Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
I mene od tebe !Ova izjava me cudi, jer je izgovorena od strane coveka koji tvrdi da poznaje bibliju i njen kontekst, kao i literarni i istorijski.
Jer sen i tipos su ukinute za Jevreje !
A mi Hrišćani NIKADA NISMO IMALI obredne žrtve, tako da za nas tvoj prethodni post ne može da važi. Jer za nas nema šta da se ukida.
Pavle je to rekao Jevrejima, a pošto je sve ovo zbunjivalo prve i prave Hriščane zakazan je sabor u Jerusalimu 50-tih godina I veka. Predsedavao je Jakov, a bili su svi važniji Hrišćani tog vremena. Posle rasprave, koja je verovatno dugo trajala, Pavle je zaključio da za one koje dolaze iz nejevrejstva ili bezbožštva u Hrišćanstvo treba da se uzdržavaju: 1.Priloga idolskih, 2.Kurvarstva, 3.Udavljenog, 4.Krvi. Dela 15 gl.( [SUP]19[/SUP] Зато ја велим да се не дира у незнабошце који се обраћају к Богу; [SUP]20[/SUP] Него да им се заповеди да се чувају од прилога идолских и од курварства и од удављеног и од крви, и што њима није мило другима да не чине. [SUP]23[/SUP] И написаше рукама својим ово: Апостоли и старешине и браћа поздрављају браћу која су по Антиохији и Сирији и Киликији што су од незнабожаца. [SUP]24[/SUP] Будући да ми чусмо да неки од нас изишавши сметоше вас речима, и раслабише душе ваше говорећи вам да се обрезујете и да држите закон, којима ми не заповедисмо; [SUP]25[/SUP] Зато нађосмо за добро ми једнодушно сабрани избране људе послати вама с љубазним нашим Варнавом и Павлом, [SUP]26[/SUP] С људима који су предали душе своје за име Господа нашег Исуса Христа. [SUP]27[/SUP] Посласмо дакле Јуду и Силу, који ће то и речима казати. [SUP]28[/SUP] Јер нађе за добро Свети Дух и ми да никаквих тегоба више не мећемо на вас осим ових потребних: [SUP]29[/SUP] Да се чувате од прилога идолских и од крви и од удављеног и од курварства, и шта нећете да се чини вама не чините другима; од чега ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здрави.)
Znači nema ni SEN-a ni TIPOSA za Hrišćane !
Ali ako te uče adventistički profesori i pastori,onda normalno da ti sve ovo nije jasno !