Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije mi bitna nedelja kao dan u koji je Hristos vaskrsao.
Mogao je biti i cetvrtak.
Bitan mi je dogadjaj vaskrsenja, i to je zalog naseg vaskrsenja, a ne dan.

Subota mi je bitna, ali takodje ne kao dan da proslavljam sam dan, vec stvaranje zemlje i njega kao tvorca.
Bog je mogao zavrsiti stvaranje i u cetvrtak, ali on je odabrao bas subotu sedmi dan, jer je to broj punine, i sve u bibliji je pod tim brojem, sedam andjela, sedam crkava, sedam zvezda, sedam duhova..itd..

Voleo bih otici u Jerusalim i proziveti Isusov zivot, bar u mislima - hodajuci mestima gde je i on.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije mi bitna nedelja kao dan u koji je Hristos vaskrsao.
Mogao je biti i cetvrtak.
Bitan mi je dogadjaj vaskrsenja, i to je zalog naseg vaskrsenja, a ne dan.

Subota mi je bitna, ali takodje ne kao dan da proslavljam sam dan, vec stvaranje zemlje i njega kao tvorca.
Bog je mogao zavrsiti stvaranje i u cetvrtak, ali on je odabrao bas subotu sedmi dan, jer je to broj punine, i sve u bibliji je pod tim brojem, sedam andjela, sedam crkava, sedam zvezda, sedam duhova..itd..

Voleo bih otici u Jerusalim i proziveti Isusov zivot, bar u mislima - hodajuci mestima gde je i on.

Pa, dobro. Mogla bih čak reći da se slažem s tobom, osim što je za mene nedjelja Dan kad je ispunilo sve ili bolje kad je počelo sve -s Isusom. " Zbog nekog Isusa "koji je umro, a Pavao tvrdi da je živ" (Dj 25, 19). To je Punina obećanja Božjih. Jer da Isus nije uskrsnuo, sve bi bilo uzalud.

Iskreno ti želim da ti se ostvari želja i da hodočastiš u Svetu zemlju. Jedinstven je to doživljaj i velika milost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pametna si osoba, razmisljas.
Neka ti Bog da po iskrenosti.

Ja verujem u spasenje svih ljudi, i ovih danas zivih, i mrtvih.
Ali to je druga tema.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa, dobro. Mogla bih čak reći da se slažem s tobom, osim što je za mene nedjelja Dan kad je ispunilo sve ili bolje kad je počelo sve -s Isusom. " Zbog nekog Isusa "koji je umro, a Pavao tvrdi da je živ" (Dj 25, 19). To je Punina obećanja Božjih. Jer da Isus nije uskrsnuo, sve bi bilo uzalud.

Da je njima do Isusa, oni ne bi bili "čekatelji subote" - "Seventh Day Adventist".

Da je njima do Isusa, oni druge ne bi zvali životinjama i bezrepim i bezrogim đavlima.

Da je njima do Isusa, oni ne bi naučavali da su Isus i đavlina jednaki "bogovi".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po ovom kriterijumu ti ubroji i apostola Pavla da mu nije stalo do Isusa jer kaže da je i đavo "bog", 2. Korinćanima 4,4.

Za svetog Pavla stvari stoje ovako:

1. Đavlina je "bog ovoga svijeta" - 2 Kor 4,4

2. Krist je slika Božja. - gle čuda, isti redak Pavlove poslanice 2 Kor 4,4; i Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13

A za tebe Jovane, judeo-muhamedanski subotaru, Isus i đavlina su jednaki "bogovi". Evo:

već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Glavni razlog tvoje zbunjenosti u vezi ove tematike jeste što pojam "bog" tj. theos razumeš pogrešno. Problem je što ga shvataš isključivo da se odnosi na Bog a ne i na "bog" zbog potrebe da se opravda ideja Hristovg Božanstva na zemlji. I kada se sustretneš sa tekstovima gde se izraz "theos" ne odnosi na Bog iz konteksta, imaš problem kako ga razumeti.

Dakel, koren zablude je što theos obavezno shvataš kao "Bog". Kako onda objasniti Psalam 82 i kako shvatiti ovde Pavla u 2. Korinćanima 4,4, pitaš se ti i oni koji tako veruju? Kada bi samo hteo da napustiš ovu zabludu da theos isključivo znači Bog sebe bi poštedeo nepotrebnog natezanja.

Uzgred samo Jahve znači uvek Bog..to je tako u Bibliji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Glavni razlog tvoje zbunjenosti u vezi ove tematike jeste što pojam "bog" tj. theos razumeš pogrešno. Problem je što ga shvataš isključivo da se odnosi na Bog a ne i na "bog" zbog potrebe da se opravda ideja Hristovg Božanstva na zemlji. I kada se sustretneš sa tekstovima gde se izraz "theos" ne odnosi na Bog iz konteksta, imaš problem kako ga razumeti.

Nemam ja problem, problem imaš ti. Jer sam deklariraš kako su tvoj Spasitelj iđavlina jednaki - jednaki "bogovi". Ja, rekoh, nemam problem, ja ne očekujem da me spasi netko tko je jednak đavlini.

Uzgred samo Jahve znači uvek Bog..to je tako u Bibliji.

Onda po tebi Bog, ili bolje rečeno "tvoj bog", uopće ne postoji. Nema mu ni spomena u Novom zavjetu. Sori, ako griješim ispravi me, nađi mi i citiraj iz Novog zavjeta gdje se imenuje Jahve. ;)

Natrag