Je li Isus, kojeg je rodila Djevica Marija, razapet i umro na križu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mogli bi i ovde...tema je vezana za to da li je Isus umro na krstu pa bismo mogli da proširimo i to koji deo Hrista je umro na krstu.

Ja bih sada tebe upritao ko je umro na krstu? Bog ili Čovek? Hajdemo sada...

Ja vjerujem kako su vjerovali Isusovi sveti apostoli i kako vjeruje Kristova Crkva već dva tisućljeć - umro je Bogočovjek, Isus iz Nazareta.

Ja tebi neću postaviti ovo pitanje, jer si ti više puta jasno odgovorio kako križ, žrtva i krv nemaju nikakve veze sa zemaljskim Isusom

Hajdemo teoretičaru molohijanizma..gde ga nema :).

Ti si praktičar molohijanizma.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja vjerujem kako su vjerovali Isusovi sveti apostoli i kako vjeruje Kristova Crkva već dva tisućljeć - umro je Bogočovjek, Isus iz Nazareta.

Ja tebi neću postaviti ovo pitanje, jer si ti više puta jasno odgovorio kako križ, žrtva i krv nemaju nikakve veze sa zemaljskim Isusom

Koji deo Hrista je umro na krstu te žrtvovan? Koji deo je umro tačno?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi li ti "luđak"? Pa nije Isus karburator, da bi bio sastavljen od dijelova. Isus je potpuni i pravi Bog i potpuni i pravi čovjek.

Koji deo je umro? Bog? Ako tvrdiš da je Bog tj. Božija priroda umrla kako...? Možeš li objasniti? Ali ako nije umro Bog..onda je umro...????

Hajde..ti si pokrenuo ovo negiranje smrti Čoveka..kao nije dovoljno..jel da..mora i Bog. E pa sada hajde je li umro Bog ili Čovek? Nemoj mene pitati već opravdaj svoju tvrdnju. Nazvao si one koji veruju da je umro samo Čovek Isus da zagovraju molohizam...hajde sada ti tvrdiš umro i Bog..jel da?

UMRO BOG? Objasni??

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koji deo je umro? Bog? Ako tvrdiš da je Bog tj. Božija priroda umrla kako...? Možeš li objasniti? Ali ako nije umro Bog..onda je umro...????

Hajde..ti si pokrenuo ovo negiranje smrti Čoveka..kao nije dovoljno..jel da..mora i Bog. E pa sada hajde je li umro Bog ili Čovek? Nemoj mene pitati već opravdaj svoju tvrdnju. Nazvao si one koji veruju da je umro samo Čovek Isus da zagovraju molohizam...hajde sada ti tvrdiš umro i Bog..jel da?

UMRO BOG? Objasni??

Umro je Bogočovjek.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je li, nikako samo Čovek? To nikako?

Možeš li objasniti kako je to umro i Bog? Kažeš i Bog i Čovek...nikako "samo" Čovek. To je molohizam..ok...ali ti objasni je li zaista umro i Bog.. a nikako samo Čovek??

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa nikako samo Čovek..razumemo..ne pravi se..nego kako Bog? Kako taj deo Božanstva umre? Hajde..antimolohijac :)

Natrag