Pogresno, Adventisti bibliju tumace biblijom a ne Jeleninim spisima.
Ništa nije pogrešno, niti sam ja što izmislio i slagao. Evo što piše jedan od dugogodišnjih predsjednika GK ASD:
"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise gospođe White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin-a, "Mark of the Beast")
Evo, svi možete vidjeti, nisam ja ništa izmislio,
sami adventisti ovo deklariraju. Dakle, čitavih 18 stoljeća nitko nije mogao znati "
pravo značenje Isusovih riječi". Nisu to mogli ni apostoli, jer ni oni nisu u svoje vrijeme imali Jelenine spise, a Jelenini spisi su
jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, i tek se kroz Jelenine spise otkriva "
pravo značenje Isusovih riječi".
Ellen White je pisala na osnovu ovog principa tumacenja biblije biblijom, i onoga sto joj jr Bog dao u otkrivenjima - jer ono sto je ona pisala je u potpunom skladu sa biblijom i nema nikakvih odstupanja.
Ma jeli? Zašto je onda prvo "svjedočanstvo o prikupljanju novca za Sanatorij", za koje je tvrdila da je od Boga, proglasila pogrešnim u svom drugom svjedočanstvu? To što sama sebe demantira potpuno razumijem, ali kako Boga može okriviti i optužiti da joj je dao krivo svjedočanstvo?
Dakle, ne mozes reci da jedno drugo tumaci - jer i jedno i drugo je u skladu sa biblijom i iz istog izvora.
Nisam ja rekao da Jelenini spisi tumače Bibliju i da su
jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, to je deklarirao predsjednik GK ASD. Najmanji je problem što u adventisti ovo deklarirali, strašno je da adventisti i dan danas tako funkcioniraju. Nema veze što u Bibliji ne nalazimo da je Adamu zapovjeđen subotni odmor niti nalazimo da je Adam subotom odmarao, ali ako Jelena piše da je tako, onda je za adventiste tako. Ne zna Biblija sama što u njoj piše i što točno znači ono što piše, to zna samo Jelena i Jelenini spisi.
Zacudjujuce je kod onih koji govore protiv Ellen White, da se oni sami ne pridrzavaju ovog principa da bibliju tumace biblijom - vec se njihovo ucenje zasniva na onome sto je pisao neko drugi, recimo sveti Oci Pravoslavlja i Rimokatolicizma, razliciti pisci i teolozi sa svojim katehizmima, simbolima vere, crkvenim zapovestima, tumacenjima, ili pak protivnicki sajtovi sa svojim kilometarskim radovima na temu sekti..itd..
Zašto bi bilo začuđujuće, upravo obrnuto. Isus je utemeljio svoju Crkvu i ovlastio svoje apostole, a apostoli svoje nasljednike, da propovijedaju Radosnu vijest i
poučavaju ljude. Sve drugo je
neposlušnost Kristu. Teza - "Ja znam čitati, pa ću ja sam čitati i tumačiti Bibliju" - nije ništa drugo nego
neposlušnost Kristu i onome što je Krist htio. Zbog toga sveti Pavao i kaže, "
Crkva je stup i uporište istine", i tako je već dva tisućljeća. A što kažu adventisti? Adventisti kažu kako čitavih 18 stoljeća nitko nije znao "
pravo značenje Isusovih riječi", i kako je
tek njima kroz spise Ellen White otkriveno pravo značenje Isusovih riječe. Koje bogohuljenje, otpadništvo i neposlušnost Kristu i Kristovoj Crkvi.
Nadam se da ce stvarnoslap objektivno odgovoriti na ovo, i shvatiti da ovo sto on cini nema nikakvog smisla, jer ako je posten uvidece da je ovo istina, i da u tom smislu napadi na Ellen White nemaju nikakvog smisla.
Ja se uopće
ne nadam da ćeš ti bilo što shvatiti, ali ponavljam činjenice.
Sami Adventisti sedmog dana su deklarirali da su spisi Ellen White "
jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa", a još strašnije od same ove deklaracije je to što adventisti do dana današnjeg
zaista i funkcioniraju po ovoj skandaloznoj i bogohulnoj deklaraciji.