Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemam ja problem, problem imaš ti. Jer sam deklariraš kako su tvoj Spasitelj iđavlina jednaki - jednaki "bogovi"

Isus "bog" duhovnog sveta...a Sotona "bog" ovoga. Isus kaže "carstvo moje nije od ovoga sveta". Jasno je koja je razlika..

Onda po tebi Bog, ili bolje rečeno "tvoj bog", uopće ne postoji. Nema mu ni spomena u Novom zavjetu.

Zabravljaš da Novi Zavet nije pisan samo na grčkom. Ali na hebrejskom ćeš naći koliko hoćeš. Inače zar misliš da Jahve je presao da postoji sa Novim Zavetom? Vidiš kakve loše zaključke izvodiš?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sveti Pavao ovako piše - Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13

"veliki theos"...u smislu Njegove uzvišene uloge u našem spasenju. Sasvim logično. Inače po tvom shvatanju onda je "Theos" kada se odnosi na Bog zapravo pokazatelj da je Isus veći Bog u odnosu na ostatak Božanskog plurala jer je za Oca upotrebljen izraz samo "Theos"?

Ne, kontekst Pavlog pisanja je "veliki bog" ukazje na uzvišenu ulogu u našem spasenju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus "bog" duhovnog sveta...a Sotona "bog" ovoga. Isus kaže "carstvo moje nije od ovoga sveta". Jasno je koja je razlika..

"Lažeš k'o pas". Sveti Pavao ovako piše - Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13

Zabravljaš da Novi Zavet nje pisan samo na grčkom. Ali na hebrejskom ćeš naći koliko hoćeš. Inače zar misliš da Jahve je presao da postoji sa Novim Zavetom? Vidiš kakve loše zaključke izvodiš?

Citiraj Novi zavjet gdje se imenuje Jahve. I da budemo načisto, ništa ti neću priznati na tvoj dječiji plač.

"veliki theos"...u smislu Njegove uzvišene uloge u našem spasenju. Sasvim logično. Inače po tvom shvatanju onda je "Theos" kada se odnosi na Bog zapravo pokazatelj da je Isus veći Bog u odnosu na ostatak Božanskog plurala jer je za Oca upotrebljen izraz samo "Theos"?

Opet "lažeš k'o pas". Svetom Pavlu, a i ja to prihvaćam, Sin i Otac su jednako i isti Bog. Nema "većeg" i "višeg" Boga. Jednako vrijedi i za Boga Duha Svetog.

P.S. "Ispričavam se što se moram pozivati na Novi zavjet na koji se tebi gadi i povraća. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sveti Pavao ovako piše - Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13

Citira, samo ti ne znaš šta je rekao..citiraš ga ali tumečenje ti je pogrešno.

Citiraj Novi zavjet gdje se imenuje Jahve. I da budemo načisto, ništa ti neću priznati na tvoj dječiji plač.

Nema potrebe..Isus nije pričao grčki..tako da sve sam rekao...

Misliš li da je Jahve prestao postojati?

Svetom Pavlu, a i ja to prihvaćam, Sin i Otac su jednako i isti Bog

Ne tebi je Isus iznad Oca jer je Otac samo "Theos" a Isus je "veliki Theos" po tvom tumačnju. To je dakle na osnovu tvog tumačenja jer samo za Isusa se koristi "veliki Theos". Pogrešno ti tumačenje. Ali ako je Isus "veliki theos" onda naravno da nije viši od Oca kao što i sam kaže.

Tako se Pavle zaista treba dobro razumeti...Petar je i najavio da će baš na Pavovim poslanicama većina grešiti i izvoditi izvrnute nauke.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Citira, samo ti ne znaš šta je rekao..citiraš ga ali tumečenje ti je pogrešno.

Zašto bih ga ja tumačio, kada su Pavlove riječi jasne da ne mogu biti jasnije. A sveti apostol Pavao piše - Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13 :) ;)

"Tumačiti" jasne Pavlove riječi morate vi subotari, kao ti, kako bi izjednačio Isusa i đavlinu. U vandaliziranju Novog zavjeta rijetki su ti ravni.

Nema potrebe..Isus nije pričao grčki..tako da sve sam rekao...

Misliš li da je Jahve prestao postojati?

Znači, gadi ti se Novi zavjet. Čak to više ne pokušavaš ni sakriti.

Ne tebi je Isus iznad Oca jer je Otac samo "Theos" a Isus je "veliki Theos" po tvom tumačnju.

Sveti Pavao piše za Isusa da je "veliki Bog". Smeta ti? Smeta ti što sveti Pavao izdiže Isusa iznad tvoga đavline!?!?!? Bože sačuvaj.

To je dakle na osnovu tvog tumačenja jer samo za Isusa se koristi "veliki Theos". Pogrešno ti tumačenje.

Lažeš k'o pas. Lažeš k'o tisuću pasa. Sram te bilo. Ja nisam nikakvim tumačenjem došao do toga da je Isus veliki Bog. Ja sam samo pročitao , a onda citirao, Pavlove riječi, a one glase:

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Najprije si krio da ti se gadi i povraća na Novi zavjet, pa si to prestao i sada najotvorenije pokazuješ gađenje prema Novom zavjetu. A evo sada, otvoreno pokazuješ i gađenje prema velikom Bogu Isusu Kristu

Tako se Pavle zaista treba dobro razumeti...Petar je i najavio da će baš na Pavovim poslanicama većina grešiti i izvoditi izvrnute nauke.

Je, Petar je najavio đavlije sluge, baš ovakve kao ti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebi Stvarnoslap nije do Isusa, vec do pape.

Da ti je do Isusa ti bi njega i slusao.

Vec ti slusas papske dogme.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tebi Stvarnoslap nije do Isusa, vec do pape.

Da ti je do Isusa ti bi njega i slusao.

Kada se katolik krsti ne ispovjeda vjeru u papu. Kada se subotar krsti, mora ispovjediti vjeru u Ellen White ("proročicu" koja je govorila u drskosti i koja je krala djela drugih autora i mlatila novce prodajući ih pod svojim imenom).

Proročica im je još bila "cvijeće", jer današnji subotari, njeni klanjatelji, mlate novce ubijajući djecu u majčinim utrobama.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto bih ga ja tumačio, kada su Pavlove riječi jasne da ne mogu biti jasnije. A sveti apostol Pavao piše - Krist je veliki Bog i Spasitelj - Tit 2,13 :)
Sveti Pavao piše za Isusa da je "veliki Bog". Smeta ti?
Ja nisam nikakvim tumačenjem došao do toga da je Isus veliki Bog.

Kada nemaš argument tako i pišeš. Po tebi je Isus "veliki Bog" a Otac samo "Bog".

Ok...ali time samo pokazuješ da ne razmeš izraz "theos" kako se koristi. Koristiš ga pogrešno.

Rekoh "veliki theos" u kontekstu isticanja Njegove spasiteljske uloge. Zato nije samo "theos" koji se koristi i za moćnike i ljude-Psalam 82...već Njegovo delo je iznd svih drugih koji mogu imati naziv "theos", heb."elohim".

A ako se "veliki Theos" odnosi na Oca što verovatno i jeste onda je to "veliki Theos" zapravo Otac i onda jeste Theos zapravo Bog.

Ali ako ističeš da se to odnosi na Isusa onda je problem da jer Isus nije veliki Theos jer bi u tom slučaju bio iznad Oca. Kako god okreneš grešiš jer ne razmeš kontekst upotrebe izraz Theos.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ako se "veliki Theos" odnosi na Oca što verovatno i jeste onda je to "veliki Theos" zapravo Otac i onda jeste Theos zapravo Bog.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

P.S. "Ispričavam" se što se moram pozivati na Novi zavjet na koji se tebi gadi i povraća. :) Pogoto se "ispričavam" znajući da se tebi posebno gade i povraćanje izazivaju retci iz Novog zavjeta koji svjedoče da je Isus Bog.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

P.S. "Ispričavam se što se moram pozivati na Novi zavjet na koji se tebi gadi i povraća. :) Pogoto se "ispričavam" znajući da se tebi posebno gade povraćanjeizazivaju reci iz Novog zavjeta koji svjedoče da je Isus Bog.

Novi Zavet nigde ne govori da je Isus Bog već "bog". To što ti vidiš "Bog" to je teologija Nikeje.
Međutim dok uzdižeš Isusa za Boga negiraš Božanski plural..jer umesto Jahve plural tvoja teologija uči Jedan...i dva koja izlaze iz Jednog tj.niža Dva. Biblija uči Jahve plural a tvoja teologija nije ni Jahve već Jedan plus niža Dva. Jahve kada čuješ od Jahve bežiš. Ti veruješ u druge bogove.

Jahve je pravi Bog i On je plural. Tri entiteta su Jahve i ne proizilaze iz Jednog ne rađaju se iz Jednog, ne inkrniraju..što je nauka Grka ne Biblije.

Poslednja izmena:
Natrag