- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Kako je to izmišljotina kada je i pre Lutara bilo Sola Scriptura?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako je to izmišljotina kada je i pre Lutara bilo Sola Scriptura?
I evo ti još tvojih nedoslednosti..naime buniš se što ima toliko protestanata..kao groziš se njihovoj takvoj rascepkatonsti a ovamo navodiš ljude da se odvoje i pored nekih minimalnih razlika..znači ti po potrebi osuđuješ odvajanje i cepanje a ovamo po potrebi to namećeš..vidiš da si em rigidan em nedosledan..moraš se pozabaviti i ovim šizofremim ponašanjem koje pokazuješ. Eto zašto rascepkanost..zbog ljudskog faktora rigdnosti koji ti imaš.
Ali, nešto drugo mi se čini važnije. Bog je Istina i svi mi moramo živjeti u Istini i po Istini, ako želimo Bogu omiljeti. Što se više otvaramo Božjoj istini i milosti, toliko nam Bog više daje. Hoću reći , tako rastemo i napredujemo u duhovnom životu. Ako ima i mrvica laži u našem srcu, Bog ne može graditi u nama. Po čovjekovoj slabosti ili neznanju, čovjek može sam sebe prevariti. Zar ne kaže Jeremija?
"Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?"
Što se Slapa tiče, (neovisno o tome što ispovijedamo istu vjeru), ne želim biti pristrana, ali stvarno mislim da je on vrlo precizan. Inzistira na Istini.
To je univerzalno. Svakako. Živeti po istini jeste hoditi u svetlosti koja nam je data..u svakom pogledu. Ako to činimo, dobro činimo.
mislim da smo u tom pogledu došli do punog razumevanja Kološanima 2,16.17.
Što se Slapa tiče, (neovisno o tome što ispovijedamo istu vjeru), ne želim biti pristrana, ali stvarno mislim da je on vrlo precizan. Inzistira na Istini.![]()
Nego kao što vidiš on se sada zainteresao za krivčni zakonik. Pa eto ako imaš o tome iznesi neko mišljenje. Da li se krivični zakonik povodom prekršaja verskih pravila u Hristovo vreme primenjivao praktično.
Stoga mene krivični zakonici ne zanimaju.
Ali, kad pitaš...pa, evo, ona epizoda iz Evanđelja kad ženu zatečenu u preljubu dovode pred Isusa. I farizeji kažu: Mojsijev zakon nalaže da ju kamenujemo...a što ti kažeš? A Isus im božanstveno odgovori i začepi im " gubice".
Ima još, naravno.
dok su oni tu i dok pišu, nitko neće postat adventist.![]()
Moguće da će adventizam, jednako kao i Jehovini svjedoci, uvijek biti privlačan određenoj vrsti ljudi.
Da li oni poberu najviše kritika od ostalih protestanata? Što misliš? Ne znam zašto, ali imam takav dojam.