Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O grčkom originalu ti i govorim. Ti vršiš nasilje i vandalizam na svetom tekstu napisanom na grčkom jeziku. I samo zato da bi štitio ženu koja je lagala i čiji se muž, James White, dosjetio kako bi velike novce mogao namlatiti "prodajući laži i bogohulnosti Ellen White". Ako ste ovako rođeni, posve je logičan plod da danas "mlatite krvavi novac" ubijajući u svojim "bolnicama" najnemoćnije i najnevinije - nerođenu djecu u majčinim utrobama.
Ne znaš grčki original već tumačiš po tradicionalnom tekstu.

Bože sačuvaj šta pišeš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne znaš grčki original već tumačiš po tradicionalnom tekstu.

Bože sačuvaj šta pišeš.

Lako što ja ne znam grčki, ali zar je moguće da nitko u Crkvi čitava dva tisućljeća, nitko u Grčkoj od bibličara i jezičara čitava dva tisućljeća i nitko u čitavom svijetu od bibličara i jezičara čitava dva tisućljeća, nije razumio i ispravno pročitao jednu rečenicu svetog Pavla (Kol 2,16), dok se ti nisi rodio, u drugoj polovici 20. stoljeća u Srbiji. Eno, Laodikeja za sebe tvrdi da je Ilija. A tko si točno ti - da nisi Mojsije? Nisi valjda Juda?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lako što ja ne znam grčki, ali zar je moguće da nitko u Crkvi čitava dva tisućljeća, nitko u Grčkoj od bibličara i jezičara čitava dva tisućljeća i nitko u čitavom svijetu od bibličara i jezičara čitava dva tisućljeća, nije razumio i ispravno pročitao jednu rečenicu svetog Pavla (Kol 2,16), dok se ti nisi rodio, u drugoj polovici 20. stoljeća u Srbiji. Eno, Laodikeja za sebe tvrdi da je Ilija. A tko si točno ti - da nisi Mojsije? Nisi valjda Juda?
Grešiš. Isto je veliki broj teologa ispravno ovu rečenicu iz Kološana 2,16.17 protumačio. Nisam ja prvi ovo razumeo.

Znači nije teško..pogledati original..danas je dostupno itekako da pogledaš.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Molim ime samo jednog teologa. Naravno, ne možeš navesti sebe i Miroljuba Petrovića Kuckog. :)
Nije važno. Kada kažem mnogi, ne mislim na konkretno na ime već na osnovu onoga što sam video da se piše o tome...jer su ljudi koji tako veruju vekovima teološki ove stihove tako i shvatili.

Pa šta misliš kako Etiopska crkva i dalje slavi subotu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Etiopska crkva drži subotu...šta su njeni teolozi tumačili iz Kološana 2,26.17. Nestorijanci su držali subotu..pa kako su onda gradili svoje objanjnje Kološana 2,16.17 nego na ovaj način. Nepoznaješ činjenice a nešto bi i ti da kažeš. Koliko ima crkava koje drže subotu danas..ne samo Adventisti..pa šta misliš je li to malo teologa...hiljade i hiljade.

Pa naravno da su znali da Kološni 2,16.17 ne opovrgavaju subotu. Nikako.

A grčki original kaže "da vas niko ne sudi za delove subota, mladina i praznika koji su samo sen i telo Hristovo".

Dan kao dan..datum, počinak od rada nikakvih dodorinih tačaka nema sa "telom" Hristovim i stradanjem tela...na koje je prebačen naš greh. Odmor niti ima veze sa grehom niti sa telom..počinak je dat da se proslavi Jahve. A za greh je dato telo i krv...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Etiopska crkva drži subotu...šta su njeni teolozi tumačili iz Kološana 2,26.17. Nestorijanci su držali subotu..pa kako su onda gradili svoje objanjnje Kološana 2,16.17 nego na ovaj način. Nepoznaješ činjenice a nešto bi i ti da kažeš. Koliko ima crkava koje drže subotu danas..ne samo Adventisti..pa šta misliš je li to malo teologa...hiljade i hiljade.

Pa naravno da su znali da Kološni 2,16.17 ne opovrgavaju subotu. Nikako.

A grčki original kaže "da vas niko ne sudi za delove subota, mladina i praznika koji su samo sen i telo Hristovo".

Dan kao dan..datum, počinak od rada nikakvih dodorinih tačaka nema sa "telom" Hristovim i stradanjem tela...na koje je prebačen naš greh. Odmor niti ima veze sa grehom niti sa telom..počinak je dat da se proslavi Jahve. A za greh je dato telo i krv...

Još u 4. stoljeću Kristova Crkva je ovako odlučila.

Sinoda u Laodiceji 365. godine

Kanon 29: Kršćani ne smiju kako čine Židovi odmarati u subotu, u taj dan trebaju raditi, nego u dan Gospodnji, ako mogu, odmarati kao kršćani. Ako se nađe tko bi judaizirao neka bude odijeljen od Krista.
-----------------------
Dakle, ovi gore koje si ti nabrojao jesu heretici koje je Kristova Crkva ekskomunicirala. Kao što ste ekskomunicirani i vi subotari zbog, između ostaloga, judaiziranja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Još u 4. stoljeću Kristova Crkva je ovako odlučila.

Sinoda u Laodiceji 365. godine

Kanon 29: Kršćani ne smiju kako čine Židovi odmarati u subotu, u taj dan trebaju raditi, nego u dan Gospodnji, ako mogu, odmarati kao kršćani. Ako se nađe tko bi judaizirao neka bude odijeljen od Krista.

Dobro, samo ti kažem da Etiopljani i dalje drže subotu, da Nestorijanci su držali subotu, da su mnoge reformističke grupe u srednjem veku držale subotu i danas na miliona ljudi drže subotu. Šta msiliš da li im Kološanima 2,16,17 pravi problem? Ne jer je pravilno razumeju.

Objasni kako to odmor tj. počinak u Gospodu ima veze sa grehom? Kako je to bio sen kada je sen ono što je predstavlajlo telo Hristovo na koje je greh bačen? Ako je tebi subotnji počinak telo Hristovo onda znači da je na njega morao biti bačen greh. Kako to se na počinak od rada može baciti greh da ga uzme? Neka čudna teologija..da čudnija ne može biti. Besmislena.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro, samo ti kažem da Etiopljani i dalje drže subotu, da Nestorijanci su držali subotu, da su mnoge reformističke grupe u srednjem veku držale subotu

Ja ti već rekoh da su to sve heretici koje je Kristova Crkva ekskomunicirala u 4. stoljeću.

i danas na miliona ljudi drže subotu. Šta msiliš da li im Kološanima 2,16,17 pravi problem? Ne jer je pravilno razumeju.

Misliš na Židove. OK, oni su odabrali ostati u ropstvu Zakonu sa Sinaja.

Kako to se na počinak od rada može baciti greh da ga uzme? Neka čudna teologija..da čudnija ne može biti. Besmislena.

Nije to moja teologija, to je teologija svetog apostola Pavla. Pavao kaže da je tjedna subota sjena. Na koncu, to su morali priznati i školovani adventisti koji nisu mogli pristati na "duhovno prostituiranje" tipa Valtera Veitha, koji se pokazao notornim šarlatanom i patološkim lažovom.

Natrag