Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Upozorenje!
Ponavljanje uvredljivih izraza i posle upozorenja urednika, te komentarisanje rada urednika, povlači banovanje sa ovog foruma.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Pise da je se Isus Bog koji se ponizio zrtvovao, a u kontekstu koji ti je vec prikazan - Bog je zajednica tri licnosti.
Ako ti sve napisano nije dovoljno da to razumes - onda si u problemu.
Ako ti i Isusove reci nista ne znace oda si ti burazeru u teskom problemu kako mozezs pobiti njegove reci jesi li ti normalan .
Mar. 12:29
Isus je odgovorio: “Prva je: ‘Čuj, Izraele, Jehova, Bog naš, jedan je Jehova.

“Jehova, Bog naš, jedan je Jehova!” (5. Mojs. 6:4)

Pobijas ovo , nigde ne pise tri , zar ti jos jedan stavak ne govori da se samo jednom Bogu mora sluziti a ne trojici, onako kako je naglasio Isus

Mat 4:10 Tada mu je Isus rekao: “Odlazi, Sotono! Jer pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vi ste skroz neozbiljni...

Gordom čoveku je jako teško da prizna svoju pogrešku ili da greši, zato što misli da je uvek u pravu.

Ja kad nešto ne znam onda pitam i pitam sve dok ne dobijem odgovor.

A pitanja su: Gde u tvojoj Bibliji zabeleženo

Presveto Trojstvo ili Presveta Trojca.
Jedan Bog je sklop, skup od Tri božanstava.
"Mnoštvo u jednini" opisuje jednoga Boga, dva JEHOVA.
Bog se utelovio, Bog se rodio, Bog patio, Bog pretrpeo muke i umro.
Bog se žrtvovao za čovekov greh.
Tri u jedan (Trojedan) ili jedan, tri osobe sa tri lica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gordom čoveku je jako teško da prizna svoju pogrešku ili da greši, zato što misli da je uvek u pravu.

Ja kad nešto ne znam onda pitam i pitam sve dok ne dobijem odgovor.

Prijatelju upravo je suprotno.. Ja kada mi neko dokaze da gresim ja to ispravim i prihvatim gresku. To svi znaju.
I ne vredi ti to nista sto pricas lose o meni. Mene to ne dotice. Ja znam ko sam pred Bogom..
A sto se tice tvojih komentara ni jedan nije relevantan i ne zasluzuje odgovor, ali ja odgovaram zato sto mi je zao u kojim ste zabludama i zbog drugih ljudi.
Nisi odgovorio na moj zadnji post. Zapravo ni na jedan moj post nisi odgovorio. A ocekujes odgovore na svoja pitanja, koja su besmislena. Dakle cekam tvoj odgvor, koji verovatno ako i dobijem bice prazna prica ponovo..

Ja kad ne znam onda pitam, a pitam sve dok ne dobijem odgovor.

Ti pitas, ali te odgovor ne interesuje, to si sam rekao i potvrdio sledecim recima:

Nemam nameru da ulazim u vašu krivoveru i da raspravljam te vaše dogme bazirane ni na što.

Ako ne zelis da razgovaras sa nama, zasto postavljas pitanja?
Cemu sve ovo sto ti radis osim ako to nije provociranje i tvoj pokusaj da nas ismejavas?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Nisi svatio kao i sve ostalo, ja vam osporavam dogmu koju ovde ko papagaji ponavljate:

Mnoštvo Bogova
Ali ne obožavate sve Bogove jednako iako su vam sklop ili skup množine. Koju zovete Presveta Trijada. I kako vidiš pitam da si pojasnite krivoveru ali vi to nećete.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sustinski, fanaticno diskutovati o jednoj temi na nacin na koji to cini nas prijatelj Apocketz - je stvarno neozbiljno.
Ja nemam nista protiv da on veruje u to sto smatra ispravnim, ne napadajuci druge za njihovo uverenje, jer svako iznosi svoje dokaze, i drugi ih mogu prihvatiti ili odbaciti, bez da ta njihova slobodna volja da veruju u sta zele u njemu proizvodi gnev, negodovanje ili ljutnju.

Ali sta ce mo, svi smo razliciti, sa razlicitim temperamentom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slazem se..
Ja nemam nista protiv da on veruje u to sto zeli, ali zasto se ljuti na nas sto mi verujemo drugacije?
Nemam ja sebi sta da pojasnjavam. Objasni nam ti umesto sto nas prozivas, daj argumente da razgovaramo kao ljudi.
Ti ponavljas jedno isto u krug, a ne mi.
Onaj ko objektivno posmatra tok diskusije to moze videti.

Nemas ti potrebe nama sta da osporavas.
Ako to cinis, onda moras biti spreman da se ukljucis u diskusiju, i prihvatis mogucnost da neko ospori i tvoju.
Treba objektivno da sagledavas cinjenice..
Sve ostalo sto ti radis je monolog a ne dijalog.
I nema nikakve svrhe..

Umesto da ti postavljas pitanja stalno, ja bi tebi postavio tri.
Prva dva glase:

Da li je Isus u bibliji nazvan: ''Bog''?
Da li je Otac u bibliji nazvan: ''Bog''?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sustinski, fanaticno diskutovati o jednoj temi na nacin na koji to cini nas prijatelj Apocketz - je stvarno neozbiljno.
Ja nemam nista protiv da on veruje u to sto smatra ispravnim, ne napadajuci druge za njihovo uverenje, jer svako iznosi svoje dokaze, i drugi ih mogu prihvatiti ili odbaciti, bez da ta njihova slobodna volja da veruju u sta zele u njemu proizvodi gnev, negodovanje ili ljutnju.

Ali sta ce mo, svi smo razliciti, sa razlicitim temperamentom.

Niko vas ne napada! NE, kako ja tako i ostali korisnici ovoga foruma teži da vam proverava duh proroštva.
Ako vi govorite jedno a Biblija uči drugo to onda vama ne ide u prilog i okaraterišete kao napad na vašu veru, pogrešno.

Možeš ti da veruješ i u zelenog damjana ništa ja nemam protiv ali ako dolaziš ovde sa dogmom koja nije bazirana na Bibliju i da do besvesti širiš dezinforamacije u ime hrišćanstva to mislim da i nije u najboljem redu.

Sada ako ti tvrdiš da si hristov sledbenik i slediš Bibliju što ti smetaju moje ili bilo čija pitanja? ako kriješ neke važne informacije od neupućenih onda imaš pravo da prigovaraš da smo vam napadni jer kako svi vidimo ne cvetaju vam ruže sa tom vašom Teologijom.

Jednostavno pitanje za tebe:
Da li je tebi stalo do Biblijske istine?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Slazem se..
Ja nemam nista protiv da on veruje u to sto zeli, ali zasto se ljuti na nas sto mi verujemo drugacije?
Nemam ja sebi sta da pojasnjavam. Objasni nam ti umesto sto nas prozivas, daj argumente da razgovaramo kao ljudi.
Ti ponavljas jedno isto u krug, a ne mi.
Onaj ko objektivno posmatra tok diskusije to moze videti.

Nemas ti potrebe nama sta da osporavas.
Ako to cinis, onda moras biti spreman da se ukljucis u diskusiju, i prihvatis mogucnost da neko ospori i tvoju.
Treba objektivno da sagledavas cinjenice..
Sve ostalo sto ti radis je monolog a ne dijalog.
I nema nikakve svrhe..

Umesto da ti postavljas pitanja stalno, ja bi tebi postavio tri.
Prva dva glase:

Da li je Isus u bibliji nazvan: ''Bog''?
Da li je Otac u bibliji nazvan: ''Bog''?

To ćemo da vidimo na temi Sveto Trojstvo, imaš dobru priliku sve da pojasniš i to u tančine. Ama ja sam uključen u diskusiju ali ne možeš od mene tražiti da ti ja obijasnim zašto ti vi vidiš dva Jehova? To ti trebaš da pojasniš kako si došao do zaključka da su dva jer to je tvoja vera i tvoja Teologija a ne moja.

Što se mene tiče ja nemam problem da ti govorim i dan i noć o numerično JEDNOM i JEDINOM istinitom Bogu, ili sve što se tiče Biblijskog učenja.
Ali vi ako pišete mnošto u jednini ili okruglo pa na ćoše onda treba to i da pojasnite a i Biblijskom referencom da podržite.

Natrag