O to je tako pogrešno da ni sam ne veruješ u ono što si napisao uz svo nužno poštovanje. Vera u Hrista i krštenje vodom i Duhom je centrano učenje Adventističke crkve, krštenje koje u čoveku izaziva potpunu promenu čovekovog bića, o tome sam pisao u više navrata na ovom forumu, ali ti si namerno ili slučajno prevideo te moje komentare, i evo šta sam napisao u jednom od predhodnih komentara: Pre svega niko ne tezi da se spasi delima, vec su dela prirodan proizvod vere u Hrista, coveka na cije srce je delovala sila Svetoga Duha koja menja. Takav covek prirodno ispunjava zakon onako kako ga Duh Sveti vodi, ne zato da bi bio spasen, vec zato sto voli Boga i bliznje, i zato sto je to prirodan odraz njegovog bica. Što se tiče zakona o ishrani, svuda gde apostol Pavle upućuje da je svaka hrana dobra za jelo, on se tu zadržava u okvirima onih namirnica koje je Bog propisao kao čiste i pogodne za čovekovu ishranu. Razlog što je apostol Pavle uopšte imao potrebu da to napominje je taj što su u to vreme unutar Judeizma postojale struje koje su zabranjivale i onu vrstu namirnica koje je Bog propisao za ishranu postojećim starozavetnim zakonom o ishrani. Apostol zato napominje da je svako stvorenje od onih koje je Bog stvorio za jelo dobro. Kada bi kojim slučajem prihvatili teoriju da je apostol Pavle govorio za sva živa stvorenja koja žive na zemlji, onda su u tom slučaju tu uključene i sve divlje životinje, i sve ptice, i svi gmizavci, i sve bube, pa čak i čovek što bi prešlo u kanibalizam, jer sve svako stvorenje je dobro.. Ali nije tako, apostol se ovde zadržava u okvirima zakona o ishrani a ne van njega.. Drugo, da je moralni zakon mogao biti ukinut Isus nikada ne bi morao da umre na krstu, "JER GDE NEMA ZAKONA NEMA NI PRESTUPA" kaže jedan biblijski tekst, pa prema tome pitanje je zašto bi Isus imao potrebe da prinosi žrtvu na krstu, jednostavno je mogao da ukloni zakon i on više ne bi bio nikakva prepreka. Ipak nije tako, zakon je upravo tražio smrt onoga koji ga krši odnosno čoveka, i Hristos je postao naša zamena, preuzeo je našu osudu kojom nas zakon osuđuje kao grešnike na sebe, i preuzeo je našu smrt umrevši umesto nas. Danas on posreduje pred kovčegom zaveta u svetinji nad svetinjama na nebu, i pitanje je zašto to čini ako nema zakona? Upravo zato što zakon važi i za Hrišćane koji su i danas podložni kršenju zakona, i kada neko danas prekrši neku od zapovesti moralnog zakona on dolazi Hristu koji prinosi zasluge svoje prolivene krvi na krstu i oprašta onome koji se kaje i opravdava ga pred zakonom svojom krvlju i svojim pravednim životom, i taj čovek biva opravdan i očišćen od prestupa kao da nikada nije grešio. Što se tiče Laodikeje ( LAOS - sud / DIKEO = NAROD SUDA, Isus se u otkrivenju obraća svojoj pravoj crkvi poslednjeg vremena koja je Duhovno mlaka, i poziva je na reformu i probuđenje prave pobožnosti. To sto joj se Bog obraca na ovaj nacin ne znači da to nije prava crkva, već da ona treba iskustveno da primeni veru koju ispoveda, i to takodje znaci da će ona biti reformisana i ispuniti Božji plan objave Jevanđelja ovom svetu. U otkrivenju postoji sedam crkava koje predstavljaju stvarne crkve onoga vremena ali i sedam istorijskih razdoblja u kojima crkva deluje, Laodikeja je poslednja crkva koja ce delovati neposredno pred Hristov slavni dolazak.. Ovo je zamena teze, jer ponavljanje sa nase strane je upravo posledica vaseg ponavljanja istih pitanja i komentara po ko zna koliko puta. Prema tome, ja vas pitam, zasto postavljate pitanja i i ste komentare na koje je vec odgovoreno, a posle nas optuzujete za kopupaste?