Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Komentarišem tvoj biser gde si ti napiso da se Bog ruga sinu čovečijemu!

Oni su sami sebe prozvali ''bogovima'' i onda im on kaze: ''Ja rekoh, bogovi ste, ali cete kao sinovi covecji pomreti svi!''.
On im se ruga, zar ne vidis to???

Hajd da kažemo da ti znaš o čemu pričaš pa da uzmemo Gospoda našega Isusa za primer. Pošto je i Isus umro po toj tvojoj Teologiji ispada da se Bog rugao Isusu. Ti i Laodikeja na istom ste nivou, hulite i na Boga i na Isusa Hrista, ja bi se sramotio ovakve izjave.
Ali dobro ko će vas, vaše izražavanje a i tu vašu dogmu da razume

Gde sam ja to molim te napisao da se Bog ruga Sinu covecijemu?
Ja sam rekao da se ruga ljudima koji su ''sami sebe pravili bogovima''(to u samom tekstu stoji)!
Jel ti citas napisano ili neces da citas, ili se pravis?
Ne izvrci moje reci, to nije lepo!

Ti bi sve uradio, samo da ispadne da Isus nije Bog.
Cak bi bilo dobro za tebe i da se ruga, ako se ruga Isusu, onda Isus nije Bog. Dotle ide tvoja teologija u omalovazavanju Hrista! Sve bi vi uradili da ga unizite!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Gde sam ja to molim te napisao da se Bog ruga Sinu covecijemu?
Ja sam rekao da se ruga ljudima koji su ''sami sebe pravili bogovima''(to u samom tekstu stoji)!
Jel ti citas napisano ili neces da citas, ili se pravis?
Ne izvrci moje reci, to nije lepo!

Ti bi sve uradio, samo da ispadne da Isus nije Bog.
Cak bi bilo dobro za tebe i da se ruga, ako se ruga Isusu, onda Isus nije Bog. Dotle ide tvoja teologija u omalovazavanju Hrista! Sve bi vi uradili da ga unizite!

Ostavi da ostali čitaoci foruma sami za sebe izvuku zaključke i prosude šta si ti napiso! ti i nako ne svataš mnogo što šta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zao mi je tebe stvarno...
Cilj ti nije ozbiljan razgovor, nego se bavis manipulacijama...
A nisi ni svestan sta pises.

''Sin Covecji'' , pa se uhvatio za slamku spasa :p

Po tebi svi smo mi ''bogovi'', posto smo svi ''sinovi covecji''.
Preporucio bih ti da se uclanis u new age pokret, pa budi mali ''bog'' :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Zao mi je tebe stvarno...
Cilj ti nije ozbiljan razgovor, nego se bavis manipulacijama...
A niti si ti svestan sta pises.

Nisam ja komentar dao da se brukam i sramotim izjavom kako se Bog ruga sinovima čovečijim nego ti! Ja sam ti samo dao do znanja da ne poznaš Biblijsko učenje i da huliš i na Boga i na Gospoda našega Isusa. Eto koliko ti znaš Biblijsko učenje.
Moj savet tebi je da ti čitaš i Bibliju da ne bogohuliš i sam sebe upropastiš.
Što nisi komentariso do karaj moj post? zar to ne piše i u tvoju bibliju?

[/QUOTE]Po tebi smo svi mi ''bogovi'', posto smo svi ''sinovi covecji''.
Preporucio bih ti da se uclanis u new age pokret, pa budi mali ''bog'' :)[/QUOTE]

Ne nismo svi Bogovi, dobro si primetio! jer Bogovi nit se rađaju nit umiru, eto tu si napiso da se Bog ruga "sinovima čovečjim" jer oni se rađaju a i umiru.

Pametnom dosta
I više nijesam na svijetu, a oni su na svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti! sačuvaj ih u ime svoje, one koje si mi dao, da budu jedno kao i mi.

I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno da se ruga ljudima koji sami sebe prave ''bogovima''.
Ja nisam govorio o Hristu, koji jeste Bog. Koji je savrsen, ziv i nestvoren!
To se na njega ne moze primeniti.

*Kasnije si ispravio postove i dopunio, da bi ispravio glupost koju si rekao :)

Ti stvarno pricas gluposti, zapravo namerno hoces da okrenes na svoju vodenicu. Al to tako ne ide.. Ja sam gore sve objasnio, a tebi to ako nije jasno, ti idi pitaj nekog 'new age' gurua da ti objasni...

Ne nismo svi Bogovi, dobro si primetio! jer Bogovi nit se rađaju nit umiru, eto tu si napiso da se Bog ruga "sinovima čovečjim" jer oni se rađaju a i umiru.

Hristos niti je rodjen, jer ima predpostojanje, a niti je umro jer je ziv i danas!
A to ti pokazuje da je Hristos Bog> jer kao sto si rekao: ''Bogovi se niti rađaju nit umiru''.
Ako se ''bogovi'' ''ne radjaju'' kao sto kazes, kako su onda ''andjeli'' ''rodjeni'' a oni su po tebi ''bogovi''!
Sramoti se!

To je tvoja nakaradna teologija, i manipulacija...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mire0000

Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.
Kao što mene poznaje Otac, i ja poznajem Oca, i život svoj polažem za ovce svoje.
Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem.
Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.
Evanđelje Ivan 10:11-17

rekao sam već da treba Bibliju čitati - proučavati za sebe
jasno se vidi da sam Isus Krist govori da mora umrijeti

istina je Bibiljska da je zaista umro na križu:

O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?
A Isus opet povika iz glasa i ispusti duh.
Evanđelje Matej 27:47-50

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
@mire0000

Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.
Kao što mene poznaje Otac, i ja poznajem Oca, i život svoj polažem za ovce svoje.
Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem.
Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.
Evanđelje Ivan 10:11-17

rekao sam već da treba Bibliju čitati - proučavati za sebe
jasno se vidi da sam Isus Krist govori da mora umrijeti

istina je Bibiljska da je zaista umro na križu:

O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?
A Isus opet povika iz glasa i ispusti duh.
Evanđelje Matej 27:47-50

Naravno da je umro, ali imas na drugom mestu da ga ''smrt nije mogla zadrzati''... ne mogu sad u zurbi da citiram...
Sve jedno to ne utice na ono sto sam ja rekao u vezi citata: ''Ja rekoh, bogovi ste, ali cete kao sinovi covecji pomreti svi!'' .. Nego AApocketz hoce da manipulise jasnim stihovima.. Drugim recima zafrkava se..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno da se ruga ljudima koji sami sebe prave ''bogovima''.
Ja nisam govorio o Hristu, koji jeste Bog. Koji je savrsen, ziv i nestvoren!
To se na njega ne moze primeniti.

*Kasnije si ispravio postove i dopunio, da bi ispravio glupost koju si rekao :)

Ti stvarno pricas gluposti, zapravo namerno hoces da okrenes na svoju vodenicu. Al to tako ne ide.. Ja sam gore sve objasnio, a tebi to ako nije jasno, ti idi pitaj nekog 'new age' gurua da ti objasni...

Hristos niti je rodjen, jer ima predpostojanje, a niti je umro jer je ziv i danas!
A to ti pokazuje da je Hristos Bog> jer kao sto si rekao: ''Bogovi se niti rađaju nit umiru''.
Ako se ''bogovi'' ''ne radjaju'' kao sto kazes, kako su onda ''andjeli'' ''rodjeni'' a oni su po tebi ''bogovi''!
Sramoti se!

To je tvoja nakaradna teologija, i manipulacija...

[/QUOTE]Hristos niti je rodjen, jer ima predpostojanje, a niti je umro jer je ziv i danas![/QUOTE]

Hrist je prvorodni, stvoren je pre svake stvari! Tako Bibljija uči. Čitaj Bibliju.

[/QUOTE]kako su onda ''andjeli'' ''rodjeni''[/QUOTE]
Naj, naj elementarnije znanje ti nemaš, čitaj Bibliju ne gubi vreme ovde po forumu brukajući se.Anđeli jesu nazvani Bogoima, to sam ja obijasnio kao i još neki korisnici ovog foruma, a što tebe ne zanima šta Biblija uči tvoj je problem.

Drugo
Anđeli nisu rođeni! ali pošto ti tvrdiš da jesu, onda kaži mi odakle tebi ova informacija, koja Biblija koji stih?

Treće
Šta je plata za greha?

Piše li ovo i u tvoju bibliju?
Rim. 6,23.Jer je plata za grijeh smrt, a dar Božij je život vječni u Hristu Isusu Gospodu našemu.

Ako Isus nije umro za vaš greh, kaži mi ko je platio vaš greh i ko vam dade službu pomirenja?

Edukuj se malo.
Jer ljubav Božija nagoni nas, kad mislimo ovo: ako jedan za sve umrije, to dakle svi umriješe.
Hristos za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego onome koji za njih umrije i vaskrse.
Ali je sve od Boga, koji pomiri nas sa sobom kroz Isusa Hrista, i dade nam službu pomirenja.

Rimljanima 5,15Ali s darom nije kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
AApocketz ne zafrkavaj se. Pišeš celu noc ne znam kako te ne mrzi da ponavljas isto.
Ti vise ni sam ne znas sta hoces.

Hrist je prvorodni, stvoren je pre svake stvari! Tako Bibljija uči. Čitaj Bibliju.

''Prvorodni'' znaci u biblijskoj terminologiji da je ''prvi-rodjen'' iz mrtvih tj. vaskrsnut.
Kao sto imas poredjenje u SZ, ''praznik prvina'' , tako je on ''prvina''(i to je termin koji se u bibliji koristi) , on je prvi koji je vaskrsnut iz mrtvih. I ovaj praznik se ispunjava njegovom smrcu i vaskrsenjem.
On je: "prvenac onima, koji usnuše" (1. Korinćanima 15:20).
"Koji je početak, prvorođeni od mrtvih" (Kološanima 1:18)

Ti stvarno treba da se obrazujes, jer ne znas sta pricas uopste..
Ja ne mogu ovde da ti tumacim citavu bibliju da bi ti nesto objasnio.
Tvoja pitanja su elementarno nepoznavanje biblije i kompletnog konteksta..
A meni nesto pricas, da ja izmisljam..

Naj, naj elementarnije znanje ti nemaš, čitaj Bibliju ne gubi vreme ovde po forumu brukajući se.Anđeli jesu nazvani Bogoima, to sam ja obijasnio kao i još neki korisnici ovog foruma, a što tebe ne zanima šta Biblija uči tvoj je problem.

Dobro jesam ja na to odgovorio???
Tvoj problem je na zalost sto ti mislis da sve znas, i vadis stihove iz konteksta da bi izvrnuo, kao sto si radio gore sa mojim recima danas..
Ja sam ti objasnio tu temu iznova i iznova, pa ti ne zelis da razumes, jednostavno neces!
Svo vreme ti pricam o terminu ''Bog'' ali ti neces da shvatis!

Drugo
Anđeli nisu rođeni! ali pošto ti tvrdiš da jesu, onda kaži mi odakle tebi ova informacija, koja Biblija koji stih?

Smesan si.
Ovde se vidi koliko ti nista ne znas. Za satanu koji je bio ''andjeo'' se kaze da je ''rodjen'': ''Ti si bio heruvim...Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.''(jezekilj 28:14-15)

Dakle da li su andjeli ''rodjeni'' ili ne???

Treće
Šta je plata za greha?

Rim. 6,23.Jer je plata za grijeh smrt, a dar Božij je život vječni u Hristu Isusu Gospodu našemu.

Ako Isus nije umro za vaš greh, kaži mi ko je platio vaš greh i ko vam dade službu pomirenja?

Edukuj se malo.
Jer ljubav Božija nagoni nas, kad mislimo ovo: ako jedan za sve umrije, to dakle svi umriješe.
Hristos za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego onome koji za njih umrije i vaskrse.
Ali je sve od Boga, koji pomiri nas sa sobom kroz Isusa Hrista, i dade nam službu pomirenja.

Rimljanima 5,15Ali s darom nije kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu.

Opet fantaziras. :) Ja nisam ni rekao da on ''bukvalno nije umro'', nisi ni shvatio o cemu ja pricam.
Rekao sam citiram: ''da nije umro jer je ziv i danas''.
To je razlicito od reci da neko ''uopste nije umro''!
Opet izvrces moje reci i ne razumes..

Svejedno, pricati o njegovoj smrti i vaskrsenju je druga tema...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
AApocketz ne zafrkavaj se. Pišeš celu noc ne znam kako te ne mrzi da ponavljas isto.
Ti vise ni sam ne znas sta hoces.
Covek te lepo pita ali ti nemas odgovora jer ne znas ; sto ne odgovoris ???

Šta je plata za greha?

ODGOVORI AKO UMES :smisi::roll:

Natrag