Da, ali kako postupati po Božijoj reči kad znamo da je Božija reč protumačena na bezbroj načina a put kojim treba ići je uzak, jako uzak. Kako se provući kroz sve zamke i ne pogrešiti ? Ako tražimo odgovor na to pitanje čini mi se da ga je jako teško pronaći. Svemu tome bih pridodao i prisustvo relativnosti koja dozvoljava da čak i laž nije baš čista laž već ima i malo istine. "U svakoj laži ima i istine" glasi narodna poslovica koju mnogi ne vole a meni se čini da je ta poslovica na mestu. Ako recimo neko kaže da je Bog trojstvo ja ću reći da je to laž. Ako me neko pita da li je to čista laž, ja ću reći da nije jer u svakoj laži ima i malo istine pa tako i u dogmi o trojstvu. Sve zavisi iz kakvog ugla posmatramo. Ako neko kaže zemlja ima svoju utvrđenu putanju kojom se kreće oko sunca i to je putanja kojom se kreće kroz svemir. Zatim dođe drugi i kaže zemlja se kroz svemor kreće putanjom elipse u obliku spiralne zavojnice. Da li to znači da jedan laže a drugi govori istinu ? Ne, istina je i jedno i drugo u zavisnosti iz kojeg ugla posmatramo. Zbog te relativnosti masa ljudi smatra da biblija ima kontradiktornosti što apsolutno nije tačno. Samo se menja ugao iz kojeg posmatramo.