Jevrejima, glava 4

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Nigde nisam rekao da se zakon ne moze odrzati, vec da mi krsimo zakon sami po sebi jer smo gresni, ali da predanjem Hristu on upisuje svoj zakon u nase srce i misli i da nam daje silu Duha Svetoga kojim mozemo biti pobednici nad grehom.
Takodje i ja ne zelim da se ponavljam, jer sam u predhodnim diskusijama sa Sardijem objasnio sustinu Jevrejima poslanice 4 poglavlja, da niko nece uci u Bozji mir ko krsi Bozji zakon i zapovest o suboti, jer upravo subota je simbol ulaska u Bozji mir.
Ti i ostali ste u velikoj opasnosti ako do kraja istrajete u svom neverstvu i zabludama koje propagirate, jer pitanje je da li covek moze uopste uspostaviti zajednicu sa Hristom, a u ujedno reci da poslusnost zapovestima nije potrebna u novom zavetu, jer prirodni rod vere u Hrista i predanja Bogu je rod poslusnosti.
Ako nema ovoga onda nema ni vere ni predanja, ili je ono povrsno ako tako nesto uopste postoji "AKO KO KAZE POZNAJEM GA A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI LAZA JE I U NJEMU ISTINE NEMA"
A koje su to Hristove zapovesti koje mi moramo držati KOJI SMO GA UPOZNALI !?
Hvala

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A koje su to Hristove zapovesti koje mi moramo držati KOJI SMO GA UPOZNALI !?
Hvala

Onaj ko upozna i preda se potpuno Bogu on zna koje su jer mu Duh to otkrije
To je Bozji zakon deset zapovesti koje su vecne i nepromenjive i potvrdjene u novom zavetu kao uslov spasenja.

Kada pominjemo zapovesti, u kontekstu biblije i posebno novoga zaveta postoje Bozje zapovesti, i spominje se zapovest Hristova.

Hristos u svom obracanju ucenicima kaze "Нову вам заповијест дајем да љубите један другога, као што ја вас љубих, да се и ви љубите међу собом.
По том ће сви познати да сте моји ученици ако узимате љубав међу собом"

Prema tome, Hristos uz vec postojece zapovesti pridodaje jos jednu, a to je ljubav koja je nacelo odnosa kako sa Bogom tako i sa bliznjim i pokretacka sila poslusnosti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Onaj ko upozna i preda se potpuno Bogu on zna koje su jer mu Duh to otkrije
To je Bozji zakon deset zapovesti koje su vecne i nepromenjive i potvrdjene u novom zavetu kao uslov spasenja.

Kada pominjemo zapovesti, u kontekstu biblije i posebno novoga zaveta postoje Bozje zapovesti, i spominje se zapovest Hristova.
A onaj ko je u Hristu, sluša Njegov glas i Bibliji ništa ne dodaje niti oduzima:

Матеј 22:37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом. 38. Ово је прва и највећа заповест. 39. А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе. 40. О овима двема заповестима виси сав закон и пророци.

I zato ne drži SUBOTU i ČISTU HRANU, jer mu to Hrist nigde nije zapovedio, već samo ono što JE!

Hristos u svom obracanju ucenicima kaze "Нову вам заповијест дајем да љубите један другога, као што ја вас љубих, да се и ви љубите међу собом.
По том ће сви познати да сте моји ученици ако узимате љубав међу собом"

Prema tome, Hristos uz vec postojece zapovesti pridodaje jos jednu, a to je ljubav koja je nacelo odnosa kako sa Bogom tako i sa bliznjim i pokretacka sila poslusnosti.
A ovo se najlakše da proveriti u PRAKSI u Adventističkoj Crkvi i po izjavi Jakova Vajta, koji je tu istu Crkvu prozvao ,,Laodikeja'' - Odnosno da ima sve sem LJUBAVI.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nigde nisam rekao da se zakon ne moze odrzati, vec da mi krsimo zakon sami po sebi jer smo gresni, ali da predanjem Hristu on upisuje svoj zakon u nase srce i misli i da nam daje silu Duha Svetoga kojim mozemo biti pobednici nad grehom.
Takodje i ja ne zelim da se ponavljam, jer sam u predhodnim diskusijama sa Sardijem objasnio sustinu Jevrejima poslanice 4 poglavlja, da niko nece uci u Bozji mir ko krsi Bozji zakon i zapovest o suboti, jer upravo subota je simbol ulaska u Bozji mir.
Ti i ostali ste u velikoj opasnosti ako do kraja istrajete u svom neverstvu i zabludama koje propagirate, jer pitanje je da li covek moze uopste uspostaviti zajednicu sa Hristom, a u ujedno reci da poslusnost zapovestima nije potrebna u novom zavetu, jer prirodni rod vere u Hrista i predanja Bogu je rod poslusnosti.
Ako nema ovoga onda nema ni vere ni predanja, ili je ono povrsno ako tako nesto uopste postoji "AKO KO KAZE POZNAJEM GA A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI LAZA JE I U NJEMU ISTINE NEMA"
s postovanjem!
ocekivao sam da ces ipak studioznije pozeleti doci do spasenja i svoje i tudje duse. dve istine ne postoje to zna svaki od nas.
ja sam ti po pitanju vecnog odmora jasno izneo svaki jedan prelomni citat i smisao i ocekivao sam da ces istim redom doneti svoje misljenje pod nadahnucem reci naravno.
po ovome ispada da je Bog lagao kada je kazano da se i pored (priznato je,jer Pise) nakon je svrsio stvaranje dao odmor,a potom kako jasno kaze odmah rekao da se zakleoU GNEVU ,da isti nece uci u pokoj! NISI ODGOVORIO ZASTO JE TO BOG REKAO AKO JE VEC DAO ODMOR?
2. POSTAVIO SAM TI JASAN PRIMER U TOM DELU 4. GL. JEVREJIMA GDE PISE DA NEKI NECE UCI ZBOG NEPOSLUHA I DAO TI JASNU PRIMERENU ISTINU PPISMA DA JE TO ODNOS ONIH KOJI NISU USLI U ONO VREME ZBOG NEPOSLUHA I NEVERJA NAKON OBILASKA OBECANE ZEMLJE,KAO I ONIH KOJI NECE UCVI ZBOG ISTE NEVERE I NEPOSLUHA NA ZAPOVEST VECNOG ODMORA KROZ DRUGI DAN U DAVIDU PROROKOVAN(NAVEO SAM TI PSALAM 118.) KAO I JASAN DOKAZ DA JE KAZANO DA ISUS NAVIN NIJE MOGAO UVESTI SINOVE U VECNI POKOJ (JER DAN PEDESETNICE JOS JE BIO ISPRED NJEGA) ,JER DA JE BILO MOGUCE DA IH ISUS UVEDE,NE DA ON NBIJE DRZAO SUBOTU VEC JEDNOSTAVNO KROZ SUBOTU I ZAKON ISUS NIJE MOGAO TO UCINITI JER PEDESETNICA JE BILA JOS ISPRED ,I SADA BOG BUDUCI JE TO BILODALEKOOD SUSTINE VECNOGPOKOJA DAJE PROROSTVO ZA VECNI POKOJ NOVI DAN DANAS AKO GLASOVAJ CUJES ,PO DAVIDU,I SADA MI IAMO PEDESETNICU I TAMO IZRAEL UVECINI ISPUNJAVA PROROSTVO ISAIJE 28 DA NECE VEROVATI NA POKOJ,NA ODMOR,I SADA PAVLE KAZE,BOJIM SE DA NEKI OD NAS DANAS NE ODOCNE U TAJ POKOJ,NE U SUBOTNI VEC U POKOJ PEDESETNICE,JER SAMO JE PEDESETNICA ILI KRSTENJE DUHOM TAJ VECNI POKOJ KROZ KOJI SE ULAZI U NEBO I KOJI JESTE STOGA PECAT ZA VECNOST.
takodje sam ti naveo u galatima 4. da je pavle jasan da ne moze ta dva zaveta su primer agare i sare i dva poroda,ismailo i isak i da ta dva zaveta ne mogu skupa naslediti nebo,kroz jasan govor pavla u primeru da je sara rekla da istera sina i robinju ,i da je to Bog odobrio. o ovim stvarima dusevan i iskren covek mora da misli i ne sme da to preinaci ako zeli u nebo. ja te naravno ne izazivam na neki telesni obracun ili raspravku,vec na bratsku ljubljenu misao Boga nasega da dobro prodjes sve ovo sto ovde govorimo ,ako ti je to u opste jos od Boga dano. mir tebi. niko ovde ne moze osporioti neke stvari koje jasno pisu a Bog ih sam tumaci kao soptveni tumac. ne mozemo ne priznati da je galatima 4. tako jasno tumacena Bozja misao oko dva zaveta kao i jevrejima 4. da se Bog zaklinje da nece uci u pokoj ma kako drzali ljudi subotu,a sve zbog ne ulaska u vecni pokoj kroz krstenje Duhom svetim ,tj,.dogadjaj pedesetnice,ako glas ovaj cujes,ako ti ne mozes cuti petra u delima 2. 38 ,39. onda je to promasaj i kasnjenje u vecni pokoj. tu nema puno teologije tu je Gospod i Rec. i tu je sigurnost a ne u crkvenoj prici.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vidim u događaju sa Sarom i Agarom dodirne tačke sa Subotom, osim što to može ukazati kako i ti kažeš na dva zaveta.

Citiraću tvoje reči: "takodje sam ti naveo u galatima 4. da je pavle jasan da ne moze ta dva zaveta su primer agare i sare i dva poroda,ismailo i isak i da ta dva zaveta ne mogu skupa naslediti nebo,kroz jasan govor pavla u primeru da je sara rekla da istera sina i robinju ,i da je to Bog odobrio. o ovim stvarima dusevan i iskren covek mora da misli i ne sme da to preinaci ako zeli u nebo"

U ovom smislu ova dva zaveta upravo mogu potvrditi ono što kaže i 4 poglavlje Jevrejima poslanice, da ova dva zaveta podrazumevaju zavet poslušnosti Božjim zapovestima - (Sara), koje su uslov za ulazak u nebeski Hanan, i zavet neposlušnosti -(Agara).

U nastavku bih dao tumacenje 4 poglavlja Jevrejima poslanice koje je izvedeno iz konteksta biblije.

"Da se bojimo dakle da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi u pokoj njegov, ne odocni koji od vas. 4.Moj. 14, 34. Psal. 95, 11.
Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvenariječ, jer ne vjerovaše oni koji čuše. Rim. 3, 3.
Jer mi koji vjerovasmo ulazimo u pokoj, kao što reče: zato se zakleh u gnjevu svojemu da neće ući u pokoj moj, ako su djela i bila gotova od postanja svijeta. 5.Moj. 3, 20. 5.Moj. 12, 9. Psal. 95, 11. Jevr. 9, 26.
Jer negdje reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju djela svojijeh. 1.Moj. 2, 2. 2.Moj. 20, 11.
I na ovom mjestu opet: neće ući u pokoj moj.
Budući pak da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje; Jevr. 3, 19.
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po toliko vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca. Psal. 95, 7.
Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio po tom.
Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu. Jezek. 46, 1.
Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh. Jezek. 46, 1.
Da se postaramo dakle ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu
istu gatku nevjerstva.
Jer je živa riječ Božija, i jaka, i oštrija od svakoga maca oštra s obje strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srdačnijem. Psal. 147, 15. Isa. 49, 2. Jer. 23, 29. Luka 2, 35. 1.Kor. 14, 24. Otkr. 1, 16.
( Jevrejima 4 poglavlje )

TUMACENJE:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Da se bojimo dakle da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi u pokoj njegov, ne odocni koji od vas. 4.Moj. 14, 34. Psal. 95, 11.

POKOJ BOZJI U KOJI SE ULAZI POSLUSNOSCU BOZJIM ZAPOVESTIMA I KONKRETNO POSTOVANJEM SUBOTE NA KOJE JE POSTAVLJENO OBECANJE BLAGOSLOVA ZA ONOGA KOJI JE POSTUJE

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena riječ, jer ne vjerovaše oni koji čuše. Rim. 3, 3.

NAMA ( Hriscanima ) SU OBJAVLJEBNE BOZJE ZAPOVESTI I SUBOTA KAO I ONIMA ( Jevrejima ), ALI NJIMA NIJE POMOGLO JER NISU PRIMILI SA VEROM, ODNOSNO BILI SU NEVERNI I KRSILI SU ZAPOVESTI I SUBOTU.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jer mi koji vjerovasmo ulazimo u pokoj,

MI KOJI VERUJEMO ULAZIMO U POKOJ BOZJI DRZANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kao što reče: zato se zakleh u gnjevu svojemu da neće ući u pokoj moj, ako su djela i bila gotova od postanja svijeta. 5.Moj. 3, 20. 5.Moj. 12, 9. Psal. 95, 11. Jevr. 9, 26.

JEVREJI ZBOG NEPOSLUSNOSTI ZAPOVESTIMA I SUBOTI SU IZAZVALI GNEV BOZJI I NISU MOGLI UCI U POKOJ BOZJI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jer negdje reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju djela svojijeh. 1.Moj. 2, 2. 2.Moj. 20, 11.

JER BOG JE OBJAVIO DA JE SUBOTA DATA JOS U RAJU KADA JE SAM BOG POCINUO OD DELA SVOJIH NAKON STVARANJA

------------------------------------------------------------------------------------------------

A POTOM DA IZRAILJ NECE UCI U POKOJ BOZJI ZBOG KRSENJA SUBOTE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Budući pak da neki imaju da uđu u njega,

BUDUCI DA NEKI IMAJU DA UDJU U MIR BOZJI DRZANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE ( odnosno Hriscani )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje; Jevr. 3, 19.

ONI KOJIMA JE NAJPRE JAVLJENO ( Jevrejima ) NISU USLI U MIR BOZJI ZBOG NEPOSLUSNOSTI BOZJIM ZAPOVESTIMA I SUBOTI

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po toliko vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca. Psal. 95, 7.

BOG JE U NOVOM ZAVETU ODREDIO JEDAN DRUGI DAN "DANAS" KOJI PREDSTAVLJA OSTVARENU ESHATOLOGIJU.
NOVOZAVETNI VERNIK KOJI DANAS PRIMI HRISTA ZA SPASITELJA I POCNE DA DRZI ZAPOVESTI BOZJE I SUBOTU KOJI PREDSTAVLJAJU USLOV ZA ULAZAK U MIR BOZJI, ON VEC DANAS ULAZI U TAJ MIR, A U ONAJ VECNI PRILIKOM HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA ULASKOM U NEBESKO CARSTVO

Daklem je ostavljeno još subotnje počivanje narodu Božijemu. Jezek. 46, 1.
Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh. Jezek. 46, 1.

NOVOZAVETNOJ CRKVI JE DAKLE OSTAVLJENO POSTOVANJE ZAPOVESTI O SUBOTI, PO PRIMERU BOGA KOJI SE ODMARAO U SEDMI DAN NAKON STVARANJA ( kao i Jevrejima )

Da se postaramo dakle ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu istu gatku nevjerstva.

DA SE POSTARAMO DA UDJEMO U MIR BOZJI POSTOVANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE, A NE DA BUDEMO NEVERNI KAO JEVREJI KOJI SU KRSILI ZAPOVESTI I SUBOTU I NISU MOGLI UCI U MIR BOZJI I OBECANU ZEMLJU

Jer je živa riječ Božija, i jaka, i oštrija od svakoga maca oštra s obje strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srdačnijem. Psal. 147, 15. Isa. 49, 2. Jer. 23, 29. Luka 2, 35. 1.Kor. 14, 24. Otkr. 1, 16.

REC BOZJA I ZAKON KAO MAC I SREDSTVO KOJIM CE BOG SUDITI LJUDIMA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapovesti Božje merilo pravde na sudu Božjem

"И тако, сине мој, чувај се оног што је преко овог, јер нема краја састављању многих књига, и много читање умор је телу.
Главно је свему што си чуо: Бога се бој, и заповести Његове држи, јер то је све човеку.
Јер ће свако дело Бог изнети на суд и сваку тајну, била добра или зла" ( knjiga propovednikova 12. 12 - 14 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne vidim u događaju sa Sarom i Agarom dodirne tačke sa Subotom, osim što to može ukazati kako i ti kažeš na dva zaveta.

Citiraću tvoje reči: "takodje sam ti naveo u galatima 4. da je pavle jasan da ne moze ta dva zaveta su primer agare i sare i dva poroda,ismailo i isak i da ta dva zaveta ne mogu skupa naslediti nebo,kroz jasan govor pavla u primeru da je sara rekla da istera sina i robinju ,i da je to Bog odobrio. o ovim stvarima dusevan i iskren covek mora da misli i ne sme da to preinaci ako zeli u nebo"

U ovom smislu ova dva zaveta upravo mogu potvrditi ono što kaže i 4 poglavlje Jevrejima poslanice, da ova dva zaveta podrazumevaju zavet poslušnosti Božjim zapovestima - (Sara), koje su uslov za ulazak u nebeski Hanan, i zavet neposlušnosti -(Agara).

U nastavku bih dao tumacenje 4 poglavlja Jevrejima poslanice koje je izvedeno iz konteksta biblije.

Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvenariječ, jer ne vjerovaše oni koji čuše. Rim. 3, 3.
Jer mi koji vjerovasmo ulazimo u pokoj, kao što reče: zato se zakleh u gnjevu svojemu da neće ući u pokoj moj, ako su djela i bila gotova od postanja svijeta. 5.Moj. 3, 20. 5.Moj. 12, 9. Psal. 95, 11. Jevr. 9, 26.
Budući pak da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje; Jevr. 3, 19.
Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio po tom.
Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu. Jezek. 46, 1.
Da se postaramo dakle ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu
istu gatku nevjerstva.
( Jevrejima 4 poglavlje )

TUMACENJE:

POKOJ BOZJI U KOJI SE ULAZI POSLUSNOSCU BOZJIM ZAPOVESTIMA I KONKRETNO POSTOVANJEM SUBOTE NA KOJE JE POSTAVLJENO OBECANJE BLAGOSLOVA ZA ONOGA KOJI JE POSTUJE

Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena riječ, jer ne vjerovaše oni koji čuše. Rim. 3, 3.

NAMA ( Hriscanima ) SU OBJAVLJEBNE BOZJE ZAPOVESTI I SUBOTA KAO I ONIMA ( Jevrejima ), ALI NJIMA NIJE POMOGLO JER NISU PRIMILI SA VEROM, ODNOSNO BILI SU NEVERNI I KRSILI SU ZAPOVESTI I SUBOTU.

MI KOJI VERUJEMO ULAZIMO U POKOJ BOZJI DRZANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE

kao što reče: zato se zakleh u gnjevu svojemu da neće ući u pokoj moj, ako su djela i bila gotova od postanja svijeta. 5.Moj. 3, 20. 5.Moj. 12, 9. Psal. 95, 11. Jevr. 9, 26.

JEVREJI ZBOG NEPOSLUSNOSTI ZAPOVESTIMA I SUBOTI SU IZAZVALI GNEV BOZJI I NISU MOGLI UCI U POKOJ BOZJI

JER BOG JE OBJAVIO DA JE SUBOTA DATA JOS U RAJU KADA JE SAM BOG POCINUO OD DELA SVOJIH NAKON STVARANJA

------------------------------------------------------------------------------------------------

A POTOM DA IZRAILJ NECE UCI U POKOJ BOZJI ZBOG KRSENJA SUBOTE

Budući pak da neki imaju da uđu u njega,

BUDUCI DA NEKI IMAJU DA UDJU U MIR BOZJI DRZANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE ( odnosno Hriscani )

ONI KOJIMA JE NAJPRE JAVLJENO ( Jevrejima ) NISU USLI U MIR BOZJI ZBOG NEPOSLUSNOSTI BOZJIM ZAPOVESTIMA I SUBOTI

--------------------------------------------------------------------------------------------------

BOG JE U NOVOM ZAVETU ODREDIO JEDAN DRUGI DAN "DANAS" KOJI PREDSTAVLJA OSTVARENU ESHATOLOGIJU.
NOVOZAVETNI VERNIK KOJI DANAS PRIMI HRISTA ZA SPASITELJA I POCNE DA DRZI ZAPOVESTI BOZJE I SUBOTU KOJI PREDSTAVLJAJU USLOV ZA ULAZAK U MIR BOZJI, ON VEC DANAS ULAZI U TAJ MIR, A U ONAJ VECNI PRILIKOM HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA ULASKOM U NEBESKO CARSTVO

Daklem je ostavljeno još subotnje počivanje narodu Božijemu. Jezek. 46, 1.

NOVOZAVETNOJ CRKVI JE DAKLE OSTAVLJENO POSTOVANJE ZAPOVESTI O SUBOTI, PO PRIMERU BOGA KOJI SE ODMARAO U SEDMI DAN NAKON STVARANJA ( kao i Jevrejima )

Da se postaramo dakle ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu istu gatku nevjerstva.

DA SE POSTARAMO DA UDJEMO U MIR BOZJI POSTOVANJEM BOZJIH ZAPOVESTI I SUBOTE, A NE DA BUDEMO NEVERNI KAO JEVREJI KOJI SU KRSILI ZAPOVESTI I SUBOTU I NISU MOGLI UCI U MIR BOZJI I OBECANU ZEMLJU

REC BOZJA I ZAKON KAO MAC I SREDSTVO KOJIM CE BOG SUDITI LJUDIMA

Zapovesti Božje merilo pravde na sudu Božjem

"И тако, сине мој, чувај се оног што је преко овог, јер нема краја састављању многих књига, и много читање умор је телу.
Главно је свему што си чуо: Бога се бој, и заповести Његове држи, јер то је све човеку.
Јер ће свако дело Бог изнети на суд и сваку тајну, била добра или зла" ( knjiga propovednikova 12. 12 - 14 )

mir tebi i svima. dobro ovo je vec drugacija slika sada se vec moze ovde dovesti neke stvari u obostrano i korisno razgledanje,ne samo mene i tebe vec i onih koji moguce ovo razgledanje prate. necu se zadrzavati za sad na objasnjenju o dva zaveta,mada je tu iscaseno tumacenje. zato sto pavle daje naglasak i jasno tumacenje da se radi o sustinskom odnosu dva zaveta ne govorec nista o sagresenju sare i agare,jer ne vidim zasto je agara bila tu nesto u sagresenju a ipak isterana?
ali sad je jevrejima 4. jako bitna stvar za razgledanje.
najpre prvo sto moras PREPOZNATI JESTE CITAT VEZAN ZA DRUGI DAN DANAS KOJI SI SPOMENUO SA PODUPIRANJEM DA JE REC O PSALMU 95,DA BI DAO RAZJASNJENJE DA JE TU DOSLO DO NEPOSLUHA NA GLAS OKO DRZANJA SUBOTE U IZRAELU.
MEDJUTIM MORAS PRIMETITI DA JE TU PSALMISTA U PRORICANJU NA OPOMENU I OPREZ STO UDARA NA ISAIJU 28,GDE KAZE DA AKO GLAS BI NJEGOV POCULI A NE BI OSTALI DRVENASTIH SRCA. dalje se psalam prorocki odnosi na gnev Bozji,i prorostvo da se Bog upravo zatozaklinje u gnevu da nece uci u pokoj njegov. dakle,prvo ide glas da kad ga cujemo danas,a danas je sadasnje vreme i to i jeste prorocki glas jer svakad ima znacenje danas spasenima,a potom daje i sustinu zasto nece uci u pokoj Bozji da se BOG SRDIO(GNEVIO) NA ROD ONAJ I REKOH: OVI LJUDI TUMARAJU SRCEM(IMAJU NESTO U SRCU KAO I RIMLJANIMA 10 STO KAZE) ALI TUMARAJU NE ZNAJU PUTOVA BOZJIH,IMAJU POZIV ALI NE NALAZE PUTA,ZASTO? TU SE JOS NE GOVORI KLJUCNA STVAR SAMO SE DAJE OPOMENA DA SE U SADASNJEM ODNOSU VREMENA NE NADJEMO DA NE CUJEMO GLAS BOZJI I UZROK ZASTO TAJ ROD NIJE BIO U REDU ZBOG 40.GOD LUTANJA STOGA U PUSTINJI I DA SE BOG ZAKLINJE DA NECE UCI! TEK DALJE SE DAJE ODGOVOR O NOVOM DANU DANAS KROZ PSALMISTU(STO JE PO PISMU,JER PISE,DA BOG NISTA NE TAJI I DA NE CINI NISTA A DA NAJPRE NE OBJAVI SLUGAMA SVOJIM PROROCIMA!) , U 118 PSALMU,GDE SE JASNO SPOMINJE TAJ DAN DANAS PROROCKI,OVO JE DAN KOJI STVORI BOG,RADUJMO SE!.
SADA AKO VRATIMO CITAT U JEVREJIMA,4. VIDECEMO DA TVOJE RAZGLEDANJE IMA OZBILJAN KOMFLIKT SA BOZJIM TUMACENJEM KAO SOASPTVENIM TUMACEM SVOJIM MISLI KOJE SE IZLASU SAMO SVETIM DUHOM I TAKO DAJU RAZGLEDATI:OPET ODREDI JEDAN DAN DANAS GOVORECI U DAVIDU PO TOLIKOM VREMENU(PRATIMO SADA,OVDE JE DANA DANAS LOCIRAN NE U PSALMU 95 VEC U PSALMU NAPRED,108) I BOG AKCENAT DRZI NA TOM SMISLU DANA DANAS,O CEMU BOG NAS ZELI OPOZVATI NA BUDNOST I PAZNJU) DAKLE,PO TOLIKOM VREMENU,DAKLE NA VREME BOG DAJE OPOMENU O NOVOM DANU,A ONDA STOJI OPOMENA KAO STO SE (KAD) PRIJE,DAKLE PRIJE PROROSTVA KOJE BOG DONOSI O NOVOM DANU DANAS U PSALMU 108,...KAO STO SE PRIJE KAZA(DAKLE PRIJE NEGO PSALAM 108 DONOSI SUSTINU ZA POZORNOST!) "DANAS AKO GLAS NJEGOV,NE BUDITE DRVENASTIJEH SRCA."
JAKO JE VAZNO PRATITI ILI KAKO JEZDRINA KNJIGA I NEMIJINA DONOSI,RAZGLEDATI SMISAO PROCITANOG! SMISAO OZNACAVA DUBLJE REDOSLED ,KAO U DESIFROVANJU TAJNE LOZINKE.
SLEDECA IZNIMKA KOJA SE MORA PRIMETITI A KOJU TI REDOVNO SI PONAVLJAO STO JE LOGICNO,AKO SE NE PAZI NA BOZJU SUSTINU I BOZJE TUMACENJE JESTE,6. STIH JEVREJIMA,4,GDE PONOVO PONAVLJAS ISTU LOZINKU LOSEG TUMACENJA CRKVE I NJENIH AUTORITETA"BUDUCI DA NEKI IMAJU DA UDJU U NJEGA,I ONI KOJIMA JE NAJPRIJE JAVLJENO NE UDJOSE,ZA NE-PO-SLUU-SA-NJE!!!.
TVOJE JE MISLJENJE DAKLE PONOVO DA JE TU REC O SUBOTI ITD?! MEDJUTIM ONDA ODBACUJES BOZJE JASNO TUMACENJE KOJE JE I U PSALMU 95 JASNO NAVEDENO KOJE JE TO NEPOSLUSANJE BILO,ZA GENERACIJU KOJA JE LUTALA 40.GODINA I STOGA STOJI NISU USLI U POKOJ TJ. U OBECANU ZEMLJU. OBECANNA ZEMLJA NIJE DRAGI MOJ SUBOTA VEC CARSTVO BOZJE,SLIKA NA CARSTVO TO BAR ZNAS I ULAZAK U CARSTVO ISUS JE JASNO OBELEZIO KAO UISLOV KRSTENJE VODOM I DUHOM! U TOM KONTEKSTU JASNO STOJI DA OVDE BOG UKAZUJE DA JE IZRAEL POKAZAO NEVERU U BOZJE OBECANJE I DELA BOZJA KOJA JE IZVEO U PUSTINJI A POTOM I U OBECANOJ ZEMLJI. ON SVEMOGUCI KOJI IH JE VODIO KROZ MORE I UKAZAO SVOJU SILU I SVEMOC SADA SLUSA UHODE (OSIM HALEVA I ISASA NAVINA KAKO SMUCUJU NAROD VIKOM DA SE OBECANJE BOZJE OBECANA ZEMLJA NE MOZE OSVOJITI I U NJU UCI! I BOG SE OKRECE I JASNOKAZE ZA 40 DANA DACU VAM KAR 40 GODINA DAN ZA GODINU LEPO STOJI A NE ZA NEDRZANJE SUBOTE I ZAPOVESTI VECZA NEVERU I RECI O OBECANOJ ZEMLOJI JASNO JE AKCENTOVANO ZATO SU IZGINULI !! AMEN,OVO JE REC GOSPODNJA NI TITLA NI ZAREZ DA NE FALI!
ZATIM JASNO STOJI 8.REDAK DA JE ISUS NAVIN ONE MOGAO UVESTI U POKOJ,DA IH JE DOVEO(ZAR ON NIJE BIO VERAN BOGU ZAR JE GRESIO,ONDA BI BIO U GOMILI SA OCIMA KOJI NISU USLI?! NE, JEDNOSTAVNO ON NIJE TO MOGAO UCINITI JER BOG IMA SVOJU MNOGORAZLICNU PROMISAO. ZATO SE KAZE ,NE BI BOG ZA DRUGI DAN GOVORIO POTOM.SAD TI POD DRUGIM DANOM NAZIVAS DRZANJE SUBOTE ? ! PA ISPADA DA JE BOG DAVAO NOVI DAN DANAS PONOVO SUBOTU? NIJE LI JEDNOM JE DAO ZAUVEK!? KAKO SAD OPET JE DAJE U NOVOM ZAVETU POD NOVIM DANOM? I JOS KAZE DASE TAJ DAN ZOVE DANAS AOPOMINJE PRE TOGA KAD OVAJ GLAS CUJES.
SAD KAD ODES U DELA AP. NA PEDESETNICU VIDECES KAKO GENERACIJA IZRAELA PRIMA TAJ GLAS AP.PETRA POKAJTE SE I SVAKI OD VAS DA SE KRSTI....REKLI SU TO SA DUHOM TI JEZICI TO JE JEDNO PIJANO BLEBETANJE,MI IMAMO SVOJ ODMOR SVOJU VERU ITD MI TO NECEMO UZETI ZA OZBILJNO. ALIPETAR KAZE,LJUDI BRACO KOJI OCETE VEROVATI TO NISU PIJANI LJUDI,VECTO JE STO JE BOG PROREKAO....POKAJTE SE. PAVLE ZA TAJ DAN ZA TAJ VECNI POKOJ KAZE PAZITE I VI KOJI SLUSATE DA NE ZAKASNITE UCI U TAJ,TAJ,TAJ,VECNI POKOJ(DRUGI DAN DANAS,KAD OVAJ GLAS CUJES) JER ONDA CE SE DOISTA DESITI MATEJ 25 I PRICA O 10 DEVOJAKA I PRICA GOSPODARA PRED VRATIMA CARSTVA LUDIMA KOJE NEMAJU ULJE U LAMPAMA ,ULJE JE SVETI DUH KO TO NE ZNA OVDE? IDITE OD MENE PROKLETI NE POZNAJEM VAS!... STRASNA REC. NE KAZE STO NEMATE SUBOTU,JASNO TU PISE UZROK,NEMA ULJA UNUTAR LAODIKEJA? DRAGI MOJI PRIJATELJI,IMATE LI ULJA? AKO NEMATE POZURITE DA NE ODCNITE SVAKI JEDAN OD VAS DOK JE JOS DUH SVETI TU I DOK SE TOCI KAO U CUPOVE KOD JELISIJA PROROKA! AMEN. DA BUDE TAKO!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Razlika izmedju mog i tvog tumacenja je cistota bozanske istine naspram duha filozofije koji se oseca prilikom citanja onoga sto si izneo.

Sto se tice izraza "DANAS" vec sam objasnio sta on predstavlja.

BOG JE U NOVOM ZAVETU ODREDIO JEDAN DRUGI DAN "DANAS" KOJI PREDSTAVLJA OSTVARENU ESHATOLOGIJU KOJU VERNIK MORA DA DOZIVI U LICNOM ZIVOTNOM ISKUSTVU DANAS.
TO ZNACI DA NOVOZAVETNI VERNIK KOJI DANAS PRIMI HRISTA ZA SPASITELJA, ON VEC DANAS ULAZI U BOZJI POCINAK, ODNOSNO UZIVA BLAGOSLOVE ZAJEDNICE SA BOGOM I IMA PREDUKUS VECNOGA ZIVOTA.

USLOV DA UDJE U OVAJ BOZJI POCINAK JE DA DRZI SVE BOZJE ZAPOVESTI I SUBOTU KOJI PREDSTAVLJAJU USLOV ZA ULAZAK U NEBESKI HANAN KADA CE OTPOCETI VECNI POCINAK.

Ulazak Jevreja u obecanu zemlju je ipak vezan za veru iz koje proizlazi poslusnost zapovestima i suboti jer tako tekst i kaze:

Dakle, ovde se radi o postovanju subote kao uslova za ulazak u obecanu zemlju i nebeski Hanan, jer zasto bi stvaranje i subota uopste bili pomenuti u ovom tekstu i cinjenica da je Bog pocinuo u ovaj dan kao deo neverstva ako se ne radi o uslovu koji je Bog dao kako za Jevreje za ulazak u obecanu zemlju, tako i za Hriscane za ulazak u mir Bozji odnosno nebeski Hanan.

Osim toga, u ovom tekstu za ''Subotnje pocivanje'' stoji izraz ''SABATISMOS'' koji oznacava svetkovanje subotnjeg dana, i prema tome ovaj tekst glasi ''DAKLE JE OSTAVLJENO SUBOTNJE POCIVANJE - ILI ODMOR NARODU BOZJEM'' a potom napominje
''Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh''

Bog je pocinuo u sedmi dan - subotu nakon stvaranja, i nama ostavio primer da i mi to cinimo, to tekst jasno kaze.

Dakle, uslov za ulazak u Bozji mir vec danas i nebeski Hanan na kraju istorije sveta, je postovanje cetvrte zapovesti subote, ali i svih ostalih zapovesti koje su deo Bozjeg vecnog nepromenjivog zakona..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Razlika izmedju mog i tvog tumacenja je cistota bozanske istine naspram duha filozofije koji se oseca prilikom citanja onoga sto si izneo.

Sto se tice izraza "DANAS" vec sam objasnio sta on predstavlja.

BOG JE U NOVOM ZAVETU ODREDIO JEDAN DRUGI DAN "DANAS" KOJI PREDSTAVLJA OSTVARENU ESHATOLOGIJU KOJU VERNIK MORA DA DOZIVI U LICNOM ZIVOTNOM ISKUSTVU DANAS.
TO ZNACI DA NOVOZAVETNI VERNIK KOJI DANAS PRIMI HRISTA ZA SPASITELJA, ON VEC DANAS ULAZI U BOZJI POCINAK, ODNOSNO UZIVA BLAGOSLOVE ZAJEDNICE SA BOGOM I IMA PREDUKUS VECNOGA ZIVOTA.

USLOV DA UDJE U OVAJ BOZJI POCINAK JE DA DRZI SVE BOZJE ZAPOVESTI I SUBOTU KOJI PREDSTAVLJAJU USLOV ZA ULAZAK U NEBESKI HANAN KADA CE OTPOCETI VECNI POCINAK.

Ulazak Jevreja u obecanu zemlju je ipak vezan za veru iz koje proizlazi poslusnost zapovestima i suboti jer tako tekst i kaze:

Dakle, ovde se radi o postovanju subote kao uslova za ulazak u obecanu zemlju i nebeski Hanan, jer zasto bi stvaranje i subota uopste bili pomenuti u ovom tekstu i cinjenica da je Bog pocinuo u ovaj dan kao deo neverstva ako se ne radi o uslovu koji je Bog dao kako za Jevreje za ulazak u obecanu zemlju, tako i za Hriscane za ulazak u mir Bozji odnosno nebeski Hanan.

Osim toga, u ovom tekstu za ''Subotnje pocivanje'' stoji izraz ''SABATISMOS'' koji oznacava svetkovanje subotnjeg dana, i prema tome ovaj tekst glasi ''DAKLE JE OSTAVLJENO SUBOTNJE POCIVANJE - ILI ODMOR NARODU BOZJEM'' a potom napominje
''Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh''

Bog je pocinuo u sedmi dan - subotu nakon stvaranja, i nama ostavio primer da i mi to cinimo, to tekst jasno kaze.

Dakle, uslov za ulazak u Bozji mir vec danas i nebeski Hanan na kraju istorije sveta, je postovanje cetvrte zapovesti subote, ali i svih ostalih zapovesti koje su deo Bozjeg vecnog nepromenjivog zakona..

respektujem tvoj pogled,i ne zelim nikako dici tenziju u nasem dijalogu koji verujem jeste na korist ako ne nama sa jednog ugla s moje ili tvoje strane sigurno je na korist drugima,a najpre na slavu Boziju. nepravicno je pred Bogom jos meriti cistotu ili ljudsku filozofiju,jer prenebegnuti Bozje tumacenje je dokaz netolerantnosti ne prema meni kao sagovorniku vec prema samome Bogu kroz nedostatak straha Bozjega. poreci Bozji jasni iskaz da je on ne ja dao soptveno tumacenje neposlusnosti kroz pomenu 40 godina lutanja i izumiranja te generacije u pustinji,je znak nepokornosti ne mom misljenju vec jasnoj Bozjoj izjavi. u jevrejima,4.gl. je Bog dao svaki puta svoj jasan otisak i znacenje svega,pocev od kako si dobro rekao pomene odmora sabata ili subote u konacnici stvaranja svoga,ali potom jasno i nedvosmisleno bez sanse da se to izvrce kako nas usi svrbe,obarajuc svaciji autritet ovde,kaze takodje da je u gnevu se zakleo da nece u taj isti pokoj. nedolicno je ne primetiti obe cinjenice,ja primecujem da je rec o sabatu,ali ti ocito neces da primetis da se Bog u gnevu s odredjenim razlogom zakleo,da nece uci u taj isti sabat i naveo motiv,neposluh vezan za NEVEROVANJE(DOGADJAJ OKO UHODA I NEVERNJA A NE OKO NE DRZANJA SUBOTE ITD)
DRUGO NEDOLICNO JE I NEKOREKTNO NE PRIMETITI DA BOG JASNO ODVAJA PREDPROROSTVO U PSALMU 95 KOJE SE SPOMINJE SUSTINSKI VEZANO ZA KASNIJE PROROSTVO,KOJE JE U CENTRU PRIMENE NA MOGUCNOST NE ULASKA U VECNI POKOJ DANAS. tako da je akcenat na NOVOM DANU. a on je dat posledicno Bog ponovo jasno daje naglasak u svom licnom tumacenju,jer isus navin nije mogao uvesti sinove izraela u pokoj(zemlju obecanja).moze li se proizvoljno doneti zakljucak da se Bog sali,da isus navin nije bio Bozji hvaljeni izabranik verni sluga sa halevom,ali i pored toga Bog ne stavlja akcenat na isusa kao loseg ili dobrog,kao sabat koji nije izrecen,vec da je vecni sabat nesto sasvim drugo sakriveno u novom danu Danas a kroz jasnu opomenu ,danas kad ovaj glas cujes....
tako da je neverovatno zamracenje u mnogim crkvama koje ne mogu uvideti i pored drzanja subote i danasnjeg izraela u palestinskom podrucju i novozavetnih poklonika subote ,da Isus jasno opominje i u jovanu 3 kod nikodema kao i u mateju 25,kod 10 devojaka da je nedostatak ulja,a ne nedostatak drzanja subote uzrok vracanja sa vrata neba. te da je petar na pedesetnici doista bio glas koji vice,i oni ne htese cuti vec se narugase te ne udjose ponovo za neposlugh. za taj neposluh pavle pocinje glavu,pazite da koji i od vas danas ne ZAKASNI ZA TAJ VECNI POKOJ NOVOG DANA OD BOGA IZ DALEKA PROROKOVAN,JER U TAJ POKOJ KO ZADOCNI BICE VRACEN SA VRATA NEBA TESKIM RECIMA.
OVO JE REC GOSPODNJA ,ILI REMA REC,ZIVA REC ,NE LJUDSKIM UMOM VEC SVETIM DUHOM NADOMESTENA NASIM USIMA ,I KO OCE CUTI NEK CUJE,AMEN.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
s postovanjem!
ocekivao sam da ces ipak studioznije pozeleti doci do spasenja i svoje i tudje duse. dve istine ne postoje to zna svaki od nas.
ja sam ti po pitanju vecnog odmora jasno izneo svaki jedan prelomni citat i smisao i ocekivao sam da ces istim redom doneti svoje misljenje pod nadahnucem reci naravno.
po ovome ispada da je Bog lagao kada je kazano da se i pored (priznato je,jer Pise) nakon je svrsio stvaranje dao odmor,a potom kako jasno kaze odmah rekao da se zakleoU GNEVU ,da isti nece uci u pokoj! NISI ODGOVORIO ZASTO JE TO BOG REKAO AKO JE VEC DAO ODMOR?
2. POSTAVIO SAM TI JASAN PRIMER U TOM DELU 4. GL. JEVREJIMA GDE PISE DA NEKI NECE UCI ZBOG NEPOSLUHA I DAO TI JASNU PRIMERENU ISTINU PPISMA DA JE TO ODNOS ONIH KOJI NISU USLI U ONO VREME ZBOG NEPOSLUHA I NEVERJA NAKON OBILASKA OBECANE ZEMLJE,KAO I ONIH KOJI NECE UCVI ZBOG ISTE NEVERE I NEPOSLUHA NA ZAPOVEST VECNOG ODMORA KROZ DRUGI DAN U DAVIDU PROROKOVAN(NAVEO SAM TI PSALAM 118.) KAO I JASAN DOKAZ DA JE KAZANO DA ISUS NAVIN NIJE MOGAO UVESTI SINOVE U VECNI POKOJ (JER DAN PEDESETNICE JOS JE BIO ISPRED NJEGA) ,JER DA JE BILO MOGUCE DA IH ISUS UVEDE,NE DA ON NBIJE DRZAO SUBOTU VEC JEDNOSTAVNO KROZ SUBOTU I ZAKON ISUS NIJE MOGAO TO UCINITI JER PEDESETNICA JE BILA JOS ISPRED ,I SADA BOG BUDUCI JE TO BILODALEKOOD SUSTINE VECNOGPOKOJA DAJE PROROSTVO ZA VECNI POKOJ NOVI DAN DANAS AKO GLASOVAJ CUJES ,PO DAVIDU,I SADA MI IAMO PEDESETNICU I TAMO IZRAEL UVECINI ISPUNJAVA PROROSTVO ISAIJE 28 DA NECE VEROVATI NA POKOJ,NA ODMOR,I SADA PAVLE KAZE,BOJIM SE DA NEKI OD NAS DANAS NE ODOCNE U TAJ POKOJ,NE U SUBOTNI VEC U POKOJ PEDESETNICE,JER SAMO JE PEDESETNICA ILI KRSTENJE DUHOM TAJ VECNI POKOJ KROZ KOJI SE ULAZI U NEBO I KOJI JESTE STOGA PECAT ZA VECNOST.
takodje sam ti naveo u galatima 4. da je pavle jasan da ne moze ta dva zaveta su primer agare i sare i dva poroda,ismailo i isak i da ta dva zaveta ne mogu skupa naslediti nebo,kroz jasan govor pavla u primeru da je sara rekla da istera sina i robinju ,i da je to Bog odobrio. o ovim stvarima dusevan i iskren covek mora da misli i ne sme da to preinaci ako zeli u nebo. ja te naravno ne izazivam na neki telesni obracun ili raspravku,vec na bratsku ljubljenu misao Boga nasega da dobro prodjes sve ovo sto ovde govorimo ,ako ti je to u opste jos od Boga dano. mir tebi. niko ovde ne moze osporioti neke stvari koje jasno pisu a Bog ih sam tumaci kao soptveni tumac. ne mozemo ne priznati da je galatima 4. tako jasno tumacena Bozja misao oko dva zaveta kao i jevrejima 4. da se Bog zaklinje da nece uci u pokoj ma kako drzali ljudi subotu,a sve zbog ne ulaska u vecni pokoj kroz krstenje Duhom svetim ,tj,.dogadjaj pedesetnice,ako glas ovaj cujes,ako ti ne mozes cuti petra u delima 2. 38 ,39. onda je to promasaj i kasnjenje u vecni pokoj. tu nema puno teologije tu je Gospod i Rec. i tu je sigurnost a ne u crkvenoj prici.
Tek ces videti koliko je Laodikeja tvrdoglav a i licimeran,ja sam tu to govorio jos davno ali Laodikeja ni makac! svi mi to odlicno vidimo osim njega sto si napisao! on ce ti sve to izvrnr naopako samo da bi potvrdio laznu dogmu adventizma.Ja sam pre 6,7 meseci jao verovao,postovao laodikeju dok mi Sarrdy nije otvorio oci ko je zapravo Laodikeja i sta cini ovde na forumu.
Pozdrav od Gere,

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Tek ces videti koliko je Laodikeja tvrdoglav a i licimeran,ja sam tu to govorio jos davno ali Laodikeja ni makac! svi mi to odlicno vidimo osim njega sto si napisao! on ce ti sve to izvrnr naopako samo da bi potvrdio laznu dogmu adventizma.Ja sam pre 6,7 meseci jao verovao,postovao laodikeju dok mi Sarrdy nije otvorio oci ko je zapravo Laodikeja i sta cini ovde na forumu.
Pozdrav od Gere,
Izvini brate, znaš da nemam ništa protiv tebe, već samo poštovanje i ljubav, ali bih te samo malo ispravio:
Trebao si ovako napisati:
,, Ja sam pre 6,7 meseci jao verovao,postovao laodikeju dok mi Gospod, preko Sarrdy nije otvorio oci ko je zapravo Laodikeja i sta cini ovde na forumu''
Govorio sam ti to više puta. Veliki sam ja Grešnik, ali je Gospod OGROMAN, nezamisliv, i smilovao se meni grešnom, i otkrio mi Adventizam i Adventiste u kompletu.
Hvali Gospoda brate, a ne Šardija.
Pozdrav

Natrag