- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Gdje god se ne poštuju Božje zapovijedi iz Torah o blagdanima i mlađacima, a subotari ih "divljački" krše, tamo ne bi trebalo ni "prismrditi".
Niko ih ne krši tako što ne zna da su potrebni ili ih ne brani drugima da ih poštuju..tvoj stav je rigidan. Zapravo inverzija onoga protiv čega se boriš kroz nametanje rigdnih stavova tobože za tu stvar. Dakle, samo inverzija tvog pravog odnosa prema toj stvari.
Zar Židovi ne htjedoše Isusa pogubiti? Baš zbog kršenja subote. Ja bih ti to mjesto iz Novog zavjeta rado citirao, ali znam da si gadljiv na Novi zavjet, a ne bih ni ja htio "biserje razbacivati".
Ti si citirao Isusa - "nisam došao da ukinem zakon i proroke". Nisam ti ja, a nije ni nitko drugi, ništa podmetnuo. Stoga - 1. prestani biti licemjer, ili 2. prestani citirati Isusa, ili 3. postani kršćanin. A biti kršćanin znači živjeti u slobodi, biti u euharistijskoj zajednici s Kristom i u zajednici njegove Crkve i prestati judaizirati.
Nema stiha koji govori o doslovnom sprovođejnu krivičnog zakonika za prestupnike ni u Isusovo vreme. A znaš li zašto?