Je li vaše prijateljstvo bezazleno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Najpre dugujem jedno objasnjenje Zjovanu.Naime tekst nije moj vec sam ga prilicno proizvoljno citirala ni sama ne znam odakle,ali odsikavao je najpribliznije moje trenutne emocije.Kao da je tacno pogodjen i poredjan redosled mojih emocionalnih reakcija.
Imam prilicno cvrst stav i prema sebi i prema zivotu i nisam bespomocna u protivnom ovog sukoba izmedju nas dvoje partnera ne bi ni bilo,zar ne?A sto se tice misli da jesam zarobljenik i tacno si pogodio sustinu.Jer vec dugo se vrtim u jednom zacaranom krugu iz kog izgleda ne zelim da vidim izlaz .I zato pisem.I zato trazim vasu pomoc,vase misljenje i iskustva.I zahvalna sam sto se odazivate.Jer samo tako,citajuci drugacije komentare drugacije vidjenje raznih pa i moje zivotne situacije meni biva polako sve jasnije a sami m tim i lakse razumem samu sebe.
Nije problem da cu biti ostavljena,jer da je bilo povoljnog odgovora sa prijateljicine strane,do toga bi odavno doslo sada sam vec sigurna u to a i bilo bi mi mnogo laksa i jasnija situacija da je do raspleta odmah doslo_Ovako se natezemo sa poluistinama,pa i lazima raznim izjavama navodne ljubavi koja toboz nikad nije ni prestala osecajem odgovornosti i 'izborima koji obavezuju',sve same licemerne i kukavicke izjave koje su me dugo zbunjivale i blokirale.Problem je ipak u meni i mojoj povredjenosti ali i neodlucnosti zbog kojih i sama sebe mrzim.Ali razumite me ja jos nisam spremna,nisam nacisto sama sa sobom treba mi vremena,mada znam da i bolest i lekar su istovremeno u meni samoj,ja jos uvek razmisljam.I mucim sebe.I cekam neki unutrasnji impuls neki znak nesto sto ce mi pomoci da se prelomim na svoju sopstvenu stranu.A do tada mi treba vasa pomoc.I zahvalna sam na svakom vasem pokusaju...

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Svi smo se dakle slozili i muski i zenski oko toga da nije vise vredan tvoje paznje a ni daljuh komentara.Jer da je covek ne bi ovako tvrdio pazar.Sto rece Zjovan u oba slucaja ti si gubitnik,a ti i dalje nesto cekas i kukas!Pa probudi se,pokreni se sa mrtve tacke.Nemoj zarivati glavu u pesak kao noj.Moras razresiti situaciju ti sama,ako on ne zeli i ako mu ne odgovara da je resite zajedno_Ocigledno je da on ceka misljenje svoje prijateljuice i da se ona najpre odluci,pa ce on u odnosu na tu njenu odluku i da postupi.Dakle ili ide sa njom ili ostaje sa tobom jer mu je kombinacija propala.Pa zeno ne ponizavaj se vise,nije ocigledno toga vredan!

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Imam prilicno cvrst stav i prema sebi i prema zivotu i nisam bespomocna u protivnom ovog sukoba izmedju nas dvoje partnera ne bi ni bilo,zar ne?A sto se tice misli da jesam zarobljenik i tacno si pogodio sustinu.Jer vec dugo se vrtim u jednom zacaranom krugu iz kog izgleda ne zelim da vidim izlaz .I zato pisem.I zato trazim vasu pomoc,vase misljenje i iskustva.I zahvalna sam sto se odazivate.Jer samo tako,citajuci drugacije komentare drugacije vidjenje raznih pa i moje zivotne situacije meni biva polako sve jasnije a sami m tim i lakse razumem samu sebe.

Izdvojih ovaj deo iako je cela tvoja priča puna kotradiktornosti, ja tu ne vidim čvrst stav. Vidim samo naviku na situaciju iz koje nee vidiš sebi izlaza. To je bit koja osporava tvoje mišljenje o čvrstom stav. Sakriti se iza lažnih nada i varati sebe o nekoj mogućoj lepšoj promeni ni blizu nije stav a kamo li čvrsti.Mislio sam na početnu da si financiski ovisna ali iz daljnjeg pisanja vidik da nije.
Moj savet- pogledaj se u ogledalo i vidi je li ti paše ono što vidiš. Ako ne izađi na ulicu i potraži onoga ko će ti vratiti osmeh na lice !!!

Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Ne znam tacno na koje to kontradiktornosti mislis Zjovane,ne kazem da ih nema ali se sve vreme trudim da ne izgubim glavnu nit.A to je kako da izadjem iz ove nepodnosljive za mene situacije i to sto bezbolnije i sto postenije.Ali to je izgleda nemoguce.I zasto i kuda da idem ja?Pa nisam ja varala i lagala.A i ta slabasna nada da ce se sve lepo zavrsiti kao u bajci,vec je odavno nestala.Samo su moje nesredjene misli i emocije ostale.I konkretna situacija i problemi,deca,kuca posao,prijatelji,dalji zivot.Pa nije to avion iz kog treba bezglavo i bez obzira na sve iskociti pa kako god,cak i bez padobrana.Mozda ja sve preozbiljno shvatam i suvise razmisljam,ali takva sam.A sta biste vi ostali uradili?Konkretno.

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Pa kad tako postavis stvari ,menja se ugao gledanja.Ja licno nemam\jos\takva iskustva pa ti savet iz sopstvenog iskustva ne mogu dati,ali kapiram te skroz.Mada i dalje mislim da trebas bez razmisljanja sutnuti doticnog,zasluzio je to.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2009
Poruka
23
Hm moje vidjenje situacije je prilicno bistro. Dragi se bacio malo u akciju, nasla krpa zakrpu :) Njoj fali malo neznosti, paznje i tako tome slicno a njemu da se oseti ponovo kao muzjak ili ti lovina (grrrrr, mrnjauuuuuu). A u celoj prici Vi ste nevaljala zena koja sve to hoce da pokvari. Dakle, sram Vas bilo. Rasturate razbujale emocije, nevin flert i po koju dozu seksa. Zar nemate osecaja za potrebe svog muza? Molim Vas, krajnje je vreme da zauzmete pasivnu poziciju i uzivate u pogledu. Napravite sebi i kokice, za pun ugodjaj.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2009
Poruka
23
Ooooooo pa molim Vas cemu patetika, pogled na dole, smrknuta faca :) Toliko otvorenih vidika, a Vi i dalje imate spustene roletne....Ccccc
Ajde malo izbacite ustajao vazduh, duboko udahnite svez vazduh, videcete...
Zasto ste Vi nesto zasluzili? Mozda tek treba da zasluzite... Ali ne brinite se, nece Vam pokucati na vrata.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Ne znam tacno na koje to kontradiktornosti mislis Zjovane,ne kazem da ih nema ali se sve vreme trudim da ne izgubim glavnu nit.A to je kako da izadjem iz ove nepodnosljive za mene situacije i to sto bezbolnije i sto postenije.Ali to je izgleda nemoguce.I zasto i kuda da idem ja?Pa nisam ja varala i lagala.A i ta slabasna nada da ce se sve lepo zavrsiti kao u bajci,vec je odavno nestala.Samo su moje nesredjene misli i emocije ostale.I konkretna situacija i problemi,deca,kuca posao,prijatelji,dalji zivot.Pa nije to avion iz kog treba bezglavo i bez obzira na sve iskociti pa kako god,cak i bez padobrana.Mozda ja sve preozbiljno shvatam i suvise razmisljam,ali takva sam.A sta biste vi ostali uradili?Konkretno.

Znaš po onoj narodnoj ja bi a da mi ne uđe. Tako se ti prema sebi ponašaš. Da ne treba iz aviona iskakati ali ne treba ni samo čekati da sam padne.složio bi se sa kometarima od ivaancek jer to i jesu komentari iskrenosti i viđenja bez okova nečega mora se ili trebalo bi.
Rekoh već izađi i zalupi vrata da ne osetiš promaju. Život nije ni počeo iza tih vata tako ne mora niti završiti. Nađi neka vrata koja će ti neko rado otvoriti i kroz koja ćeš rado ući !!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag