Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
kada Bog kaze da je u davidu govorio o DRUGOM DANU,onda tom iskazu moras dodati najpre tumacenje Bozje kada kaye,da isus navin nije MOGAO UVESTI SINOVE U POKOJ. potom isto kada kaye da je Bog pocinuo po stvaranju sedmi dan,jasno se misli na sabat,da bi potom jasno dao sustinu daljeg nauma o drugom danu jos jednom,JER NECE UCI U POKOJ MOJ,AKO SU DELA I BILA GOTOVA OD POSTANJA SVETA,AKO JE I REKAO SABAT! u tom kontekstu daje se dalji smisao,zasto nece uci da se Bog zakleo?Sta za tebe predstavlja taj izraz DANAS, i takodje sta je mir ili pokoj Bozji u koji mi vec danas moramo uci, odnosno koji su uslovi ulaska u pokoj..?
Izvini brate, znaš da nemam ništa protiv tebe, već samo poštovanje i ljubav, ali bih te samo malo ispravio:
Trebao si ovako napisati:
,, Ja sam pre 6,7 meseci jao verovao,postovao laodikeju dok mi Gospod, preko Sarrdy nije otvorio oci ko je zapravo Laodikeja i sta cini ovde na forumu''
Govorio sam ti to više puta. Veliki sam ja Grešnik, ali je Gospod OGROMAN, nezamisliv, i smilovao se meni grešnom, i otkrio mi Adventizam i Adventiste u kompletu.
Hvali Gospoda brate, a ne Šardija.
Pozdrav
Pitao sam te sta oznacavaju izrazi "DANAS" i "POKOJ BOZJI" jer sam znao da danas ljudi imaju pogresno razumevanje ovih pojmova.
Oni u svojoj sustini predstavljaju nesto sto je dato coveku kao vreme koje covek treba da iskoristi na svom Duhovnom uzdizanju, jos jedno vreme milosti u svojstvu pripreme za carstvo nebesko.
Zato tekst napominje "DANAS ako glas njegov cujete ne budite drvenastih srca kao u vreme kusanja u pustinji"
Ponovicu ono sto sam vec napomenuou predhodnim komentarima.
Sto se tice izraza "DANAS" vec sam objasnio sta on predstavlja.
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po toliko vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca. Psal. 95, 7.
BOG JE U NOVOM ZAVETU ODREDIO JEDAN DRUGI DAN "DANAS" KOJI PREDSTAVLJA OSTVARENU ESHATOLOGIJU KOJU VERNIK MORA DA DOZIVI U LICNOM ZIVOTNOM ISKUSTVU DANAS.
TO ZNACI DA NOVOZAVETNI VERNIK KOJI DANAS PRIMI HRISTA ZA SPASITELJA, ON VEC DANAS ULAZI U BOZJI POCINAK, ODNOSNO UZIVA BLAGOSLOVE ZAJEDNICE SA BOGOM I IMA PREDUKUS VECNOGA ZIVOTA.
USLOV DA UDJE U OVAJ BOZJI POCINAK JE DA DRZI SVE BOZJE ZAPOVESTI I SUBOTU KOJI PREDSTAVLJAJU USLOV ZA ULAZAK U NEBESKI HANAN KADA CE OTPOCETI VECNI POCINAK.
Dakle, DANAS uci u MIR BOZJI znaci poslusati Bozji glas koji coveka poziva na pokajanje i predanje srca njemu, odricanje od greha i zivot posvecenja iz trenutka u trenutak i postizanje savrsenstva karaktera i spremnosti za ulazak u nebeski Hanan odnosno vecni mir Bozji.
DANAS je sadasnji trenutak, i MIR BOZJI se ostvaruje u sadasnjem trenutku, a uslov za ulazak u taj sadasnji pocinak, i konacno na kraju istorije sveta, je poslusnost Bozjim zapovestima i Suboti.
Ovo je tumacenje koje je praceno potpunim osvedocenjem Bozanskog Duha u njegovu istinitost.
[/QUOTE
iskreno te želim opovrgnuti i ovaj put. sve dok budeš odlayio na suprot Božjem originalnom tumačenju onoga što je on doneo kao jedan plus jedan da su dva.
protiv tvog stava stoji sledeće. prvo nije ti otkriven smisao danas kad glas ovaj čuješ niti smisao drugog dana koga je Bog opozvao proročki u danilu.
da je to tačnio vidi se iz netačnog sabiranja,vrlo lake postavke Božjeg računa. ti doneseš nedan rezultat kao malo dete u prvom razredu koje dobro postavi zadatak ali pogreši u znaku pa umesto znak plus donese znak minus ili puta i samo "za toliko ne dobije prelaznu ocenu!"
dakle ti kažeš danas je u stvari poziv ljudima da ne odbiju veru u Hrista naravno kroz držanje Božjeg zakona a najpre subote kao pokoja. dakle uviđAš da je pokoj najbitniji,jer označava večnost. možeš sve da održiš ali ako igraš u pogreršnom timu i promašiš vrata zalud. sad gde su opisane situacije kad mi možemo da promašimop vrata i to jasno opisana slika ne da mi pričamo pa promašićemo ako ne držimo zapovesti,subotu itd. dobro ajde da se složimo,mnogi ćepromašiti jer nikad neće verovati Hrista,mnogi kao verni opet jer nisu održali se ,recimo prokurvali i moraju na sud nepokajani,zar ne? ali sada ima jedna konačna opomena Božja koju je on jasno pokazao u slici,U SLICI! TO JE SAD ZA ONE KOJI SU UZVEROVALI,KOJI NISU NI PROKURVALI,KOJI DRŽE I ZAKON I SUBOTU KAO TI(NE MISLIM SAV ZAKON JER GA SVOG NIKO NE ODRŽA ) DAKLE TO JE PRIKAZ VERNIKA U MATEJU 25,GDE SE ISUS OBRAĆA MUDRIM DEVICAMA I LUDIM I KAŽE DA JE ZADNJU REČ DAO LUDIMA REKAVŠI IM,IDITE OD MENE PROKLETI NE POZNAJEM VAS! dakle,laodikeja dali ovde Bog govori o onima koji nisu držali zakona,subotu,kurvali,nisu verovali u opšte Hrista,ili?...kome?! onima pet devojaka koje nisu u posudama(posuda je svaki jedan od nas rekli smo i unutar kojega stanuje ko Duh Božji,a to je crkva i to ste vi ,kaže Bog)! imali ulja! ulje je moraš to znati apsolutni simbol svetoga Duha.
dakle sada tvoj račun koji se ne slaže sa računom Božjim. ti kažeš to je novi dan onima koji će verovati zakon i subotu? a Bog kaže suprotno, da i ako je postavio nakon stvaranja odmor i dao ga ,i akoo je učinio,odmah se u gnevu zakleo,da (kroz taj pokoj) neće ući u pokoj Njegov i počinje replika zbog davanja drugog dana,danas kad glas ovaj čuješ. i još jedno Božje tumačenje sosptvenog mišljenja,a ne naše proizvoljno,da isus navin (ne da nije držao subotu,jer je jeste držao) već nije MOGAO DA IH UVEDE U VEČNI POKOJ I AKO JE DRŽAO SUBOTU I ZAKON,ZAŠTO) OPET ZBOG NOVOG DANA KOJEGA BOG DAJE U DAVIDU. ako gledamo na ovo jedno ti mora biti jasno ako ti nije oko dana pedesetnice da je taj novi dan danas,onda mora ti biti jasno da odmor kojega je Bog dao nije taj dan pokoja večnog o kome se u davidu proriče. ostaje pitanje šta je onda taj dan? i zašto kao odgovor na moguće pitanje,zašto u mateju 25 neće ućči i ako drže subotu jer nemaju ulje,svetoga Duha. možeš umisliti da imaš duha da ćeš ući,ali jedno je sigurno da ga na žalost nemaž ,inače bi prvo razumeo da ne vidiš Božje tumačenje da subota nije večni pokoj za večno carstvo,jer u mateju 25 ne bi Bog tajio da je to razlog zašto su pet ludih devojaka oterane. da je,Bog bi rekao jasno. kao što je jasno i rekao,zbog ulja. ti znaš da tamo na pedesetnici ti nemaš to iskustvo prve crkve na sebi,već svoje lično crkveno iskustvo,a to nije dovoljno za sad. i opasnost da odocniš je realna. naravno tvojenje da biraš,da kažeš ovako ili onako,ali ova reč je živa i Božja reč data jednom zauvek svetima.
svakako da je dobro imati mir ali to nije baš uvek sigurnost spašenja. mir je imao i apostol pavle uveren da je Božji sluga i gonio je Hristovu crkvu,stoposto siguran da je u redu. držeć sve to što i ti danas,zakon,subotu. tako izgledačovek mira a sam je priznao da je bio međ najvećim grešnicima,i na putu za pakao,damu se Isus nije smilovao u putu za damask,što znaš. mir će imati i tako svedočiti i ljhudi u vreme antihrista rekav:mir je i nema se čega bojati,a onda će iznenada na njih doći bol kao na trudnu ženu.Da, ocigledno si pomesao smisao.
Moras uzeti u obzir da je Bog je rekao JEVREJIMA da nece uci u pokoj Bozji odnosno u obecanu zemlju i to zbog neposlusnosti.
Zato je rekao da ce u ovom novozavetnom vremenu dati jedan drugi dan, odnosno nama koji zivimo u posthristovskom vremenu dao je jos jednu priliku, a to je da ne budemo neverni kao Jevreji onoga vremena krseci Bozanske principe i subotu, vec da prihvatajuci Isusa kao spasitelja, predajuci se njemu, i postujuci Bozje zapovesti izgradimo sebe duhovno za carstvo nebesko i udjemo u nebeski Hanan.
Bozji pocinak u koji vec danas ulazimo predanjem Bogu, jeste simbol onog vecnog pocinka prilikom Hristovog drugog dolaska, ali on pocinje DANAS..
Zato je Isus napomenuo "KO VERUJE U MENE IMA ZIVOT VECNI I NE DOLAZI NA SUD NEGO JE PRESAO IZ SMRTI U ZIVOT"
Isus ne kaze "IMACE ZIVOT VECNI" vec "IMA ZIVOT VECNI"
To je ostvarena eshatologija i ono o cemu govore izrazi DANAS i POCINAK
Razumem zasto pominjes da je ono sto ti govoris Bozje originalno tumacenje. da bi pojacao efekat napisanog, ali to ne menja stvari u pogresnost tvojih izjava, jer Duh ne osvedocava dve strane u dve razlicite stvari.Ja imam savrseno osvedocenje i mir Duha dok ovo pisem, a svako nek ispituje pred Bogom sta je istina, jer sta moze biti izvor istine osim istinitog Boga i njegove svete reci.
Pozdrav
sve bi bilo kako piše da Bog se ne zaklinje odmah po davanju počinka da neće ući,niti oni,niti isus da je mogao i na kraju ni oni koji danas drže suboptni počinak bez onog u drugom danu zadatog docne,ne zbog držanja subote ,jer onda bi i navin bio kriv,ali nije,već zbog neulaska u taj večni počinak kroz svetoga Duha.Naravno, pet devojaka predstavljaju duhovno rodjene osobe krstene Duhom Svetim, i drugih pet one koje to nisu.
Moras zapaziti da ovde nigde ne kaze da tih pet devojaka nemaju rod poslusnosti Bozjim zapovestima, vec da je njihovo stanje duha upravo proizvod poslusnosti, jer bez poslusnosti covek nikada ne bi mogao da se odupre nesvetom uticaju greha i da izgradi sebe moralno i duhovno za carstvo nebesko, jer prioritetni zadatak svakog Hriscanina danas je izgradnja i postizanje savrsenstva karaktera, a to je jedino moguce poslusnoscu zapovestima i svakodnevnim predanjem sebe i svoje volje Bogu iz trenutka u trenutak.
To su upravo cinile prvih pet devojaka, imajuci stalnu neprekidnu zajednicu sa Bogom, dok su druge bile duhovno nemarne i tu zajednicu nisu odrzavale.
Napomenuo bih jos nesto.
Kao sto sam napisao, izrazi DANAS i BOZJI POCINAK predstavljaju sadasnji trenutak u kome se vernik kroz veru u Hrista predaje Bogu i poslusnoscu negovim zapovestima i suboti ulazi u Bozji pocinak, i ujedno izgradjuje sebe za konacni ulazak u nebeski Hanan na kraju storije sveta kada ce poceti vecni mir u carstvu nebeskom.
Simbol ovog Bozjeg pocinka je subota koju vernik postujuci ulazi u Bozji pocinak danas po primeru Boga koji se odmarao u sedmi dan nakon stvaranja zemlje.
"DAKLEM JE OSTAVLJENO JOS SUBOTNJE POCIVANJE NARODU BOZJEM, JER KO UDJE U POKOJ NJEGOV I ON POCIVA OD DELA SVOJIH KAO I BOG OD SVOJIH"
Ovde se jasno naglasava da mi trebamo da drzimo subotu i udjemo u Bozji pokoj po primeru Boga koji je takodje pocinuo u sedmi dan subotu nakon stvaranja, kako bi usli u Bozji mir DANAS i konacno u nebeski Hanan na kraju istorije sveta.
Sustina Jevrejima poslanice 4 poglavlja je DRZANJE SUBOTE KAO USLOV ZA ULAZAK U BOZJI MIR SADA OVDE, I BOZJE CARSTVO PRILIKOM HRISTOVOG DOLASKA.