Ti ne vjeruješ u Presveto Trojstvo?
Ni jedan od njih -
subotara ne veruje u Presveto Trojstvo.
Oni koji sebe Trinitarcima nazivaju, veruju u
tri odvojena različita bića, koja su skupština, onoga što njihova "svesveta" naziva "velikodostojnicima", a laodikeja "božanstvo" (depersonalizovano, nešto, koje da stvar bude još gora ne zna šta govori)
Oni koji u Trojstvo ne veruju, nazivajući ga paganštinom, veruju u monadu koju nazivaju (u zavisnosti koliki je stepen zaraženosti judejštinom - židovštinom) B.g, G.d, "jehova" (Džehouva), Jahve..
Obema grupacijama, Isus je čas arkanđeo Mihael, čas posvojenik, čas smrtnik, čas "bog" (s malim početnim slovom), ali nikada ono što je za vernike Crkve njegove. NIkada Adonai Elohim, nikada Echad - Jedini..
Ono što ove dve grupacije onoga što zaista mogu nazvati nakotom Mileritskim, u zajedništvu drži ne vera u Boga, nego u Ellen Gould Harmon White.
On kaže da je to poganština. I jednako kao i brat mu Laodikeja tvrdi da je to " novo svjetlo" Bog ekskluzivno otkrio njemu.
Koji li je to bog u pitanju? Jer ako je Bog Istina, Istina može biti samo
jedna.
Dakle, da li je to isti Bog koji se objavio ljudima i koga navješta Crkva Njegova?
Da li Bog zaista može biti neko ko danas govori jedno, sutra drugo a prekosutra nešto treće?
Ili se radi o ocu laži, lažovu par excellance, prevarantu i nekome ko ne zna šta govori, doslovno maloumniku i manipulatoru?
Naime, to je slika, prikaz, entiteta koga Mileritski nakot naziva Bogom.
Da li je to Bog u koga veruje Crkva? Da li je to Adonai Elohim? Trostruko Sveti?
NE.
Pa ko je onda to?
Kako ne može biti dva ili više bogova, zaključak se nameće sam i tu nam je pred očima.
Bog Milerita, subotara je ili niko drugi do Samael, lažljivac, prevarant, smrt, HA SATAN,
Znam da će ove moje reči biti preoštre, ali ne mogu da ćutim.
Ujedno, na takva verovanja, takve blasfemije, nije ih naveo judaizam, nego su sve one plod upravo Sola Scriptura.
Ps. Nevezano, tačnije upravo je vezano za sve što oni postavljaju. Kao Lector, svakoga dana na Sv. MIsi čitam upravo retke iz Svetog PIsma, u kući imam na desetine primeraka Svetog Pisma, dakle poznajem ga, tako da veoma dobro znam da tvrdnja protestanata o tome da oni navodno poznaju PIsama, nema veze sa istinom.
Naime, onog trenutka kada su krenuli da ga
forenzički, doslovno, ovako ili onako, bez Crkve tumače, kada su sa predubeđenjima krenuli da prilaze Svetom Pismu, oni PISMA NEMAJU.
Uostalom, o kakvom je to PIsmu reč, tačnije kakva im je namera bila, dovoljno govori činjenica da su se svi začetnici otpadništva koje nazivaju "reformacijom" (od kojih je većina bila obrazovana, pripadala kleru čak) umesto Vulgati, ili starijoj Septuaginti (a pored latinskog i te kako su morali da uče i grčki) okrenuli srednjevekovnom Majoretskom tekstu Starog Zaveta.
Dakle od samog početka pobune, iza svega je stajala sumnja u Crkvu.
Naime, pogledajmo istini u oči. U vreme kada su Luther i njegovi "saradnici" (među kojima je od samog početka bilo i te kakvih rasprava i neslaganja o teškim teološkim pitanjima) postojala su TRI, ponavljam TRI kanona Svetog PIsma (oba Zaveta), grčki, latinski, i slovenski.
Ni jedan od ta tri nije upotrebljen za "prevođenje" Starog Zaveta. Ni jedan jedini.
Iskorišten je Majoretski tekst, srednjevekovna redakcija, pisan na jiddishu..
Dakle. "refornatori" nemaju poverenja u Crkveni, kanonski izvor Starog Zaveta - Septuagintu (kanonsku po hebrejskom sanehedrinu).
Isto je i danas, kada idiot Miroljub Petrović, laprda o paganskoj Seputaginti i nudi ukradeni "prevod" nekakvog izvornog Hebrejskog teksta (nastalog u sinagogama Bruklinske korporacije JW) kao jedini isrpavni.