Jesu li Otac i Sin "jednaki", jesu li Osobe istoga Boga?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap kaze da sam ja nasrnuo na crkvu Bozju.

Kome se ti pravdaš? Tvoje je pravo nasrtati na koga god hoćeš, pa i na Kristovu Crkvu. To je zapravo misija vas EGWista da nasrćete na Kristovu Crkvu.

Niti sam nasrnuo, a ponajmanje na crkvu Bozju, jer Rimokatolicka crkva nije Bozja, vec kako sam i napisao "naslednik Vavilonske misterijske religije" i to je istorijska cinjenica.

Zašto je onda tvoja adventistička sekta 1980. godine (65 godina nakon smrti Ellen White) od te "naslednice Vavilonske misterijske religije" preuzela vjerovanje o Trojstvu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bravo ,
pozitivno si me iznenadio,
raduje me da se trudis i da proveravas po Bibliji,i to je veoma pohvalno.
nasao si dobar stih,ali da li je dobar prevod???
Zato sam i rekao da pogledamo izvorni tekst,ali pre toga mozemo da pogledamo i ceo kontekst.
5 Размишљајте онако како је размишљао и Христ Исус. 6 Иако је био сличан Богу*, он није ни помишљао на то да присвоји оно што му не припада*, наиме на то да буде једнак Богу. 7 Напротив, одрекао се свега* и постао је попут роба. Постао је човек*. 8 Осим тога, кад је постао човек*, понизио се и био* је послушан све до смрти, и то смрти на мученичком стубу*. 9 Зато га је Бог узвисио и подарио му име које је изнад сваког другог имена,
a sad evo i grckog teksta
BGT Philippians 2:6 ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ, (Phil. 2:6 BGT)
Cak i Vuk Karadzic u ono vreme prevodi razumljivije
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

Čiji ti je ovo prijevod? Miroljubov? ;)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pozitivno si me iznenadio,
Ja volim razgovor sa ljudima koji proveravaju Bibliju.
Dao sam ti mix prevoda NW,DK,ST i BGT grcki tekst.
Dovoljan je i kontekst.
9 stih koji hoces prevod govori kako je Bog taj koji je dodelio Isusu titulu koju nije imao do tada,tako da to sasvim dovoljno govori da nisu jednaki.

Pa barem da su rodjena braca,blizanci,a ovo otac i sin,pa gde to ide?,nemoze pa to ti je da budu jednaki nikako...,ni teoretski.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kome se ti pravdaš? Tvoje je pravo nasrtati na koga god hoćeš, pa i na Kristovu Crkvu. To je zapravo misija vas EGWista da nasrćete na Kristovu Crkvu.

Zašto je onda tvoja adventistička sekta 1980. godine (65 godina nakon smrti Ellen White) od te "naslednice Vavilonske misterijske religije" preuzela vjerovanje o Trojstvu?

To nije misija Adventista, vec da objavljuju jevandjelje o spasenju u Isusu Hristu, a u bibliji jedna od istina je i ucenje o vavilonu velikom sa kojima carevi ovoga sveta prave duhovnu preljubu i klanjaju mu se.
Taj vavilon veliki je Rimokatolicka vavilonska crkva.

Adventisti su oduvek verovali u trojedinog Boga.
Evo, upravo u ovim proslim danima sam citao knjigu od jednog znacajnijeg pionira Adventizma pod naslovom "Hristos i njegova pravednost" koja skoro u celini govori o tome da je Isus Bog jednak Ocu.

Dakle, ti nemas drugu alternativu, osim da se protiv drugih boris lazima, sto sve vreme i cinis.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Koji je za svoj "prevod" uzeo upravo New World Translatiion đavolje sinagoge iz Bruklina....

Ps. Nisam raspoložen da uvijam i politički korektno govorim o njima i njihovim kultovima. Nazivam ih onako kako ih treba nazvati. Sotononinim sinagogama.

Ujedno,ako su već toliko zaljubljeni u hebrejski, zašto onda ne prihvataju činjenicu da ih rabini smatraju prevarantima? Zašto kriju da ih Izraelski autori nazivaju punim imenom (Raselovce), iako je poznato da ni jedan hebrejin - židov neće izgovoriti, napisati čak izgovor Tetragramatrona? Dakle, jehova nije YHWH, jer bi u protivnom Izraelski autori izbegli da napišu puni naziv Raselovog kulta.

Ako je tako, a jeste, šta su onda ovi plodovi Milerovi? Isto što i Mormoni, kult, sinagoga satane.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Neće biti. Tek ste 1980. to vjerovanje preuzeli od Kristove Crkve koju ti nazivaš "naslednicom Vavilonske misterijske religije".

Čak ni to u šta veruju nije pravo Trojstvo, nego trijada odvojenih bića koja su na neki način "Božanstvo"... *

*što sve dolazi od siromašnog engleskog jezika i njegovih idioma. Pa tako imamo "Godhead" umesto jednostavnog God, ili "Divinity", kojim je "duh proroštva" nazivala Boga. Imenica God je za nju i njoj slične rezervisana za entitet koji je doslovno iznad Oca, Sina, Duha Svetoga, a koje ova "inspirisana" pametnica naziva "nebeskim velikodostojnicima"...

Terminologija ih razotkriva. Terminologija, i svako ko je iole vičan engleskom jeziku će odmah prepoznati apostazu, budalaštinu i blasfemiju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neće biti. Tek ste 1980. to vjerovanje preuzeli od Kristove Crkve koju ti nazivaš "naslednicom Vavilonske misterijske religije".

Jednom Adventisti pricas bajke, koji 27 godina proucava bibliju i spise pionira Adventizma koji pisu o Isusu i Svetom Duhu kao Bozanskim licnostima ili osobama jednakima Ocu.
To mozes zavoditi neupucene, sto ti je i osnovni cilj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pozitivno si me iznenadio,
Ja volim razgovor sa ljudima koji proveravaju Bibliju.

Ti mene ne iznenađuješ, nikako. Čak ni sa svojim neznanjem. :)

Dao sam ti mix prevoda NW,DK,ST i BGT grcki tekst.

A grčki tekst kaže da su Isus Krist i Bog jednaki.

Jednom Adventisti pricas bajke, koji 27 godina proucava bibliju i spise pionira Adventizma koji pisu o Isusu i Svetom Duhu kao Bozanskim licnostima ili osobama jednakima Ocu.
To mozes zavoditi neupucene, sto ti je i osnovni cilj.

Još gore po tebe. 27 godina učiš, a ništa naučio nisi. Izvoli provjeriti. Tek ste 1980. vjerovanje u Trojstvo preuzeli od Kristove Crkve koju ti nazivaš "naslednicom Vavilonske misterijske religije". :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slab si borac protiv Adventizma.
Evo da ti pomognem.
Nabavi knjigu od Djejmsa Vagonera "Hristos i njegova pravednost" koji se bavi doktrinalnim pitanjima Adventisticke crkve, jer on u
ovoj knjizi rusi tvoje teorije, i govori o tri Bozanske licnosti.
Dakle, Adventisti su oduvek verovali u trojedinog Boga.
A ti si laza.

Evo da razjasnimo tu 1980 godinu.
Te godine su definisana ucenja Adventisticke crkve u 28 verovanja , izmedju ostalih potvrdjeno je i staro verovanje pionira Advenisticke crkve u trojedinog Boga, o kome su pisali Ellen White, Jejms Wagoner, itd.
Pominju se jos neke godine kao dokaz da su Adventisti od pocetka verovali u trojstvo, kao sto su 1913, 1914, 1941..
Inace, Djejms Vagoner koji pise o trojstvu u gore pomenutoj knjizi, ziveo je u vremenu nastanka Adventisticke crkve, kao i Ellen White.

Poslednja izmena:
Natrag