Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači, kada Pavle u Kološanima 2,16.17 kaže "delovi praznika, mladina i subota" koji su "telo Hristovo" on je jasan. On kaže da su sen delovi praznika koji predstavlaju telo Hristovo a to su žrtve i darovi.

Šabat je sjena, nikakvi dijelovi. Nađi ti svoje subotare pa ih pravi budalama.

Nego, zašto ti se gadi Biblija? Zašto ti se gadi citirati Bibliju?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šabat je sjena, nikakvi dijelovi.

"Jer krv junčija i jareća ne može uzeti greha. Zato ulazeći u svet govori: žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo priravio". Jevrejima 10,4.5

Sena je ono što je telo Hristovo..."koje je sve bilo sena od onoga što šćaše da dođe, i telo je Hristovo", Kološanima 2,17.

Dakle sena je ono što se ostvarilo kroz telo Hristovo. A u Jevrejima 10,4.5 se kaže da je "krv junčija i jareća" zapravo ono što je ukazivalo na telo Hristovo. Telo Hristovo je sena ili krv junaca i jaraca koji su sena u odnosu na telo Hristovo.

Pavle dakle zato razdvaja ono što je sena tela Hristovog u praznicima od samih praznika.

Da li je moguće da se žrtvuje spomen na dan stvaranja? Može li taj spomen proliti krv kao junac i jarac? Definitivno ne može...može samo žrtva proliti krv i predstavlajti Hristovo telo. Subota, mladina ili drugi praznici nisu telo Hristovo jer ne mogu proliti krv.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jevreji se i dan danas sluze lunarnim kalendarom,tako da razlikuju dane,naprimer slave i nadalje Pashu 14 nisana,itd....pa koji je onda najtacniji verski kalendar?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sena je ono što je telo Hristovo..."koje je sve bilo sena od onoga što šćaše da dođe, i telo je Hristovo", Kološanima 2,17.

Dakle sena je ono što se ostvarilo kroz telo Hristovo. A u Jevrejima 10,4.5 se kaže da je "krv junčija i jareća" zapravo ono što je ukazivalo na telo Hristovo. Telo Hristovo je sena ili krv junaca i jaraca koji su sena u odnosu na telo Hristovo.

Pavle dakle zato razdvaja ono što je sena tela Hristovog u praznicima od samih praznika.

Da li je moguće da se žrtvuje spomen na dan stvaranja? Može li taj spomen proliti krv kao junac i jarac? Definitivno ne može...može samo žrtva proliti krv i predstavlajti Hristovo telo. Subota, mladina ili drugi praznici nisu telo Hristovo jer ne mogu proliti krv.

Svašta sam u životu vidio i čuo, ali da je netko ovoliko kao ti gadljiv na Bibliju, to ni u snu ne bih mogao pomisliti. Znam za ljude koji su gadljivi, točnije alergični, na knjige, ali to je zbog kućne prašine koja se na knjigama skuplja. Međutim, tvoja gadljivost na Bibliju nije zbog kućne prašine, tebi se Biblija gadi zbog Božje riječi koja je u njoj zapisana.

P.S. Rado bih ti pomogao, ali ne znam kako. Zamoli brata Laodikeju, on je tripi propisivao terapiju, možda i tebi pomogne.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sena je žrtva kao što kaže apostol Palve. A ono što je žrtva je ono što se žrtvuje i krv proliva. Zato praznici ne mogu biti sena(žrtva) jer oni ne prolivaju krvi. Ali žrtve na te dane jesu sena. Prosto je za razumeti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sena je žrtva kao što kaže apostol Palve. A ono što je žrtva je ono što se žrtvuje i krv proliva. Zato praznici ne mogu biti sena(žrtva) jer oni ne prolivaju krvi. Ali žrtve na te dane jesu sena. Prosto je za razumeti.

Znam da ti kao Židov obilježavaš sve godišnje blagdane i mlađake, ali zašto tvoja braća subotari to ne obdržavaju. Jer, po tebi, nisu ukinute ne samo tjedne subote, nego nisu ukinuti ni mlađaci ni godišnji blagdani - Lev 23,5: Pasha, Lev 23,16: Pedesetnica, Lev 23,24: Dan truba, Lev 23,27: Dan pomirenja, Lev 23,34: Blagdan sjenica.

Evo kako ti tvrdiš da treba obdržavati ne samo tjedne subote, nego sve židovske blagdane (židovska sveta vremena).

P.S. Nisam sreo čovjeka kojemu se Biblija gadi kao tebi. Točnije, gadi ti se Novi zavjet. I inače to je boljka subotara. Na primjer, tripo do dana današnjega nije nabavio Bibliju koja ima i Novi zavjet. Ima Bibliju koja ima samo Stari zavjet, i to verziju koju je napravio "kurvar Luther" vandalizirajući i kljaštreći Septuagintu koju su imali apostoli i prva Crkva.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znam da ti kao Židov obilježavaš sve godišnje blagdane i mlađake, ali zašto tvoja braća subotari to ne obdržavaju. Jer, po tebi, nisu ukinute ne samo tjedne subote, nego nisu ukinuti ni mlađaci ni godišnji blagdani - Lev 23,5: Pasha, Lev 23,16: Pedesetnica, Lev 23,24: Dan truba, Lev 23,27: Dan pomirenja, Lev 23,34: Blagdan sjenica.

Evo kako ti tvrdiš da treba obdržavati ne samo tjedne subote, nego sve židovske blagdane (židovska sveta vremena).

Tako je. Ni jedan blgadan nije ukinut. Svaki praznik ukauzuje na istoriju zemlje i Božijeg plana spasenja. Itekako je važno slaviti ove blagdane tj. odati Bogu hvalu za Njegovo delo na taj način.

S tim da je ovo na savesti svakoga ko je osvedočen da tako treba da čini.

Nisam sreo čovjeka kojemu se Biblija gadi kao tebi. Točnije, gadi ti se Novi zavjet

Isus je rekao "nisam došao da ukinem zakon i proroke"..jasno je da to znači da je svojim telom ispuno žrtvu ali blagdani ostaju jer to nije ispunjeno telom. On nije došao da to ukine..slušaj samog Hrista ako meni ne veruješ. Novi Zavet nije suprotstavljen Torah...kako ti zamišljaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je. Ni jedan blgadan nije ukinut. Svaki praznik ukauzuje na istoriju zemlje i Božijeg plana spasenja. Itekako je važno slaviti ove blagdane tj. odati Bogu hvalu za Njegovo delo na taj način.

S tim da je ovo na savesti svakoga ko je osvedočen da tako treba da čini.

Zašto si ti bez savjesti? Samo čovjek koji je bez savjesti, može , s jedne strane zastupati poštivanje Božjih zapovijedi svetkovanja svih blagdana i mlađaka, i istovremeno pripadati sekti (subotarskoj) koja najizravnije krši te Božje zapovijedi. Ti si zapravo notorni licemjer, gotovo bez premca.

Isus je rekao "nisam došao da ukinem zakon i proroke"..jasno je da to znači da je svojim telom ispuno žrtvu ali blagdani ostaju jer to nije ispunjeno telom. On nije došao da to ukine..slušaj samog Hrista ako meni ne veruješ. Novi Zavet nije suprotstavljen Torah...kako ti zamišljaš.

Pošteno od tebe. Na Isusa upućuješ - nije došao ništa ukinuti. OK. Samo onda pokaži da zaista "imaš mu*da". Ako Isus zaista nije ništa ukinuo, i ako nam je ponašati se kako "Torah zapovjeda", onda bi ti kao "učitelj Toraha" izričito inzistirati i na ovoj zapovijedi iz Torah: Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi. (Izl 31,15)

Ako se sada i ovdje, ne zauzmeš za poštivanje ove Božje zapovijedi iz Torah, onda si samo potvrdio da si notorni licemjer, klevetnik i laprdalo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto si ti bez savjesti? Samo čovjek koji je bez savjesti, može , s jedne strane zastupati poštivanje Božjih zapovijedi svetkovanja svih blagdana i mlađaka, i istovremeno pripadati sekti (subotarskoj) koja najizravnije krši te Božje zapovijedi. Ti si zapravo notorni licemjer, gotovo bez premca.

Gde god se ne brani poštovanje Božijih praznika nije nešto što treba napustiti. Zato sam i tebi rekao..želiš li živeti po Bibliji? Možeš li to sprovoditi u tvojoj crkvi a da niko te za to ne izbaci..ostani tu i svedoči.

Pošteno od tebe. Na Isusa upućuješ - nije došao ništa ukinuti. OK. Samo onda pokaži da zaista "imaš mu*da". Ako Isus zaista nije ništa ukinuo, i ako nam je ponašati se kako "Torah zapovjeda", onda bi ti kao "učitelj Toraha" izričito inzistirati i na ovoj zapovijedi iz Torah: Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi. (Izl 31,15)

Reci mi..da li je u Isusovo vreme sprovođeno pogubljennje za kršenje subota ili bilo čega drugog? Imamo li neki izveštaj Pisma?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gde god se ne brani poštovanje Božijih praznika nije nešto što treba napustiti.

Gdje god se ne poštuju Božje zapovijedi iz Torah o blagdanima i mlađacima, a subotari ih "divljački" krše, tamo ne bi trebalo ni "prismrditi".

Reci mi..da li je u Isusovo vreme sprovođeno pogubljennje za kršenje subota ili bilo čega drugog? Imamo li neki izveštaj Pisma?

Zar Židovi ne htjedoše Isusa pogubiti? :) Baš zbog kršenja subote. Ja bih ti to mjesto iz Novog zavjeta rado citirao, ali znam da si gadljiv na Novi zavjet, a ne bih ni ja htio "biserje razbacivati".

Ti si citirao Isusa - "nisam došao da ukinem zakon i proroke". Nisam ti ja, a nije ni nitko drugi, ništa podmetnuo. Stoga - 1. prestani biti licemjer, ili 2. prestani citirati Isusa, ili 3. postani kršćanin. A biti kršćanin znači živjeti u slobodi, biti u euharistijskoj zajednici s Kristom i u zajednici njegove Crkve i prestati judaizirati.

Natrag