Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Prijatelju, ne postoji Adventisticka dogma, vec biblijsko ucenje u kontekstu koje je u potpunosti zastupljeno u Adventistickoj crkvi.
Za razliku od toga, tvoje ucenje je zasnovano na konfuznom prevodu biblije "Novi svet" koji su kreirali Jeuziti radi duhovne indoktrinacije covecanstva.
Kao drugo - nisi shvatio moj odgovor koji sam uputio Ionisatoru.
On je tvrdio da pomenuti tekst iz 1 Korincanima 11. 3 dokazuje da je Isus stvoren na nebu od Boga jer tekst kaze da je "MUZ GLAVA ZENI A BOG GLAVA HRISTU"
Ako je Ionisator iz ovoga zakljucio da je Bog stvorio Isusa na nebu zato sto mu je on glava, to automatski u kontekstu ovih izjava znaci da je i Muz stvorio zenu - i da je on njen Bog.
To nije moja tvrdnja, vec njegova, a ja sam samo postavio pitanje na osnovu te tvrdnje i konteksta.
Dakle, pitanje ostaje.
Da li smatras da s u ovom tekstu govori o tome da je muz stvorio zenu i da je on njen Bog?
Jer ako ovaj tekst dokazuje da je Bog Otac stvorio Hrista i da je on njegov Bog u svojstvu stvaranja, ona je logicno po tvom zakljucivanju da je onda i muz storio svoju zenu i on je dakle njen Bog.
Moj stav koji je u potpunosti u skladu sa kontekstom celog 11 poglavlja je taj, da se ovde radi o ulogama.
Kao sto muz nije Bog zeni ni njen stvoritelj, tako ni Bog Otac nije Bog Hristu ni njegov stvoritelj, vec se ovde u slici uloga koje muz i zena zauzimaju u braku - pretstavljaju uloge koje licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja.
A ako nije Biblijsko naučavanje, šta je ako nije Adventistička dogma? Šta. Adventističko Teologija možda?
Već smo rekli da Biblija ne uči da je Bog Trolična osoba, rekli smo i to da Biblija ne uči da je Bog mnoštvo božanstava u svemu isti, u svemu ravni i jednaki, jesmo rekli? E kako onda možeš i pomisliti da Adventisti slede Bibijsko učenje? sramota.
Biblija uči da nema Boga osim YHWH dok Adventisti uče da ih ima Tri koji su u svemu isti i ravni, jel to onda Biblijsko učenje? Ko nas ovde laže ili koga mi koji nismo Adventisti treba da sledimo, vas Adventiste ili Biblijsko učenje?
Sve sam ja svatio, nego ti nit znaš šta naučavaš nit znaš šta govoriš!
[/QUOTE]Da li smatras da s u ovom tekstu govori o tome da je muz stvorio zenu i da je on njen Bog?
Jer ako ovaj tekst dokazuje da je Bog Otac stvorio Hrista i da je on njegov Bog u svojstvu stvaranja, ona je logicno po tvom zakljucivanju da je onda i muz storio svoju zenu i on je dakle njen Bog.[/QUOTE]
Neozbiljno kao i do sada! spam i skretanje sa onoga šta je bitno, a bitnoje ovo:
Muž je glava ženi.
Isus je glava Mužu a
Bog je glava Isusu.
Potrudi se da to svatiš, onda se moli Jedinome Bogu YHWH u ime Gospoda našega Isusa Hristosa da i tebi osvetli i da razum da prihvatiš istinu koja spašava.