Evo još jednog bitnog teksta koji govori o tome da je drugi brak dopušten u slučaju bračnog neverstva žene.
Inače, celo ovo sedmo poglavlje 1 poslanice Korinćanima predstavlja savete za one koji su u braku i koji to nisu, pa bi bilo korisno pogledati ga.
"Jesi li se privezao za ženu, ne traži da se razrešiš; jesi li se odrešio od žene, ne traži žene.
A ako li se i oženiš, nisi sagrešio; i devojka ako se uda, nije sagrešila: ali će imati takvi nevolje telesne; a ja vas žalim" ( 1 Korinćanima 7. 27 - 28 )
Apostol Pavle u ovom tekstu daje savete šta bi čovek trebao da čini ako dođe u određene situacije u svom bračnom životu.
Ovi saveti nisu izrečeni kao neki moralni apsoluti, već se primenjuju pojedinačno u skladu sa čovekovom slobodnom voljom.
Apostol Pavle kaže da čovek koji je stupio u bračnu zajednicu ne bi trebao da tu zajednicu raskida sa ženom, ali da ako to učini da više ne bi trebalo da ponovo ulazi u bračnu zajednicu.
Potom napominje, da ako se ponovo oženi da nije sagrešio.
Ipak završetak upućuje na sam problem greha, gde je često menjanje partnera prikazano kao pojava koja može izazvati određene duhovne probleme.
U svakom slučaju, zaključak je da je drugi brak biblijski dopušten, u skladu sa već pomenutim rečima ""Nego ja vam kažem: ako ko pusti svoju ženu, osim za kurvarstvo, i oženi se drugom, čini preljubu"