Je li Isus, kojeg je rodila Djevica Marija, razapet i umro na križu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo kako je tekla diskusija između nas dvojice, pa neka ljudi sami vide:

Ja znam šta sam pisao..ne možeš mene ubeđivati u ono što znam da nisam mislio. Ja i sada ti kažem "Reč" iz Jovana 1,1-3 nije identična sa Isus Hristos Čovek. Hajde o tome da pišemo jer sam o tome pisao..naravno na nekoj odgovorajućoj temi. Upravo tu stoji i u tekstu koji si naveo...Reč nije zemaljski Isus...to sam i rekao i na tom insistiram.

Nisi ti molohist zato što tvrdiš da je umrlo ono što je ljudsko, nego si molohist zato što tvrdiš da Isus nije bio ništa drugo do običan čovjek. ;)Kužiš?

Upravo to veze nema sa molohizmom...jer si ti insistirao da je molohist onaj ko tvrdi da je žrtvovan samo čovek. Sad menjaš iskaz i tvrdiš da je molohist onaj koji veruje da je Isus samo Čovek. Akcenat je bio na žrtvi a ne na prirodi..seti se...ali glupo je uopšte nazivati molohistom nekoga ko veruje u Biblijskog Boga..kužiš?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ljudska licnost Hristova se vise nikada nije vratila odnosno nije ponovo ozivela, ona je platila cenu otkupa. A Bozanska licnost Hristova je nastavila da zivi kao i ranije!

Totalna besmislica po tvon joj nauci ispada da On vise nije čovek.

Lupas sve vise. Ostala je i ljudska licnost u besmrtnom telu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, covek je umro ali Bog nije!
Bog ne moze nikada umreti!

Jesi li sada shvatio?

Jos samo da na ovo odgovorim..

Bog ne moze umreti doslovno, jer nema telo on je Duh! Ali moze "umreti duhovno" (u bibliji postoji i duhovna smrt). On tako i jeste umro, jer su ga nasi gresi slomili!

Tehnicki se dakle moze reci da je Bog umro, iako to ne znaci da je doslovno umro.

Ne znam Mire šta da kažem, ne znam ni u kojem iskazu si upravu. Oba iskaza ne mogu stajati.

No, da se razumemo. Božanstvo ne može umreti, to se slažemo. Bog nije ni morao umreti ni na koji način da bi se naše spasenje moglo ostvariti...naše spasenje od greha. Gresi naši su jednostavno pripisani Isusu Hristu i On je platio svojom smrću naše grehe. Prosto i jednostavno. Verujem da sve preko ovoga je suvišno i razmatrati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja znam šta sam pisao..ne možeš mene ubeđivati u ono što znam da nisam mislio.

Ne znam ja što si ti mislio, ali ostalo je zapisano i dokumentirano što si napisao. A napisao si da zemaljski Isus nema veze s križem, žrtvom i krvlju. Točka. ;) Evo:

1610027676373.png

Upravo to veze nema sa molohizmom...

Molohizam je zamisao da se Bogu može udovoljiti žrtvovanjem ljudi. A ti to čitavo vrijeme zastupaš, tvrdeći da je Isus samo "najobičniji čovjek".

ali glupo je uopšte nazivati molohistom nekoga ko veruje u Biblijskog Boga..kužiš?

Veze ti s Biblijskim Bogom nemaš. Biblijski Bog je Trojstven, a tebi se gadi sama riječ Trojstvo. Samo se pitam, jesi li i ti, kao što si napisao za masone, Trojstvo odbacio ritualno s rukom na kuranu i kunući se u kuran?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Molohizam je zamisao da se Bogu može udovoljiti žrtvovanjem ljudi. A ti to čitavo vrijeme zastupaš, tvrdeći da je Isus samo "najobičniji čovjek".

Pa čekaj, upravo smo shvatili da je samo Isus Čovek mogao biti žrtvovan a ne i Bog jer Bog ne umire..izmišljaš razne mantre ali ne vredi. Isus Bog nije umro jer Bog ne može umreti..i mislim da je dovoljno rečeno. Zašto se vraćati na ono što smo pojasnili.

Ne znam ja što si ti mislio, ali ostalo je zapisano i dokumentirano što si napisao. A napisao si da zemaljski Isus nema veze s križem, žrtvom i krvlju. Točka.

I dalje se držiš majčinskog pogrešnog vaspitanja...nećeš istinu da sagledaš šta se kaže nego šta ti msiliš da stoji.

Ja sam pojasnio da Reč iz Jovan 1,1-3 nije inkarnirana u telo...Isus Hristos u pogledu prirode ili pogledu svesti. To je paganska ideja..ideja o inkarnaciji. E to je moloh kada ga već pominješ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa čekaj, upravo smo shvatili da je samo Isus Čovek mogao biti žrtvovan a ne i Bog jer Bog ne umire..

Ne postoje Isus čovjek i Isus Bog, dva Isusa. Isus je jedan, i istovremeno je i pravi Bog i pravi čovjek. A što se umiranja tiče, Isusova smrt bila prava i potpuna, umrlo je baš sve što je moglo umrijeti. :)

izmišljaš razne mantre ali ne vredi. Isus Bog nije umro jer Bog ne može umreti..i mislim da je dovoljno rečeno.

Ne može ni čitav čovjek umrijeti. Nije umrla ni Isusova ljudska duša koja je besmrtna. Dakle, zemaljskom smrću je umro Isus Bogočovjek, pri čemu je nastavilo živjeti sve ono što je besmrtno - Isusovo Boštvo i Isusova ljudska duša.

I dalje se držiš majčinskog pogrešnog vaspitanja...nećeš istinu da sagledaš šta se kaže nego šta ti msiliš da stoji.

Ja sam pojasnio da Reč iz Jovan 1,1-3 nije inkarnirana u telo...Isus Hristos u pogledu prirode ili pogledu svesti. To je paganska ideja..ideja o inkarnaciji. E to je moloh kada ga već pominješ.

Ne treba ljudima tvoje tumačenje kad si ti bio posve jasan. Dakle, po tebi, zemaljski Isus nema nikakve veze sa križem, žrtvom i krvlju. Sve je gore lijepo dokumentirano.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne postoje Isus čovjek i Isus Bog, dva Isusa. Isus je jedan, i istovremeno je i pravi Bog i pravi čovjek.

To ne može biti. Samo je telo moglo umreti i tako ne može umreti Bogo-Čovek. Tada ono "Bogo" napušta i ne može bti obuhvaćeno smrću...to su implikacije tvoje vere..drugačije ne može biti.

A što se umiranja tiče, Isusova smrt bila prava i potpuna, umrlo je baš sve što je moglo umrijeti.

Tako je..umro je samo ljudski deo..dakle žrtvovan je i umro samo Čovečiji deo koji može umreti...o čemu onda spor..što ga praviš tamo gde ga nema?

po tebi, zemaljski Isus nema nikakve veze sa križem, žrtvom i krvlju.

Ne sa krstom, već nije inkranirana Reč iz Jovana 1,1-3...majka loše naučila svoje dete...da laže u ime drugog ako treba

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To ne može biti. Samo je telo moglo umreti i tako ne može umreti Bogo-Čovek.

Umro je Bogočovjek Isus. To je činjenica, to je vjera apostola i to je vjera Kristove Crkve.

Tada ono "Bogo" napušta i ne može bti obuhvaćeno smrću...to su implikacije tvoje vere..drugačije ne može biti.

Tako je..umro je samo ljudski deo..dakle žrtvovan je i umro samo Čovečiji deo koji može umreti...

Po tebi onda nije umro ni 'Isus čovjek', jer nije umrla Isusova ljudska duša.

Ne sa krstom, već nije inkranirana Reč iz Jovana 1,1-3...majka loše naučila svoje dete...da laže u ime drugog ako treba

Lijepo i jasno gore piše. :) Po tebi zemaljski Isus nema nikakve veze ni s križem ni sa žrtvom ni sa krvlju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Umro je Bogočovjek Isus. To je činjenica,

Nije, jer Bogo ne može umreti..gde je to činjenica? Gde piše u Biblliji da je umro Bogo-Čovek? Gde je uopšte taj izraz u Bibliji?

Ali polazeći od tvoje vere i tih osnova ne može umreti "Bogo" može samo "Čovek"...da li malo razmišljaš kako zvuči ono što napišeš? Čak i po tvojoj veri ne može. Ti bi vidim da sahraniš "Bogo" jer Ga ne voliš.

to je vjera apostola i to je vjera Kristove Crkve.

To nigde ne stoji kod apostola..umro Bogo-Čovek....nemoj pričati ono što ne stoji.

Lijepo i jasno gore piše. :) Po tebi zemaljski Isus nema nikakve veze ni s križem ni sa žrtvom ni sa krvlju.

Ne, to je po tebi. Ne po meni. Žalosno je kako se služiš ovim stvarima..ali hajde rekoh ja..detinja igra....ovo je čisto detinjarenje a ne ozbiljan pristup.

Natrag