Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
tajna aveljeve zrtve je otkrivenje Isusa hrista ,koji je jedino ime spasenja. sve osim ovoga kako stoji u delima je isti duh kajina do danas a od nikeje na zalost. ako je temelj los sva gradjevina se rusi strasno.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Evo, sutra će Bog ustati ranije, pa će lično tebi pružiti dokaz...bah....

Dajte molim vas krajnje je vreme da izađete iz puberteta, i postanete odgovorni ljudi koji misle...

I naravno, kao i uvek - možemo se moliti bogu za bilo šta, ali kada tražimo da nam dokaže svoje postojanje onda smo sebični i glupi.

P.S. Bog je rekao ubij!

I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. Izlazak 32:27

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
U pravu si, moja greška. Pisao sam pre toga o Jovanu pa ga preneo. Radi se o Izlasku 32:27

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Bog deluje kroz ljude, kazes, a kako znas onda da kroz neke ne deluje pa imaju pogresnu sliku o njemu? Konacno dodjosmo i do toga...

Konačno dođosmo opet do ćorka i čoravih pitanja...
Poslednji put odgovaram na ovakva pitanja, jer očigledno nema smisla odgovarati nekome ko i ne želi odgovor...

Bog čoveku govori kroz savest, kroz razum - zato ih životinje i biljke nemaju - i kroz Pisanu Reč .
Oni koji ODBACUJU i IGNORIŠU poruke iz savesti i razuma, oni imaju sve predispozicije da steknu pogrešnu i izopačenu sliku o Bogu...

Sto se tice matematickih zanimljivosti pogledaj slagalicu u 7 na rts-u i vidi kako od nasumicno odabranih brojeva, mozes dobiti neki broj, ili pogledaj zanimljivu matematiku. Ako vec govorimo o brojevima pogledaj malo zanimljivosti oko broja Pi i primere kako ga mozes naci svuda...

Pa ko je ovde govorio o matematičkim zanimljivostima?

Ovde je reč o matematičkim zakonitostima koje sadrži Biblija u svojim tekstovima...Ajde probaj da sastaviš tri stranice smislenog teksta sa ovim zakonitostima u njima pa onda pričaj...

P.S. Bog je rekao ubij!

I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. Izlazak 32:27

Bog je rekao ČOVEKU: ne ubij!
A sam Bog je davalac života i On može i da ga uzme. Kao za vreme potopa, Sodoma i Gomora...I kao što će biti na Dan Suda.

Bog Izvodi iz ropstva izraelce delovanjem preko Mojsija i sopstvenom intervencijom da ceo Izrailj vidi! Dakle, Izraelci su kao izabran narod od Avrama imali privilegiju koju nijedan od paganskih naroda nije imao -> Da Bog ide direktno ispred njih braneći ih od neprijatelja! Izraelci nisu uprljali ruke za svoju slobodu iz Egipta. Bog je natprirodnom intervencijom razdvojio more koje je progutalo faraonove jurišnike koji su jurišali da pobiju izraelce...

Dakle, i pored svih čuda koje su Izraelci videli svojim očima, i pored svega onoga što je Bog za njih učinio u Egiptu, polovina naroda to odbacuje, i šta se dešava ->

"A narod videvši gde Mojsije za dugo ne silazi s gore, skupi se narod pred Arona, i rekoše mu: Hajde, načini nam bogove, koji će ići pred nama, jer tom Mojsiju koji nas izvede iz zemlje misirske ne znamo šta bi.
A Aron im reče: Poskidajte zlatne oboce što su u ušima žena vaših, sinova vaših i kćeri vaših, i donesite mi.
I poskida sav narod zlatne oboce što im behu u ušima, i donesoše Aronu.
A on uzevši iz ruku njihovih, sali u kalup, i načini tele saliveno. I rekoše: Ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje misirske." (2 Moj. 32)

Kakav idiotizam, samopravednost, zloća i gadost tog dela Izraelskog naroda...Kakvo ponižavanje samog Boga i dela koje je pred njihovim očima učinio iako su bili grešni i zbog toga pali u egipatsko ropstvo...Onda je usledilo ovo:

"A Mojsije videći narod go, jer ga ogoli Aron na sramotu pred protivnicima njegovim,
Stade Mojsije na vrata od logora, i reče: K meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi.
I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog.
I učiniše sinovi Levijevi po zapovesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri hiljade ljudi." (2 Moj. 32)

Koje koristi imaš od izvrtanja i izopačivanja Biblijskih tekstova?
Veruj mi brate imaćeš samo štete...

Dakle, čovek ne može da uzme tuđi život jer ga nije ni dao. Bog može jer je On davalac života! A plata za greh je -> SMRT!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

kolega 100dinara
pročitaj pažljivo kakav grijeh su izraelci NAMJERNO počinili, prije toga
prouči cijelu knjigu Izlazak, posebno 32. poglavlje
kaznu je Jahve odredio, i bila je izvršena

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ne napisaste li ovdje pricu o tri boga? Nezavisna i nejednaka?

O čemu ti pričaš čoveče? Kakva te tri boga spopala...??
Daj pročitaj post još jedared...

Ne nazvaste li Isusa bogom licno? Ocem licno? I duhom, licno?

Tvom izopačenju nikad kraja...

Da li si ikada čuo za reč - JEDINSTVO! Npr jedinstvo duha i tela? Da li su to dva entiteta a ipak JEDNO i čine dušu živu -> čoveka?

Ne rekoste löi onda da nije ni otac ni duh ni bog nego sin Davidov?

To niko nije rekao.
Sin Davidov (Sin čovečiji) je po telu, a sin Božiji po duhu...
Šta tu nije jasno?

Ne vidite li ocite kontradikcije?

Ne, ne vidim! Ako bih tu video kontradikcije onda bi i ja sam kao stvorenje bio kontradikcija -> sastojim se iz tri entiteta: Duha, tela, i uma. A opet sam JEDNA duša. Kako to?
Telo su moji organi - oči, uši, ruke, noge itd...
Um su moja savest, razum, misli, i mogu da funkcionišu i ako mi je telo totalno paralizovano...
Duh je moj život koji mi je Bog udahnuo i koji Mu se vraća kada moje telo i moj um nestanu...

Dakle tri entiteta a opet JEDNO, i ne idu jedno bez drugoga.

Šta je univerzum ili kosmos?
I kosmos je trokosmičan, ima tri kosmosa ->
Kosmos prostora,
Kosmos energije,
Kosmos vremena,
Ali kosmos nema tri dela kosmosa, to je jedna celina! Jedan kosmos! Nema on jedan deo koji je prostor, drugi deo koji je energija i treći koji je vreme. Nego je sve prostor, sve je energija i sve je vreme. I tačno, što apostol Pavle kaže, da je Bog u svojoj tvorevini, svojim stvorenjima, na neki način predočio ko On jeste, što je i sasvim normalno, što je i sasvim razumljivo.

Kao što umetnici u svoja dela iznose sigurno i nešto od svoje ličnosti, tako je i Bog, u univerzumu izneo, On kao umetnik je u svoje delo izneo puno od svoje ličnosti.

Prostor, nevidljivi, svuda prisutni prostor, kao Bog Otac što stoji u zaleđini svega, tako i prostor stoji u zaleđini svega. A kada mi najbolje vidimo prostor? Kroz energiju koja je materijalizovana. Mi tu najbolje osećamo prostor, kao što najbolje, a to i Biblija tvrdi, vidimo manifestaciju Boga kroz Sina. Zato mi u Starom Zavetu imamo da se Bog stalno kroz Sina pokazivao ljudima. On je taj Bog ili taj Jahve,to lice božanstva koje je vodilo izraelski narod iz egipatskog ropstva.
Dakle, kao što se božanska ličnost nama stvorenjima dostupno, najbolje manifestuje kroz Isusa Hrista, tako imamo paralelu i u univerzumu.
A kako se doživljava, kako se saznaje taj univerzum, kako se on izražava? Uvek kroz vreme. Znači, paralela postoji i sa trećim licem božanstva.
I ovde, sada, mi nemamo potrebu da sabiramo i dobijemo tri univerzuma, nego je ovde potrebno da vršimo jednu drugu radnju -množenje: 1x1x1=1. I vektori kad se sabiraju, oni se množe...

Budući da je Bog savršeno biće, Njegovi procesi teže ka maksimumu. A šta je maksimum života? Maksimum života jeste rađanje, a maksimum aktivnosti jeste ishođenje.
I oba ova termina nalazimo u Bibliji. Sin se rađa, a Sveti Duh ishodi.
U Jevanđelju po Jovanu, u 15.glavi, u 26. stihu se kaže:
“A kad dođe utešitelj koga ću vam poslati od Oca, Duh istine koji od Oca ishodi, On će svedočiti za mene.”

Dakle, pošto ti procesi teže ka maksimumu, onda su i rezultati savršeni, a to su lica. Najsavršeniji rezultat nekog procesa jesu lica, ličnosti.
Znači, savršeno biće - savršeni procesi. Savršeni procesi jesu procesi rađanja (kao rezultat života, toga što je Bog živ), i Njegove aktivnosti, to je proces ishođenja. A kao rezultat tih savršenih procesa dobijamo savršene rezultate, a najsavršeniji rezultat jeste ličnost. I zato mi imamo tri ličnosti, a ipak jedinstvenog Boga.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Činjenica je da je bog naredio i da se ubija, tako da ili pati od amnezije (pa se ne seća da je prvo rekao ne ubij), ili je šizofren (pa priča bezveze bez dodira sa realnošću), ili je pishopata (pa namerno zajebava narod), ili je tiranin (pa ne ceni sve ljude isto) ili ne postoji i sve je to izmišljeno. Saberi, oduzmi ostaju samo te opcije, sviđalo se to nekome ili ne.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Imaš razum pa shvati da je po Zakonu plata za greh - SMRT. U Državi (tadašnji izrailj) u kojoj je Bog car/Predsednik svako dobija po delima svojim i zato ide : "oko za oko, zub za zub, život za život" To je građanska pravda Teokratske države da se ubije greh, i sen Božije pravde na Dan Suda... Svejedno je da li Bog izvršuje pravdu natprirodnom intervencijom (Potop, vatra s neba...), ili preko čoveka (Mojsije, Isus Navin, David...) !

Ako ti to nije jasno, onda gubiš razum brate, pa je krajnje vreme da se dozoveš pameti...

Natrag