Jevrejima, glava 4

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Prorok nije autoritet, već je autoritet Bog koji mu je taj dar i dao.
Prorok ne može iznositi nešto što nije dobio od Boga, jer u suprotnom to bi bila njegova lična reč a ne nešto što bi dobio u nadahnuću.
Ako pogledamo starozavetne proroke oni su uvek proricali u ime Božje "OVAKO VELI GOSPOD" ili "DOĐE MI REČ GOSPODNJA"
Prorok po prirodi stvari već unapred poznaje određene stvari, ali i to je prožeto proročkim Duhom koji je u njemu i koji ga vodi u svakom trenutku da ih prepoznaje, recimo da li neko govori istinu ili ne, da li je iskren, obraćen, itd..

Zato sam naveo u jednom od predhodnih komentara, da je nanovorođeni čovek ispunjen Svetim Duhom siguran u istinu koju je spoznao, jer ona nije proizvod njegovih tumačenja, izvrtanja pisma, ili ljudske mudrosti, već je ona proizvod Božanskog otkrivenja u samom čoveku koje ga osvedočava da je u istini.
Ako bi taj čovek kojim slučajem učio nešto suprotno smislu jevanđelja došlo bi do problema, taj čovek ne bi imao Božje odobravanje.

Iz tog razloga ja ne mogu verovati pojedincima na ovom forumu poput Šardya, Adriana, Wanhelsinga, i slično, jer imam ovaj dar Duha koji me osvedočava šta je istina a šta laž, i da to razlikujem..
A da li si proverio od kog si duha ?
Jer kada se uporede te tvoje DUHOVNE objave, sa Biblijskim, one su u apsolutnoj koliziji !
Kako to da jedan isti duh govori tebi, jedno, a potpuno drugačije ostatku Sveta preko Biblije !?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A da li si proverio od kog si duha ?
Jer kada se uporede te tvoje DUHOVNE objave, sa Biblijskim, one su u apsolutnoj koliziji !
Kako to da jedan isti duh govori tebi, jedno, a potpuno drugačije ostatku Sveta preko Biblije !?

Kom ostatku sveta, i koliko je taj svet jedinstven u istini i u Duhu.
Govoris nerealne stvari.

Kolizija je u tebi jer si sve pomesao..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Kom ostatku sveta, i koliko je taj svet jedinstven u istini i u Duhu.
Govoris nerealne stvari.

Kolizija je u tebi jer si sve pomesao..
Ajmo to proveriti:
1. Ko u Svetu veruje da je Žig zveri - NEDELJA;
2. Ko u Svetu veruje da su 2 svedoka iz Otkrivenja 11 - Stari i Novi Zavet;
3. Ko u Svetu veruje da je drugi jarac iz 3. Mojsijeve 16 nosioc greha sotoni;
4. Ko u Svetu veruje da je Hrist prešao iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama 22.10.1844
5. .........

Koji to duh otkriva jednoj maloj skupini Hrišćana koji su 3 X izračunavali Drugi Hristov dolazak, a Bog je u Bibliji to izričito zabranio, ovakve stvari koje APSOLUTNO NEMAJU UTEMELJENJA U Bibliji, a ostatak Sveta u to ne veruje !? ;
Koji to duh otkriva jednoj maloj skupini Hrišćana da ne smeju raditi SUBOTOM, a smeju u svojim bolnicama, sa svojim osobljem vršiti abortuse !?
Koji to duh govori ovakvim vernicima da su oni jedina prava, istinita i od boga podignuta Crkva, a rade ovakve stvari !?

Od tog SVE, kako navodiš, reci mi barem JEDNU STVAR KOJU SAM POMEŠAO. Eto samo jednu od tih SVIH. Lako za odgovoriti. Zar ne ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ajmo to proveriti:
1. Ko u Svetu veruje da je Žig zveri - NEDELJA;
2. Ko u Svetu veruje da su 2 svedoka iz Otkrivenja 11 - Stari i Novi Zavet;
3. Ko u Svetu veruje da je drugi jarac iz 3. Mojsijeve 16 nosioc greha sotoni;
4. Ko u Svetu veruje da je Hrist prešao iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama 22.10.1844
5. .........

Biblija naravno koju ti ne poznajes suvise dobro, cak sta vise nimalo..
Naravno da svet nije upoznat sa ovim istinama, da je upoznat u tom slucaju Biblijske reci o propovedanju jevandjelja celom svetu od strane crkve ne bi imale nikakvog smisla.
Dakle, Bog je zato i podigao svoju crkvu sa ciljem da jevandjeosku istinu objavi ovom svetu koji je ne poznaje.

Koji to duh otkriva jednoj maloj skupini Hrišćana koji su 3 X izračunavali Drugi Hristov dolazak, a Bog je u Bibliji to izričito zabranio, ovakve stvari koje APSOLUTNO NEMAJU UTEMELJENJA U Bibliji, a ostatak Sveta u to ne veruje !? ;
Koji to duh otkriva jednoj maloj skupini Hrišćana da ne smeju raditi SUBOTOM, a smeju u svojim bolnicama, sa svojim osobljem vršiti abortuse !?
Koji to duh govori ovakvim vernicima da su oni jedina prava, istinita i od boga podignuta Crkva, a rade ovakve stvari !?

Koje stvari.
Mnogo izmisljas izvrcuci ceo istorijski kontekst desavanja vezanih za pocetke Adventnog pokreta, i ako ti je on objasnjen u ranijim diskusijama.

Da si rodjen u vreme apostola ti bi i njih odbacio, jer je njih u pocetku bilo samo dvanaest..
Dakle, opet prazno uzdanje u vecinu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Rec Bozja je sistem po kome se proverava da li je nesto od Boga ili ne, ili da li neko govori u njegovo ime ili ne, na ovo se nadovezuje sam zivot onoga koji tvrdi da je u istini, ili je pak vesnik Bozji, jer Isus kaze "PO RODOVIMA NJIHOVIM POZNACETE IH"

Mi smo skloni da sve banalizujemo, i da sve sto nije u skladu sa nasim ustaljenim misljenjima diskreditujemo.

To je upravo ono o cemu sam ja govorio, da u tom smislu prorok sve ispituje i zna sta je susta istina, dok ljudi koji sumnjaju ne mogu znati jer im to nije Bog otkrio, vec grade svoj stav na licnom misljenju.
Takvi ljudi treba da promene svoj sistem ili sam temelj rasudjivanja.
To znaci da ne treba u startu poci od predpostavke koja bi odprilike glasila "AH OVAJ JE ADVENTISTA..ILI JEHOVIN SVEDOK SEKTAS, JA U TO STO ON IZNOSI NE VERUJEM'" jer Bog ce upravo namerno zbog takvog tvrdog stava progovoriti kroz one kroz koje najmanje ocekujemo i gde se najmanje nadamo.

Da, mi upravo to cinimo, sudimo u startu bez da smo proverili i ispitali..

Zato nasa prva misao treba da bude, Gospode pokazi mi da li je ova rec istinita, a ja sam spreman da je poslusam bez obzira na cenu, gubitak ugleda u drustvu, svojih licnih prijatelja, materijalne sigurnosti, itd.

Man of God - Prorok Jelisije i Neman Sirijanin (Part. 1) - YouTube
svakako. evo jedan primer toga kako predrasuda moze odvesti coveka od Boga.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Biblija naravno koju ti ne poznajes suvise dobro, cak sta vise nimalo..
Naravno da svet nije upoznat sa ovim istinama, da je upoznat u tom slucaju Biblijske reci o propovedanju jevandjelja celom svetu od strane crkve ne bi imale nikakvog smisla.
Dakle, Bog je zato i podigao svoju crkvu sa ciljem da jevandjeosku istinu objavi ovom svetu koji je ne poznaje.

Koje stvari.
Mnogo izmisljas izvrcuci ceo istorijski kontekst desavanja vezanih za pocetke Adventnog pokreta, i ako ti je on objasnjen u ranijim diskusijama.

Da si rodjen u vreme apostola ti bi i njih odbacio, jer je njih u pocetku bilo samo dvanaest..
Dakle, opet prazno uzdanje u vecinu.

[/SIZE]
To su samo prazni kliše-odgovori, na ovakve konstatacije o Adventizmu.
Znači ništa pecizno i konkretno, na činjenična pitanja, već čista Adventistička klasika:

1. Mi smo od Boga jedina prava i istinita podignuta Crkva na Planeti, koja ima zadatak da objavi svetu trostruku anđeosku vest...........

2. Nama je Bog, za razliku od drugih, Njegovim Svetim Duhom otkrio sve biblijske istine....

3. Neka se vama dragi Bog smiluje da se i vi uverite da je Adventistička Crkva, jedina istinita, prava i bez mane Crkva, i vratite se na prave puteve .......

Sve je jasno Laodikeja. Ako hoćeš bratski savet – Saznali smo sve o Adventizmu, kasno je sada za ove kliše.
Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To su samo prazni kliše-odgovori, na ovakve konstatacije o Adventizmu.
Znači ništa pecizno i konkretno, na činjenična pitanja, već čista Adventistička klasika:

1. Mi smo od Boga jedina prava i istinita podignuta Crkva na Planeti, koja ima zadatak da objavi svetu trostruku anđeosku vest...........

2. Nama je Bog, za razliku od drugih, Njegovim Svetim Duhom otkrio sve biblijske istine....

3. Neka se vama dragi Bog smiluje da se i vi uverite da je Adventistička Crkva, jedina istinita, prava i bez mane Crkva, i vratite se na prave puteve .......

Sve je jasno Laodikeja. Ako hoćeš bratski savet – Saznali smo sve o Adventizmu, kasno je sada za ove kliše.
Pozdrav

Ove gore tacke kako si ih ti formulisao od slovca do slovca ja nisam napisao, ti si ih sam kreirao a nisu kopirane kao moje reči, mada su one istinite..

Za Mrsavkića.

To učenje o nekoj crkvi koja lebdi tamo negde bez da se zna koja je i šta ona propoveda je Šardino učenje.
Organizovana crkva danas postoji, njoj je data istina otkrivenjem Božjim i ona ima zacrtanu misiju od Boga datu.
Crkva istina nije samo crkvena zgrada, ali u zgradi se okupljaju verni koji čine crkvu.

Prema tome, crkva kao skup vernih organizovano telo ne bi trebalo da bude kamen spoticanja, već istinski blagoslov.
Ali za pojedine to jeste trn u oko, jer zapisana istina onakva kakva jeste a koju crkva objavljuje nije u skladu sa ličnim mišljenjima.
Meni je žao zbog toga, ali može li nečije neverovanje ukinuti istinu..?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ove gore tacke kako si ih ti formulisao od slovca do slovca ja nisam napisao, ti si ih sam kreirao a nisu kopirane kao moje reči, mada su one istinite..

Za Mrsavkića.

To učenje o nekoj crkvi koja lebdi tamo negde bez da se zna koja je i šta ona propoveda je Šardino učenje.
Organizovana crkva danas postoji, njoj je data istina otkrivenjem Božjim i ona ima zacrtanu misiju od Boga datu.
Crkva istina nije samo crkvena zgrada, ali u zgradi se okupljaju verni koji čine crkvu.

Prema tome, crkva kao skup vernih organizovano telo ne bi trebalo da bude kamen spoticanja, već istinski blagoslov.
Ali za pojedine to jeste trn u oko, jer zapisana istina onakva kakva jeste a koju crkva objavljuje nije u skladu sa ličnim mišljenjima.
Meni je žao zbog toga, ali može li nečije neverovanje ukinuti istinu..?
cinjenice govore suprot.sve dok crkve govore mi smo prave bojim seda to nije to. Isus je svoju crkvu postavio u mateju 16. gl. i to na pitanju ko je On? a odgovor je dosao kroz petra sa neba naravno i onda je petar dobio kljuceve od carstva i sa njima u danu pedesetnice u delima 2. otvorio vrata carstva kroz krstenje u IME!
sad on je mogao reci da krstava u Spasitelja,u sina covecjeg u sina Bozjeg,u stenu,u ruzu saronsku,u Vrata,u Kamen od ugla u stenu sablazni,itd,jer je titulatorno sve to bio Isus ali on je rekao krstavam u IME jedino dato pod nebom. gledajuc na to i ne samo na to,ko je od crkvi danas u toj crkvi Isusovoj? jer on je rekao da je on vrata i da i8h malo nalaze ta vrata carstva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je tako kako ti kazes, onda ne postoje lazna ucenja, cemu onda rasprava izmedju tebe i mene ili Sardya.
Po cemu onda ti mozes reci naspram mene "JA SAM U PRAVU A NE TI" kada smo svi u tom slucaju u pravu jer nema crkve, vec je crkva nesto tamo sto lebdi kao neka fikcija i svi smo deo toga, svako veruje na svoj nacin, vazno je da verujemo u Hrista.

To se u prenesenom smislu zove integralni ekumenizam, on zagovara takvu ideju neke univerzalne crkve gde smo svi jedno bez obzira sta ko veruje.

Biblijska nauka o crkvi je jasna, ona postoji kao organizovano telo sa svojim pastorima, uciteljima, prorocima, koja je nazidana na temelju reci Bozje, odnosno propoveda istinu.

Gde nema organizacije i udruzenog rada na objavljivanju istine tu nema ni crkve, a Bozji plan je upravo bio da Bozja crkva deluje na ovakav nacin, kao EKLESIA - skup pozvanih koji su jedno u istini i u Duhu.

U tvom vidjenju crkve nema jedinstva ni u istini ni u duhu..

Natrag