Je li vaše prijateljstvo bezazleno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Pretpostavljam da svi koji daju savete, na isti nacin rade i u svom zivotu, ili mozda , ne ?
Kao i na svakom forumu, ima nas verovatno raznih profesija: sudaca, psihologa, psihijatara, religioznih, itd., a verovatno i onih koji su oprezniji kada svoj visak vremena poklone iz kozna kojih razloga deleci svoja iskustva i svoje stavove, previse lako kao sto verovatno i zive svoj zivot, jednostavno i sa mudroscu.
Naslov teme je pomalo pogresan za raspravu koja je pocela, zar ne bi bilo primerenije “njegovo”, ali to je zateceno stanje, da ne predlazem izmenu naslova, zbog prakticnosti indeksacije.
Ali predjimo na temu, kazu da, narodna mudrost, kod tezih bolesti treba konsultovati vise lekara i toga ovde naizgled imamo, konsultacije.
Pomenuta je od nekog u temi ideja strucne pomoci, postoje bracna savetovalista, ali bilo je i odgovora da to nije moguce, ok, kako god. Sta je sa prijateljima, oni bi trebali da budu tu negde, pretpostavljam da ima i licnih ako su zajednicki mozda pristrasni ?
Forum i forumi su poslednja stavka, i, iako imaju tu prednost da su ljudi nevidljivi na netu, imaju i onu drugu stranu medalje, ljudi na njemu su raznorazni i nikada ne bih rekao da su altruisti svi, valjda zato postoji i deo foruma sa prijateljima…
Nedostatak komunikacije je ovde najveci problem, na vise nivoa, nazalost.
Ne mogu naci opravdanje za partnera, sta god da radi u ovoj krizi, ali, njegova prica nam i ne treba u ovom slucaju, sranje je napravio kako vidimo u opisu i to je cinjenica.
Imamo krivca, imamo zrtvu, treba nam-kazna, zato su tu sudije koje su vec donele presudu, doduse porota iz prvog dela rasprave se povukla ili na godisnje ili nemaju polozenu sudsku zakletvu, valjda ?
Ostaje problem: kuca, deca, prijatelji, dvadeset godina, po koja uspomena i po koja sitnica verovatno jos, ali to nije izgleda predmet o kom sudije treba da razmisljaju.
Ali sta je tu problem, sve je to materjalno, podeli se, prosto je, i kuca i deca i prijatelji, a ono sto ne moze-gumica i prebrise se.
Sta je jednostavnije od toga ?
Ali ovo je samo presek teme.
Trazi se savet od clanova foruma, evo mog:
Komunikacija, komunikacija i samo komunikacija, niste deca, sa dvadeset godina braka ili izgleda da jeste ? Zivot nisu ni filmovi ni serije ni romani, ni raznorazna istrazivanja koja se prenose iz raznih tabloida na forume da bi se o njima diskutovalo, a sto se tice iskustva forumasa koja se traze-nema ih, takva iskustva drugih su ostala u cetri zida, kod partnera ili prijatelja njihovih ili se pak jedva mogu naci na retkim blogovima na netu.
Ili je daleko lakse pustiti se niz reku I cekati da vreme nesto odradi, mucenje nije nikakvo resenje, stavise-najgore je moguce, dok razgovor koliko god izgledao tezak iz hiljade razloga, donece razresenje-siguran sam…

PS
Srecan rodjendan

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Pretpostavljam da svi koji daju savete, na isti nacin rade i u svom zivotu, ili mozda , ne ?
Kao i na svakom forumu, ima nas verovatno raznih profesija: sudaca, psihologa, psihijatara, religioznih, itd., a verovatno i onih koji su oprezniji kada svoj visak vremena poklone iz kozna kojih razloga deleci svoja iskustva i svoje stavove, previse lako kao sto verovatno i zive svoj zivot, jednostavno i sa mudroscu.

Sećam se teme u kojoj je gospodin tražio od forumaša opravdanje za svoj preljub i sada kao "znalac" daje savete na koji način i kako se dama teba ponašati u situaciji koja je preljub. Lepo je stečenoo iskustvo podeliti. Tada je verovao u opravdanost teme koju je sam postavio a sada kaže " Forum i forumi su poslednja stavka, i, iako imaju tu prednost da su ljudi nevidljivi na netu, imaju i onu drugu stranu medalje, ljudi na njemu su raznorazni i nikada ne bih rekao da su altruisti svi, valjda zato postoji i deo foruma sa prijateljima…".
Toliko o toj drugoj strani koja sebe zove stručnom !!!

Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Ma ja sam ta vrata zatvorila onog dana kad je otisao da je vidi po ko zna koji put meni iza ledja.Zapravo za mene je to bilo poslednji put jer od tog dana me vise nije zanimalo ni gde ide ni sta radi.Izgleda da sam imala potrebu sasvim prirodnu i ljudsku da sa nekim podelim misli pa makar i virtuelno,jer verujem zaista u dobronamernost ljudi,bar vecine.Znaci veru u sebe i ljude nisam izgubila ,izgubila sam veru samo u jednu osobu,koja izgleda i nije bila vredna nje.Zahvaljujem se Ivaanacek za komentar izgleda da sam pogresno protumacila poruku kao ironicnu,sada shvatam da je bila u pozitivnom smislu.I nisam spustila roletne i pokunjila nos,ne vredjam se bas tako lako.Ali se ni ne plasim da svoje misli podelim sa nevidljivim prijateljima,jer cak i prijatelji kritikuju zar ne?Zjovane ostao si dosledan sebi i filozofiji kratkih rezova i verovatno si u pravu.Jos onog dana sam trebala i bukvalno zalupiti i zamandaliti vrata.Ovako ispadoh slabic koji samo kuka i ceka nesto,a nema sta.Verovatno me i on u svoj svojoj drskosti i sebicluku vidi ko slabica koji ce na prvi njegov nagovestaj poskociti kao dobro dresiran pas.A nije tako.Sada mi je zao sto sam oklevala i sagledavala i druge stvari i osobe oko mene,jer pazeci da ne povredim nevine povredila sam sebe i svoje dostojanstvo.Sto se tice opsirnog ali posve maglovitog komentara gospodina koji ima licnog iskustva sa preljubom jer citala sam i ja tu kontroverznu diskusiju i zgrazavala se nad njom,mogu reci samo jedno iskrenost je zaista skup dar i ne treba ga traziti kod jeftinih ljudi.Dakle necu vise gledati u proslost jer je vec potpuno besmisleno,pokusacu vec i sama da malo pozitivnije gledam na sve to.Jer imam jednu poznanicu koja kad pominje svog bivseg muza koji je uzgred budi receno jos ziv i zdrav uvek kaze"kad je moj muz umro"Pa eto izgleda da je i ovaj moj umro...

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Ma ja sam ta vrata zatvorila onog dana kad je otisao da je vidi po ko zna koji put meni iza ledja.Zapravo za mene je to bilo poslednji put jer od tog dana me vise nije zanimalo ni gde ide ni sta radi.Izgleda da sam imala potrebu sasvim prirodnu i ljudsku da sa nekim podelim misli pa makar i virtuelno,jer verujem zaista u dobronamernost ljudi,bar vecine.Znaci veru u sebe i ljude nisam izgubila ,izgubila sam veru samo u jednu osobu,koja izgleda i nije bila vredna nje.Zahvaljujem se Ivaanacek za komentar izgleda da sam pogresno protumacila poruku kao ironicnu,sada shvatam da je bila u pozitivnom smislu.I nisam spustila roletne i pokunjila nos,ne vredjam se bas tako lako.Ali se ni ne plasim da svoje misli podelim sa nevidljivim prijateljima,jer cak i prijatelji kritikuju zar ne?Zjovane ostao si dosledan sebi i filozofiji kratkih rezova i verovatno si u pravu.Jos onog dana sam trebala i bukvalno zalupiti i zamandaliti vrata.Ovako ispadoh slabic koji samo kuka i ceka nesto,a nema sta.Verovatno me i on u svoj svojoj drskosti i sebicluku vidi ko slabica koji ce na prvi njegov nagovestaj poskociti kao dobro dresiran pas.A nije tako.Sada mi je zao sto sam oklevala i sagledavala i druge stvari i osobe oko mene,jer pazeci da ne povredim nevine povredila sam sebe i svoje dostojanstvo.Sto se tice opsirnog ali posve maglovitog komentara gospodina koji ima licnog iskustva sa preljubom jer citala sam i ja tu kontroverznu diskusiju i zgrazavala se nad njom,mogu reci samo jedno iskrenost je zaista skup dar i ne treba ga traziti kod jeftinih ljudi.Dakle necu vise gledati u proslost jer je vec potpuno besmisleno,pokusacu vec i sama da malo pozitivnije gledam na sve to.Jer imam jednu poznanicu koja kad pominje svog bivseg muza koji je uzgred budi receno jos ziv i zdrav uvek kaze"kad je moj muz umro"Pa eto izgleda da je i ovaj moj umro...

Poštovana gospođo volio bi verovati da ste stvarno sada vi ova opisana žena u vašem komentaru. Volio bi verovati da u vama posoji odkučnost i hrabrost suprotstaviti se ne njemu nego sebi. Volio bi verovati da ste s ovom prepiskom makar malo dali dsebi oduška i napunili svoje baterije. Želim vam puno sreće i zadovoljstva u daljnjem životu !!!

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856

Hvala,:yea: Neko se uvek prepozna, valjda po narodnom obicajuyes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Nema sumnje ista osoba je pisala sve ovo vreme pa i zadnji komentar,to je i dokaz da sve vreme sazrevamo i menjamo se nekad neprimetno a nekada voma brzo iz dana u dan iz sata u sat.A kada ostane i pisani trag kao ovaj ovde,promene su evidentne.Zaista mi je bilo potrebno da sredim misli i cujem takodje i razna druga misljenja da bih ostala na pravom putu,putu nezavisnosti koji sam sama izabrala.Samo mi je izgleda bila potrebna i potvrda da ne gresim jer ponavljam opet u tako delikatnim i jako emotivnim situacijama skloni smo greskama i nismo nimalo objektivni.Zao mi je sto nije bilo vise zenskih misljenja zaista sam ocekivala njih u vecem broju,a nema ih ne znam zasto.Mozda sto je tema preozbiljna ili sam ja preozbiljno shvaytila situaciju,ili je moja dilema glupa i besmislena sa zenskog stanovista ne znam...ali postujem.I zaista necu vise da davim,to bi bilo to,jer vrata su zatvorena za sada doduse figurativno, jos samo da ih zatvorim i bukvalno.Ali to je vec druga diskusija o posve obicnim ovozemaljskim materijalnim stvarima a ne o osecanjima.I jos nesto za kraj,Zjovane,otvorio si slucajno temu koja se potpuno poklopila sa mojom stvarnom situacijom i tako me izazvao da progovorim i na ovaj nacin kako ti rece dam sebi oduska i napunim baterije.I zato ti dugujem zahvalnost.Jedino me nemoj oslovljavati sa "postovana gospodjo" jer se osecam kao da imam sto godina,a to nije slucaj.Naravno ovo se samo salim!S'postovanjem i zahvalnoscu suzi q

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Nema sumnje ista osoba je pisala sve ovo vreme pa i zadnji komentar,to je i dokaz da sve vreme sazrevamo i menjamo se nekad neprimetno a nekada voma brzo iz dana u dan iz sata u sat.A kada ostane i pisani trag kao ovaj ovde,promene su evidentne.Zaista mi je bilo potrebno da sredim misli i cujem takodje i razna druga misljenja da bih ostala na pravom putu,putu nezavisnosti koji sam sama izabrala.Samo mi je izgleda bila potrebna i potvrda da ne gresim jer ponavljam opet u tako delikatnim i jako emotivnim situacijama skloni smo greskama i nismo nimalo objektivni.Zao mi je sto nije bilo vise zenskih misljenja zaista sam ocekivala njih u vecem broju,a nema ih ne znam zasto.Mozda sto je tema preozbiljna ili sam ja preozbiljno shvaytila situaciju,ili je moja dilema glupa i besmislena sa zenskog stanovista ne znam...ali postujem.I zaista necu vise da davim,to bi bilo to,jer vrata su zatvorena za sada doduse figurativno, jos samo da ih zatvorim i bukvalno.Ali to je vec druga diskusija o posve obicnim ovozemaljskim materijalnim stvarima a ne o osecanjima.I jos nesto za kraj,Zjovane,otvorio si slucajno temu koja se potpuno poklopila sa mojom stvarnom situacijom i tako me izazvao da progovorim i na ovaj nacin kako ti rece dam sebi oduska i napunim baterije.I zato ti dugujem zahvalnost.Jedino me nemoj oslovljavati sa "postovana gospodjo" jer se osecam kao da imam sto godina,a to nije slucaj.Naravno ovo se samo salim!S'postovanjem i zahvalnoscu suzi q

Sorry "postovana gospođo"- nije mi bila namera aludirati tvoje godine nego samo iskazati poštovanjee prema nekome ko nažalost ima problem koji je danas sve češći. Razlog radi čega se nisu oglasile dame u većem broju je prepoznavanje sebe u temi. Neimanje odgovora za svoje stanje ih sputava u želji davanja saveta drugoj ženi. Verujem tui na reč da si sebi napunila baterije i da znaš svoje daljnje korake.
Želim tti uspeh u daljnjem životu !!!

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Hvala,:yea: Neko se uvek prepozna, valjda po narodnom obicajuyes3

Da u pravu si nekoga se uvek prepozna iako taj nastoji sakriti tragove namere svog hoda.
Idealno bi bilo kada bi to bilo moguće ali tragovi su preduboki i uvek se nastoji po tim tragovima vraćati.
Nemaš potrebe se vrasćati istim tragom nazad jer svaki tvoj korak je samo nastavak istog hoda, istog puta !!!
Puta na kome ste sami ti i tvoja "veličina"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Ja sam se zaista samo salila da bih i time dokazala svoj sopstveni napredak i potvrdila da vec imam malu distancu na citav problem.I da sad realnije sagledavam stvari i zivot uopste.I malo veselije.A sto se tice prepoznavanja u temi i tu si u pravu.Pa i ja sam videla koliko slicnih pa i mnogo gorih slucajeva ima u mojoj najblizoj okolini,ali se o svemu tome cuti ili se samo sapuce "u poverenju"sto mi je oduvek bilo odvratno.A kad postavis konkretno pitanje svi se zgrazavaju kao bajagi niko nema u tome iskustva svi su bezgresni i svi su brakovi idealni Dok ne puknu...Pa tako i na forumu.Niko nema iskustva,ali ajde neka nema iskustva bar da da neko svoje misljenje.Pa ja se ubih pisuci i do nasitnijih detalja objasnjavajuci,pa cak padose i neki kvazi stihovi...i opet nista.Ustvari nije bas nista ,javilo se par ljudi bilo je i dobrih iskrenih saveta vec sam se zahvaljivala,ali u odnosu na preglede teme odgovora je bilo zaista malo.Nisam valjda bila dovoljno intrigantna,jer na zalost ili na njihovu srecu nisam ih uhvatila na gomili.A bas sam se bila naostrila...Eto malo poluzbilje,malo polusale kao i u zivotu sto je.A jedno sigurno znam,posle kise UVEK dolazi sunce!

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Ja sam se zaista samo salila da bih i time dokazala svoj sopstveni napredak i potvrdila da vec imam malu distancu na citav problem.I da sad realnije sagledavam stvari i zivot uopste.I malo veselije.A sto se tice prepoznavanja u temi i tu si u pravu.Pa i ja sam videla koliko slicnih pa i mnogo gorih slucajeva ima u mojoj najblizoj okolini,ali se o svemu tome cuti ili se samo sapuce "u poverenju"sto mi je oduvek bilo odvratno.A kad postavis konkretno pitanje svi se zgrazavaju kao bajagi niko nema u tome iskustva svi su bezgresni i svi su brakovi idealni Dok ne puknu...Pa tako i na forumu.Niko nema iskustva,ali ajde neka nema iskustva bar da da neko svoje misljenje.Pa ja se ubih pisuci i do nasitnijih detalja objasnjavajuci,pa cak padose i neki kvazi stihovi...i opet nista.Ustvari nije bas nista ,javilo se par ljudi bilo je i dobrih iskrenih saveta vec sam se zahvaljivala,ali u odnosu na preglede teme odgovora je bilo zaista malo.Nisam valjda bila dovoljno intrigantna,jer na zalost ili na njihovu srecu nisam ih uhvatila na gomili.A bas sam se bila naostrila...Eto malo poluzbilje,malo polusale kao i u zivotu sto je.A jedno sigurno znam,posle kise UVEK dolazi sunce!

Kad se ujutro probudiš osmehni se jutru i pošalji taj osmeu uz zahvalnost Gospodu na tome što ti podari još jedan dan.
Iznesi osmeh na ulicu i uživaj u njemu. Uživaj u svakom detalju života koji ti je lep onoliko koliko ga ti lepog i želiš.
Podeli taj osmeh sa onim koji će ga znati vrednovati i videti u njemu tebe.
Da skratim - ŽIVI !!! :yea:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag