- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Kako je to izmišljotina kada je i pre Lutara bilo Sola Scriptura?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako je to izmišljotina kada je i pre Lutara bilo Sola Scriptura?
I evo ti još tvojih nedoslednosti..naime buniš se što ima toliko protestanata..kao groziš se njihovoj takvoj rascepkatonsti a ovamo navodiš ljude da se odvoje i pored nekih minimalnih razlika..znači ti po potrebi osuđuješ odvajanje i cepanje a ovamo po potrebi to namećeš..vidiš da si em rigidan em nedosledan..moraš se pozabaviti i ovim šizofremim ponašanjem koje pokazuješ. Eto zašto rascepkanost..zbog ljudskog faktora rigdnosti koji ti imaš.
Ali, nešto drugo mi se čini važnije. Bog je Istina i svi mi moramo živjeti u Istini i po Istini, ako želimo Bogu omiljeti. Što se više otvaramo Božjoj istini i milosti, toliko nam Bog više daje. Hoću reći , tako rastemo i napredujemo u duhovnom životu. Ako ima i mrvica laži u našem srcu, Bog ne može graditi u nama. Po čovjekovoj slabosti ili neznanju, čovjek može sam sebe prevariti. Zar ne kaže Jeremija?
"Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?"
.Što se Slapa tiče, (neovisno o tome što ispovijedamo istu vjeru), ne želim biti pristrana, ali stvarno mislim da je on vrlo precizan. Inzistira na Istini.
To je univerzalno. Svakako. Živeti po istini jeste hoditi u svetlosti koja nam je data..u svakom pogledu. Ako to činimo, dobro činimo.
mislim da smo u tom pogledu došli do punog razumevanja Kološanima 2,16.17.
Što se Slapa tiče, (neovisno o tome što ispovijedamo istu vjeru), ne želim biti pristrana, ali stvarno mislim da je on vrlo precizan. Inzistira na Istini.
Nego kao što vidiš on se sada zainteresao za krivčni zakonik. Pa eto ako imaš o tome iznesi neko mišljenje. Da li se krivični zakonik povodom prekršaja verskih pravila u Hristovo vreme primenjivao praktično.
Stoga mene krivični zakonici ne zanimaju.
Ali, kad pitaš...pa, evo, ona epizoda iz Evanđelja kad ženu zatečenu u preljubu dovode pred Isusa. I farizeji kažu: Mojsijev zakon nalaže da ju kamenujemo...a što ti kažeš? A Isus im božanstveno odgovori i začepi im " gubice".
Ima još, naravno.
dok su oni tu i dok pišu, nitko neće postat adventist.
Moguće da će adventizam, jednako kao i Jehovini svjedoci, uvijek biti privlačan određenoj vrsti ljudi.
Da li oni poberu najviše kritika od ostalih protestanata? Što misliš? Ne znam zašto, ali imam takav dojam.