Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Tripko
drago mi je da si piznao da je Melhisedek bio samo covek i da je imao i oca i majku.
Kad govorimo o"predslici" Isusa dal to znaci da ti ne priznajes Mariju kao Isusovu majku???
Dal ti to hulis na Isusa?
Sto se tice Melhisedeka otkud ti to da je "Melhisedek starozavetni jevrejski kralj"
Ti decko nemas blage veze sa Biblijom.
Znas li ti uopste ko je bio prvi Jevrejin?,zatim kad je nastao stari zavet,i ko je bio prvi jevrejski car???
Procitaj ponovo Bibliju,pa otvori knjigu o carevima,pa ces saznati kad su i kog su Jevreji dobili za cara.
Kad saznas odgovore na ta osnovna pitanja ,mozemo pricati o Melhisedeku i njegovoj ulozi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ali Isus je prije Marije i Avrama. Jovan 8,58

Tako da ja ne hulim nego Ga uzvisujem, jer Isus nema početka, ni kraja. Jevrejima 7,3

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Tripko za razliku od svoga Oca koji nema svoj pocetak,ni kraj,
Isus ima svoj pocetak.Ne zaboravi da je Isus prvorodjeni i jedinorodjeni Jehovin sin.
Jehova se nije rodio.
Jehova Bog je oduvek postojao,ali
Sin Bozji se rodio,tako da ima svoj pocetak!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Да, али као Исус из Назарета. Из Оца изиђе, поста тело, испуни мисију Спасења и прослави Оца, а врати се Оцу да Га Отац прослави у Себе самог. Овај последњи део изазива тоталну збуњеност, сигуран сам. Нисам ни ја дуго времена знао шта то значи и бојим се да још увек недовољно разумем сву величину Господа Исуса Христа и како ће Га Отац прославити у Себе самог. Бар сам загребао мало знања које ми Бог даде да могу са својим слабим умом да разумем.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Tripko za razliku od svoga Oca koji nema svoj pocetak,ni kraj,
Isus ima svoj pocetak.Ne zaboravi da je Isus prvorodjeni i jedinorodjeni Jehovin sin.
Jehova se nije rodio.
Jehova Bog je oduvek postojao,ali

E moj risko,risko! pa sam ti citat govori u (Jovan 1:1-5)

[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.(Znaci u pocetku je bila rec!!! i nista vise!!!! a ta rec je bila u Boga!!!! a u stvari Bog je ta sama REC)Zatim sledi drugi,treci stih kroz koju je sve postalo,stvoreno!!! znaci sprva Duhovna,andjeoska bica pa onda materijalna!!!)

[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.(Sta bese u Boga? Pa REC s kojom je pocelo STVARANJE!!!)

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.(znaci li to da bez nje NISTA nije postalo STO je postalo???)Ako je tako onda nam je savrseno jasno KO je Isus Hrist!!!) ali to neodgovara KS-re jer im propade doktrina,a da ne govorim o milionima dolara.Pa zato promocira Isusa Hrista Kao andjela Mihaila da unese zabunu medju vernicima da nerazumeju ko je u stvari Isus Hrist- (REC-SPASITELJ-ISTINA-VIDELO-BLAGODAT-PUNINA)

[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.(pazi dobro sta pise dalje!u toj RECI bese STA? ZIVOT!!! i ZIVOT bese STA VIDELO ljudima!!!) e sad sto vi JS-ci nevidite videlo tu ja nemogu nista.

[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.Sta je videlo koje se svetli u tami?pa sama nauka nesvesno potvrdjuje bibliju,kad kaze da u pocetku bese svetlost,prasak i nasta zivot itd..........

Pazi dalje!

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.(od RECI smo presli na VIDELO,veoma je vazno da pratimo sta bse desava dalje!govori se o ISTINI (Isus kaze JA sam PUT i ISTINA ko sleduje zamnom SPASICE SE!!!)

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.(samo covek koji ne vidi ili ne zeli da vidi,razume koji nece zaista da shvati ovaj stih 10,koji se lako moze uporediti sa stihom (1 Mojs 1:1;2-1 Mojs1:26))Zasto ga svetg ne pozna?I ti ga ne poznajes kad pises mtakve reci koje te naucila KS-re zao mi te je risko sto ne zelis da razumes (Jovan 1:1-14)A i kako bi kad u tvojoj bibliji i rec je bila (Bogom)pise malim slovom (bog)a sotona pise po vasim sarenim knjizicama sa velikim slovom (S)
Nisi ti ovde risko djaba ti si ovde da napravis smutnju medju pravim vernicima u Hrista,ali kao sto znas nece ti uspeti.

I za kraj ovi velikolepni stihovi:

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

[SUP]15[/SUP] Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

[SUP]16[/SUP] I od punine Njegove mi svi uzesmo blagodat za blagodaću.

[SUP]17[/SUP] Jer se zakon dade preko Mojsija, a blagodat i istina postade od Isusa Hrista.

Pozdrav brate Risko od Gere.

Da se u ime Isusovo poklone:Filip 2g.
9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Ps. 2:6, Lk. 10:22, Jev. 1:4

10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
Ps. 22:29, Isa. 45:23(sta to znaci?oni koji su na nebu su Arhandjeli,andjeli,serafimi,heruvimi itd.znaci li to ako je Isus Mihail da se treba sam sebi pokloniti?)

11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
Jn. 13:13

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane
citiraj stih knjiga.glava.stih.proveri i neki drugi prevod ,a ne samo DK koji je prepun gresaka.

Gerice
Kad kaze da U pocetku bese rec,sta mislis u pocetku cega????
Ako se slazes da je Isus ta rec onda ispada da je Isus bio u pocetku
Samo ne zaboravi par veoma bitnih stvari
1.Kod koga je bio Isus?Bio je kod svoga Oca,a ne u ocu.
2.Kad kaze "U pocetku bese rec" govori se o stvaranju Boga oca koji je u pocetku stvorio svoga sina.
U suprotnom bilo bi suludo,jer Biblija kaze za Oca da nema ni pocetak ni kraj,da je oduvek postojao.
Kad Bog Otac nema pocetak,sta ti mislis sta se podrazumeva pod reci "pocetak"?
Dal pocetak Bozjeg stvaralackog delovanja ili nesto sasvim drugo?
Da li znas sta je Bog Otac prvo stvorio kad je poceo da stvara?,ili koga je prvo stvorio u pocetku stvog stvaralackog delovanja?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Adrijane
citiraj stih knjiga.glava.stih.proveri i neki drugi prevod ,a ne samo DK koji je prepun gresaka."

Каже ко? Кула стражара? Немој...има превода превише, имам директно са грчког, а и после толико векова нико сем пар одвојених деноминација не тврди тако нешто и то само да би своје имплементирали.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Adrijane
citiraj stih knjiga.glava.stih.proveri i neki drugi prevod ,a ne samo DK koji je prepun gresaka.

Gerice
Kad kaze da U pocetku bese rec,sta mislis u pocetku cega????
Ako se slazes da je Isus ta rec onda ispada da je Isus bio u pocetku
Samo ne zaboravi par veoma bitnih stvari
1.Kod koga je bio Isus?Bio je kod svoga Oca,a ne u ocu.
2.Kad kaze "U pocetku bese rec" govori se o stvaranju Boga oca koji je u pocetku stvorio svoga sina.
U suprotnom bilo bi suludo,jer Biblija kaze za Oca da nema ni pocetak ni kraj,da je oduvek postojao.
Kad Bog Otac nema pocetak,sta ti mislis sta se podrazumeva pod reci "pocetak"?
Dal pocetak Bozjeg stvaralackog delovanja ili nesto sasvim drugo?
Da li znas sta je Bog Otac prvo stvorio kad je poceo da stvara?,ili koga je prvo stvorio u pocetku stvog stvaralackog delovanja?

Risko!skoro godinu mi s tobom raspravljamo o tome!niti si niti ces razumeti (Jovanovo jevandjelje tamo je sve objasnjeno jasno i glasno od 1:1-14) [SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.(samo covek koji ne vidi ili ne zeli da vidi,razume koji nece zaista da shvati ovaj stih 10,koji se lako moze uporediti sa stihom (1 Mojs 1:1;2-1 Mojs1:26))Zasto ga svetg ne pozna?I ti ga ne poznajes kad pises takve reci koje te naucila KS-re zao mi te je risko sto ne zelis da razumes (Jovan 1:1-14)A i kako bi kad u tvojoj bibliji i rec je bila (Bogom)pise malim slovom (bog)a sotona pise po vasim sarenim knjizicama sa velikim slovom (S)
Nisi ti ovde risko djaba ti si ovde da napravis smutnju medju pravim vernicima u Hrista,ali kao sto znas nece ti uspeti.

Sta da ti napisem jos?nemoj me teras da ti kopiram postove s nekih tema gde si priznao da je Isus (Bog!!!)a sad tu opet izvrces i pises gluposti.

Kad ces da shvatis da se bas Sv Duh ovaplotio i postao covek-Isus Hrist!!!a Sv Duh je Bog!!a Bog je Duh i u Duhu mu se treba moliti.Zasto Isus kaze da niko nezna Oca!osim Sina! i niko nezna Sina do Otac!jer je to tajna!andjeli su prvi put videli Boga u telu-ovaplocenog kada se Sv Duh ovaplotio!!!citaj malo bibliju.

Sto se tice pocetka prvo stvoreno bice je bio(LUICIFER-svetlonosa,najveci,najlepsi,najmocniji andjeo medju andjelima)koji postade sotona.

Sto se tice rodjenja tripo ti je lepo objasnio!Isus nije rodjen kao Duh-Bog on je vecan i beskonacan,Isus i sam kaze da je bio s avraamom,a jevreji htedose da ga ubiju zato sto mu je 30g a kaze da je bio pre avraama,jer ga svoji ne poznase
[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Isus je (JHVH)Vecni Bog Jovan krstitelj sam to tvrdi a on je u stvari (ILIJA)citaj matveja!

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane
nemas jedan tekst grckog prepisa vec vise njih,takodje i vise prevoda istih....
Gerice
Pricam ti vec vise od godinu dana kako nam i zdrava logika govori da je sin uvek mladji od oca.
Koji ti dokaz dajes da je sin jednake starosti sa svojim ocem.?
Psalam 82
[SUP]1[/SUP] Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud.
psalam 86
[SUP]8[/SUP] Nema među bogovima takvog kakav si Ti, Gospode, i nema dela takvih kakva su Tvoja.
[SUP]10[/SUP] Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog (pise li negde trojedan?)
Psalam 90:2
[SUP]2[/SUP] Pre nego se gore rodiše i sazda se zemlja i vasiljena, i od veka doveka, Ti si Bog.
Ovo je stih koji dokazuje da je Bog Otac oduvek postojao

Natrag