Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Možeš mi pomoći odgovoriti na donja pitanja,
Tako da i ja dođem do istine:
Zašto Isus nije nikada rekao – Ja sam Bog! - ?
Zašto apostoli stalno ne zazivaju Isusa – Bože Isuse! - ?
Zašto Isus kaže – nitko nije vidio Boga! – a Isusa su vidjeli! - ?
Zašto apostoli kažu – nitko nije vidio Boga! – a Isusa su vidjeli! -?
Tko je Bog kome se Isus moli?
Tko je Bog koji je Isusa uskrsnuo?
Tko je Bog kojemu Isus sjedi vječno zdesna?
Gdje ti je u svemu tome – SD?
-------------------------------------------------------------------------------------
Ti neumorno vrtis jedno isto u krug, ocigledno te ne interesuju odgovori. Ja sam ti na svaku pojedinu tacku odgovorio.
I sta sad vise hoces?
Ti samo zatrpavas pitanjima. Ne mogu ti ja detaljno odgovoriti na svako, kad ti zatrpavas mnostvom pitanja. Ili ocekujes da pisem ovde 10 strana odgovora. Procitaj neku knjigu ili celu ovu temu gde su ti dati odgovori na sva ova pitanja...
Ali neces to uciniti jer te odgovor ne zanima, drugim recima ti si jedini u pravu.. A nisi ni svestan koliko si daleko od istine..
Tko je Bog kome se Isus moli?
Zašto Isus nije nikada rekao – Ja sam Bog! - ?
Zasto nikada nije rekao: ''ja sam Bog''? Ti stvarno jako malo razumes sveto pismo..
To sto je Isus podredjen Bogu Ocu dok je bio na zemlji(molio mu se i sl.), ne menja njegovu prirodu(da je Bog), kao sto ni podredjenost ljudskog sina ocu, ne menja njegovu prirodu (da je on covek).
Podredjenost je stvar postovanja..
(Filipljanima 2:5-8) kaze: ''Imajte u sebi istu misao koju je imao Isus Hristos. On, koji je po naravi bio Bog, nije se drzao svoje jednakosti s Bogom. Nego je lisio samoga sebe, uzevsi oblicje sluge, postavsi kao i drugi ljudi i na oci nadje se kao covek. On je unizio samoga sebe i postao poslusan do smrti, do smrti na krstu.''
Ovde ti lepo kaze, da se Isus nikada nije isticao, ''nije smatrao privilegijom to sto je jednak Bogu'' , on je bio ponizan, i odabrao je da zauvek ostane podredjen Ocu, iz postovanja.. Zato ovi tvoji tekstovi gde se kaze da je Isus podredjen Bogu i nakon vaskrsenja, recimo: ''kada mu sve pokori onda ce se i sam Sin pokoriti Bogu'' , samo pokazuju njegov izbor, njegovu poniznost i postovanje, a i sama cinjenica da je Isus uzeo na sebe ljudsko telo i da ce ga zauvek nositi u tom oblicju pokazuju da je on to odabrao, da se ponizi...
Ovde ti stih jasno pokazuje da se Isus ''PONIZIO UZEVSI OBLICJE SLUGE,POSTAVSI KAO I DRUGI LJUDI'' , to je bio njegov izbor, a ne moranje.
On je iz postovanja prema svom Ocu, i iz razloga sto sada nosi ljudsko oblicje(koje ce zauvek imati), odabrao da se ponizi, i da ostane podredjen i na nebu, prepustajuci Bogu Ocu veci autoritet.
Ali to ne menja cinjenicu da je on Bog.
Isus je sledio zakon ljubavi ''cinite jedno drugog vecim od sebe''(rim. 12:10) , i po tome je postupao..
Ne vidim u tome nista lose sto je Oca cinio vecim, tu se samo pokazuje njegova nesebicna ljubav, i koliko je kao osoba izvanredan.. A izmedju ostalog i Bog njega uzvisava u (Jevrejima 1. 8 - 12). Dakle Bozanske osobe jedna drugu uzvisavaju, a ne kao mi ljudi sto unizavamo jedni druge. Ti ne razumes koliko je Bog Veliki.
Odeljak: ''Postavsi kao i drugi ljudi ''I NA OCI NADJE SE KAO COVEK'' Ti govori da je on samo na ''OCI'' bio covek, dok je u sustini bio Bog, skrivajuci svoju pravu Bozansku prirodu iza ljudskog tela..
''
To sto vi ne shvatate Bozansko bice je vas problem.. Bog je mnogo kompleksnija osoba od bilo kojeg drugog stvorenog bica, on je sveprisutan, svemir ga ne moze obuhvatiti, on je iznad svega, i svugde se nalazi u isto vreme(to ti svedoci i biblija), Bozanske osobe jedna drugu cine vecom..
Zašto apostoli stalno ne zazivaju Isusa – Bože Isuse! - ?
A sta bi ti da kazes da ona mesta gde ga zazivaju kao Boga izbacimo, a da ona gde ga ne zazivaju ostavimo. Pa ti onda slobodno izbaci Isusa iz Novog zaveta skroz! Ja vidim da tebi on i ne treba.
Jos bolje resenje bi bilo da predjes u judaizam, jer oni Isua i ne priznaju, ne bi me cudilo ni da pocnes da porices njegovo vaskrsenje kao sto oni to rade.
Tekst ti lepo kaze: ''Odgovori Toma i rece mu: 'GOSPOD MOJ I BOG MOJ' ''(jovan 20:28) .
Svakoj razumnoj osobi bi ovo bilo dovoljno da shvati da su Isusa nazivali Bogom, nisu to smeli da rade u javnosti, ali oni su znali ko je on.
A sto je najvaznije ovde ga Isus nije ukorio sto ga je nazvao Bogom, sto bi svakako ucinio da on to nije!
*Pa onda Ignorises celo to jevandjelje, gde u celom Jovanovom jevandjelju se govori da je Isus Bog, odma na pocetku gde se kaze da je Rec Bog, pa sve do kraja gde ga Toma naziva Bogom. Pa Apostol Pavle koji ga u Novom Zavetu na vise mesta naziva Bogom itd.. Ti stihovi su za tebe sta, nevidljivi???
Zašto Isus kaže – nitko nije vidio Boga! – a Isusa su vidjeli! - ?
Dobro, jesam li ja tebi odgovorio na ovo pitanje? I na svako ovo koje ponavljas u krug sam ti odgovorio.
I za Isusa Hrista se kaze da ga niko nikad nije video:
''Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, koga niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.'' (1. tim 6:15-16).
Lepo se kaze da Isusa niko nije video(premda je hodao na zemlji u telu) , kao ni Boga sto nisu videli..
Ne govori li to jasnu cinjenicu da: Isus je Bog?
Tko je Bog koji je Isusa uskrsnuo?
Posto je Isus Hristos deo vecnoga Boga. To sto se kaze da ga je: ''Bog vaskrsnuo'' ne znaci i bukvalno, posto je on jedno sa njim, moze se reci na neki nacin da je on: ''sam sebe vaskrsnuo'' jer je i on Bog.
Isus kaze za dusu svoju: ''Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet. Ovu sam zapovest primio od Oca svog.''
Tko je Bog kojemu Isus sjedi vječno zdesna?
Jako si neposten, ja sam ti na ovo vec odgovorio, i ti nisi nista rekao nego izmanipulisao.
Kako moze da mu sedi vecno zdesna, kada mu prema stihu iz (1.kor. 15:28): ''predaje carstvo''?
To znaci da ce Bog biti vrhovni vladar, i da Isus vise nece imati nikakve ingerencije (najmanje)nad zemljom.
Jel tako?
A tamo se kaze opet da je Isusova drzava, ''drzava vecna'' a u danilu ''da nikada nece proci''.(a ta ''drzava'' se odnosi na zemlju). A mi vidimo iz otkrivenja da ce Isus i Bog vladati nad zemljom zajedno, jer ce jerusalim sici na zemlju!
To pokazuje da se Sin ne pokorava Ocu, vec to cini samo figurativno, i objasnio sam gore zasto to cini.. Buduci u ljudskom telu, koje ce zauvek nositi na nebu sa ranama, koje je zadobio, njegov izbor je da zbog tog unizenog lika i stanja koje je doziveo prepusti Bogu veci autoritet. ali Bog to nece prihvatiti, jer je on njegov Sin. Dace mu punu vlast.
Sve to ne znaci da je Isus manji niti da on nije Bog.
Lepo sam ti odgovorio i ti nisi nista rekao sto bi ovo pobilo:
Kaze se: ''A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.(1. korincanima 15:28).
To znaci da ce Hristos predati carstvo svom Bogu i ocu: ''Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako pogalavarstvo i svaku vlast i silu."
Ali da li je tako?
Ako prihvatimo tumacenje da ce se Hristos onda pokoriti Bogu, sta je onda sa Hristovim pokorenjem do tog trenutka? Da li to znaci da do tog trenutka Hristos nije pokoren Ocu? Kakav je njegov hijerarhijski odnos sa Bogom do tog trenutka ako ce mu se tek onda pokoriti?(a vi tvrdite da je bio pokoren na zemlji).
Jasno je da ovaj stih ne govori o vremenu i dogadjaju kada ce se Hristos konacno pokoriti Bogu, kao da do tada nije bio pokoran, nego se govori o konacnom uspostavljanju Bozjeg carstva kada ce sve druge sile i vladavine prestati i bice samo jedno univerzalno Bozje carstvo.
Na taj nacin zemaljsko carstvo- se pokorava vecem Bozjem carstvu, i zato se samo figurativno kaze da ce se ''Sin pokoriti Bogu'' >> dok se u stvarnosti govori o polozaju zemaljskog i nebeskog.
ZEMALJSKO SE POKORAVA NEBESKOM!
To potvrdjuju i reci iz otkrivenja, Hristos ne predaje Carstvo Bogu Ocu:
Više neće biti nikakve prokletinje; i prijestol Božij i jagnjetov biće u njemu; i sluge njegove posluživaće ga (Otkrivenje 22,3).
Ako mu predaje vlast, otkud onda ''jagnjetov presto u njemu''?
I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i DRZAVA VECNA. (Otkrivenje 5,13).
Ovde se eksplicitno kaze da ce Hristos imati DRZAVU VECNU!
Ta ''DRZAVA'' se odnosi na planetu zemlju, jer i mi se molimo: ''da dodje carstvo tvoje'' , za to se molimo!
Ako mu predaje vlast, onda vise nema potrebe za dva prestola, niti da Isus sedi do Boga, jer presto oznacava vlast i vladanje kralja!
Odakle onda dva kralja, ako Isus svu vlast nad zemljom -predaje Bogu Ocu???
*To pokazuje vase nerazumevanje biblije, i vase namerno i ocajno pokusavanje da unizite Isusa Hrista kao naseg Kralja!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMA stiha – Isus je LOGOS!
NEMA!
Nema stiha – Isus kaže – Ja sam LOGOS!
NEMA!
Možeš pričati i pričati – ali – STIHA – nemaš.
----------------------------------------------------------------------------------------
Da li si ti slep?
Jel ja pricam ili prica Biblija?
Jel treba da ponavljam 99 puta?
Jel se ti igras terminima u bibliji da dokazes svoje tvrdnje???
Hoces da ti Isus licno kaze da je on LOGOS?
Jel ti ne verujes bibliji?
Pa sta vredi vise s tobom picati, ti si nepopravljiv!
Razumej:
''I reč(U GRCKOM LOGOS) postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.''
Ko je postao telo?
Ko je jedinorodni od oca?
Koga su oni to videli na zemlji? ''I rec postade telo...I videsmo slavu njegovu''
Dakle koga su apostoli videli ?
Ako je Rec==Otac, kako to da su videli Isusa a ne Oca?
U otkrivenju ti se isto kaze da je Isus rec: (OTKRIVENJE 19:13) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč(GRCKI LOGOS) Božija.
Ko je taj koji nosi haljinu crvenu od krvi ako ne Isus Hristos, koji je uzeo nase grehe na sebe?
Ko je dakle ''REC BOZJA?''
Dalje i sam apostol Jovan(koji je pisao ove stihove [jovan 1:1] koje ti porices): govori o Isusu explicitno na drugom mestu kao o reci:
''Šta beše ispočetka, šta čusmo, šta videsmo očima svojim, šta razmotrismo i ruke naše opipaše, O RECI(GRCKI LOGOS) ZIVOTA''(1. Jovanova 1:1)
Koga su oni to videli svojim ocima?
Sta su to razmotrili i koga su to njihove ruke opipale?
Ko je po ovom stihu REC?
Ko je LOGOS???
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jel tebi jasna razlika između –
KROZ – PO – i – riječi OD!?
OD je samo OD Boga Oca Jahve!
NEMA ništa OD Isusa!
NEMA ništa OD LOGOSA!
NEMA!
-----------------------------------------
Prijatelju samo se ti igraj terminima u bibliji, smesan si
pa niko ovde ne insistira da je Isus JEDINI STVORITELJ!
Shvatas li ti?
Pa to biblija ni ne tvrdi!
Ali ti tvrdis, a Biblija te obara, ti ne priznajes njene jasne reci..
Kazes:
NEMA NISTA OD LOGOSA?
''Sve je kroz njega[LOGOS] postalo i bez njega nije postalo nista''(jovan 1:1).
Vidis kako si smesan?
NEMA ništa OD Isusa!
''kroz Kojega je i vekove stvorio'' (Jevr. 1, 12).
Evo sa izvornog grckog: ''Za nas postoji jedan Bog Otac, koji je sve stvorio, i za koga mi zivimo, i jedan Gospod Isus Hristos preko koga je sve stvoreno i preko koga mi zivimo!''(1. kor. 8:6).
Tekst kaze da je Bog Otac koristio Isusa Hrista u stvaranju svega!
To znaci da je i Isus Hristos ucestvovao!
Ako ja kazem: ''Preko Svog Druga Bogdana sam napravio automobil!'' , to ne moze da iskljuci Bogdana iz ucesca u pravljenju i radu na automobilu, jer kad koristis neku drugu osobu, ta osoba ne moze biti iskljucena iz posla!
Shvati!
Drugo je kad koristis cekic, onda mozes prisvojiti sve zasluge, ali kada koristis drugu osobu, onda nisu sve zasluge tvoje!
''Obratio se nama preko Sina.
Koga je postavio za naslednika,
I Preko koga je nacinio sav svet.''(jevr. 1:2).
Stih ti lepo kaze da je koristio Isusa u stvaranju, ''PREKO'' njega je nacinio sav svet.
Pa kako je onda po tebi: ''Bog nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.''
Vidis li da to nije tacno!
Bibliju moras posmatrati i stari i novi zavet povezano!
Ne igraj se terminima ispadas smesan!
Da li se slažemo – Bog je Onaj koji je i Stvoritelj! - ?
Jel to točno?
Jeste tacno je, isto kao sto je tacno da je Isus Stvoritelj, jer je i on ucestvovao(kao sto sam objasnio gore primerom).
Zašto nema niti jednoga stiha – Isus je stvorio…….! - ?
Kako nema, sta se pravis slep, i to explicitno:
''A Sinu...Ti si, Gospode, u pocetku polozio temelje zemlji i nebesa su delo ruku tvojih'' (jevr. 1:10)
Ajde budi posten, pa bar jednom prokomentarisi ovaj stih koji se odnosi na Isusa, jesi ga ti mozda izbrisao u svojoj bibliji???
Poslednja izmena: