Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
A da li si proverio od kog si duha ?Prorok nije autoritet, već je autoritet Bog koji mu je taj dar i dao.
Prorok ne može iznositi nešto što nije dobio od Boga, jer u suprotnom to bi bila njegova lična reč a ne nešto što bi dobio u nadahnuću.
Ako pogledamo starozavetne proroke oni su uvek proricali u ime Božje "OVAKO VELI GOSPOD" ili "DOĐE MI REČ GOSPODNJA"
Prorok po prirodi stvari već unapred poznaje određene stvari, ali i to je prožeto proročkim Duhom koji je u njemu i koji ga vodi u svakom trenutku da ih prepoznaje, recimo da li neko govori istinu ili ne, da li je iskren, obraćen, itd..
Zato sam naveo u jednom od predhodnih komentara, da je nanovorođeni čovek ispunjen Svetim Duhom siguran u istinu koju je spoznao, jer ona nije proizvod njegovih tumačenja, izvrtanja pisma, ili ljudske mudrosti, već je ona proizvod Božanskog otkrivenja u samom čoveku koje ga osvedočava da je u istini.
Ako bi taj čovek kojim slučajem učio nešto suprotno smislu jevanđelja došlo bi do problema, taj čovek ne bi imao Božje odobravanje.
Iz tog razloga ja ne mogu verovati pojedincima na ovom forumu poput Šardya, Adriana, Wanhelsinga, i slično, jer imam ovaj dar Duha koji me osvedočava šta je istina a šta laž, i da to razlikujem..
Jer kada se uporede te tvoje DUHOVNE objave, sa Biblijskim, one su u apsolutnoj koliziji !
Kako to da jedan isti duh govori tebi, jedno, a potpuno drugačije ostatku Sveta preko Biblije !?