Jevrejima, glava 4

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
cenim tvoje razgledanje laodikeja.jedan cas mogao bi covek pomisliti da se radi o paganima u jerusalimu ,mnostvu takih koji su se okupili da cuju cudesni dogadjaj govora u jezicima. ali otkuda bi to interesovalo pagane,tek pavle ce poceti propoved medju njima. tu su ocito bili ljudi jevreji koji su se tog dana nasli na prazniku u jerusalimu,oni su svakako dosljaci,kao i domaci judeji.
akcenat je da li su jezici dakle uvek sa prepoznatljivim dijalektom ili nisu? pa sigurno da je u svim drguim slucajevima iskljucenobilo cak i pavle svedoci,razumevanje jezika koji se govorio. cinjenica da jezici dolaze onima koji ih nikad nisu pretoga znali zar ne? jezici su bili dati za znak ,sto govori i marko 16 gl. kada su ovi ljudi rekli da su se cudili cutom i kada su potom trazili od petra sto im je ciniti,na kom su jezikuto pitali,rimskom,parcanskom,eleamskom,kricanskom? ocito na jevrejskom.ispada da su pagani znali svi do jednog jevrejski,kao da je on bio toliko mocan kao danas engleski?
sto se tice krstenja,sam si rekao da je Isus zapovedio u IME? kako si ti krtsen u ime Oca?koje je ime Oca? otac? kako seti zoves ,ako imas oca,je li se zoves sin ili ako ima sina je li se zoves otac?! je si li siguran da dobro vidis i cujes,da si krsten kako je Isus zapovedio u IME? da te cujem? da te ne pitam koje je ime Sina a koje sv. Duha? sveti Duh ima ocito ime inace zar bi Isus zaboravio se kad je rekao i u ime sv. Duha?! saberi se i reci ime,i to jedno ime za oca,sina i sv. Duha jer Isus je to zapovedio!

Tekst ne kaze precizno da li su bili Jevreji iz dijaspore ili mnogobosci, moguce da se radi o Jevrejima koji su se rodili u mestima koje pominje tekst pa prema tome i govorili jezik svog rodnog mesta, a takodje je moguce da se radi i o mnogoboscima.
Tekst inace u nabrajanju pominje i Judeju, pa je logicno da se tu rai o Judejcima Jevrejima.

Sto se tice toga koju su vrstu jezika govorili apostoli pod nadahnucem Duha Svetoga, tekst jasno kaze da su to bili strani jezici narodanosti koje se pominju u samom tekstu.

Ja ne poricem da se u bibliji i spominje vrsta govorenja cudnih jezika, ali ne znam koliko je takvo govorenje tih jezika ppraktikovano u prvoj crkvi i kasnijim vekovima Hriscanske ere, u bibliji nemamo neke izvestaje o tome.

Sto se tice krstenja u ime Isusovo, ja sam naveo Hristove reci gde on kaze da se krstenje treba obavljati u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.
Licno mislim da raditi u necije ime ne mora da oznacava samo IME koje ta osoba poseduje, vec da se tu misli da to treba ciniti u ime same te osobe, njene licnosti, njene vlasti i autoriteta, u ime onoga sto je ta osoba ucinila.
Prema tome, krstiti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, ili amo u ime Isusovo, znaci vise od samog imena, to znaci u ime onoga sto je Isus ucinio na krstu, u ime njegovih zasluga, u ime Boga koji je ljubav, u ime Duha Svtoga koji je utesitelj.
Sam izraz IME - SHEM znaci KARAKTER, prema tome u ime je astupljeno sve ovo gore opiano.

U Adventistickoj crkvi prilikom krstenja se na primer izgovaraju reci "Dragi brate...(taj i taj)..na priznanju tvoje vere krstavam te u ime Oca i Sina i Svetohga Duha.

Licno mislim da ove reci mogu biti i drugacije formulisane "Krstavam te u ime Isusove zrtve na krstu za ljudske grehe, i u ime ljubavi Boga Oca i Svetoga Duha, ili bilo kako drugacije.

Ipak, ovako je zapisano u pismu u idu Isusove zapovesti i smatram da je ispravno,

Sama cin krstenja moze biti samo beznacajna forma ako se pre tog cina i nakon njega ne desi Duhovna promena u coveku pod uticajem Svetoga Duha, jer cin krtenja je vidljivo priznanje vere koju je covek doziveo u vom licnom zivotu i promene koju Bog cini u coveku svojim Duhom.
Covek nanovorodjen ili krsten Svetim Duhom, je covek u cijem srcu se rodila jedna ziva ljubav, radost, i mir koje se ne mogu opisati ljudskim recima, to je jedno novo stanje ljudskog Duha gde covek radja Duhovne rodove, ima cistotu misli i srca, vedar pogled, dostojanstveno drzanje, covek koji vidi Hrista Duhovnim ocima vere..
Da bi odrzavao ovo stanje Duha covek mora da odrzava i produbljuje zajednicu sa Bogom, a to cini kroz molitvu i proucavanjem Bozje reci, svakodnevno primajuci sve vece poznanje Bozje volje i rastuci u veri iz posvecenja u posvecenje ka savrsenstvu karaktera u visinu mererasta Hristova.
Covek sam bez Bozje pomoci nikada ne bi mogao da se odupre nesvetom uticaju sveta i greha, ali predajuci se njemu iz trenutka u trenutak coveku se uvek iznova daje mera Sile Svetoga Duha koja ga ispunjava i vodi ka potpunoj pobedi nad grehom i svojom starom gresnom prirodom.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tekst ne kaze precizno da li su bili Jevreji iz dijaspore ili mnogobosci, moguce da se radi o Jevrejima koji su se rodili u mestima koje pominje tekst pa prema tome i govorili jezik svog rodnog mesta, a takodje je moguce da se radi i o mnogoboscima.
Tekst inace u nabrajanju pominje i Judeju, pa je logicno da se tu rai o Judejcima Jevrejima.

Sto se tice toga koju su vrstu jezika govorili apostoli pod nadahnucem Duha Svetoga, tekst jasno kaze da su to bili strani jezici narodanosti koje se pominju u samom tekstu.

Ja ne poricem da se u bibliji i spominje vrsta govorenja cudnih jezika, ali ne znam koliko je takvo govorenje tih jezika ppraktikovano u prvoj crkvi i kasnijim vekovima Hriscanske ere, u bibliji nemamo neke izvestaje o tome.

Sto se tice krstenja u ime Isusovo, ja sam naveo Hristove reci gde on kaze da se krstenje treba obavljati u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.
Licno mislim da raditi u necije ime ne mora da oznacava samo IME koje ta osoba poseduje, vec da se tu misli da to treba ciniti u ime same te osobe, njene licnosti, njene vlasti i autoriteta, u ime onoga sto je ta osoba ucinila.
Prema tome, krstiti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, ili amo u ime Isusovo, znaci vise od samog imena, to znaci u ime onoga sto je Isus ucinio na krstu, u ime njegovih zasluga, u ime Boga koji je ljubav, u ime Duha Svtoga koji je utesitelj.
Sam izraz IME - SHEM znaci KARAKTER, prema tome u ime je astupljeno sve ovo gore opiano.

U Adventistickoj crkvi prilikom krstenja se na primer izgovaraju reci "Dragi brate...(taj i taj)..na priznanju tvoje vere krstavam te u ime Oca i Sina i Svetohga Duha.

Licno mislim da ove reci mogu biti i drugacije formulisane "Krstavam te u ime Isusove zrtve na krstu za ljudske grehe, i u ime ljubavi Boga Oca i Svetoga Duha, ili bilo kako drugacije.

Ipak, ovako je zapisano u pismu u idu Isusove zapovesti i smatram da je ispravno,

Sama cin krstenja moze biti samo beznacajna forma ako se pre tog cina i nakon njega ne desi Duhovna promena u coveku pod uticajem Svetoga Duha, jer cin krtenja je vidljivo priznanje vere koju je covek doziveo u vom licnom zivotu i promene koju Bog cini u coveku svojim Duhom.
Covek nanovorodjen ili krsten Svetim Duhom, je covek u cijem srcu se rodila jedna ziva ljubav, radost, i mir koje se ne mogu opisati ljudskim recima, to je jedno novo stanje ljudskog Duha gde covek radja Duhovne rodove, ima cistotu misli i srca, vedar pogled, dostojanstveno drzanje, covek koji vidi Hrista Duhovnim ocima vere..
Da bi odrzavao ovo stanje Duha covek mora da odrzava i produbljuje zajednicu sa Bogom, a to cini kroz molitvu i proucavanjem Bozje reci, svakodnevno primajuci sve vece poznanje Bozje volje i rastuci u veri iz posvecenja u posvecenje ka savrsenstvu karaktera u visinu mererasta Hristova.
Covek sam bez Bozje pomoci nikada ne bi mogao da se odupre nesvetom uticaju sveta i greha, ali predajuci se njemu iz trenutka u trenutak coveku se uvek iznova daje mera Sile Svetoga Duha koja ga ispunjava i vodi ka potpunoj pobedi nad grehom i svojom starom gresnom prirodom.

ti si sagovornik vredan paznje,laodikeja.misao ti je stalozena,um miran,to je dobro za pocetak
dobro si primetio da je doista u delima 2.kazano:5 a u jerusalimu stajahu JEVREJI (!) ljudi pobozni iz svakoga naroda koji je pod nebom..
petar se takoi obraca,ljudi ,JUDEJCI(IZ DIJASPORE) i vi koji zivite u JERUSALIMU.... ocito da najpre moramo uvidjati da su to judejci jevreji.bio je to primetices veliki dan pedesetnice isvi su trebali biti tu,svi judeji pobozni,ma gde bili rodjeni u svem narodu pod nebom,da ti to ne svedocim,ti to dobro poznajes.
Duh sveti je toliko bitna sustina naseg puta ka nebu,da je za pocetak dobro sto se ogradjujes mudro od suvisnog govorenja protiv delovanja Duha. Isus ce znati da meri tvoju iskrenost. kaoi svaciju pai moju.
sto se tice krstenja,Biblija je tu vrlo precizna. petar,pavle,filip, svi do jednog apostola na kojima pociva nase spasenje uz proroke su ucili o imenu spasenja.
akogledas na kajina i avelja,i sva druga mesta i tipove sve je matematicki precizno i sve je u sustini vezano za striktno ispovedanje kroz otkrivenje sa neba.
kajin je bio religiozan.on je topokazao prineo je zrtvu.prisao je ozbiljno spasenju svoje duse. eva i adam su sigurnokaoi mi nasu decu poducavali sustini spasenja posle pada. eva je prva naucila lekciju kad je njena liska smokve odbijena pri pokusaju da pokrije golost,tj. svoj prestupi adamov. Bog je toodbioi doneo koze. time je morao proliti krv nevine zivotinje. to je bila prva nebeski prorokovana otkrivena prorpoved o Mesiji koji je bio slika te nevine zivotinje i date koze za prestgup i sakrivanje istog.
kajin nije pazio na sustinu. njegova prinesena cvekla je mogla imitirati svojim sokom boje krv krvali Bog je to odbio. kajin je razumeo nebesko striktno otkrivenje,zaklao je jagnje,prolio krv,doneo krvnu zrtvu i primljen je. sustina Isusovog spasavajucegimena je za oprost greha. to znaci da se ne moze imati prosirenoproizvoljno tumacenje kao kajin,da bi to moglo oznaciti i zrtvu,stradanje,iako to sve ide ,ali u samom cinu krstenja bilo je bitno ime. jovanovi ucenici su imali ucenje,veru u raspetog,sve ali su morali ipak ponovo biti krsteni.oni su imali to sto si naveo vec u krstenju jovanovom,veru u onog ko je dosao da spase svet,u jagnje Bozje koje uzima grehe sveta,ali su ipak morali precizno biti u vreme sussreta sa pavlom krsteniu ime Isusa kao jedino ime. mir tebi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Da, kada se čita pažljivo može se doći do tog zaključka da su to bili Jevreji iz dijaspore, ali moguće je i da su bili pripadnici drugih naroda koji su prihvatili Judeizam kao svoju veru, ili koji su se tu našli sa namerom ili slučajno, jer kao što su Jevreji bili stanovnici dijaspore, moguće da su i pripadnici drugih naroda živeli u Jerusalimu kao svojoj dijaspori.
Nije problem, u oba slučaja apostoli su govorili jezicima njihove narodnosti u kojima su se rodili u dijaspori, jezike tih naroda.

Ova prva tvrdnja naime ima i svoju istorijsku potvrdu, da je prva crkva bila sastavljena od obraćenih Jevreja, a da je Jevanđelje tek sa apostolom Pavlom počelo da se propoveda neznabošcima.

А у Јерусалиму стајаху Јевреји људи побожни из сваког народа који је под небом
А кад постаде овај глас, скупи се народ, и смете се: јер сваки од њих слушаше где они говоре његовим језиком.
И дивљаху се и чуђаху се говорећи један другом: Нису ли ово све Галилејци што говоре?

Па како ми чујемо сваки свој језик у коме смо се родили?

Парћани, и Миђани, и Еламљани, и који смо из Месопотамије, и из Јудеје и Кападокије, и из Понта и Азије,

И из Фригије и Памфилије, из Мисира и крајева ливијских код Кирине, и путници из Рима, и
Јудејци и дошљаци,
Крићани и Арапи, чујемо где они говоре нашим језицима величине Божје.

Što se tiče krštenja, smatram da je ime bitno ali da ime u biblijskom kontekstu znači mnogo više, jer Jevreji su svojoj deci davali smisaona imena, pa Petar - Petros na Grčkom znaci kamen, Pavle ili Paul znači malen, itd.
Isus - Ješua na Grčkom i Jehošua na Aramejskom znači Jahwe je spasitelj.

Prema tome, krstiti u ime Isusovo znači krstiti u ime Isusovog spasenja, jer sam čin krštenja to i znači, javno priznanje prihvatanja Isusa za ličnog spasitelja i Gospoda.
Krstiti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, je punina onoga što je Bog učinio za ljudsko spasenje, Bog je stvorio plan spasenja, Isus ga je ostvario na krstu, a Duh Sveti ga završava u nama samima.

Znači kada su apostoli upućivali ljude da se krste u ime Isusovo, oni su time upućivali da ti ljudi celim svojim bićem prihvate Isusa za Mesiju i svog ličnog spasitelja, a verujem da su sam čin krštenja obavljali izgovarajući reči na koje ih je uputio sam Isus "IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA.

Izuzimajući jedno od ovih atributa ustvari bi značilo prekratiti ulogu ostalih dveju ličnosti u stvaranju i učestvovanju u planu spasenja, jer sve tri ličnosti su aktivno učestvovale i učestvuju u njegovom stvaranju i njegovom ostvarenju u novozavetnom periodu.

Inače poštujem svačije mišljenje, jer ljubav i tolerancija su najbitnije u čovekovom životu, pa ti se u tom smislu zahvaljujem i želim svako dobro u Gospodu Isusu Hristu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Da, kada se čita pažljivo može se doći do tog zaključka da su to bili Jevreji iz dijaspore, ali moguće je i da su bili pripadnici drugih naroda koji su prihvatili Judeizam kao svoju veru, ili koji su se tu našli sa namerom ili slučajno, jer kao što su Jevreji bili stanovnici dijaspore, moguće da su i pripadnici drugih naroda živeli u Jerusalimu kao svojoj dijaspori.
Nije problem, u oba slučaja apostoli su govorili jezicima njihove narodnosti u kojima su se rodili u dijaspori, jezike tih naroda.

Ova prva tvrdnja naime ima i svoju istorijsku potvrdu, da je prva crkva bila sastavljena od obraćenih Jevreja, a da je Jevanđelje tek sa apostolom Pavlom počelo da se propoveda neznabošcima.

А у Јерусалиму стајаху Јевреји људи побожни из сваког народа који је под небом
А кад постаде овај глас, скупи се народ, и смете се: јер сваки од њих слушаше где они говоре његовим језиком.
И дивљаху се и чуђаху се говорећи један другом: Нису ли ово све Галилејци што говоре?

Па како ми чујемо сваки свој језик у коме смо се родили?

Парћани, и Миђани, и Еламљани, и који смо из Месопотамије, и из Јудеје и Кападокије, и из Понта и Азије,

И из Фригије и Памфилије, из Мисира и крајева ливијских код Кирине, и путници из Рима, и
Јудејци и дошљаци,
Крићани и Арапи, чујемо где они говоре нашим језицима величине Божје.

Što se tiče krštenja, smatram da je ime bitno ali da ime u biblijskom kontekstu znači mnogo više, jer Jevreji su svojoj deci davali smisaona imena, pa Petar - Petros na Grčkom znaci kamen, Pavle ili Paul znači malen, itd.
Isus - Ješua na Grčkom i Jehošua na Aramejskom znači Jahwe je spasitelj.

Prema tome, krstiti u ime Isusovo znači krstiti u ime Isusovog spasenja, jer sam čin krštenja to i znači, javno priznanje prihvatanja Isusa za ličnog spasitelja i Gospoda.
Krstiti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, je punina onoga što je Bog učinio za ljudsko spasenje, Bog je stvorio plan spasenja, Isus ga je ostvario na krstu, a Duh Sveti ga završava u nama samima.

Znači kada su apostoli upućivali ljude da se krste u ime Isusovo, oni su time upućivali da ti ljudi celim svojim bićem prihvate Isusa za Mesiju i svog ličnog spasitelja, a verujem da su sam čin krštenja obavljali izgovarajući reči na koje ih je uputio sam Isus "IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA.

Izuzimajući jedno od ovih atributa ustvari bi značilo prekratiti ulogu ostalih dveju ličnosti u stvaranju i učestvovanju u planu spasenja, jer sve tri ličnosti su aktivno učestvovale i učestvuju u njegovom stvaranju i njegovom ostvarenju u novozavetnom periodu.

Inače poštujem svačije mišljenje, jer ljubav i tolerancija su najbitnije u čovekovom životu, pa ti se u tom smislu zahvaljujem i želim svako dobro u Gospodu Isusu Hristu.
mislim da si jako blizak istini.kada se krstavamo u IME mi tada ne izostavljamo niti jedan od tri Bozja atributa,otac,sin,sv. duh,naprotiv,mi ih tada pravilno spoznajemo i ispunjavamo prvu zapovest Bozju Bog je jedan jedini.a da je Bog potpuno precizan to se vidi u neminovnosti krstenja jovanovih ucenika nanovo u vreme pavla apostola. kao i opasnost da bez imena u krstenju mi odbacujemo kljucna prorostva za vecni odmor skupa sa krstenjem svetim Duhom,kao i opasnost da se nadjemo kao kajin da smo dosli do oltara ili vrata neba a da smo bez odece svadbarske,prikazano u mateju 22. no svako odlucuje o svojoj dusi. moje je najbolje savetno miseljenje da se iza trojicarskog poimanja krstenja krije opasnost ukora pergamskoj crkvi. bez dvoumljenja prilozicu ovde na you tube propoved koja to jasno donosi,o opasnosti da se iza krstenja u trojicarsko poimanje ipak krije teska prevara samog satane:
you tube"satanin presto"(ukucati naslov) mir tebi i svima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam da li si pristalica ucenja o trojstvu, ali pominjanje Oca Sina i Svetoga Duha u krstenju ne podrazumeva krstenje u ime tri Boga, vec u ime tri licnosti Bozanstva koje cine jednoga Boga, i takodje u ime njihovih uloga u planu spasenja, kao sto sam vec napomenuo "Bog je stvorio plan spasenja, Isus ga je ostvario na krstu, a Duh Sveti ga završava u nama samima"

Krstenjem vernik prihvata ovaj plan spasenja, priznaje Isusa kao Mesiju i spasitelja, i dopusta Duhu Svetome da ga vodi jednim novim putem, da ga menja i izgradi za carstvo nebesko.

Ne razumem bas tvoju izjavu da se iza krstenja u trojicarsko poimanje ipak krije teska prevara samog satane:

Da li onda mislis da je sam Isus izrekao jednu satansku ideju i time se stavio na stranu djavola kada je rekao "IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, UCECI IH DA SVE DRZE STO SAM VAM ZAPOVEDIO, I EVO JA SAM SA VAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"

Da li smatras da je Isus ovo izrekao tek tako, a sa druge strane znajuci da ucenici nece to ispostovati i krstiti samo u njegovo ime i time prakticno sprovoditi u delo sotonine ideje.

Isus nikada nije proslavljao sam sebe vec je upucivao na Oca, i njegova slava se jedino ostvaruje kroz zajednicu tri licnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha, zato je rekao:

"JA TEBE PROSLAVIH NA ZEMLJI"
"OCE PROSLAVI IME SVOJE, I DODJE GLAS SA NEBA, PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"
"SAD PROSLAVI TI MENE OCE SLAVOM KOJU IMADOH U TEBI PRE NEGO SVET POSTADE"

Prema tome, krstenje u ime tri licnosti je potpuno biblijsko i jedino validno, jer Bog je jedinstven i sacinjava zajednicu tri Bozanskih licnosti koji cine jednog Boga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne znam da li si pristalica ucenja o trojstvu, ali pominjanje Oca Sina i Svetoga Duha u krstenju ne podrazumeva krstenje u ime tri Boga, vec u ime tri licnosti Bozanstva koje cine jednoga Boga, i takodje u ime njihovih uloga u planu spasenja, kao sto sam vec napomenuo "Bog je stvorio plan spasenja, Isus ga je ostvario na krstu, a Duh Sveti ga završava u nama samima"

Krstenjem vernik prihvata ovaj plan spasenja, priznaje Isusa kao Mesiju i spasitelja, i dopusta Duhu Svetome da ga vodi jednim novim putem, da ga menja i izgradi za carstvo nebesko.

Ne razumem bas tvoju izjavu da se iza krstenja u trojicarsko poimanje ipak krije teska prevara samog satane:

Da li onda mislis da je sam Isus izrekao jednu satansku ideju i time se stavio na stranu djavola kada je rekao "IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, UCECI IH DA SVE DRZE STO SAM VAM ZAPOVEDIO, I EVO JA SAM SA VAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"

Da li smatras da je Isus ovo izrekao tek tako, a sa druge strane znajuci da ucenici nece to ispostovati i krstiti samo u njegovo ime i time prakticno sprovoditi u delo sotonine ideje.

Isus nikada nije proslavljao sam sebe vec je upucivao na Oca, i njegova slava se jedino ostvaruje kroz zajednicu tri licnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha, zato je rekao:

"JA TEBE PROSLAVIH NA ZEMLJI"
"OCE PROSLAVI IME SVOJE, I DODJE GLAS SA NEBA, PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"
"SAD PROSLAVI TI MENE OCE SLAVOM KOJU IMADOH U TEBI PRE NEGO SVET POSTADE"

Prema tome, krstenje u ime tri licnosti je potpuno biblijsko i jedino validno, jer Bog je jedinstven i sacinjava zajednicu tri Bozanskih licnosti koji cine jednog Boga.
pazljivo pratim tvoje izlaganje. sam pojam tri licnosti,govori tumacenje da je rec o tri licnosti. licnost cini osobu.tri licnosti cini tri osobe. to je ta opasnost antihristovog ucenja,iza koje stoji satana.buduci da znas Bibliju,ja cu ti to dati kao uvid samo.kada rec Bozja govori o idolstvu pavle to jasno naziva sluzbom satani.zasto? zato sto svaki put ma koliko mi imali u slusanju onih koji drze to pricu da oni ne sluze coveku vec Bogu kroz te svece,Pismo kaze da to kod Boga ne menja stvar(a nase misljenje ne moze oboriti Bozje,zar ne) tako da Bog i dalje tvrdi da je to sluzba ili zajednica sa sotonom,a on nece da covek bude u zajednicarenju sa sotonom!
sada ,kada se na bilo koji nacin izmesti slavljenje Jednog Boga mi i ne shvatamo opasnost da smo dosli u fazu sluzbe sotoni.
tako kada je Isus u mateju 28 davao zapovest on nije imao spomen na tri licnosti unutar Bozanstva niti Biblija to poznaje,u stvari Biblija to prepoznaje samo u slucaju incidenta u nebesima,kada je prvi puta andjeo zaklanjac dosao u fazu popbune da sacini presto za sebe.on je u stvari imao skrivenu ideju da navodno naivno zaobidje Pismo,ali Bog se ne moze lagati.on nije zeleo biti Bog vec kako izvestaj kaze,samo da se postavi presto njemu iznad stvaranja! sta to znaci? pa reklobi se nista posebno. Bog ostaje i dalje Bog,osim jos jednog prestola andjelu iznad stvaranja na severu neba! vrlo lukava zamisao.istim cinom Pismo to ukazuje satana ppostaje ipak Bog,jer ko poseduje presto,poseduje i carstvo i slavljenje. za to je zbacen.
no,njegova ideja ne sustaje. vidimo ga kakopostavlja svoj presto u isaiji,14 u vavilonu. i sta se tamo radja,ti bi to trebao znati. otkrivenje kaze sta je tajna velikog vavilona? sva izopacenja danasnje lazne religije,mesavina idola i slavnjenja Boga pod jednim krovom,sto Bog ne moze primiti. tako u Bog opetslama i taj presto rusi vavilon. znas li sta i Biblija i istorija govore o vavilonu sta je unutar prvi puta doneseno u veri ljudi na zemlji? nauka o tri licnosti u jednom bozanstvu! to je nakon brkanja jezika nadjeno kasnije u svim paganskim religijama sveta,janus,hermes,haos,hus bahus itd. hermes oznacava i danas hermenauta,tumaca u narodima,med politicarima i drugde,a oznacava u Biblijskoj izopacenosti hermesa,ili haosa ili tumaca bogova tj. tumaca Bozanstva. sledeci presto nalazximo ponovo u dizanju i top u otkrivenju u izvestaju pergamskoj crkvi,gde stoji da je tu satanin presto. pergam pada u vreme nikeje 325 god. prvi put ukidanje krstenja u Ime spasenja ,a u osobe i to trojedincatog boga. to je taj premestani presto.ponovo papsko antihristovo tumacenje bozanstva i ponovo zbrka med hriscanima! koji je motiv. oce li Bog na treci pokusaj satane da postavi presto ovaj put usamoj crkvi cak ostati nesrusen.Bopg kaze u otkrivenju da nece. ovaj put zauvek. dali sad mozes malobolje razmisliti da li je Isusova zapovest u mateju 28 identicna apostolskom sagledanju Duhom i kroz striktno krstenje u jedino IME DATO POD NEBOM ili je to trojicarska zamena koja je samodovoljna da bude validna zamena apostolskog otkrivenja Duhom?
o ovome opsirnije mozes poslusati na you tube u propovedi sa naslovom,"satanin presto"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za pocetak prouci sledece tekstove.

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Za pocetak prouci sledece tekstove.

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..
sve tekstove koje si naveo goredoista govore samo jedno o Jednom Bogu. ako je za Boga oca kazan jasan tekst a isto to kazao i Isus onda je jasno da jer rec o Jednom. to je pre krunski dokaz za Jednog nego zatrojednog,jer da je to dokazza trojednog onda bi tekstrecimo Jajvea ja sam prvi i poslednji trebao u Isusuovom iskazu da glasi ja sam drugi.buduci da Isus kaze isto ispada da imaju dva prva i poslednja. gde su dva tu je sotona automatski.
najpre izraz elohim ne oznacava mnozinu osoba ve mnozinu Bozjih atributa jahve Svemoguci,Jahve nad vojskama,Jahve sa nama,Jahve iscelitelj,lekar nas,Jahve spasitelj ili Isus kako se to kaze na srpskom.a na engleskom dzizas. ali na ma kom jeziku rekli u prevodu se uvek ide ka reci Jahve spasitelj.
ne treba ni licno zakljucivati da je pri stvaranju govori sa osobama u bozanstvu vec je u jovu napisano jasno da je prilikom stvaranja upravo govorio sa andjelima,koji su klokovali! to je opet krunski dokaz,sve ostalo je nasa pretpostavka. a zasto koristiti pretpostavke i dobiti kar od Boga. jer upravo se trojstvo sve vreme oslanja na pretpostavkama i individualnom misljenju tumacenju.
u sustini kada gledamo jovanove ucenuike kod pavla u delima ,19 gl. mi vidimo da je tu bilo jasno obavljeno krstenje na njima,ali pavle insistira na nanovom krstenju u ime Isusa.u cemu je tajna spasavajuceg imena datog pod nebom. ti laodikeja kao i drugi zastupnici trojstva morate doci u tacku da su jhovanovi ucenici kao i jevreji u sinedrionu po iskazui nikodema IOsusu u toj noci verovali apsolutno u Boga oca. jovanovi ucenici su pak verovali u otkrivenje Boga oca kao tvorca. i jos vise od sinedriona verovali su u Mesiju Isusa. i u svetoga Duha. sada zasto bi oni u opste trebal;i poniovo biti krsteni ti si pitao kad vec covek veruje u sustinu misije tri manifestacije ne tri osobe Boga jedinoga? zar jovanovo krstenje nije bilo dovoljno? ako je to krstenje njima bilo dovoljno onda je dovolijno i biti krsten u trojstvo sa unutrasnjim ISPOVEDNIM ZAMISLIOM . ocito dato nije po Pismu.
ja po Pismu jasno je vidim da je Bog uvek pokazivao sebe na odredjenom mestu ili u odredjenom objavljenom imenu. tu se on susretao sa ljudima,i ako bi se neko sreo drugde to nije imalo nikaku vrednost cak sta vise donosilo je proklestvo.uzmimo samo primer izraela(jer pavle kaze da se od njih ucimo) ako bi oni otisli samovoljno kao korejava druzina osim onoga sto je Boig rekao,izvan okola izginuli bi. ako bi se hteli sastati sa Bogom van mesta sastanka i u casu kada oblak ili oganj nocu dodje nad sator bilo je nemoguce. ako bi neko hteo zaklati zrtvu i u najboljoj nameri prineti to osim odredjenog od Boga zrtvenika ne bi mu se primilo,cak sta vise bio bi kamenovan takav.
Bog se takodje jasno ogradio od pravljebnja druigog oltara,kao u slucaju proklinjanja jerovoama zbog tog incidenta.
Bog je uvek sebe oglasavao u susretu sa nama kroz odredjeno ime i samo tu se covek mogao srersti sa Bogom.
u novom zavetu Bog je odredio sastanak sa nama samo pod imenom Isus. i dan danas izrael koji je toi odbacio se sastaje sa punom verom u Oca sa ocem nebeskim na isti nacin kao u vreme dolaska Isusa ali ti znas da oni umiru u gresima? zasto? jer im je Isus jasno rekao daako oni ne veruju da je on ja Jesam umrece u svojim gresima? jovan,8.
na kraju najbolji odgovor ko je Isusu i da je on Jedan jedini ili Jahve ,jedna osoba ne dve ili tri stoji u jevrejima ,7. gl. cesto sampostavljao pitanje mnogima pa i tebi evo,ko je Melhisedek?moras priznati da tu stoji da je to Isus. to se svli slazu. onda pitanje za tebe,posto tu stoji jasno da je rec da on nema tu pocetka ni kraja danima,ni oca niti majke niti rodoslovlja,ko je onda Isusu,i ko nema oca i majke osim Jahvea. potom se postavlja pitanje ako je Isus jasno kaze se imao oca ,imao majku,rodoslovlje stoji u mateju i luki,ko je onda On? i kad Isus ima oca a kad nema? kad ima rodoslovlje a kad nema? odgovor je samo jedan,kad ga gledamo u telu on ima oca,jer je Spasitelj usluzbi. kad ga gledamo u jevrejima 7 kao Jednog Jedinog Jahvea,naravno da nema oca,ni rodoslovlja. u tome lzi tajna ko je On tj. velika tajna poboznosti. to zna i satana i kad on donosi jos jednog u proslavljanju mi mislimo da slavimo jednog Boga kroztrojstvo kao i idolopoklonici sto misle ali mi slavimo ipak satanu kako to Bog gleda.i gubimo sansu oprosta greha.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Sta ce mo onda sa Isusovim recima:

"IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, UCECI IH DA SVE DRZE STO SAM VAM ZAPOVEDIO, I EVO JA SAM SA VAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"

Da li licno smatras da treba zatvotriti oci pred njima i ciniti suprotno, ili mozda smatras da je neko falsifikovao ovaj tekst?

Drugo, danas postoje tri osnovna verovanja unutar Hriscanstva, to je verovanje u trojedinog Boga.
Zatim postoji verovanje da je Bog jedan i da ne postoje Isus i Sveti Duh kao posebna licnost, vec da je taj Bog uzimao razlicita oblicja ukljucujuci i oblicje coveka Isusa Hrista, odnosno da kada je Isus bio na zemlji da na nebu nije bilo nikoga, on je ujedno i Isus i Sveti Duh.
I na kraju postoji Arijevo ucenje po kome je Isus stvoreno bice isto kao i andjeli, a da je Duh Sveti samo beylicna sila.

Po bibliji Bog je jedan, ali taj Bog sacinjava tri licnosti Bpozanstva.
Kada je Isus rodjen u zemaljskom telu Bog Otac i Sveti Duh su ostali na nebu.
Ovo potvrdjuju neki primeri iz biblije gde se Isus obraca Ocu neposredno ili u molitvi:

"OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS S NEBA `PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"

"OCE HOCU DA ONE KOJE SI MI DAO BUDU SAMNOM TAMO GDE SAM JA, DA VIDE SLAVU MOJU KOJU IMADOH U TEBI PRE NEGO SVET POSTADE"

OCE U RUKE TVOJE PREDAJEM DUH SVOJ"

"I JA CU VAM POSLATI DRUGOG UTESITELJA DUHA ISTINE..
I KAD ON DODJE POKARACE SVET ZA GREH, ZA PRAVDU I ZA SUD"

Tekstovi koje sam prilozio upravo govore o tome da je Isus Bog jednak Ocu, jer svi atributi koji se pripisuju Bogu Isus primenjuje na sebe.

Jos jedan od dokazaje taj, da je Isus odlaskom na nebo postao nas prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, dakle on posreduje pred ocevim prestolom prinoseci zasluge svoje prolivene krvi na krstu Golgote, dok za razliku od toga Sveti Duh prebiva na zemlji, on vodi coveka ka Bogu i izgradjuje ga za carstvo nebesko.
Takodje, na dan suda Bog otac je predstavljen kao nas sudija a Isus kao zastupnik ili advokat, dok su andjeli svedoci koji nas u ovom zivotu prate i zapisuju svaki nas postupak ili odluku koju smo doneli za Boga ili protiv njega.

Dakle postoji jedan Bog, ali kao zajednica tri Bozanskih licnosti, to pismo jasno objasnjava.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Sta ce mo onda sa Isusovim recima:

"IDITE DAKLE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, UCECI IH DA SVE DRZE STO SAM VAM ZAPOVEDIO, I EVO JA SAM SA VAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"

Da li licno smatras da treba zatvotriti oci pred njima i ciniti suprotno, ili mozda smatras da je neko falsifikovao ovaj tekst?

Drugo, danas postoje tri osnovna verovanja unutar Hriscanstva, to je verovanje u trojedinog Boga.
Zatim postoji verovanje da je Bog jedan i da ne postoje Isus i Sveti Duh kao posebna licnost, vec da je taj Bog uzimao razlicita oblicja ukljucujuci i oblicje coveka Isusa Hrista, odnosno da kada je Isus bio na zemlji da na nebu nije bilo nikoga, on je ujedno i Isus i Sveti Duh.
I na kraju postoji Arijevo ucenje po kome je Isus stvoreno bice isto kao i andjeli, a da je Duh Sveti samo beylicna sila.

Po bibliji Bog je jedan, ali taj Bog sacinjava tri licnosti Bpozanstva.
Kada je Isus rodjen u zemaljskom telu Bog Otac i Sveti Duh su ostali na nebu.
Ovo potvrdjuju neki primeri iz biblije gde se Isus obraca Ocu neposredno ili u molitvi:

"OCE PROSLAVI IME SVOJE, TADA DODJE GLAS S NEBA `PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"

"OCE HOCU DA ONE KOJE SI MI DAO BUDU SAMNOM TAMO GDE SAM JA, DA VIDE SLAVU MOJU KOJU IMADOH U TEBI PRE NEGO SVET POSTADE"

OCE U RUKE TVOJE PREDAJEM DUH SVOJ"

"I JA CU VAM POSLATI DRUGOG UTESITELJA DUHA ISTINE..
I KAD ON DODJE POKARACE SVET ZA GREH, ZA PRAVDU I ZA SUD"

Tekstovi koje sam prilozio upravo govore o tome da je Isus Bog jednak Ocu, jer svi atributi koji se pripisuju Bogu Isus primenjuje na sebe.

Jos jedan od dokazaje taj, da je Isus odlaskom na nebo postao nas prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, dakle on posreduje pred ocevim prestolom prinoseci zasluge svoje prolivene krvi na krstu Golgote, dok za razliku od toga Sveti Duh prebiva na zemlji, on vodi coveka ka Bogu i izgradjuje ga za carstvo nebesko.
Takodje, na dan suda Bog otac je predstavljen kao nas sudija a Isus kao zastupnik ili advokat, dok su andjeli svedoci koji nas u ovom zivotu prate i zapisuju svaki nas postupak ili odluku koju smo doneli za Boga ili protiv njega.

Dakle postoji jedan Bog, ali kao zajednica tri Bozanskih licnosti, to pismo jasno objasnjava.

prijatelju moj,najiskrenije pratim sve tvoje izlaganje.ja znam za arijevsko ucenje,jedino ne znam za to da oni koji veruju da je Isusu Otac i sv. Duh da Otac nije bio tad na nebu!!! Isus kaze u jovanu da je on na zemlji i da je kako kaze isti cas na nebesdima. onaj koji sidje sa neba taj da je i na nebu,govori Isus o sebi. kako bi ti to sad razumeo da Isus gledajuc u ucenike prica im za sebe da je isti cas na nebu,kako? trojstvo se bavi teorijom da je Otac na tronu i ako se desi da je Isus otac gde je onda Otac satrona. to je telesno umovanje ipak. Bog je Duh najpre i on se toliko puta oglasavao teofanijom andjela Gospodnjeg. gde je bio Otac kada je govorio sa ljudima kao andjeo Gospodnji,kada mi svi znamo da je to bio sami Otac taj cas?
na pocetku si pisao sta ce mo sa matejem 28 i Isusovim zapovednim recima,da li je tekst izvrnut falsifikovan? zar mislis da su apostoli krstenjem, u Ime Gospoda Isusa falsifikovali i bili neoposslusni? upravo se to pitanje namece tebi i svima koji su u trojstvu sta ce mo sa Duhom svetim koji je to neprikosnoveno doneo ? mateja 28. moze li biti sumnje da je sveti Duh lose razumeo mateja 28. to bi bilo ravno ludilu ili huli da Bog nije razumeo jednog casa samog sebe i to vise puta u delima apostola. da li sepitamo da mi ne razumemo pre mateja 28. mozda ti mislis da su druzina oko konsrtantina krvnika ljudsakog bolje razumeli nego apostoli,da su oni bili sledbenici istine,a ne apostoli do 4.veka?
znas li da se jevreji jeze na trojstvo i tu formulu oko tri Boga,a zasto,kad Isus jasno uci da je spasenje od jevreja? zato sto oni zbog trojicarskog poimanja Boga jedinoga to upravo i jesu nazvali NEZNABOSTVO tj. ONAJ KO NISTA NE ZNA O PRAVOM BOGU BIBLIJE-NEZNABOZAC! NJIH NIKADA NE MOZE TROJICARSKO UCENJE OKUPATI,za njih je Bog zauvek Jedan Jedini jer su tako primili.i nikada nisu bili od Boga karani zbog toga sto to nije dobro primljeno. bili su zbog mnogo cega karani ali za to nikad.
znas li da svi po crkvama kada mole za iscelenje bolesne osobe mole uvek u ime Isusa Hrista! nikad u titule,zasto? a kada treba krstiti za oprost greha,sto je najvaznije za vecnost,onda izostaje u ime Isusa,zasto?!
nije li to apsurd?!
znas li jedan cudan podatak da svi vracari na prvom mestu izmedju mnogih bogova i priziva vragova prizivaju na pervom mestu i trojstvo,cudno? sotona se ocito ne boji trojstva ali se boji jednog imena,Isusa Hrista.on je rekao pavlu da ga zna i da Isusa zna ali skevine sinove ne poznaje. oni su mislili da imitiraju stvar,i sotona to nije prepoznao da ustukne vec ih razbacao i iscepao.

Natrag