to nece odgovarati.

Ne verujem. On ovde ne živi niti namerava tako da nema tu ništa.
Pa kasne opet su štrajkovali juče-prekjuče.
Razni jesu napravili dugove ali kod nas se ne odgovara za nesavesno poslovanje a i Zvezda je u pitanju. Kad bi se znalo šta se sve radilo, na kraju bi samo klub pretrpeo štetu, a ne pojedinci :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ne verujem. On ovde ne živi niti namerava tako da nema tu ništa.
Pa kasne opet su štrajkovali juče-prekjuče.
Razni jesu napravili dugove ali kod nas se ne odgovara za nesavesno poslovanje a i Zvezda je u pitanju. Kad bi se znalo šta se sve radilo, na kraju bi samo klub pretrpeo štetu, a ne pojedinci :dntknw:
E, bas to, kad bi se znalo sta se radilo. Mnogi su bili u klubu iz licne koristi, a ne zbog Zvezde. Opustosili su klub razni grebatori. Duga je to prica, a i navikli smo ovde, da kad dotaknemo dno, onda sledi otreznjenje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
E, bas to, kad bi se znalo sta se radilo. Mnogi su bili u klubu iz licne koristi, a ne zbog Zvezde. Opustosili su klub razni grebatori. Duga je to prica, a i navikli smo ovde, da kad dotaknemo dno, onda sledi otreznjenje.

Slabva vajda od otrežnjenja ako postoje očekivanja naroda i realnost da više ne može država da pomaže kao nekad, kad zagusti. Ma biće bolje yes3

Natrag