Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju, ne postoji Adventisticka dogma, vec biblijsko ucenje u kontekstu koje je u potpunosti zastupljeno u Adventistickoj crkvi.
Za razliku od toga, tvoje ucenje je zasnovano na konfuznom prevodu biblije "Novi svet" koji su kreirali Jeuziti radi duhovne indoktrinacije covecanstva.

Kao drugo - nisi shvatio moj odgovor koji sam uputio Ionisatoru.

On je tvrdio da pomenuti tekst iz 1 Korincanima 11. 3 dokazuje da je Isus stvoren na nebu od Boga jer tekst kaze da je "MUZ GLAVA ZENI A BOG GLAVA HRISTU"

Ako je Ionisator iz ovoga zakljucio da je Bog stvorio Isusa na nebu zato sto mu je on glava, to automatski u kontekstu ovih izjava znaci da je i Muz stvorio zenu - i da je on njen Bog.

To nije moja tvrdnja, vec njegova, a ja sam samo postavio pitanje na osnovu te tvrdnje i konteksta.

Dakle, pitanje ostaje.

Da li smatras da s u ovom tekstu govori o tome da je muz stvorio zenu i da je on njen Bog?
Jer ako ovaj tekst dokazuje da je Bog Otac stvorio Hrista i da je on njegov Bog u svojstvu stvaranja, ona je logicno po tvom zakljucivanju da je onda i muz storio svoju zenu i on je dakle njen Bog.

Moj stav koji je u potpunosti u skladu sa kontekstom celog 11 poglavlja je taj, da se ovde radi o ulogama.

Kao sto muz nije Bog zeni ni njen stvoritelj, tako ni Bog Otac nije Bog Hristu ni njegov stvoritelj, vec se ovde u slici uloga koje muz i zena zauzimaju u braku - pretstavljaju uloge koje licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja.

A ako nije Biblijsko naučavanje, šta je ako nije Adventistička dogma? Šta. Adventističko Teologija možda?
Već smo rekli da Biblija ne uči da je Bog Trolična osoba, rekli smo i to da Biblija ne uči da je Bog mnoštvo božanstava u svemu isti, u svemu ravni i jednaki, jesmo rekli? E kako onda možeš i pomisliti da Adventisti slede Bibijsko učenje? sramota.
Biblija uči da nema Boga osim YHWH dok Adventisti uče da ih ima Tri koji su u svemu isti i ravni, jel to onda Biblijsko učenje? Ko nas ovde laže ili koga mi koji nismo Adventisti treba da sledimo, vas Adventiste ili Biblijsko učenje?

Sve sam ja svatio, nego ti nit znaš šta naučavaš nit znaš šta govoriš!

[/QUOTE]Da li smatras da s u ovom tekstu govori o tome da je muz stvorio zenu i da je on njen Bog?
Jer ako ovaj tekst dokazuje da je Bog Otac stvorio Hrista i da je on njegov Bog u svojstvu stvaranja, ona je logicno po tvom zakljucivanju da je onda i muz storio svoju zenu i on je dakle njen Bog.[/QUOTE]

Neozbiljno kao i do sada! spam i skretanje sa onoga šta je bitno, a bitnoje ovo:

Muž je glava ženi.
Isus je glava Mužu a
Bog je glava Isusu.

Potrudi se da to svatiš, onda se moli Jedinome Bogu YHWH u ime Gospoda našega Isusa Hristosa da i tebi osvetli i da razum da prihvatiš istinu koja spašava.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Kao drugo - nisi shvatio moj odgovor koji sam uputio Ionisatoru.

On je tvrdio da pomenuti tekst iz 1 Korincanima 11. 3 dokazuje da je Isus stvoren na nebu od Boga jer tekst kaze da je "MUZ GLAVA ZENI A BOG GLAVA HRISTU"

Ako je Ionisator iz ovoga zakljucio da je Bog stvorio Isusa na nebu zato sto mu je on glava, to automatski u kontekstu ovih izjava znaci da je i Muz stvorio zenu - i da je on njen Bog.
1Kori 11:3.
Ali želim da znate da je svakome muškarcu glava Krist, a ženi je glava muškarac, a Kristu je glava Bog.

evo podvuko sam misli se na glavu ko je cija glava a ne ko je ciji bog .odnosno ko je kome podredjen ako razumes , u ovome stavku nije bilo reci niti sam ja dokazivao da je Isus stvoren na nebu , nemoj nisi u pravu ja sam ti pokazao stavak da Isus nije jednak Bogu Jehovi o tome je rec inne izvrci stvari ovde je svima jasno postoje stavci gde je Isus stvoren i to mogu potvrditi .

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Kao sto muz nije Bog zeni ni njen stvoritelj, tako ni Bog Otac nije Bog Hristu ni njegov stvoritelj, vec se ovde u slici uloga koje muz i zena zauzimaju u braku - pretstavljaju uloge koje licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja.
Kako mozes poreci stavke koje Isus direktno tvrdi i kaze svom Bogu a ti ovde pises da Jehova Bog nije Bog Hristu
zar ti ovaj stavak ne govori jasno da uzlazi ka svojemu Bogu.
Ivan20:17.
 A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.’”

ovde je sve jasno i cisto, Isus direktno govori ali ti menjas temu.:D

Kazes nije njegov stvoritelj a sta kaze
Otkrivenje 3:14).
14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja::roll:

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja znam sta sam napisao, a vase pogresno razumevanje je i osudjivanje na osnovu njega - je ocigledan propust.

Ja ne mogu da se odreknem Bozje reci i svedocanstva Duha Svetoga kojim mi svedoci sta je istina - da bi prihvatio vasu rec.
Dokazite mi pismom da trebam vas da slusam a ne rec Bozju istinitu i svedocanstvo Duga Svetoga, i ja cu vas rado poslusati.

REC BOZJA I SVEDOCANSTVO DUHA NASPRAM LAZI:

"Освети их истином својом:
ријеч је твоја истина" ( Jovan 17. 17 )

"А утјешитељ Дух свети, којега ће отац послати у име моје, он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох"
( Jovan 14. 26 )

Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.
I trpljenje Gospoda našeg držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa.
Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin"
( 2 Petrova 3. 12 - 18 )

"Ово вам писах за оне који вас варају.
И ви помазање што примисте од њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему" ( 1 Jovanova 2. 26 - 27 )

BOZJI DAN JE DAN HRISTOV - HRIST JE BOG KOJI CE DOCI:

"Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.
I trpljenje Gospoda našeg držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa.
Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin"
( 2 Petrova 3. 12 - 18 )

"Али вас молимо, браћо, за долазак Господа нашега Исуса Христа, и за наш састанак у њему,
Да се не дате ласно покренути од ума, нити да се плашите, ни духом ни ријечју, ни посланицом, као да је од нас послана, да је већ настао дан Христов" ( 2 Solunjanima 2. 1 - 2 )

-----------------------------------------------------------

Isus nije pocetak stvaranja Bozjeg u smislu da je on prvi stvoren, vec upravo pocetak u smislu da je on onaj od koga je sve stvoreno, jer pre njega nije nista postojalo, od njega sve potice.
U bibliji se za Isusa spominje jedan izraz "PRVI" ( Grcki: ACHE ), koji znaci da je Isus prauzrok svega pre koga nije nista postojalo, on je pocetak zivota i postojanja svega.
On je i prvi po polozaju kome pripada sva vlast kao vrhovnom autoritetu - odnosno Bogu.
ISUS BOG STVORITELJ I PRAUZROK SVEGA STO POSTOJI U KOME SVE PRONALAZI RAZLOG SVOG POSTOJANJA:

"Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli, ili gospostva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve se krozanj i zanj sazda.
I on je prije svega, i sve je u njemu" ( Kolosanima 1. 16 - 17 )

---------------------------------------------------

Bog jeste uslovno Isusov Bog po zemaljskom rodjenju, jer je Isus rodjen kao covek, i kao sto je svakom coveku Bog Otac Bog, tako je i Isusu uslovno Bog Otac Bog, zbog okolnosti u kojima se Isus nalazio rodivsi se na zemlji kao covek.

Izraz "VRACAM SE BOGU SVOJEMU I BOGU VASEMU" upravo ukazuje da se Isus izjednacio sa ljudima.

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kako mozes poreci stavke koje Isus direktno tvrdi i kaze svom Bogu a ti ovde pises da Jehova Bog nije Bog Hristu
zar ti ovaj stavak ne govori jasno da uzlazi ka svojemu Bogu.
Ivan20:17.
 A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.’”

ovde je sve jasno i cisto, Isus direktno govori ali ti menjas temu.:D

Kazes nije njegov stvoritelj a sta kaze
Otkrivenje 3:14).
14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja::roll:

Svima nama koji čitami Bibliju znamo da Laodikejac kao Adventista bogohuli, jedino njemu gordost ne da priznati istinu pa sam sebe osudio.

Rimljanima 1,25Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.

Napisao si ovo:

Laodikeja said:

Jesi li ti to napisao pri svojoj svesti ili nisi?

Ne reči li ja da nemaš ti Hristov duh ni zajednicu Boga i Sina već Adventističku dogmu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje stanje uma me zabrinjava, i moja je jedina zelja da izadjes iz tog stanja mraka, to jedino zelim, i da spoznas istinu koju ce sam Bog usaditi u tvoje bice.

Ti govoris o "SVIMA VAMA" kao da svi ljudi pripadaju Jehowinim svedocima kao ti ili pojedini na forumu koji su pripadnici JS.

Hvala Bogu sto ovde ipak ima ljudi koji svestrano proucavaju bibliju, i ne daju se uhvatiti u zamku lazi i prevara.

Naravno, u tom celom tekstu se ne radi o tome da je Bog Otac glava Hristu u smislu da je on njegov Bog stvoritelj, kao sto ni muz nije Bog i stvoritelj svoje zene.
Vec se tu radi o ulogama koje razlicite licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja, kao sto i muz i zena imaju razlicite uloge u braku - muz i zena su jednaki po prirodi ali imaju razlicite uloge.
Tako su i Bog Otac i Sin jednaki po prirodi, ali imaju razlicite uloge.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Tvoje stanje uma me zabrinjava, i moja je jedina zelja da izadjes iz tog stanja mraka, to jedino zelim, i da spoznas istinu koju ce sam Bog usaditi u tvoje bice.

Ti govoris o "SVIMA VAMA" kao da svi ljudi pripadaju Jehowinim svedocima kao ti ili pojedini na forumu koji su pripadnici JS.

Hvala Bogu sto ovde ipak ima ljudi koji svestrano proucavaju bibliju, i ne daju se uhvatiti u zamku lazi i prevara.

Naravno, u tom celom tekstu se ne radi o tome da je Bog Otac glava Hristu u smislu da je on njegov Bog stvoritelj, kao sto ni muz nije Bog i stvoritelj svoje zene.
Vec se tu radi o ulogama koje razlicite licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja, kao sto i muz i zena imaju razlicite uloge u braku - muz i zena su jednaki po prirodi ali imaju razlicite uloge.
Tako su i Bog Otac i Sin jednaki po prirodi, ali imaju razlicite uloge.

[/QUOTE]Vec se tu radi o ulogama koje razlicite licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja, kao sto i muz i zena imaju razlicite uloge u braku - muz i zena su jednaki po prirodi ali imaju razlicite uloge.[/QUOTE]
Aha dobro a sad pretpostavljam da uloga Boga Otaca je Otac! Uloga Boga Sina je Sin a uloga Boga Svetoga Duha je žena. Hvala na obijašnjenju.

A da li to Biblija tako uči ili je to samo Adventistička dogma kojom se indoktriniše pastva?

[/QUOTE]Tako su i Bog Otac i Sin jednaki po prirodi, ali imaju razlicite uloge.[/QUOTE]
Koja Biblija, koga glava i naravno koji stih?
Ili je to samo Adventistička Teologija koja nema ništa zajedničko sa Biblijom?, Dakle, koje će biti?

Kad ne znam ja onda pitam

Pišeš da Bog nije numerično jedan Bog već množina ili više Bogova u jednini!
Pišeš da ih ima ukupno TRI!
Pišeš da svaki Bog ima svoju ulogu.

A moje pitanje glasi:

Odakle ti ove informacije da ne kažem "DEZINFORMACIJE"? gde to piše u tvojoj bibliji?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neozbiljno je postavljati pitanja na koja si mnogo puta dobio odgovor..

Svi odgovori su na prethodnim stranicama.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
J
Dokazite mi pismom da trebam vas da slusam a ne rec Bozju istinitu i svedocanstvo Duga Svetoga, i ja cu vas rado poslusati.
Pa mi ti to celo vreme i pokazujemo ali ti ne prihvatas boziju rec sve navodim iz stavaka pa valjda vidis i sam samo sto si tvrdoglav pa neces da priznas , ili pak da te ne vide drugi adventisti kako pristajes na nasu, pa ostajes ne rado pri svome.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Neozbiljno je postavljati pitanja na koja si mnogo puta dobio odgovor..

Svi odgovori su na prethodnim stranicama.
pa kad nemas vise teksta onda se izvlacis uostalom tako izbegavaju adventisti odgovor ,Hebr.4:12.
Jer riječ je Božja živa i djelotvorna, oštrija je od svakog dvosjeklog mača i prodire dotle da razdvaja dušu i duh, kosti i njihovu moždinu te može prosuditi misli i namjere srca.

Natrag