VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ne, za ovo su potrebne cinjenice a vi ih u bibliji nemate da dokazete svoju tezu. Sa druge strane za subotu ima.
Starstuff bolje zakljucuje od pojedinih, i to je prednost u odnosu na ostale.
Ja sam na ovom forumu vec pokrenuo temu pod naslovom ''DA LI JE VECINA UVEK U PRAVU'' koja se bavi problemom vecine i manjine, pa se neki komentari i odgovori na Sardiyeve opaske da ''gde je vecina tu se sigurno nalazi istina'' nalaze u toj temi.
Sto se tice sastajanja u nedelju, neistinita je tvrdnja da su se apostoli sastajali samo u taj dan, jedanom je to bilo u petak ucece, drugi put u cetvrtak.
Osim toga jedan biblijski tekst u delima apostolskim kaze ''I SVAKI DAN BIJAHU JEDNODUSNO U CRKVI I LOMLJAHU HLEB PO KUCAMA''
Sam Isusa na Pashalnoj veceri sa ucenicima napominje ''KAD GOD SE SASTAJETE JEDITE OVAJ HLEB I CASU OVU PITE''
Ovde Isus ne kaze KAD GOD SE SASTAJETE U NEDELJU PRVOG DANA SEDMICE, vec samo KAD GOD, a to moze biti bilo koji drugi dan.
Sve vezano za nedelju je stvar mnogobozacke tradicije koja se uvukla u crkvu sredinom drugog veka posredstvom laznih ucitelja i apostola na koje su Hristos i apostoli upozoravali, kao sto sam objasnio u jednom od predhodnih komentara..