Jevrejima, glava 4

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako je tako kako ti kazes, onda ne postoje lazna ucenja, cemu onda rasprava izmedju tebe i mene ili Sardya.
Po cemu onda ti mozes reci naspram mene "JA SAM U PRAVU A NE TI" kada smo svi u tom slucaju u pravu jer nema crkve, vec je crkva nesto tamo sto lebdi kao neka fikcija i svi smo deo toga, svako veruje na svoj nacin, vazno je da verujemo u Hrista.

To se u prenesenom smislu zove integralni ekumenizam, on zagovara takvu ideju neke univerzalne crkve gde smo svi jedno bez obzira sta ko veruje.

Biblijska nauka o crkvi je jasna, ona postoji kao organizovano telo sa svojim pastorima, uciteljima, prorocima, koja je nazidana na temelju reci Bozje, odnosno propoveda istinu.

Gde nema organizacije i udruzenog rada na objavljivanju istine tu nema ni crkve, a Bozji plan je upravo bio da Bozja crkva deluje na ovakav nacin, kao EKLESIA - skup pozvanih koji su jedno u istini i u Duhu.

U tvom vidjenju crkve nema jedinstva ni u istini ni u duhu..

ZAMENA TEZA !

1. Nije u pitanju rasprava VEĆ otkrivanje KRIVE RELIGIJE i pokušaj spasenja naivnih, dobrih, poštenih ljudi, koje ste vi kao majstori lukavstva zaveli ili hoćete da zavedete, zbog desetka;

2. Nije u pitanju JA SAM U PRAVU A NE TI !! To vi priželjkujte, zato se i tako ponašate.
Već je u pitanju sasvim nešto drugo - Otrkrivanje ISTINE iz Biblije na bazi BIBLIJSKIH STIHOVA. Ali pošto vi tu nemate, ama baš nikakve šanse, onda prelazite na ove trikove - ,,Uredniče gasi temu, mi se ovde RASPRAVLJAMO, NISI TI U PRAVU NEGO JA,..........''
Mi to ne želimo !!
Želimo samo čistim STIHOVIMA IZ BIBLIJE DA upozorimo ljude sa kim imaju posla kada ulaze u Adventizam;

3. Ako ti smeta sve ovo - Možda ne smeta drugima !!! Niko tebe ne tera da postiraš ovde. Prema tome pređi na drugi forum, a ne da ovde tražiš gašenje teme o Adventistima, a istovremeno nas zatrpavaš sa marketinškim materijalom Adventne crkve.

4. Za EKLESIU svi znaju da to nije Crkva, već zajedništvo ljudi, pa ne bi o tome.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ako je tako kako ti kazes, onda ne postoje lazna ucenja, cemu onda rasprava izmedju tebe i mene ili Sardya.
Po cemu onda ti mozes reci naspram mene "JA SAM U PRAVU A NE TI" kada smo svi u tom slucaju u pravu jer nema crkve, vec je crkva nesto tamo sto lebdi kao neka fikcija i svi smo deo toga, svako veruje na svoj nacin, vazno je da verujemo u Hrista.

To se u prenesenom smislu zove integralni ekumenizam, on zagovara takvu ideju neke univerzalne crkve gde smo svi jedno bez obzira sta ko veruje.

Biblijska nauka o crkvi je jasna, ona postoji kao organizovano telo sa svojim pastorima, uciteljima, prorocima, koja je nazidana na temelju reci Bozje, odnosno propoveda istinu.

Gde nema organizacije i udruzenog rada na objavljivanju istine tu nema ni crkve, a Bozji plan je upravo bio da Bozja crkva deluje na ovakav nacin, kao EKLESIA - skup pozvanih koji su jedno u istini i u Duhu.

U tvom vidjenju crkve nema jedinstva ni u istini ni u duhu..
ekumenizam je takodje druga svera djavolje krajnosti,to nikako.ne,ja ne mislim da crkve trebaju se rasformirtati,naprotiv trebaju ostati u skladu u traganju u redu posebno u redu,ali to nema zajednickog sa crkvom koja je zivi orhganizam a glava je Isus,dakle gde je izlazak ka reci u svakoj crkvi prioritet. ako idemo u drugu krajnost opet dolazimo u zamku da stojimo u tamnici jedne organizovane crkve. to je bio izrael.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

ZAMENA TEZA !

1. Nije u pitanju rasprava VEĆ otkrivanje KRIVE RELIGIJE i pokušaj spasenja naivnih, dobrih, poštenih ljudi, koje ste vi kao majstori lukavstva zaveli ili hoćete da zavedete, zbog desetka;

2. Nije u pitanju JA SAM U PRAVU A NE TI !! To vi priželjkujte, zato se i tako ponašate.
Već je u pitanju sasvim nešto drugo - Otrkrivanje ISTINE iz Biblije na bazi BIBLIJSKIH STIHOVA. Ali pošto vi tu nemate, ama baš nikakve šanse, onda prelazite na ove trikove - ,,Uredniče gasi temu, mi se ovde RASPRAVLJAMO, NISI TI U PRAVU NEGO JA,..........''
Mi to ne želimo !!
Želimo samo čistim STIHOVIMA IZ BIBLIJE DA upozorimo ljude sa kim imaju posla kada ulaze u Adventizam;

3. Ako ti smeta sve ovo - Možda ne smeta drugima !!! Niko tebe ne tera da postiraš ovde. Prema tome pređi na drugi forum, a ne da ovde tražiš gašenje teme o Adventistima, a istovremeno nas zatrpavaš sa marketinškim materijalom Adventne crkve.

4. Za EKLESIU svi znaju da to nije Crkva, već zajedništvo ljudi, pa ne bi o tome.

Pozdrav

Prijatelju, ja u predhodnom komentaru nisam trazio da se ugasi tema, to si sam dodao.

Ja sam naveo da u slucaju da po vama ne postoji organizovana crkva, onda cemu vas napad na Adventizam, jer crkva ne postoji, ona je samo nesto sto lebdi tamo negde, i prema tome nema podele na Adventiste, Pravoslavne ili Rimokatolike, svi smo u tom slucaju u pravu.
Protiv kojih jeresi se ti boris kada nisi pripadnik ni jedne crkve a javno priznajes sve ostale osim Adventista.
Ako se ne deklarises kao pripadnik i jedne crkve, odkud ja mogu da verujem da je tvoje licno tumacenje kao pojedinca ispravno, na kom temelju gradis svoja misljenja.

Priznajes sve druge crkve i ako su ucenja tih crkava razlicita.
Ako ih ne priznajes zasto si se onda iskljucivo okomio na Adventiste.

Ispitaj sta ti srce govori, a ne idi svojom mudroscu misleci da radis posao koji Bog odobrava.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Prijatelju, ja u predhodnom komentaru nisam trazio da se ugasi tema, to si sam dodao.

Ja sam naveo da u slucaju da po vama ne postoji organizovana crkva, onda cemu vas napad na Adventizam, jer crkva ne postoji, ona je samo nesto sto lebdi tamo negde, i prema tome nema podele na Adventiste, Pravoslavne ili Rimokatolike, svi smo u tom slucaju u pravu.
Protiv kojih jeresi se ti boris kada nisi pripadnik ni jedne crkve a javno priznajes sve ostale osim Adventista.
Ako se ne deklarises kao pripadnik i jedne crkve, odkud ja mogu da verujem da je tvoje licno tumacenje kao pojedinca ispravno, na kom temelju gradis svoja misljenja.

Ispitaj sta ti srce govori, a ne idi svojom mudroscu misleci da radis posao koji Bog odobrava.

Pozdrav

Koje to druge crkve Sarrdy priznaje?Sarrdy se jasno izrazio da ako bi i priznao neku crkvu onda je to Ortodoxna-pravoslavna!jer je najbliza istini.

Sarrdy je pravo-slavni sto znaci pravilno slavi Boga,ali to neznaci da je sticenik,vernik pravoslavne crkve!koja takodje ima neke jeresi,ali te jeresi u odnosu na adventnu crkvu su macji kasalj.

Ja sam takodje pravo-slavni ne po crkvi u koju su me krstili moji roditelji a vec po savesti,Moja crkva je u meni samom kao i kod sardija,ja sam doslovno razumeo Isusove reci upucene pisaru u hramu!srusite ovaj hram i ja cu ga u tri dana sagraditi tj hram je u svima nama u srcu nasem.

Sve ostale dominacije su stvorene iz materijalne koristi,ja neznam ni jednog pastora da nije bogat,i da mu je prazan konto u banci.

Pozdrav od Gere,

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Ništa ja nisam dodao. Majstori dodavanja i oduzimanja su Adventisti.
Ti i Mika 32 ste više puta tražili gašenje TEME ADVENTISTI. Dok ja nisam nikada tražio gašenje ni jedne teme, čak sam vam otvorio temu za mene da me slobodno možete otrcavati koliko hoćete. Jer oni koji su u istini i pravdi se ne boje bilo kakve diskusije.

Nije napad na Adventizam ! Koliko puta ti to trebamo saopštiti ?
Koliko puta bilo kom Adventisti treba saopštiti neku notornu činjenicu, da bi on ukapirao ?
Od čega ste sazdani kada ste takvi ?
Kakava je to sila koja vas vodi da ne želite videti najprostije stvari ?
Pa lepo i jasno smo vam rekli da to radimo, jer odlično vidimo ko je podigao vašu Crkvu i ko je vodi. I pošto znamo da mnogi koji vas dobro ne poznaju, mogu završiti u njoj !
A nama je žao takvih ljudi, jer među njima ima i dobrih i poštenih i i karakternih i potencijalno spašenih ljudi. Dok ulaskom u Adventističku Crkvu će sve to igubiti.

Lebdi tamo negde po tebi:
Biblija lepo govori gde su 2 ili 3 skupljena u moje (Hrist) ime tu sam i ja.
I lepo kaže izađite iz Crkvenih registovanih (ovo)svetskih zajednica (Otkr. 18,4) !

Prema tome ima podele koliko hoćeš.
Jer su ljudi poput tvog karaktera organizovali i registrovali kod državnih organa Crkve u kojima uzimaju pare od svojih vernika, a pri tom im za to prodaju maglu. Tvrdeći kako su oni jedina, prava, istinita, sveta, od Boga podignuta Crkva.

Da li vi Adventisti možete bez laži da živite ?
Ovo pitam najozbiljnije. Jer ja ni na jednom mom postu nisam rekao: ,, da SU SVE OSTALE CRKVE ISPRAVNE, OSIM ADVENTISTIČKE''.
To je čista LAŽ, KAO SUZA.
Nađi mi taj post, gde sam ja to rekao, a ja ti obećavam da ću priznati da sam lažac, i više neću učestvovati nikada na PF RELIGIJI na ovom forumu !

Upravo sam stalno govorio potpuno suproto da treba izaći iz Crkava jer sve imaju manje-više JERESI.
Čak sam jednom i reskirao gnev mojih prijatelja sa ovoga foruma, kada sam rekao za Miku 32 : ,, Da je iz jedne 5 X bolje crkve prešao u Adventističku ‘’ !
Što praktično znači da ako Adventisti imaju najmanje 28 jeresi, onda Pravoslavna Crkva ima barem 5-6 ! A i zbog JEDNE jeresi se ide u pakao, a ne zbog 5 ili 6.

Prema tome ovo je jedna najobičnija INSINUACIJA !
Ali insinuacija Adventisti je kao gutljaj vode žednome.
Kao i poslovica - Napad je najbolja odbrana.
To su u stvari dve najomiljenije stvari u ophpđenju Adventista prema neistomišljenicima, usled nedostataka BIBLIJSKE ARGIMENTACIJE.
I nisam se ja okomio na Adventiste - Nego na onog ko izvrće svetu Božiju reč. I uvek sam bio protiv njega.
A sada što vaša Crkva ima najviše jeresi od svih drugih Crkava, nisam ja za to kriv.

Pozdrav

Odavno sam ti rekao, a i nekoliko puta da sam ja spašen, jer sam pečatiran Sveti Duhom. Imam i za to gomilu dokaza....

Pozdravljam te jednim lepim stihom:

Јаков 5:19,20 Браћо! Ако ко од вас зађе с пута истине, и обрати га ко, нека зна да ће онај који обрати грешника с кривог пута његовог спасти душу од смрти, и покрити мноштво греха.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
crkva Gosposdnja ste vi,i Duh Bozji prebiva u vama unutar.to je u ustini crkva a moze biti deo bilo koje crkve od cigle i naslova. drugu crkvu Bog neceprepoznati.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
crkva Gosposdnja ste vi,i Duh Bozji prebiva u vama unutar.to je u ustini crkva a moze biti deo bilo koje crkve od cigle i naslova. drugu crkvu Bog neceprepoznati.
Hvala brate.
Imam samo jedno pitanje za tebe. Da li možda znaš čega je kratica ovde na forumu PP !
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
znam,ali se tu slabo snalazim sa odgovorima,procitam ali odgovori ne idu. izvini.
Nema brate zašta da se izvinjavaš. Ti imaš svoju slobodnu volju šte ćeš misliti, raditi i govoriti. I na to niko nema pravo da utiče. Jer će svako stati sutra pred Boga i odgovarati samo za svoje postupke.
Tako da brate moj, opusti se, uživaj, i postiraj što više na ovom forumu, ne bi li koga otrgao iz sotoninih kandži.
Bog s tobom, pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Sardy, ti se uzdas u vetar, u svoje licno tumacenje pisma, drugi koji razmislja kao ti ima suprotno, neki treci trece, i tako dolazimo do nekoliko desetina, stotina i mozda miliona onih koji kazu da ne pripadaju ni jednoj crkvi vec da su oni crkva i da priznaju samo pismo i ako se njihova medjusobna tumacenja diametralno razlikuju.
I ko je po tebi od svih tih ljudi u pravu, odnosno ko je od njih crkva, i gde je njihovo zajednistvo.

Kada je Isus govorio o jedinstvu on je tu mislio prvenstveno na jedinstvo u istini a potom i u duhu.

Meni licno takva crkva ne treba, ja sam svoju istinu pronasao koju mi je otkrio sam Gospod kroz ziva otkrivenja njegove slave.

Ti kazes sledece:
"Odavno sam ti rekao, a i nekoliko puta da sam ja spašen, jer sam pečatiran Sveti Duhom. Imam i za to gomilu dokaza....

Ove tvoje reci te razotkrivaju, i ti si daleko od toga, tvoji postupci, tvoje reci i izrazavanja, opsti utisak koji predstavljas na ovom forumu koji govori o tvojoj licnosti, koji ih ne podrzavaju, o ucenjima koje plasiras da i ne govorim, jer iznositi ono sto ti iznosis je suvise nisko i sramotno.
Ti nisi ni krenuo putem posvecenja, a ja ti ovo ne govorim iz lose namere, vec zato sto vidim da si u svezi nepravde.
Ali neka ti se Gospod smiluje..

To sto sam napisao o podrzavanju drugih crkava je istina, ti svakog pojedinca ovde na forumu bilo da je Pravoslavac, Katolik ili bilo koje druge vere podrzavas, posebno kada napadaju Adventiste upucujes zahvalnice, itd.
Tako da ja nikakvu neistinu nisam izneo.

Pozdrav

Natrag