Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Tako da zakon o suboti ostaje ...
Bog je na kraju sudija.
Razumijem ...
Puno se ovdje pisalo o suboti, pa ja neću...meni je to dosadno. Stvarno ne volim takve rasprave koje nikamo ne vode, jer vama će subota uvijek biti važnija od svega, no dobro.
Pada mi na pamet kako je baš svetkovanje nedjelje kao dana Kristovog Uskrsnuća najbolji znak da smo Crkva koju je Krist osnovao. Nije bilo druge, niti će je biti.
Kristovo Uskrsnuće ( koje vi ne slavite) je bio početak Radosne vijesti. Još nisu bila napisana Evanđelja, postojala je samo Radosna vijest: Isus je živ! I upravo na toj radosnoj vijesti Crkva se počela formirati da bi na dan Pedesetnice zadobila svoje poslanje.
I to je to. Kakve subote i krivični zakonici ? S Kristom uskrslim započelo je sve novo, "jer staro uminu". Jasno je rekao koje su dvije zapovijedi najvažnije, ne znam što je još trebao reći, ako je već rekao.
Da se razumijemo, nemam je ništa protiv što vi slavite subotu. U Starom zavjetu se doista spominje kao dan počinka i s te strane imate pravo, ali onda je došao Isus. Sve ono što je rekao i učinio jasno pokazuju da bi njegovi učenici/nasljedovatelji trebali živjeti kao On: u slobodi djece Božje, u otvorenosti nadahnućima Duha Svetoga, u miru i radosti.