Jevrejima, glava 4

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ja koliko vidim Isus u ovom jevandjelju ide stavku po stavku u zakoniku i ni jednom trentku ne kaze da on vise ne vazi.
Pa kada tako vidiš - Onda nam objasni gde i kada je Hrist ukinuo OBREZANJE ?
Ako mi na ovo ne odgovoriš više puta ću ti postirati ovaj isti post.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pa kada tako vidiš - Onda nam objasni gde i kada je Hrist ukinuo OBREZANJE ?
Ako mi na ovo ne odgovoriš više puta ću ti postirati ovaj isti post.

pa sta sad ima ljudi koji moraju da se obrezu a hriscani su, moraju zbog zdravstvenih razloga jer ne mogu kozicu da zavrnu do kraja pa moraju da ih obrezu, ocigledno ko god je "ukinuo" obrezanja nije imao u vidu ovu stvar

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Koliko znam nije nigde ukinuo, mislim da je Pavle to uradio.
Onda je Pavle JERETIČAR. I to prve kategorije. Jer je dobro znao Isusove reči, koje ti stalno navodiš (
Za obojicu od Isusa:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.
)!
Pa kako apostol Pavle to nije ukapirao, a ti jesi !?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Onda je Pavle JERETIČAR. I to prve kategorije. Jer je dobro znao Isusove reči, koje ti stalno navodiš ()!
cekaj imamo apostole koji ne kazu da je isus bog a imamo i one koji su ga videli kao boga (to je on bio u njihovim ocima) i sad ko je jeres od tih apostola? a znamo da isus nikad nije rekao za sebe da je bog

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Onda je Pavle JERETIČAR. I to prve kategorije. Jer je dobro znao Isusove reči, koje ti stalno navodiš ()!

To ocigledno nije pitanje za mene nego za Pavla ali posto trenutno nije dostupan ja cu da probam da ti dam odgovor.
Zamisli da si na njegovom mestu i da treba da siris hriscanstvo. Ali jedan od uslova je obrezivanje. Koliko je smisleno da promovises to u kulturama koje nemaju taj obicaj. Pa ko bi pristao na to? Isto ti je i za hranu odnosno svinjetinu.Moram da priznam da je Pavle bio prilicno pragmatican i da je odradio odlicnu kampanju i mareketing za hriscanstvo. Sam je rekao bio sam svima sve.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
To ocigledno nije pitanje za mene nego za Pavla ali posto trenutno nije dostupan ja cu da probam da ti dam odgovor.
Zamisli da si na njegovom mestu i da treba da siris hriscanstvo. Ali jedan od uslova je obrezivanje. Koliko je smisleno da promovises to u kulturama koje nemaju taj obicaj. Pa ko bi pristao na to? Isto ti je i za hranu odnosno svinjetinu.Moram da priznam da je Pavle bio prilicno pragmatican i da je odradio odlicnu kampanju i mareketing za hriscanstvo. Sam je rekao bio sam svima sve.
Izvini brate, nisi ti sagovornik za mene kada je BIBLIJA U PITANJU. Žao mi je nađi nekog drugog za NEBIBLIJSKE ARGUMENTE, ja sam ti samo za BIBLIJSKU ARGUMENTACIJU.
Jer kada ti ovako odgovaraš na tako OZBILJNE STVARI, kao : ,,
Pitaj Pavla.....''. Nisam ti ja iz te priče, ZBOGOM!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za obojicu od Isusa:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Tacno.
Tekst jasno kaze "Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši"

Nebo i zemlja i dalje stoje, i prema tome i zapovesti ce ostati do kraja istorije sveta.

Osim toga ISPUNITI ne znaci ukinuti, jer da je tako onda bi to bilo kontradiktorno sa samim izjavama u tekstu, jer u njemu Isus napominje da nije dosao da pokvari zakon, vec ISPUNITI znaci prakticno sprovesti u svoj zivot, a Isus je u svom zivotu ispunjavao svaku zapovest, i to je sam potvrdio kada je rekao "JA ODRZAH ZAPOVESTI OCA SVOJEGA"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"JA ODRZAH ZAPOVESTI OCA SVOJEGA"

Селактивно адвентистичко "филтрирање" и сецкање Библије, само што неко може и да дода, да не би случајно било скривено што је намера адвентиста. Само да рашире своју науку.

10. Ако заповести моје уздржите остаћете у љубави мојој, као што ја одржах заповести Оца свог и остајем у љубави Његовој. 11. Ово вам казах, да радост моја у вама остане и радост ваша се испуни.

12. Ово је заповест моја да имате љубав међу собом, као што ја имадох љубав к вама.

13. Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје.

14. Ви сте пријатељи моји ако творите шта вам ја заповедам. (Јован 15)

А ви изврћите и "филтрирајте", сецкајте само оне делове који вама требају за јерес. Дакле, Он нас уводи у покој јер верујемо у Њега, Он нам даје благодат и милост јер слушамо Његове (!!!) заповести. А ви држите Мојсијеве, није проблем. Свако држи оно што му је битније.

Natrag