Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Nije brate moj. Pokazao sam ti da carski zakon je poznat i u Starom Zavetu. Ja samo citiram Pismo. Nema tu moje nauke i hvala Bogu da ima mene što manje a Pisma što više.
Pozdrav.
Nisi pokazao, on je citirao Isusa Hrista, a Isus opet nesto sto je van dekaloga. To sto vi povezujete tu zapovest sa dekalogom i tvrdite da sve druge zapovesti proizlaze iz njega, ja sam vec pokazao da nije tacno, jer se mnoge zapovesti ne mogu uopste pronaci u dekalogu kao sto je: zapovest o incestu, zakon protiv robovlasnistva, pogrdnom govoru, zlostavljanju zivotinja itd.. Znaci vi vestacki povezujete sve zakone sa dekalogom, i stavljate ih u dve kategorije, prvu i drugu plocu zakona. A takva podela opet ne postoji nigde u bibliji, niti se moze izvesti takav zakljucak s obzirom da se mnoge zapovesti ne mogu povezati sa dekalogom ni na koji nacin..
Dakle, nisi mi dokazao podelu zakona, nisi dokazao da sve ostale zapovesti proizlaze iz dekaloga i nisi dokazao njegovu vecnost i nepromenljivost. Ja sam sve to pobio biblijom..
Pa o cemu mi onda pricamo?
Radi se o cistom nagadjanju, i nametanju licnog stava biblijskom..