Apockez.
To je bio moj odgovor na tvoju opasku koju si mi uputio da "Neće čoveka spasiti ni to što bez prestanka ponavlja, mnoštvo Bogova u jednini"
Ja sam samo potvrdio tvoje reci - ukazujuci da se upravo Jehowini svedoci bave sporednim pitanjima, a zanemaruju one bitne za ljudsko spasenje, i time sam se slozio sa tobom, ukazujuci na tvoju kontradiktornost, da ti ovde kazes "Neće čoveka spasiti ni to što bez prestanka ponavlja, mnoštvo Bogova u jednini" sto znaci da ga nece spasiti ni da konstantno ponavlja da jedan Bog u jednini, ni da je njegovo ime Jehova, ni druge sporedne pojedinosti, a sa druge strane sam si svestan da se upravo Jehovini svedoci bave sporednim pitanjima a zanemaruju one bitne.
Naravno, coveka ce iskljucivo spasiti licni odnos sa Bogom i potpuno predanje sebe njemu i promena koju on cini u coveku svojim Svetim Duhom iz koje covek radja duhovne rodove i ide putem posvecenja ka savrsenstvu karaktera u visinu mere rasta Hristova.
ODGOVOR ZA IONISATOR
Imam samo jedno pitanje za tebe.
Da li smatras da s u ovom tekstu govori o tome da je muz stvorio zenu i da je on njen Bog?
Jer ako ovaj tekst dokazuje da je Bog Otac stvorio Hrista i da je on njegov Bog u svojstvu stvaranja, ona je logicno da je onda i muz storio svoju zenu i on je dakle njen Bog.
"Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос; а муж је глава жени; а Бог је глава Христу" ( 1 Korincanima 11. 3 )
Zadrzavam moj odgovor koji je u kontekstu.
Kao sto muz nije Bog zeni ni njen stvoritelj, tako ni Bog Otac nije Bog Hristu ni njegov stvoritelj, vec se ovde u slici uloga koje muz i zena zauzimaju u braku - pretstavljaju uloge koje licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja.
To je jasno da ne moze biti jasnije.
Zato što ne vodim diskusiju sa Jehovinim svedokom ne vidim razloga što bi ja njih uopšte i pomenuo! ovde se radi o Adventističkoj dogmi koju ti promotiraš a ja sve to što po mom svatanju nije Biblijsko naučavanje već bogohula osporavam i pitam da ti to malo bolje pojasniš.
Dakle svatio si da neće tebe spasiti to što bez prestanka bogohuliš da Bog nije numerično JEDAN i JEDINI Bog već mnoštvo Bogova ali u jednini. Napomena! rekli smo da u Bibliji nećeš naći ovu informaciju, pa tebe pitam odakle Adventistima ova informacija?
A lepo sam ti napisao i ovo:
A pogotovo neće spasiti čoveka koji ima sklop Božanstava koje on obožava ali nije upoznao istinu ili ne priziva ime JAHVINO.
Bez JEHOVE nema spasenja.
Da li se slažeš sa ovim, ako ne zašto ne, a ako da zašto ne radiš tako?
[/QUOTE]
Zadrzavam moj odgovor koji je u kontekstu.
Kao sto muz nije Bog zeni ni njen stvoritelj, tako ni Bog Otac nije Bog Hristu ni njegov stvoritelj, vec se ovde u slici uloga koje muz i zena zauzimaju u braku - pretstavljaju uloge koje licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja.
To je jasno da ne moze biti jasnije.[/QUOTE]
Sve izvrćeš, izokreneš i izopačiš, zašto to radiš? Ko ovde tvrdi da je muž Bog ženi? Ko! koliko sam ja primetio to si ti po Adventističkoj dogmi odnosno bogohuli kriviš istinu. Nećeš nikog prevariti tvojim dezinformacijama baziranim ni na što iz BIBLIJE, a Biblija je merodavna nije Adventistička jeres.
Ovde je reč o tome da je Čovek glava ženi a ne kako ti izmišljaš da je Čovek Bog ženi. Neozbiljno kao po običaju.
Ne moraš ti uzverovati da je Isusu glava Bog, veruj i dalje da imaš dva Boga u svemu isti jednaki i ravni a kad ti treba onda dodaj i tećeg Boga da ti sklop bude celina Presveto Trojstvo ali nemoj da varaš neupućene tvojim neistinama i dezinformacijam.
Ovo te osuđuje prihvatio to ti ili ne, osuđuje te jer si bogohulnik, izmišljaš i širiš dezinformacije da bi odvratio neupućene od JEDNOG Boga i upropastio ih. Nisi ti hrišćanin! hrišćani imaju Hristovu misao i Hristov duh, a ti toga nemaš.
Rimljanima 1,25Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.