- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Pitao si me da li je "carski zakon" bio poznat u SZ? NE NIJE!
Pa bratac, kako ne??? Pa šta je sa Mojsijem? Jesam li naveo citate iz Mojsija gde se navodi "ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe" i "ljubi Gospoda Boga svoga"? Mire, Mire...
Je li se to pominje ili ne? Hajde još jednom da citiramo Mojsija: "nego ljubi bližnjeg svog kao sebe samog; ja sam Gospod, 3. Mojsijeva 19:18 i takođe: "Zato ljubi Gospoda Boga svog iz svega srca svog i iz sve duše svoje i iz sve snage svoje, 5. Mojsijeva 6:5 Ti si sam napisao da je to Hristov ili Kraljevski
Brate moj, nisi u pravu to, "sve" , se odnosi kao sto sam i rekao ranije na "Hristov Zakon" , a ne na dekalog. A da je to istina mozes videti i po nazivu koji Jakov koristi da bi opisao taj zakon, naime naziva ga "kraljevski". A ko je Kralj? Naravno Isus Hristos je Kralj!
Pogledaj brate da govori o Hristovom zakonu:
Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite;
Je li ovo pisao Mire000 ili Mire007? Boldirano je tvoj zaključak da je carski ili Hristov zakon:"ljubi bližnjeg svog". A sad pogledaj šta Mojsije navodi u gornjiim citatima što sam naveo. Jel Mojsije isti taj Zakon pominje ili ne?