Jevrejima, glava 4

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
To je pogresno, jer ova istina je vec pismom dokazana u ranijim komentarima.
A ja cu ti reci u odnosu na sta, u odnosu na tvoje tumacenje pisma, jer ti sebe stavljas kao autoritet tumacenja a ne samu bibliju i njen literarni i istorijski kontekst, i Duha Svetoga, jer biblija sama sebe tumaci i Duh Sveti koji osvedocava coveka da li je odredjeno tumacenje ispravno ili ne.
Ja sam od tebe na ovom forumu cuo samo JA, JA, pa JA, Ja vam kazem da je to tako, Ja se borim, Ja zelim da vas spasim iz sekte, ja sam spasen, itd..
Tvoje se reči lako daju proveriti kada se nađu svi moji postovi na temi Katolici i Pravoslavci !
Jer moje tumačenje Pisma se u 99,9 % slaže sa njihovim tumačenjem, a pogotovu sa Pravoslavnim. Tako da to tvoje JA, pa JA PADA U VODU.
Isto ovo što sam ti ja napisao - Će ti svaki Pravoslavac reći da je JERES.

A i da ti kažem zašto?

Zato što pravoslavni nauk postoji već 2.000 godina. I tu ima na hiljade vernika koji su svoje živote položili za Hrista. I njihov kontinuitet vodi od apostola !
Dok vaš kontinuitet i vaša nauka je od seljka Milera i neškolovane, bolesno ambiciozne, žene koja je patila od epilepsije....
Razlika između vas i Pravoslavlja je kao između zemlje i NEBA.

I za kraj da li sa liste napisanih JERESI ADVENTISTIČKE CRKVE ima jedna da je imaju Pravoslavci !?

Ali ovaj tvoj post je stari, jefrini trik Adventista - diskredituj sagovornika !
Ali ti si zaboravio da vas ja poznajem kako dišete............

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje se reči lako daju proveriti kada se nađu svi moji postovi na temi Katolici i Pravoslavci !
Jer moje tumačenje Pisma se u 99,9 % slaže sa njihovim tumačenjem, a pogotovu sa Pravoslavnim. Tako da to tvoje JA, pa JA PADA U VODU.
Isto ovo što sam ti ja napisao - Će ti svaki Pravoslavac reći da je JERES.

A i da ti kažem zašto?

Zato što pravoslavni nauk postoji već 2.000 godina. I tu ima na hiljade vernika koji su svoje živote položili za Hrista. I njihov kontinuitet vodi od apostola !
Dok vaš kontinuitet i vaša nauka je od seljka Milera i neškolovane, bolesno ambiciozne, žene koja je patila od epilepsije....
Razlika između vas i Pravoslavlja je kao između zemlje i NEBA.

I za kraj da li sa liste napisanih JERESI ADVENTISTIČKE CRKVE ima jedna da je imaju Pravoslavci !?

Ali ovaj tvoj post je stari, jefrini trik Adventista - diskredituj sagovornika !
Ali ti si zaboravio da vas ja poznajem kako dišete............

Zahvaljujem ti na ovom odgovoru, mada si i u njemu naveo neke kontradiktornosti, jer se pozivas na pravoslavlje a u sustini ga ne priznajes, kao ni jednu zemaljsku crkvu, vec tvrdis da si ti pripadnik neke nepostojece crkve koja postoji kao neka fikcija koja lebdi negde tamo.

Ja Sardy nisam pravoslavac, ja sam Adventista biblijski Hriscanin, meni je biblija na prvom mestu a ne ljudske filozofije.

Inace, pogresio si, Pravoslavni odnosno Rimokatolicki nauk ne postoji 2000 vec negde 3500 godina pre Hrista, i njegovo poreklo je iz Vavilona, a preneseno je u Hriscansku crkvu sredinom 2 veka posle Hrista posredstvom Vavilonskih ucitelja i zvanicno sa Konstantinom oko 300 godine, koji je prihvatio Hriscanstvo kao drzavnu religiju Rimskog carstva.

Inace, instituciono, pravoslavlje postoji od 1054 godine odcepljenjem od Rimske crkve.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Zahvaljujem ti na ovom odgovoru, mada si i u njemu naveo neke kontradiktornosti, jer se pozivas na pravoslavlje a u sustini ga ne priznajes, kao ni jednu zemaljsku crkvu, vec tvrdis da si ti pripadnik neke nepostojece crkve koja postoji kao neka fikcija koja lebdi negde tamo.

Ja sam se pozvao na Pravoslavlje u kontekstu tvog posta da su JERESI ADVENTISTIČKE CRKVE, KOJIH IMA NA STOTINE, plod mog JA, pa JA.... A razlika je jedino u tome što sam vas ja malo više izučavao. Inače svaki Pravoslavac će se složiti sa mnom za vaše jeresi !
A ja sam ti odgovorio da to isto misle i ostale Crkve poput Katoličke, Pravoslavne. A da li je ja priznajem ili ne to je moja stvar.

Ta Crkva na tvoju veliku žalost postoji. I sve više sledbenika ima svaki dan !
Jer izlaze iz KRIVIH Religija (Vavilona velikog)....

Nego kaži ti meni KOJOJ CRKVI SU PRIPADALI HRIŠĆANI U PRVOM I DRUGOM VEKU. Jedini pravi hrišćani za koje se zna. U KOJU SU TO ONI CRKVU IŠLI ?
Da li je i ona možda bila NEKA FIKCIJA KOJA LEDBI NEGDE TAMO !?

Ja Sardy nisam pravoslavac, ja sam Adventista biblijski Hriscanin, meni je biblija na prvom mestu a ne ljudske filozofije.

Hahahahaha.
Dobar vic. Stvarno si me nasmejao. Bez sve šale.
Hvala što si me oraspoložio danas.

Inace, pogresio si, Pravoslavni odnosno Rimokatolicki nauk ne postoji 2000 vec negde 3500 godina pre Hrista, i njegovo poreklo je iz Vavilona, a preneseno je u Hriscansku crkvu sredinom 2 veka posle Hrista posredstvom Vavilonskih ucitelja i zvanicno sa Konstantinom oko 300 godine, koji je prihvatio Hriscanstvo kao drzavnu religiju Rimskog carstva.

??????????????????????
Jer se ti zezaš ili ozbiljno zboriš ?
Od kad to i po kojim izvorima Pravoslavlje i Katolicizam postoje 5.500 godina !?

Inace, instituciono, pravoslavlje postoji od 1054 godine odcepljenjem od Rimske crkve.
To će ti bolje objasniti Adrian BG ili Gera ili mrsavkic
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Jedna od biblijskih istina koje poseduje Adventistička crkva je i istina o Duhovnim darovima koje Bog daje svojoj crkvi a koji su različiti.
Jedan od najvećih je proročki dar koji se pokazivao u vreme apostola ali i u određenim periodima istorije u skladu sa potrebom.
Po bibliji ovaj dar će ponovo biti dat Božjoj crkvi u poslednjem vremenu kao sredstvo preko koga će Bog govoriti svom narodu.

Što se tiče dara govorenja jezika, on je apostolima dat sa određenom svrhom, a to je objava jevanđelja različitim narodima koji ne govore istim jezikom.
Ovaj dar znači ima određenu svrhu, i nije dat radi pozorišne atrakcije, već radi pomoći u propovedanju različitim narodima.

Nama na prvom mestu mora biti rec Božja i istina koja se u njoj nalazi, i tom istinom trebamo meriiti svaku pojavu koja se dešava, svako čudo, natprirodnu manifestaciju, jer biblija govori da i sam sotona odnosno duhovi đavolski mogu činiti čuda.

Što se tiče krštenja Duhom Svetim mog ličnog, ja sam svoju duhovnu autobiografiju odnosno iskustva koja sam doživeo u traganju za istinom, opisao u temi koju sam pokrenuo na ovom forumu pod naslovom "ISKUSTVA SA BOGOM" kao uvodni tekst, pa možeš pogledati ako želiš.

"I poslije ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod" ( knjiga proroka Joila 2. 28-32 ).

"I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
Eda li su svi apostoli? Eda li su svi proroci? Eda li su svi učitelji? Eda li su svi čudotvorci?
Eda li svi imaju darove iscjeljivanja? Eda li svi govore jezike? Eda li svi kazuju?
Starajte se pak za veće darove; pa ću vam još bolji put pokazati" ( 1 poslanica Korincanima 12. 28 ).

"Držite se ljubavi, a starajte se za duhovne darove, a osobito da prorokujete. .
Jer koji govori jezike, ne govori ljudima nego Bogu: jer niko ne sluša, a on duhom govori tajne.
A koji prorokuje govori ljudima za popravljanje i utjehu i utvrđenje.
Jer koji govori jezike sebe popravlja, a koji prorokuje crkvu popravlja" ( 1 poslanica korincanima 14. 1-4 )

Odgovor za Šardya:
Sardy, zabluda Adventizma u odnosu na šta..?
sarrdy je nadodao jos neka losa ucenja,ali to ce sve proci nekako,ali temeljne stvari su tezak kamen spoticanja krstenje vodom i Duhom. evo samo jedan citat koji su naveo jeste istinit da je onaj koji govori jezike nepoznat slusaocu,a ne poznat kako si rekao da je to bio cilj govora apostola u pocetku,no Bog razumeva jer taki govori tajne Bogu govori sam si citirao dobro Pismo. pavle je sam rekao da je govorio nepoznatim jezicima cak vise nego drugi. on govori o redu u crkvi da onaj kojigovori gobvori sebi i da cuti u crkvi ako nema dar tumacenja jezika,sto je prevedeno dar prorostva i na popravljanje crkvi.
drugo,darovi nikad nisu prestali,jer dela 2 39 redak jasno kaze sledece: obecanje je dato zaVAS,(ONE KOJI SU TAD SLUSALI PETRA NA DAN PEDESETI),ZA VASU DECU( ZA DECU ISTIH,SLEDECU GENERACIJU),I ZA SVE DALJNJE KOJE GOD POZOVE GOSPOD BOG NAS
dakle za sve koje Bog pozove. ako Bog je prestao pozivati onda dar vise ne vazi! ostaje pitanje laodikeja da li si primio krstenje Duhom ili nisi,od toga ovisi vecni zivot ne od drzanja subote,jela i ostalih stvari. Isus je rekao da od topa ovisi ocemo li biti u nebu ili ne,jovan 3.gl.mir tebi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
sarrdy je nadodao jos neka losa ucenja,ali to ce sve proci nekako,ali temeljne stvari su tezak kamen spoticanja krstenje vodom i Duhom. evo samo jedan citat koji su naveo jeste istinit da je onaj koji govori jezike nepoznat slusaocu,a ne poznat kako si rekao da je to bio cilj govora apostola u pocetku,no Bog razumeva jer taki govori tajne Bogu govori sam si citirao dobro Pismo. pavle je sam rekao da je govorio nepoznatim jezicima cak vise nego drugi. on govori o redu u crkvi da onaj kojigovori gobvori sebi i da cuti u crkvi ako nema dar tumacenja jezika,sto je prevedeno dar prorostva i na popravljanje crkvi.
drugo,darovi nikad nisu prestali,jer dela 2 39 redak jasno kaze sledece: obecanje je dato zaVAS,(ONE KOJI SU TAD SLUSALI PETRA NA DAN PEDESETI),ZA VASU DECU( ZA DECU ISTIH,SLEDECU GENERACIJU),I ZA SVE DALJNJE KOJE GOD POZOVE GOSPOD BOG NAS
dakle za sve koje Bog pozove. ako Bog je prestao pozivati onda dar vise ne vazi! ostaje pitanje laodikeja da li si primio krstenje Duhom ili nisi,od toga ovisi vecni zivot ne od drzanja subote,jela i ostalih stvari. Isus je rekao da od topa ovisi ocemo li biti u nebu ili ne,jovan 3.gl.mir tebi.

Tacno, postoji GLASOLALIJA i KSENOGLOSIA, Darovi gde covek govori neki strani jezik bez predznanja, i neki nepoznati jezik koji ne postoji na zemlji,
Svrha dara jezika je propvedanje Jevandjelja i u tom smislu mogu prihvatiti da Bog da nekome dar govorenja stranog jezika da bi se jevandjelje na primer objavilo u nekoj stranoj zemlji, ali licno ne vidim svrhu govorenja nekih cudnih nerazumljivih jezika.

Apostoli su kao sto mozemo da vidimo iz dela apostola prilikom pedesetnice govorili strane jezike.

Sto se tice teksta iz Joila 2 poglavlja, tekst jasno kaze da ce darovi davati DOK NE DODJE VELIKI I STRASNI DAN GOSPODNJI.

"I poslije ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod" ( knjiga proroka Joila 2. 28-32 ).

Za krstenje vodom i Duhom sam vec dao odgovor, to je uslov za ulazak u carstvo Bozje.
Procitaj moja iskustva u temi Iskustva sa Bogom i videces kakva sam ja iskustva licno doziveo u Adventizmu, jer ja licno ne bih imao razloga da ostajem u Adventizmu kada u njemu ne bi bilo iskustava koja Bog daje onome koji upoznaje istinu i tezi da se potpuno preda Bogu, a moja iskustva u tom pogledu su mnogobrojna.

Sa druge strane, iskustva moraju biti proizvod istine, jer na prvom mestu je rec Bozja i istina, a iskustvo samo prati ono sto je covek spoznao putem reci..

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
quote_icon.png
Prvobitno napisao Laodikeja
Inace, pogresio si, Pravoslavni odnosno Rimokatolicki nauk ne postoji 2000 vec negde 3500 godina pre Hrista, i njegovo poreklo je iz Vavilona, a preneseno je u Hriscansku crkvu sredinom 2 veka posle Hrista posredstvom Vavilonskih ucitelja i zvanicno sa Konstantinom oko 300 godine, koji je prihvatio Hriscanstvo kao drzavnu religiju Rimskog carstva.'

Ha! 3500g! Ladokeja jeli to ono kao sto si objasnio za dva svedoka Iliju,Enoha da su oni vec bili u francuskoj revoluciji?
Pa po tvome znaci i jevandjelje je staro 3500g?Pravoslavlje-ortodoxi propovedaju Hristovo jevandjelje od vremena apostola pavla,varnave sto znaci od I veka nase ere i nemoj da iznosis lazi.I dan danas ces cuti u pravoslavnim hramovima da se iskljucivo cita samo jevandjelje jer se drzi hristovih reci Idite propovedajte ovo jevandjelje celom svetu(Ovo jevandjelje)

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tacno, postoji GLASOLALIJA i KSENOGLOSIA, Darovi gde covek govori neki strani jezik bez predznanja, i neki nepoznati jezik koji ne postoji na zemlji,
Svrha dara jezika je propvedanje Jevandjelja i u tom smislu mogu prihvatiti da Bog da nekome dar govorenja stranog jezika da bi se jevandjelje na primer objavilo u nekoj stranoj zemlji, ali licno ne vidim svrhu govorenja nekih cudnih nerazumljivih jezika.

Apostoli su kao sto mozemo da vidimo iz dela apostola prilikom pedesetnice govorili strane jezike.

Sto se tice teksta iz Joila 2 poglavlja, tekst jasno kaze da ce darovi davati DOK NE DODJE VELIKI I STRASNI DAN GOSPODNJI.

Za krstenje vodom i Duhom sam vec dao odgovor, to je uslov za ulazak u carstvo Bozje.
Procitaj moja iskustva u temi Iskustva sa Bogom i videces kakva sam ja iskustva licno doziveo u Adventizmu, jer ja licno ne bih imao razloga da ostajem u Adventizmu kada u njemu ne bi bilo iskustava koja Bog daje onome koji upoznaje istinu i tezi da se potpuno preda Bogu, a moja iskustva u tom pogledu su mnogobrojna.

Sa druge strane, iskustva moraju biti proizvod istine, jer na prvom mestu je rec Bozja i istina, a iskustvo samo prati ono sto je covek spoznao putem reci..
laodikeja,moras imati jedna jasan stav ili je on crkveni ili Biblijski. najpre ako su jezici kod apostolasluzili za propoved jevrejia,onda cemu je petar i ostali morao da govori na drugom jeziku svojim sunarodnicima na pedesetnici kad su oni svi znali jevrejski jezijk. rec je o ljudima iz dijaspore koji su dosli na redovni praznik iz svih nabrojanih i nenabrojanih zemalja.kada je on govorio sa ostalima oni su ih culi na jezicima zemalja iz kojih su hodocastili na praznik ,i to im je bilo za cudjenje jer su ljudi bili prosti galilejci,a oni su jevrejski takodje znali.petar je rekao sustinu toga,tako da se to ne uklapa u tvoje objasnjenje,,petar nije rekao da je to dato taj dan da im on govori na tim jezicima dijaspore vec da je to prorceni obecani Duh Bozji ,koji ce doci na verujuce. isaija prorok je takodje osim joila proricao zatu naciju i taj dan i kazao da ce Bog nerazumljivim jezikom govoriti tom narodu,sav-lav,kav-lav i tako nece hteti da veruju,a kaze se ovo je zivot vecni. krstenje vodom kod adventista ide na trojednog Boga a ne na apostolsko validno krstenje jedino dato svetima od prvog dana svetim Duhom,na ime Gospopda Isusa Hrista. tako gledajuc temelj nije dobar i spasnje vam je pod debelom lupom.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА РИМЉАНИМА

12 Живот хришћана у Цркви као Тијелу Христовом.
(Зач. 110).
6. Имамо пак различите дарове по благодати која нам је дата: ако је пророштво, нека је по мјери вјере;
7. Ако је служба, нека је у служењу; учитељство, нека је у учењу;
8. Ако је тјешитељ, нека тјеши; који даје, нека даје искрено; који управља, нека је ревностан; који чини милостињу, нека чини радосно.
9. Љубав да не буде лицемјерна.
Мрзећи зло држите се добра.

10. У братољубљу будите једни према другима њежни; чашћу чините једни друге већим од себе.
11. У ревности не будите лијени:
будите духом ватрени; Господу служите.

Ако је човек крштен и иде Христовим путем, не ваља да затвара свој ум, већ:

2. И не саображавајте се овоме вијеку, него се преображавајте обновљењем ума свога, да искуством познате шта је добра и угодна и савршена воља Божија.

А ако неко не обнавља свој ум, већ препусти да му се усаде доктрине које су јереси, и види да су јереси, а одбија да прихвати и да му Дух Свети објасни и покаже, остаје роб својих јереси као плаћеник за своје службовање јересима. Ако ли неко бира плату јеретичку и одбацује истину која му се покаже и докаже, тај одбацује науку Духа Светога држећи се науке људске (лажиучитеља).

Први знак је да човек ако види да иде против речи Божије, а неко му је рекао да је ту реч Божија кривотворена, оспорава целу реч Божију на коју се позива и која је спасоносна. Сведоци смо сви да се на местима где одређеним групама људи не одговара реч Божија они сами говоре како је ту фалсификовано, лоше превођено и сл., и ако се још дода оригинални текст на грчком и хебрејском језику, а они и даље не прихватају истину, сигурно да не слушају Духа Светога и одбацују оно што им Он говори. Тако се ослањају на оно што их лажиучитељи научише.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikeja,moras imati jedna jasan stav ili je on crkveni ili Biblijski. najpre ako su jezici kod apostolasluzili za propoved jevrejia,onda cemu je petar i ostali morao da govori na drugom jeziku svojim sunarodnicima na pedesetnici kad su oni svi znali jevrejski jezijk. rec je o ljudima iz dijaspore koji su dosli na redovni praznik iz svih nabrojanih i nenabrojanih zemalja.kada je on govorio sa ostalima oni su ih culi na jezicima zemalja iz kojih su hodocastili na praznik ,i to im je bilo za cudjenje jer su ljudi bili prosti galilejci,a oni su jevrejski takodje znali.petar je rekao sustinu toga,tako da se to ne uklapa u tvoje objasnjenje,,petar nije rekao da je to dato taj dan da im on govori na tim jezicima dijaspore vec da je to prorceni obecani Duh Bozji ,koji ce doci na verujuce. isaija prorok je takodje osim joila proricao zatu naciju i taj dan i kazao da ce Bog nerazumljivim jezikom govoriti tom narodu,sav-lav,kav-lav i tako nece hteti da veruju,a kaze se ovo je zivot vecni. krstenje vodom kod adventista ide na trojednog Boga a ne na apostolsko validno krstenje jedino dato svetima od prvog dana svetim Duhom,na ime Gospopda Isusa Hrista. tako gledajuc temelj nije dobar i spasnje vam je pod debelom lupom.

Verujem da nisi namerno izvrnuo ovaj tekst vec nisi ga pazljivo citao, ili je ucenje tvoje crkve prevagnulo u odnosu na biblijsku istinu.

Evo sta tekst kaze ( citaj pazljivo ):

"И кад се наврши педесет дана беху заједно сви апостоли једнодушно.
И уједанпут постаде хука с неба као дување силног ветра, и напуни сву кућу где сеђаху;

И показаше им се раздељени језици као огњени; и седе по један на сваког од њих.

И напунише се сви Духа Светог, и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше те говораху.

А у Јерусалиму стајаху Јевреји људи побожни из сваког народа који је под небом

А кад постаде овај глас, скупи се народ, и смете се: јер сваки од њих слушаше где они говоре његовим језиком.

И дивљаху се и чуђаху се говорећи један другом: Нису ли ово све Галилејци што говоре?

Па како ми чујемо сваки свој језик у коме смо се родили?

Парћани, и Миђани, и Еламљани, и који смо из Месопотамије, и из Јудеје и Кападокије, и из Понта и Азије,

И из Фригије и Памфилије, из Мисира и крајева ливијских код Кирине, и путници из Рима, и Јудејци и дошљаци,

Крићани и Арапи, чујемо где они говоре
нашим језицима величине Божје.

И дивљаху се сви и не могаху се начудити говорећи један другом: Шта ће дакле ово бити?

А други подсмевајући се говораху: Накитили су се вина.

А Петар стаде са једанаесторицом и подиже глас свој и рече им: Људи Јудејци и ви сви који живите у Јерусалиму! Ово да вам је на знање, и чујте речи моје.

Јер ови нису пијани као што ви мислите, јер је тек трећи сат дана;

Него је ово оно што каза пророк Јоило:

И биће у последње дане, говори Господ, излићу од Духа свог на свако тело, и прорећи ће синови ваши и кћери ваше, и младићи ваши ви
javascript:void('Red')деће утваре и старци ваши сниће снове;
Јер ћу на слуге своје и на слушкиње своје у те дане излити од Духа свог, и прорећи ће.

И даћу чудеса горе на небу и знаке доле на земљи: крв и огањ и пушење дима.

Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и славни дан Господњи"
( dela apostolska 2 poglavlje )

Tekst je jasan, u Jerusalimu su bili ljudi iz svih naroda, pa i kako ti kazes Jevreji iz dijaspore, i oni nisu culi neke cudne nepoznate jezike koji ne postoje na zemlji, vec je svaki od njih cuo svoj maternji jezik, Parcanski, Midjanski, Elimljanski, Arapski, Grcki, itd.
Sto se tice krstenja koje se obavlja u Adventistickoj crkvi, ono je u potpunosti biblijski, jer sam Isus je na rastanku sa svojim ucenicima rekao:

"IDITE NAUCITE SVE NARODE KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, I EVO JA SAM SVAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Verujem da nisi namerno izvrnuo ovaj tekst vec nisi ga pazljivo citao, ili je ucenje tvoje crkve prevagnulo u odnosu na biblijsku istinu.

Evo sta tekst kaze ( citaj pazljivo ):

"И кад се наврши педесет дана беху заједно сви апостоли једнодушно.
И уједанпут постаде хука с неба као дување силног ветра, и напуни сву кућу где сеђаху;

И показаше им се раздељени језици као огњени; и седе по један на сваког од њих.

И напунише се сви Духа Светог, и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше те говораху.

А у Јерусалиму стајаху Јевреји људи побожни из сваког народа који је под небом

А кад постаде овај глас, скупи се народ, и смете се: јер сваки од њих слушаше где они говоре његовим језиком.

И дивљаху се и чуђаху се говорећи један другом: Нису ли ово све Галилејци што говоре?

Па како ми чујемо сваки свој језик у коме смо се родили?

Парћани, и Миђани, и Еламљани, и који смо из Месопотамије, и из Јудеје и Кападокије, и из Понта и Азије,

И из Фригије и Памфилије, из Мисира и крајева ливијских код Кирине, и путници из Рима, и Јудејци и дошљаци,

Крићани и Арапи, чујемо где они говоре
нашим језицима величине Божје.

И дивљаху се сви и не могаху се начудити говорећи један другом: Шта ће дакле ово бити?

А други подсмевајући се говораху: Накитили су се вина.

А Петар стаде са једанаесторицом и подиже глас свој и рече им: Људи Јудејци и ви сви који живите у Јерусалиму! Ово да вам је на знање, и чујте речи моје.

Јер ови нису пијани као што ви мислите, јер је тек трећи сат дана;

Него је ово оно што каза пророк Јоило:

И биће у последње дане, говори Господ, излићу од Духа свог на свако тело, и прорећи ће синови ваши и кћери ваше, и младићи ваши ви
деће утваре и старци ваши сниће снове;
Јер ћу на слуге своје и на слушкиње своје у те дане излити од Духа свог, и прорећи ће.

И даћу чудеса горе на небу и знаке доле на земљи: крв и огањ и пушење дима.

Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и славни дан Господњи"
( dela apostolska 2 poglavlje )

Tekst je jasan, u Jerusalimu su bili ljudi iz svih naroda, pa i kako ti kazes Jevreji iz dijaspore, i oni nisu culi neke cudne nepoznate jezike koji ne postoje na zemlji, vec je svaki od njih cuo svoj maternji jezik, Parcanski, Midjanski, Elimljanski, Arapski, Grcki, itd.

Sto se tice krstenja koje se obavlja u Adventistickoj crkvi, ono je u potpunosti biblijski, jer sam Isus je na rastanku sa svojim ucenicima rekao:

"IDITE NAUCITE SVE NARODE KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA, I EVO JA SAM SVAMA U SVE DANE DO SVRSETKA VEKA"
cenim tvoje razgledanje laodikeja.jedan cas mogao bi covek pomisliti da se radi o paganima u jerusalimu ,mnostvu takih koji su se okupili da cuju cudesni dogadjaj govora u jezicima. ali otkuda bi to interesovalo pagane,tek pavle ce poceti propoved medju njima. tu su ocito bili ljudi jevreji koji su se tog dana nasli na prazniku u jerusalimu,oni su svakako dosljaci,kao i domaci judeji.
akcenat je da li su jezici dakle uvek sa prepoznatljivim dijalektom ili nisu? pa sigurno da je u svim drguim slucajevima iskljucenobilo cak i pavle svedoci,razumevanje jezika koji se govorio. cinjenica da jezici dolaze onima koji ih nikad nisu pretoga znali zar ne? jezici su bili dati za znak ,sto govori i marko 16 gl. kada su ovi ljudi rekli da su se cudili cutom i kada su potom trazili od petra sto im je ciniti,na kom su jezikuto pitali,rimskom,parcanskom,eleamskom,kricanskom? ocito na jevrejskom.ispada da su pagani znali svi do jednog jevrejski,kao da je on bio toliko mocan kao danas engleski?
sto se tice krstenja,sam si rekao da je Isus zapovedio u IME? kako si ti krtsen u ime Oca?koje je ime Oca? otac? kako seti zoves ,ako imas oca,je li se zoves sin ili ako ima sina je li se zoves otac?! je si li siguran da dobro vidis i cujes,da si krsten kako je Isus zapovedio u IME? da te cujem? da te ne pitam koje je ime Sina a koje sv. Duha? sveti Duh ima ocito ime inace zar bi Isus zaboravio se kad je rekao i u ime sv. Duha?! saberi se i reci ime,i to jedno ime za oca,sina i sv. Duha jer Isus je to zapovedio!

Natrag