Ne znam o kakvom spajanju i neistinama govoris, ja citam kako je napisano, i u kontekstu koji potvrdjuje o kome se u tekstu govori.
Po tvom tumacenju koje je proizvod ucenja Jehovinih svedoka, u ovom tekstu Sin se obraca Ocu sa Boze ( a ne Otac Sinu ) i kaze za njega da je on ( Bog Otac a ne Sin Isus ) pomazan uljem radosti vecma od drugova njegovih.
Kako sad tvrdis da ovaj tekst kaze da je Bog Otac pomazan, a pre si tvrdio da Bog ne moze biti pomazan.
Zato je tumacenje ovog teksta u kontekstu drugih tekstova jedino moguce, a ono jasno govori da se ovde Bog Otac obraca Sinu nazivajuci ga Boze, i kaze za njega da je pomazan.
Takodje, da je palica NJEGOVOG carstva palica pravde, da je on stvoritelj, da je vecan I nepromenjiv za sva vremena...
BOG OTAC POMAZAO BOGA ISUSA:
"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )
Sledeci tekstovi jasno potvrdjuju da je Bog koji je pomazan u gornjem tekstu - sam Gospod Isus kao Bog Sin.
BOG OTAC POMAZAO ISUSA:
"Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."
Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.
Ишти у мене, и даћу ти народе у наследство, и крајеве земаљске теби у државу.
Ударићеш их гвозденом палицом; разбићеш их као лончарски суд."
Сад, цареви, оразумите се; научите се судије земаљске!
Служите Господу са страхом, и радујте се с трепетом.
Поштујте сина, да се не разгневи, и ви не изгинете на путу свом; јер ће се гнев Његов брзо разгорети. Благо свима који се у Њ уздају!" ( psalam 2. 6 - 12 )
ISUS GOVORI O SEBI KAO ONOME KOGA JE BOG POMAZAO ZA SLUZBU SPASITELJA:
"I dođe u Nazaret gde beše odrastao, i uđe po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.
I daše Mu knjigu proroka Isaije, i otvorivši knjigu nađe mesto gde beše napisano:
Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;
I da propovedam prijatnu godinu Gospodnju.
I zatvorivši knjigu dade sluzi, pa sede: i svi u zbornici gledahu na Nj.
I poče im govoriti: Danas se izvrši ovo pismo u ušima vašim" ( Luka 4. 16 - 21 )
BOG POMAZAO ISUSA:
A oni kad čuše, jednodušno podigoše glas k Bogu i rekoše: Gospode Bože, Ti koji si stvorio nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
Koji ustima Davida sluge svog reče: Zašto se bune neznabošci, i narodi izmišljaju prazne reči?
Sastaše se carevi zemaljski, i knezovi se sabraše ujedno na Gospoda i na Hrista Njegovog.
Zaista se sabraše u ovom gradu na svetog Sina Tvog Isusa, kog si pomazao, Irod i pontijski Pilat s neznabošcima i s narodom Izrailjevim,
Da učine šta ruka Tvoja i savet Tvoj napred odredi da bude" ( dela apostolska 4. 24 - 28 )
Laodikejac,
mi ovde govorimo o Jovanu 1:1 ,a ne o celoj Bibliji.
Dakle ti se slazes da Bog nema ni pocetka ni kraja?
O cijem se onda pocetku govori?
Ne govori se o pocetku gde je Isus navodno stvoren, nego o Isusu koji je pocetak svega stvorenog, pre njega nije nista bilo, on je prauzrok svega, on je stvoritelj.
U bibliji se za Isusa spominje jedan izraz "PRVI" ( Grcki: ACHE ), koji znaci da je Isus prauzrok svega pre koga nije nista postojalo, on je pocetak zivota i postojanja svega.
On je i prvi po polozaju kome pripada sva vlast kao vrhovnom autoritetu - odnosno Bogu.
ISUS BOG STVORITELJ I PRAUZROK SVEGA STO POSTOJI U KOME SVE PRONALAZI RAZLOG SVOG POSTOJANJA:
"Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli, ili gospostva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve se krozanj i zanj sazda.
I on je prije svega, i sve je u njemu" ( Kolosanima 1. 16 - 17 )