Po onome sto je Kainos citirao iz Vaglnerove knjige - znacilo bi da je Vagoner bio kontradiktoran u svom pisanju, prvo tvrdeci da Isus nije stvoren vec da je Bog vecni, a potom govoreci o nekakvom rodjenju.
Vagoner naravno nije bio kontradiktoran, vec je problem u Kainosovom pogresnom zakljucivanju na osnovu nesagledavanja celog konteksta Vagonerovig reci i izraza "STVOREN" i "RODJEN"
Da napomenem da objasnjenje koje cu dati nije moje licno, vec se nalazi u samoj knjizi "HRISTOS I NJEGOVA PRAVEDNOST" i to u fusnosti kao objasnjenje poglavlja 2 u kome se nalaze reci koje je Kainos citirao.
Inace, izdanje ove knjige koju ja imam je "NOVI SAD 2013 GODINA" i sadrzi i citate koje je Kainos postavio, sa objasnjenjem u fusnosti.
Dakle, izraz "RODJENJE" se u Vagonerovim recima ne odnosi na nekakvo Hristovo stvaranje na nebu pre koga on nije postojao, a to znamo jer Vagoner predhodno kaze "DA JE HRISTOS NESTVOREN, I DA JE BIO BOG ZAJEDNO SA OCEM KROZ CITAVU VECNOST"
U Vagonerovim recima "DA JE ISUS RODJEN" on upucuje na predestinaciju ili predodredjenje Hristovog rodjenja na zemlji, a to vidimo iz Vagonerovih sledecih reci "COVEKOV UM NIJE U STANJU DA OBUHVATI VREMENSKI RASPON NA KOJI SE OVAJ IZRAZ ODNOSI. NIJE DATO LJUDIMA DA ZNAJU KADA ILI KAKO JE SIN RODJEN, ALI MI ZNAMO DA JE ON BOZANSKA REC NE SAMO PRE SVOG DOLASKA NA OVU ZEMLJU, NEGO PRE NO STO JE I SVET STVOREN.. VISE OD SEDAM VEKOVA PRE NEGO STO JE POSTAO COVEK, BOZANSKIM OTKRIVENJEM PRORECEN JE NJEGOV DOLAZAK"
Dakle, ceo kontekst govori o predodredjenju Hristovog rodjenja na zemlji, u kome je on na nebu bio vecni nestvoreni Bog, ali je vec tamo odluceno da se on rodi u telu na zemlji kao rec Bozja i spasitelj, i po Vagonerovim recima "COVEKOV UM NIJE U STANJU DA OBUHVATI VREMENSKI RASPON ILI VREME U KOME JE ODLUCENO DA SE ISUS RODI NA ZEMLJI" sto se u bibliji naziva "TAJNA UTELOVLJENJA"
Ponavljam, ovo nije moje licno objasnjenje, vec se nalazi u samoj Vagonerovoj knjizi.
Jos nesto.
Ovde na forumu se na veliko laze protiv Ellen White i ostalih da navodno nisu pisali i verovali u Isusa kao Boga vecnog nestvorenog, i iznose se razlicite druge prljave lazi.
Pitam se kako neko moze da uzima ime precistog Gospoda Isusa Hrista, a da u sebi gaji takav prljavi lazljivi duh.
To znaci da takvi nemaju veze sa Hristom, vec su gori od satanista jer rade gore stvari od satanista.