Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Trebamo da razjasnimo stvari..zašto se žrtve prinose. Rekao si predstavlaju Hrista. To je deo odgovora. Ali sada idemo na detaljnije. Dakle, šta se radilo sa tim jagnjetom? Koji bitan događaj iz Isusovog života tj. misije je trebalo da se odigra na jagnjetu?

Ovo je važno da bismo razumeli koji su to "delovi"(merei) praznika predstavljali telo Hristovo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Trebamo da razjasnimo stvari..zašto se žrtve prinose. Rekao si predstavlaju Hrista. To je deo odgovora. Ali sada idemo na detaljnije. Dakle, šta se radilo sa tim jagnjetom? Koji bitan događaj iz Isusovog života tj. misije je trebalo da se odigra na jagnjetu?

Ovo je važno da bismo razumeli koji su to "delovi"(merei) praznika predstavljali telo Hristovo?

Subota je sjena, nikakvi dijelovi subote, to si i sam morao priznati.

Lako što vrijeđaš mene, ali ne vrijeđaj apostola i ono što piše.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Citiraj kršćansku Bibliju. Iz čije ti je ovo Biblije?

Original grčkog prevoda..."merei" delovi, deo...ispred reči subota, mladina ili kakvog praznika. Taj mali izostanak iz teksta menja celu konstrukciju...dakle sa tim tj. kompletnim tekstom to glasi upravo "da vas niko ne osuđuje za delove subota, mladina ili kakvog praznika". Pavle zatim u stihu 17 pojašnjava koji su to "delovi" praznika koji su sen(slika)...to su oni delovi koji ukazuju na telo Hristovo. Zato sam te pitao šta je to predstavljalo telo Hristovo tj.šta je to konkretno predstavljalo Hrstovu smrt na krstu? Koji čin sa žrtvom?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Original grčkog prevoda..."merei" delovi, deo...ispred reči subota, mladina ili kakvog praznika. Taj mali izostanak iz teksta menja celu konstrukciju...dakle sa tim tj. kompletnim tekstom to glasi upravo "da vas niko ne osuđuje za delove subota, mladina ili kakvog praznika". Pavle zatim u stihu 17 pojašnjava koji su to "delovi" praznika koji su sen(slika)...to su oni delovi koji ukazuju na telo Hristovo. Zato sam te pitao šta je to predstavljalo telo Hristovo tj.šta je to konkretno predstavljalo Hrstovu smrt na krstu? Koji čin sa žrtvom?

Ti i grčki k'o Bog i šeširdžija.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako stoji u tekstu. Delovi subota, mladina i praznika.

Delovi koji predstavljaju telo Hristovo. Jedan deo prestavlja a drugi ne...koji jeste a koji nije. Nije teško to razuemti. Deo koji predstavlja telo Hristovo je žrtva a deo koji ne predstavlja jeste počinak u svakom od praznika i slika određeih događaja. To nije telo Hristovo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako stoji u tekstu. Delovi subota, mladina i praznika.

Delovi koji predstavljaju telo Hristovo. Jedan deo prestavlja a drugi ne...koji jeste a koji nije. Nije teško to razuemti. Deo koji predstavlja telo Hristovo je žrtva a deo koji jne predstavlja jeste počinak u svakom od praznika i slika određeih događaja. Ne žrtva već događaj.

Samo ti citiraj Bibliju. I točno navedi koju si Bibliju citirao.

Natrag