Jevrejima, glava 4

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, za ovo su potrebne cinjenice a vi ih u bibliji nemate da dokazete svoju tezu. Sa druge strane za subotu ima.

Starstuff bolje zakljucuje od pojedinih, i to je prednost u odnosu na ostale.

Ja sam na ovom forumu vec pokrenuo temu pod naslovom ''DA LI JE VECINA UVEK U PRAVU'' koja se bavi problemom vecine i manjine, pa se neki komentari i odgovori na Sardiyeve opaske da ''gde je vecina tu se sigurno nalazi istina'' nalaze u toj temi.

Sto se tice sastajanja u nedelju, neistinita je tvrdnja da su se apostoli sastajali samo u taj dan, jedanom je to bilo u petak ucece, drugi put u cetvrtak.
Osim toga jedan biblijski tekst u delima apostolskim kaze ''I SVAKI DAN BIJAHU JEDNODUSNO U CRKVI I LOMLJAHU HLEB PO KUCAMA''

Sam Isusa na Pashalnoj veceri sa ucenicima napominje ''KAD GOD SE SASTAJETE JEDITE OVAJ HLEB I CASU OVU PITE''

Ovde Isus ne kaze KAD GOD SE SASTAJETE U NEDELJU PRVOG DANA SEDMICE, vec samo KAD GOD, a to moze biti bilo koji drugi dan.

Sve vezano za nedelju je stvar mnogobozacke tradicije koja se uvukla u crkvu sredinom drugog veka posredstvom laznih ucitelja i apostola na koje su Hristos i apostoli upozoravali, kao sto sam objasnio u jednom od predhodnih komentara..

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne znam cifre ali mislim da se procentualno smanjuje broj subotara i nedeljara pod mocnim naletom racionalizama, humanizma i ateizma.:dance2:
U svakom slucaju rekao bih da se subotari drzi bolje od vas i da ne samo procentualno pridobiju vise vernika nego i generalno, jer pravoslavac postajes rodjenjem a adventista uglavnom izborom.

Zamena teza. Subota je pocetna pozicija. Znaci prvo moras da demonstriras da je ukinuta subota i posle toga moras da demonstriras da je promovisana nedelja. Ni prvo ni drugo niste uspeli jer nemate biblijske argumente za tako nesto a moze da se prati u istoriji kako je nedelja krenula da se svetkuje. Budite iskreni, adventisti su odbranili svoj stav.

Pravo kazes adventisti su odabrali svoj stav! ali ne i Bozji!! inace bi procitao to sto sam stavio,nisi imao petlju da komentarises moj post a lukavo kao i svaki bezboznik vatas se za slamku!sta da ti promovisem kad nisi u stanju da razumes osnovne stvari kao i adventist?a verujem da si i sam jedan od njih samo pod kamuflazom.
Jasno se vidi po tvojim postovima koji si licimer!ti si advent samo lukavo napadas pod nikom ateista.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pravo kazes adventisti su odabrali svoj stav! ali ne i Bozji!! inace bi procitao to sto sam stavio,nisi imao petlju da komentarises moj post a lukavo kao i svaki bezboznik vatas se za slamku!sta da ti promovisem kad nisi u stanju da razumes osnovne stvari kao i adventist?a verujem da si i sam jedan od njih samo pod kamuflazom.
Jasno se vidi po tvojim postovima koji si licimer!ti si advent samo lukavo napadas pod nikom ateista.

Pozdrav od Gere.

Pa rekao sam ti vec sta niste uspeli da uradite. Niste dokazali da je subota ukinuta a nedelja uvedena. Sad samo nastavljas da me napadas a argumente za temu nemas.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne znam cifre ali mislim da se procentualno smanjuje broj subotara i nedeljara pod mocnim naletom racionalizama, humanizma i ateizma.:dance2:
U svakom slucaju rekao bih da se subotari drzi bolje od vas i da ne samo procentualno pridobiju vise vernika nego i generalno, jer pravoslavac postajes rodjenjem a adventista uglavnom izborom.

Zamena teza. Subota je pocetna pozicija. Znaci prvo moras da demonstriras da je ukinuta subota i posle toga moras da demonstriras da je promovisana nedelja. Ni prvo ni drugo niste uspeli jer nemate biblijske argumente za tako nesto a moze da se prati u istoriji kako je nedelja krenula da se svetkuje. Budite iskreni, adventisti su odbranili svoj stav.

Nema bre veze od onoga sto sam te pitao!daj mi argumente za tvoju tvrdnju nisam trazio spam od tebe!daj mi argumente!dali si procitao sta ovde pise?

kad je tako onda mi pokazi citate u novom zavetu gde kad i zasto je data subota Hriscanima?A ja cu tebi pokazati u starom gde i kad i zasto i kome je data subota!mnogo postova je napisano na temi Adventisti o suboti i nisu nas dobili ni tamo ni ovde prijatelju moj, jednostavno ti nepoznajes dobro bibliju cini mi se.

Ovaj odgovor mozes samo okaciti macku o rep!

Nema bre veze s pitanjem.

Neznam dali su te drugi provalili ali ja jesam,kao neutralni,ateista nesto mi se mnogo zalazes za adventizam!!!samo laik to ne vidi.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pa rekao sam ti vec sta niste uspeli da uradite. Niste dokazali da je subota ukinuta a nedelja uvedena. Sad samo nastavljas da me napadas a argumente za temu nemas.
A koga to NISMO USPELI DA UBEDIMO da je SUBOTA ukunuta, a NEDELJA uvedena ?
Normalno činjenično i argumentovano, a ne ljudskom filozofijom. Jer ljudskom filozofijom i poslovicom,, Papir trpi sve'' - Sve je moguće !!!

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za obojicu od Isusa:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pa rekao sam ti vec sta niste uspeli da uradite. Niste dokazali da je subota ukinuta a nedelja uvedena. Sad samo nastavljas da me napadas a argumente za temu nemas.[/QUOTE]

Da si procito post o suboti nebi ti tako govorio prijatelju,ali nije ti u inteess da ga cias jer bojis pavde!procitaj 5 mojsijevu 5,jezikelj 20,21 glavu pa ces progutati sopstvene reci.
jasno se vidi da si adventtist kaad tako strasno podrzavas subotu.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Za obojicu od Isusa:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Sta je stobom bre covece Isus govori o NZ-tu a ne o starom! SZ-et je sen od onoga sto ce doci,SZ-et je zakucan na krstu Isus ga je ispunio i mi smo sada pod Blagodati-milosti,zakon nije niko ispuinio u tome je i tajna Isusovog ovaplocenja!Gospod je znao da covek nemozwe da ispuni zakon,zato ga je sam Bog ispunio da bi se ljudi spasli kroz blagodat.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Za obojicu od Isusa:

Gde ti tu vidiš SUBOTU, i da je ona obavezna za svetkovanje Hrišćanima ?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Sta je stobom bre covece Isus govori o NZ-tu a ne o starom! SZ-et je sen od onoga sto ce doci,SZ-et je zakucan na krstu Isus ga je ispunio i mi smo sada pod Blagodati-milosti,zakon nije niko ispuinio u tome je i tajna Isusovog ovaplocenja!Gospod je znao da covek nemozwe da ispuni zakon,zato ga je sam Bog ispunio da bi se ljudi spasli kroz blagodat.

Pozdrav od Gere.

Ja koliko vidim Isus u ovom jevandjelju ide stavku po stavku u zakoniku i ni jednom trentku ne kaze da on vise ne vazi.

Natrag