Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gdje god se ne poštuju Božje zapovijedi iz Torah o blagdanima i mlađacima, a subotari ih "divljački" krše, tamo ne bi trebalo ni "prismrditi".

Niko ih ne krši tako što ne zna da su potrebni ili ih ne brani drugima da ih poštuju..tvoj stav je rigidan. Zapravo inverzija onoga protiv čega se boriš kroz nametanje rigdnih stavova tobože za tu stvar. Dakle, samo inverzija tvog pravog odnosa prema toj stvari.

Zar Židovi ne htjedoše Isusa pogubiti? :) Baš zbog kršenja subote. Ja bih ti to mjesto iz Novog zavjeta rado citirao, ali znam da si gadljiv na Novi zavjet, a ne bih ni ja htio "biserje razbacivati".

Ti si citirao Isusa - "nisam došao da ukinem zakon i proroke". Nisam ti ja, a nije ni nitko drugi, ništa podmetnuo. Stoga - 1. prestani biti licemjer, ili 2. prestani citirati Isusa, ili 3. postani kršćanin. A biti kršćanin znači živjeti u slobodi, biti u euharistijskoj zajednici s Kristom i u zajednici njegove Crkve i prestati judaizirati.

Nema stiha koji govori o doslovnom sprovođejnu krivičnog zakonika za prestupnike ni u Isusovo vreme. A znaš li zašto?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Niko ih ne krši tako što ne zna da su potrebni ili ih ne brani drugima da ih poštuju..

Zašto ti subotare ne poučiš da se mora poštivati Božje zapovijedi? Ako ih do sada nisi ni pokušao poučiti, ponovo pokazuješ da si licemjer. Ako si ih pokušao poučiti, a oni nisu poslušali, ponovo si pokazao da si licemjer. Što ti, koji bi htio Bogu služiti i Boga slaviti onako kako je to Bog zapovjedio u Torah, imaš tražiti s onima koji odbijaju poštivati Božje zapovijedi, kao što subotari odbijaju slaviti blagdane i mlađake.

tvoj stav je rigidan.

Prevedi mi ovu riječ - rigidan. Možda ti nešto i odgovorim.

Zapravo inverzija onoga protiv čega se boriš kroz nametanje rigdnih stavova tobože za tu stvar. Dakle, samo inverzija tvog pravog odnosa prema toj stvari.

Sori, sori. Sad sam razumio što za tebe znači "rigidan". Biti rigidan, za tebe znači "inzistirati na poštivanju Božjih zapovijedi". :) I tako te ja upitah poštuješ li Božju zapovijed o kršenju subote, a ti mene zbog toga optuži da sam "rigidan".

Nema stiha koji govori o doslovnom sprovođejnu krivičnog zakonika za prestupnike ni u Isusovo vreme. A znaš li zašto?

Ali ima u Torah. :) S obzirom da ti se Torah ne gadi kao što ti se gadi naš kršćanski Novi zavjet, ja ću ti i citirati:

Izl 31,14: Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda. Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

Pogledajte, dva puta u dvije susjedne rečenice Mojsije zapisuje: Tko oskvrne subotu neka se pogubi. A Jovan mene proglašava rigidnam kada zastupam držanje Božjih zapovijedi. Ovo je strašno što čovjek čini. Predstavlja se "Isusovim sljedbenikom", citira Isusa - "nisam došao ništa ukinuti", a kad ja upozorim da treba poštivati Božje zapovijedi, i to još one iz Torah, Jovan me pokuva diskreditirati nazivajući me rigidnim. :ludd/:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Morali su nekoga da pitaju za odbrenje iakosu hteli da sprovedu.
ori, sori. Sad sam razumio što za tebe znači "rigidan". Biti rigidan, za tebe znači "inzistirati na poštivanju Božjih zapovijedi". :)I tako te ja upitah poštuješ li Božju zapovijed o kršenju subote, a ti mene zbog toga optuži da sam "rigidan".

Rigidan, rigidan...nego kako :). Rigidan u nametanju...jer za tebe ne postoji tolerancija..ta reč za tebe ne postoji već svi koji nemisle kao ti su...da ne upotrebim izraze "predivne" koje koristiš..ali dobro..to moraš ti da se pozabaviš svojim karakterom.

I evo ti još tvojih nedoslednosti..naime buniš se što ima toliko protestanata..kao groziš se njihovoj takvoj rascepkatonsti a ovamo navodiš ljude da se odvoje i pored nekih minimalnih razlika..znači ti po potrebi osuđuješ odvajanje i cepanje a ovamo po potrebi to namećeš..vidiš da si em rigidan em nedosledan..moraš se pozabaviti i ovim šizofremim ponašanjem koje pokazuješ. Eto zašto rascepkanost..zbog ljudskog faktora rigdnosti koji ti imaš. Ti bi to isto uradio..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali ima u Torah. :) S obzirom da ti se Torah ne gadi kao što ti se gadi naš kršćanski Novi zavjet, ja ću ti i citirati:

Izl 31,14: Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda. Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

Odlično...a zašto Jevreji to nisu mogli da sprovedu u Isusovo vreme dosledno?

Ne nađe ni jedan primer gde su Jevreji sprovodili krivični zakonik dosledno? Zašto? Tj. koga su morali da pitaju ako su i hteli sprovoditi?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Rigidan, rigidan...nego kako :). Rigidan u nametanju...jer za tebe ne postoji tolerancija..ta reč za tebe ne postoji već svi koji nemisle kao ti su...da ne upotrebim izraze "predivne" koje koristiš..ali dobro..to moraš ti da se pozabaviš svojim karakterom.

Ti si za toleranciju? A tolerancijom nazivaš relativiziranje Božje zapovjedi. Sve ljepše od ljepšega. A što drugo od licemjera i očekivati. I od čovjeka koji je gadljiv na Novi zavjet.

I evo ti još tvojih nedoslednosti..naime buniš se što ima toliko protestanata..

Ništa sa ja ne bunim. Ja sam samo pokazao da "razmnožavanje u 50-tak tisuća protestantskih sekti" nedvojbeno pokazuje da je tzv "Sola Scriptura" đavlija podvala. A što je drugo i moglo doći preko i od "autanog (samopriznatog) kurvara" Martina Luthera.

kao groziš se njihovoj takvoj rasepkatonsti a ovamo navodiš ljude da se odvoje i pored nekih minimalnih razlika..

S jedne strane, poštivanje Božjih zapovijedi iz Torah (blagdani i mlađaci), i njihovo drsko kršenje, tebi su minimalne razlike!?!?!?

znači ti po potrebi osuuješ odvajanje i cepanje a ovamo po potrebi to namećeš..

Ne, ja nisam htio tebe razdvojiti od subotara, nego sam samo htio pokazati, i pokazao sam, da si notorni i drski licemjer. I ne odlazi od njih, jednaki ste, i oni su većinom licemjeri.

vidiš da si em rigidan em nedosledan..moraš se pozabaviti i ovim šizofremim ponašanjem koje pokazuješ.

P.S. Mene Laodikeja nešto baš ne "šmeka", ne usudim se ni moliti ga, pa ako ti ne bi bilo teško, kada si mi već dijagnozu postavio, zamoli tiLaodikeju da mi terapiju propiše. Bio bih ti zahvalan. :)

Šizofren i nedosljedan je onaj koji citira Isusa - "nisam došao ukinuti", a onda meni, jer pozivam na poštivanje Božjih zapovijedi, dijagnosticira šizofreniju i nedosljednost. Ako je ostalo i "zrno pameti" prepoznat će se, a ako ne, ne vrijedi niti da ga reflektorima osvijetlim, kako je "vidjelica Jelena" vidjela da je osvjetljena subota.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što drugo od licemjera i očekivati. I od čovjeka koji je gadljiv na Novi zavjet.

Evo tvog duha kojim tobože braniš zakon :). Upravo zakon osuđuje ovakav duh koji ti imaš. To je protuzakonito. To zaboravljaš.

Ništa sa ja ne bunim. Ja sam samo pokazao da "razmnožavanje u 50-tak tisuća protestantskih sekti" nedvojbeno pokazuje da je tzv "Sola Scriptura" đavlija podvala.

A zar nisi ti uzrok ovih podela? Tj. tvoj duh koji poseduješ? Vidiš da si sam pozvao na odvajanje zato što neko drži uz subotu i druge praznike ostale koji podesećaju na drugi segment Jahvinog delovanja i Njegovog proslavljanja za to kroz odvajanje vremena za zahvalnost na te praznike..i šta si ti rekao
Gdje god se ne poštuju Božje zapovijedi iz Torah o blagdanima i mlađacima, a subotari ih "divljački" krše, tamo ne bi trebalo ni "prismrditi".

Dakle evo čoveka koji poziva na odvananje za minimalne razlike a ovamo govori da je Sveto Pismo uzrok podela. Zaista neshvatljovo kakav rolekoster mišljenja je u tvojoj glavi..koja je to zbrka..neopisivo. Ne zna se da li si konfuzniji, da li si nedosledniji, da li si licemerniji..itd...sve ovo zaista. Ali nedoslednost pre svega.

Ps..gore optužuje da je neko gadljiv na Novi Zavet a on nije..a kada ga pozove neko da se drži samo onoga iz Novoga Zaveta on kaže..Novi Zavet(Piismo) je uzrok podela i da je ono "đavolja podvala"tj. princip koji insistira samo na tom Pismu...nedoslednosti i samo nedoslednosti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo tvog duha kojim tobože braniš zakon :). Upravo zakon osuđuje ovakav duh koji ti imaš. To je protuzakonito. To zaboravljaš.

Jesam te molio citat iz Pavlove poslanice? Jesam, pedeset puta. Jesi li citirao? Niti jednom. I što bi htio?

A zar nisi ti uzrok ovih podela? Tj. tvoj duh koji poseduješ? Vidiš da si sam pozvao na odvajanje

Ponavljam. Nisam te pozvao na odvajanje, briga me, samo sam pokazao da si notorni i drski licemjer.

Dakle evo čoveka koji poziva na odvananje za minimalne razlike

Dakle, evo čovjeka, Jovana, koji mantra o zapovijedima iz Torah, a mene proglašava rigidnim i šizofrenim kada ga pitam poštuje li te zapovijedi. Dakle, još jednom, evo vam notornog i drskog licemjera. Nadmašio si tripu.

a ovamo govori da je Sveto Pismo uzrok podela. Zaista neshvatljovo kakav rolekoster mišljenja je u tvojoj glavi..koja je to zbrka..neopisivo.

Ne Sveto Pismo. Nego Lutherova sotonska zloporaba Svetog Pisma. Da nije tako, ne bi mu se "kopilad" namnožila do 50-tak tisuća protestantskih sekti.

Ps..gore optužuje da je neko gadljiv na Novi Zavet a on nije..

Ne optužujem te. Ti si sam pokazao da si gadljiv na Novi zavjet.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ponavljam. Nisam te pozvao na odvajanje, briga me, samo sam pokazao da si notorni i drski licemjer.

Samo zato što se ne odvajam ili ne pozivan na odvajanje zato sam licemer? Nije šija nego vrat...znači pozivaš na podele. A groziš ih se u isto vreme. Kako definisati to stanje? Hipokrizija.

Dakle, evo čovjeka, Jovana, koji mantra o zapovijedima iz Torah, a mene proglašava rigidnim i šizofrenim kada ga pitam poštuje li te zapovijedi. Dakle, još jednom, evo vam notornog i drskog licemjera. Nadmašio si tripu.

Pitam te povodom toga..da li se u Isusovo vreme sprovodio u potpunosti krivični postupak za kršenje verskih zakona? Da ili ne?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne Sveto Pismo. Nego Lutherova sotonska zloporaba Svetog Pisma

Sola Scriptura ti se ne dopada a Sveto Pismo ti se dopada? Opet šizofrenija. Kažeš Sola Scriptura koja naglašava Sveto Pismo kao jedini izvor učenja je "đavolja rabota" a ovamo Sveto Pismo navodno prihvataš. Odluči se zaista na kojoj si strani.Ne možeš biti za Sveto Pismo a odbacivati načelo koje uzdiže to Sveto Pismo.

Natrag