Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Covek te lepo pita ali ti nemas odgovora jer ne znas ; sto ne odgovoris ???

Šta je plata za greha?
Piše li ovo i u tvoju bibliju?
Rim. 6,23.Jer je plata za grijeh smrt, a dar Božij je život vječni u Hristu Isusu Gospodu našemu.

Ako Isus nije umro za vaš greh, kaži mi ko je platio vaš greh i ko vam dade službu pomirenja?

ODGOVORI AKO UMES :smisi::roll:

Nisam ni rekao da nije umro, sta se ismejavas na ozbiljnoj temi. Prvo procitaj pa onda komentarisi..
Vama je ovo sve zafrkancija i ismejavanje.
Ozbiljnoj temi pristupate neozbiljno, i vi ste jedini koji sve znate i puni sebe, nimalo ponizni. Tako se ne razgovara.
A to odrazava vas duh da druge potcenjujete, a sebe uzdizete. To je radio i satana i to je prvi i najveci greh> ''ponos''.
''Ja sve znam i ja sam najbolji''- ''ja sam najveci'' , ''ja sam Bog'' > e zato i imamo greh danas.
Vi niste spremni nista da naucite, to je ''duh koji vas vodi'' a to nije ''Hristov Duh'' koji je u vama, nazalost...
Hristov Duh je poniznost..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne upotrebljavajte uvredljive izraze u raspravama! Svi postovi sa takvim vokabularom se brišu!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala ti. Nek ti je sa srecom. Mene ne mozes isprovocirati, jer ja govorim istinu. I stojim iza onog sto sam rekao gore.
A ti se valjas po podu od smeha, i gledas da nekog uhvatis u reci, sto pokazuje tvoj duh na zalost.
Ja se ne plazim(i svakako se ne valjam po podu), nego ono sto sam rekao je bilo saljivo, zato sam upotrebio taj znak. Namera nije bila da se neko uvredi, i to svi znaju..
Kada se neko zafrkava na ozbiljnoj temi(kao vecina ovde), onda se i ja salim(i to radim retko)..
Prvenstveno zato da vas posramim, jer ono sto radite jako je ruzno..

Apostol Pavle se takodje prilagodjavao temi o kojoj se prica, pa to radim i ja..
Prilagodjavajuci se sagovorniku, pazeci na sebe da i ja ne budem iskusan..
Upozoravajuci na neprimerenost..
Postupio sam slicno kao i vi, upravo zato da vidite, pa se sad ogledajte u tome..

Ono sto sam ja rekao svakako nije bilo nista(lose i gresno) u poredjenju sa vasim ismejavanjem ove teme..
A kada se govori o ovako ozbiljnim stvarima takvu neozbiljnost treba svesti na minimum.
Hriscaninu kojim se nazivate to ne prilici..

Ja ne kazem da sam bezgresan i nepogresiv, i da mozda nisam trebao da upotrebim taj smajli..
To na kraju moze da sablazni neke..
Ali je bilo potrebno vas radi, da malo dodjete k sebi..
A ako ti je slucajno povredjen ponos, meni je unapred zao? Ponos ne bi trebalo da imas, nego poniznost, da bi dosao do Hristove istine..
Pozdrav tebi, i svako dobro ti zelim od Boga i da napredujes u istini, a da ti Bog da razumevanje..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nisam ni rekao da nije umro, sta se ismejavas na ozbiljnoj temi. Prvo procitaj pa onda komentarisi..
Vama je ovo sve zafrkancija i ismejavanje.
Ozbiljnoj temi pristupate neozbiljno, i vi ste jedini koji sve znate i puni sebe, nimalo ponizni. Tako se ne razgovara.
A to odrazava vas duh da druge potcenjujete, a sebe uzdizete. To je radio i satana i to je prvi i najveci greh> ''ponos''.
''Ja sve znam i ja sam najbolji''- ''ja sam najveci'' , ''ja sam Bog'' > e zato i imamo greh danas.
Vi niste spremni nista da naucite, to je ''duh koji vas vodi'' a to nije ''Hristov Duh'' koji je u vama, nazalost...
Hristov Duh je poniznost..

Mi ne znamo o čemu vi govorite ili šta ovde pišete, u tome i jeste problem!
Ne znamo pa vas pitamo:

Pitamo vas šta vama znači "Sveto Trojstvo"

Pitamo vas gde u vašoj Bibliji piše:

Presveto Trojstvo ili Presveta Trojca.
Jedan Bog je sklop, skup od Tri božanstava.
"Mnoštvo u jednini" opisuje jednoga Boga, dva JEHOVA.
Bog se utelovio, Bog se rodio, Bog patio, Bog pretrpeo muke i umro.
Bog se žrtvovao za čovekov greh.
Tri u jedan (Trojedan) ili jedan, tri osobe sa tri lica.
Obijasniti kakve uloge ima Taj vaš jedan Bog mnoštva, Biblija gde je to zabeležila
.

Za nene ovo je jako neozbiljno i bez ikakve logike, zato pitam da mi pojasnite tu vašu veru i Teologiju.

Ja kad ne znam onda pitam, a pitam sve dok ne dobijem odgovor.

Zašto sam ja vama smešan i neozbiljan? Jel zato što kažem da je Bog i Otac naš JEHOVA, jedan je JEHOVA!
Da li zato što vas pitam " Zašto ne obožavate svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha" da li zato?

Ja bi bio neozbiljan kada ne bi imao odgovor nako kako vi nemate na pitanja o vašoj veri u Troličnog Boga mnoštva sa Tri lica ili kada bi rekao:

"Okruglo pa na ćoše" E onda bi ja bio jako neozbiljan.

Pojasni mi gde ti vidiš [/QUOTE]zafrkancija i ismejavanje.[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pa kod njih je tako! Kako kad i kad kako odgovara. Kad im je vera bez razumevanja.
Sama logika ih ismejava.
Mora tako da bude jer su milioni miliona dok samo mala šačića ima istinu, a njima nije stalo do istine.

Za mire000

Dogovori se sam sa tobom pa mi javi da li je Isus Bog koji se rodio i umro? odnosno

Koji je taj večni Bog što se žrtvovao, ispaštao i patio do smrti za tvoje grehe

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja bi reko da se ti stidiš da ga ponoviš, a ti šta ti na to kažeš?

Evo pitanja
Kaži gde u tvojoj Biblji piše da se Bogovi mnošta u jednini žrtvovali, ispaštali i patili za tvoje grehe?

A sada daj i odgovor kako dolikuje jednom Hristovom sledbeniku koji je upoznao istu, izvolte.

Pise da je se Isus Bog koji se ponizio zrtvovao, a u kontekstu koji ti je vec prikazan - Bog je zajednica tri licnosti.
Ako ti sve napisano nije dovoljno da to razumes - onda si u problemu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pise da je se Isus Bog koji se ponizio zrtvovao, a u kontekstu koji ti je vec prikazan - Bog je zajednica tri licnosti.
Ako ti sve napisano nije dovoljno da to razumes - onda si u problemu.

Naravno da piše! ali gde tako piše? piše li to i u tvoju Bibliju, ako piše citiraj mi stih da ti proverim duh.

Naravno da je Bog moštvo u jednini i zajednica Presvete Trojce, koji je jedan Bog ali sa Tri lica, Tri uloge, Tri u jedan ali jedan u Tri. Nego gde to tako piše? ni u tvoju Bibliju to nema onda odakle ti takve dezinformacije?

Kada ćeš mi pojasniti ko je Adventistima zabranio pa ne obožavate svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne obracam paznju na tvoja pitnja, jer kada ti obratis paznju na odgovore koji su ti dati desetinama puta na ta pitanja, i ja cu takodje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne obracam paznju na tvoja pitnja, jer kada ti obratis paznju na odgovore koji su ti dati desetinama puta na ta pitanja, i ja cu takodje.

Odgovore kažeš!

Množina u jednini ili okruglo pa na ćoše, tako? Koja neozbiljnost.

Naravno da ne obraćaš pažnju kad izmišljaš a nisi kadar obijasniti u šta veruješ, ja bi se stideo sebe nazvati Hristovim sledbenikom a istovremeno rugati mu se i ismejavati ga.

Natrag