AApocketz ne zafrkavaj se. Pišeš celu noc ne znam kako te ne mrzi da ponavljas isto.
Ti vise ni sam ne znas sta hoces.
Hrist je prvorodni, stvoren je pre svake stvari! Tako Bibljija uči. Čitaj Bibliju.
''Prvorodni'' znaci u biblijskoj terminologiji da je
''prvi-rodjen'' iz mrtvih tj. vaskrsnut.
Kao sto imas poredjenje u SZ, ''praznik prvina'' , tako je on ''prvina''(i to je termin koji se u bibliji koristi) , on je prvi koji je vaskrsnut iz mrtvih. I ovaj praznik se ispunjava njegovom smrcu i vaskrsenjem.
On je: "
prvenac onima, koji usnuše" (1. Korinćanima 15:20).
"Koji je početak,
prvorođeni od mrtvih" (Kološanima 1:18)
Ti stvarno treba da se obrazujes, jer ne znas sta pricas uopste..
Ja ne mogu ovde da ti tumacim citavu bibliju da bi ti nesto objasnio.
Tvoja pitanja su elementarno nepoznavanje biblije i kompletnog konteksta..
A meni nesto pricas, da ja izmisljam..
Naj, naj elementarnije znanje ti nemaš, čitaj Bibliju ne gubi vreme ovde po forumu brukajući se.Anđeli jesu nazvani Bogoima, to sam ja obijasnio kao i još neki korisnici ovog foruma, a što tebe ne zanima šta Biblija uči tvoj je problem.
Dobro jesam ja na to odgovorio???
Tvoj problem je na zalost sto ti mislis da sve znas, i vadis stihove iz konteksta da bi izvrnuo, kao sto si radio gore sa mojim recima danas..
Ja sam ti objasnio tu temu iznova i iznova, pa ti ne zelis da razumes, jednostavno neces!
Svo vreme ti pricam o terminu ''Bog'' ali ti neces da shvatis!
Drugo
Anđeli nisu rođeni! ali pošto ti tvrdiš da jesu, onda kaži mi odakle tebi ova informacija, koja Biblija koji stih?
Smesan si.
Ovde se vidi koliko ti nista ne znas. Za satanu koji je bio ''andjeo'' se kaze da je ''rodjen'':
''Ti si bio heruvim...Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.''(jezekilj 28:14-15)
Dakle da li su andjeli ''rodjeni'' ili ne???
Treće
Šta je plata za greha?
Piše li ovo i u tvoju bibliju?
Rim. 6,23.Jer je plata za grijeh smrt, a dar Božij je život vječni u Hristu Isusu Gospodu našemu.
Ako Isus nije umro za vaš greh, kaži mi ko je platio vaš greh i ko vam dade službu pomirenja?
Edukuj se malo.
Jer ljubav Božija nagoni nas, kad mislimo ovo: ako jedan za sve umrije, to dakle svi umriješe.
Hristos za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego onome koji za njih umrije i vaskrse.
Ali je sve od Boga, koji pomiri nas sa sobom kroz Isusa Hrista, i dade nam službu pomirenja.
Rimljanima 5,15Ali s darom nije kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu.
Opet fantaziras. Ja nisam ni rekao da on ''bukvalno nije umro'', nisi ni shvatio o cemu ja pricam.
Rekao sam citiram: ''da nije umro jer je ziv i danas''.
To je razlicito od reci da neko ''uopste nije umro''!
Opet izvrces moje reci i ne razumes..
Svejedno, pricati o njegovoj smrti i vaskrsenju je druga tema...