Ne razumem tvoje pitanje KAKO da se pokaje.
Princip pokajanja je jednostavan i ti bi to trebalo da poznaješ.
Za pokajanje nije potrebna neka posebna privilegija ili zlatna karta da bi čovek došao Bogu i zatražio oproštaj.
Potrebna je samo iskrenost i potpuna čovekova rešenost da taj greh ostavi - da ga se potpuno odrekne, što izraz pokajanje u biblijskoj terminologiji i označava - okretanje i hodanje suprotnim smerom od koga je čovek do tada išao.
Bog je uvek tu pored čoveka, može se reći da nismo mi ti koji tražimo Boga već on nas, jer njegov Duh nas neprestano okružuje i progovora našem srcu očinskim vapajima ljubavi u težnji da nas privoli da se okrenemo od greha i sebe samih ka njemu i da priimo život koji nam on nudi.
Čovek koji je svestan svog greha i koji u pokajničkoj molitvi dođe Bogu i zatraži oproštaj i Božansko prosvetljenje njegovim Duhom, u tom trenutku doživljava čudesnu promenu koju nikada ne bi mogao sam da ostvari za sebe.
On biva oslobođen tereta koji je do tog trenutka nosio na plećima, biva ispunjen jednom živom ljubavlju, radošću i mirom, vedrinom duha, ima čiste misli, harmonično disanje, dostojanstveno držanje, misli i reči su mu ujednačene, govor mu je blag, ljubav, saosećajnost i brižnost koje se ispoljavaju u službi bližnjima postaju načela i glavni prioritet u njegovom životu.
Crkva ima u ovome svoju ulogu, ali ona nije presudna, jer crkva ne može odlučiti u čovekovo ime što se tiče njegovog ličnog odnosa sa Bogom, ona služi da čoveku prenese vest istine i da mu da svaku drugu duhovnu pomoć koja će podstaći čoveka da učini konkretne korake u odnosu na pokajanje, obraćenje i duhovni rast, ali čovekova lična odluka je presudna da li će ove principe sprovesti u delo.
Reč Božja kaže:
POKAJTE SE I DA SE KRSTITE SVAKI OD VAS U IME ISUSA HRISTA ZA OPROŠTENJE GREHA I PRIMIĆETE DAR SVETOGA DUHA..
NE DOCNI GOSPOD SA OBEĆANJEM NEGO NAS TRPI JER NE ŽELI DA KO POGINE NEGO DA SVI DOĐU U POKAJANJE..
Što se tiče drugoog braka, to sam već objasnio, i neću reći ono što si ti napisao "OVO JE REČ BOŽJA" aludirajući na to da si ti 100 % u pravu što lično smatram prepotentnim,već ću reći dakonačni sud prepuštam Bogu, a ostali neka presude na osnovu iznesenih biblijskih dokaza..
Pozdrav