Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Subota - Shabbat znaci odmor, i ona je sedmi dan u sedmici, i taj naziv potice jos iz raja.
Bog je shabbat uspostavio jos u raju, i taj sedmicni ciklus se postovao tokom cele starozavetne istorije.
Prvi ljudi su sigurno imali nazive za dane, mada to direktno ne pise u bibliji, shabbat ili odmor je bio sedmi dan i to su prvi ljudi znali i postovali.
Gledaj ti trkeljanja. "Bože, oprosti im, jer ne znaju šta pišu!"
Nije ti to raj,sinko, slago te je neko. To o čemu ti pišeš mora da je pakao. Kakvu muziku slušaš? Blek Sabat?
U raju dan za odmor? Bog je u raju uspostavio sedmi dan za odmor? A ostalih šest dana u raju se crnčilo? Da bi se, onda, samo sedmi dan odmaralo? A da, slučajno, nisu morali i prekovremeno da rade? Da odrade taj jedini slobodan dan. A koliko dana godišnjeg odmora su imali? Ako su odmarali samo sedmi dan, jesu li onda morali i za verske praznike da rade?
A subota je - garant - ... nigde ne piše, pa ni u bibliji, al` svi su od uvek znali da je to baš subota ... i obavezno odmaranje, da nebi nekom, slučajno palo na pamet da ode u Šabac na vašar pa da se umori do tamo.
Blek sabat.
taman posla ...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@torgdanwalf
Apostoli nisu preobratili rimski imperij u kršćanstvo
nego je rimski imperij sam sebe zaodjenuo u kršćansko ruho, prilagodio si je kršćanstvo tako da bi idalje mogao štovati svoje rimske voljene poštovane bogove
naime rimski vojskovođe su shvatili da če propasti pod silnim udarom okolnih barbarskih naroda, i da im je opstanak jedino moguć ako presviku svoje vojničke odore u svečenićke
to su i učinili, tako da je rimsko carstvo jedino carstvo koje ustvari nikada nije propalo

@elizabeta
Katolička i Pravoslavna Crkva svoju vjeru baziraju na Božjoj Objavi/ Bibliji, crkvenom učiteljstvu i predaji.

vidljivo je da se rim lukavo skriva iza naziva katolička, i to si je nezakonito prisvojio
a njihova dogma i dalje stoji na idolopoklonstvu rimskog carstva, mnogoboštvu
sa Biblijom nikada nisu znali baratati, osim ako se tamnice, mučenja i ubojstva ubrajaju u obranu nauka
da bi stvar bila još sramotnija do nedavno su tvrdili da je Biblija i nastala u okviru njihove crkve
Biblija se počela zapisivati par tisuča godina prije nastanka rimske crkve a završena je u prvom stolječu, zadnja knjiga je Evanđelje Ivana Apostola
istina koja toliko smeta rimskoj crkvi koja je sagrađena na laži i ombanama uvijek na njihovu nesreču ispliva
zbog takvih se svijet sablažnjava o kršćanstvo
dobro reče Jan Hus: uz vas je sila ali mi čemo pobijediti

još uvijek traje vrijeme Božje milosti koje poziva sve ljude da se pokaju i ostave grijeha,
preobrate od zlih puteva,predaju u ruke Krista, spase i baštine život vječni
još uvijek ima milosti u očima Jehove, nemojte propustiti posljednji kairos

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
@spedy12

nego je rimski imperij sam sebe zaodjenuo u kršćansko ruho, prilagodio si je kršćanstvo tako da bi idalje mogao štovati svoje rimske voljene poštovane bogove
naime rimski vojskovođe su shvatili da če propasti pod silnim udarom okolnih barbarskih naroda, i da im je opstanak jedino moguć ako presviku svoje vojničke odore u svečenićke
to su i učinili, tako da je rimsko carstvo jedino carstvo koje ustvari nikada nije propalo

Nauka nije promenila hriscanstvo vec se hriscanstvo ogrnulo plastom nauke, tako da bi moglo zadrzati svoj uticaj. Hriscanski lideri su shvatili da ce propasti pod silnim objasnjenjima i dokazima koje je nauka pruzala, i da im je jedini nacin za opstanak da licemerno odustanu od onoga sto smatrase jedinom istinom i uklope nekako ono od cega se branise u svoja verovanja.

Mislim da si samo potvrdio onos to sam ja rekao... Hvala!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Nauka nije promenila hriscanstvo vec se hriscanstvo ogrnulo plastom nauke, tako da bi moglo zadrzati svoj uticaj. Hriscanski lideri su shvatili da ce propasti pod silnim objasnjenjima i dokazima koje je nauka pruzala, i da im je jedini nacin za opstanak da licemerno odustanu od onoga sto smatrase jedinom istinom i uklope nekako ono od cega se branise u svoja verovanja.

Amin. Racionalizacija je jedna od najbitnijih komponenti vere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
@spedy12

ima istine u tome, to mozemo da vidimo i istoriski kako se vreme menjalo i religija se prilagodjavala koliko joj je bilo dozvoljeno tom vremenu

samo mi se cini da je pravoslavlje ostalo isto kakvo je bilo, drugi su se menjali, pravoslavlje je prva hriscanska vera pa su se od pravoslavlje odmetnuli odmetnici xD

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Jasno je Sveto pismo, jasne su Isusove poruke, ali si ti totalno nejasan! Govoriš u rebusima, obilaziš oko suštine kao mačka oko vruće kaše, nemaš hrabrosti da odgovoriš jasno i konkretno, na jasno i konkretno pitanje, a ono, ponavljam, glasi: Koja je to prava i istinska crkva, ili vjera, svejedno, koja slijedi ono što ti zoveš riječ? Inače, sve ovo što pišeš je samo prazna priča, bez pravog sadržaja i pravog značenja.
Govorio sam o problemu različitog poimanja i tumačenja Božije riječi. Da ta različitost postoji, potvrđuju činjenice koje sam naveo. Ti to opovrgavaš praznim frazama, ne navodeći niti jednu činjenicu koja dokazuje suprotno.
poštovani uredniče

prava istinska crkva Kristova i vjera,
su svi oni ljudi koji drže Božji zakon, svetkuju subotu i pravilno tumače Biblijski nauk

kako prepoznate tu crkvu Kristovu ?
po tome što su to obični, jednostavni, pobožni ljudi, nikakvi filozofi koji sa pet miliona riječi žele dokazati istinu koju ni sami ne razumiju
prava crkva Kristova se ne bori za prvenstvo, pravi Evanđelisti ne koriste nikakvu silu među ljudima u svijetu da bi im dokazali da su oni pravi vjesnici Evanđelja, da oni pravilno tumače Biblijski nauk
a kamoli da bi ubijali ljude koji su drugačije vjeroispovijdi od njihove
crkva Kristova ne galami po svijetu, ti vjernici, propovjdnici, apostoli rade svoj posao u miru i tišini, obavljaju svoj posao vjerno i revno
oni nikada neče slaviti čovjeka, uzdizati čovjeka , ljudski nauk, oholo mudrovati i slaviti neku granu znanosti izdignuti je iznad Boga
kršćanima je Gospod Bog Jahve u svemu na prvom mjestu, Njega se uzdiže i slavi Njemu pripada slava čast i hvala za sve vidljivo i nevidljivo što čini za nas grešnike, za naše spasenje
Jahve nam daje svako znanje, svaki razum
kršćanima je samo Krist Isus spasitelj i samo Njemu ide svaka hvala i zasluga za to, nikakav čovjek tu nema udjela

da bi čovjek, grešnik mogao prepoznati istinu od laži, potreban mu je Duh Sveti, Duh Božji
jer upravo Duh Božji otvara grešnicima oči ,uši, um i na taj način se osvjedočavaju raspoznaju istinu
od potrebe je čovjeku da se moli Bogu preko Krista spasitelja, da mu sam Bog podari Duha Svetoga da nauči raspoznati: dobro od lošeg, istinu od laži, čisto od nečistog, Božje od svjetskog
dakle grešnici ne trebaju tražiti nekakve znakove kao što su to tražili nevjerni židovi,koji bi ko fol nakon vidljivh čudesa postali vjernici, nego trebaju moliti da prime Duha Svetoga da bi mogli shvatiti istinu, prepoznati pravi Biblijski nauk, da mogu prepoznati pravog kršćanina i crkvu Kristovu

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
I ti, spedy, slično mrsavkicu, svašta pričaš ali ne daješ konkretan odgovor na ono na što se taj odgovor traži. Kažeš Hristova crkva? Da li je to zvanični naziv crkve kojoj pripadaš? Ko je zemaljski poglavar te crkve? Gdje se nalaze njene institucije?
Eto, vrlo jasna i konkretna pitanja. U jednoj rečenici se može na njih odgovoriti i u ovom slučaju, nije potrebno pisati čitave traktate o "pravoj" vjeri i "pravom" Bogu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
tako je Kristova crkva je pravi naziv, vjernici su kršćani
Kristova crkva nema nikakvog zemaljskog poglavara, jer poglavar crkve je Krist,
tu crkvu nemože voditi nijedan čovjek, je ako je vodi onda to više nije kršćanska crkva

institucija glavna je na nebu, preko nje radi Spasitelj i Njegovi službenici anđeli
ovdje na zemlji se neče osnivati nikakve kršćanske institucije jer bi ako se to dogodilo kojim slučajem ta institucija imala više jezuita nego vjernika

usotalom pogledajte danas adventiste u americi, šta su postigli građenjem crkava, raznoraznih ustanova za vjeronauk, za zbrinjavanje ljudi
postogli su to da su ih jezuiti razbili, ušutkali i vratili natrag pod skute sancta sedes made in vatikan

kada netko pita gdje je Kristova crkva ? tamo gdje je dvoje ili više ljudi okupljeno u njegovo ime
vjernici se sastaju po privat stanovima, kućama, propovjeda se posvuda
tako je neprijateljima kršćanstva 100x teže prodrijeti, uvući se u Kristovu čistu zajednicu

eto još jedan direktan odgovor, vrlo jasan svakom čovjeku
ako još nešto zanima, slobodno pitajte

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
tako je Kristova crkva je pravi naziv, vjernici su kršćani
Kristova crkva nema nikakvog zemaljskog poglavara, jer poglavar crkve je Krist,
tu crkvu nemože voditi nijedan čovjek, je ako je vodi onda to više nije kršćanska crkva

Znači, Isus je poglavar tvoje crkve? Pošto je teško pretpostaviti da imate telefonsku vezu sa Isusom, ko usmjerava pravce vašeg djelovanja, ko daje smjernice? Ne možeš reći smjernice su date u Svetom pismu, jer ono je nastalo prije dva i po milenijuma, a današnje vrijeme traži izvjesna prilagođavanja, u skladu sa saznanjima savremenih ljudi, koji, recimo, posve sigurno znaju da se Sunce ne vrti oko Zemlje, nego Zemlja oko Suca. Ili vi, možda, i dalje vjerujete da je tako?
Nadalje, osim što se sastajete po kućama, ko zakazuje sabore, jer nije moguće da postoji bilo kakva organizacija, a pogotovu crkvena zajednica bez svojih institucija koje će voditi organizaciju, jer bi u tom slučaju vjernici bili kao muhe bez glave.
Sve u svemu, ova tvoja vizija Hristove crkve je neka utopija koja nema nikakve šanse da saživi u realnosti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
I ti, spedy, slično mrsavkicu, svašta pričaš ali ne daješ konkretan odgovor na ono na što se taj odgovor traži. Kažeš Hristova crkva? Da li je to zvanični naziv crkve kojoj pripadaš? Ko je zemaljski poglavar te crkve? Gdje se nalaze njene institucije?
Eto, vrlo jasna i konkretna pitanja. U jednoj rečenici se može na njih odgovoriti i u ovom slučaju, nije potrebno pisati čitave traktate o "pravoj" vjeri i "pravom" Bogu.

Šefe, nemaju oni para za crkvu jer ih je malo, a i to malo ništa ne zarađuje jer neće da rade, bar ne subotom. Sa današnjom konkurencijom na tržištu rada ne možeš ti da postavljaš uslove. Da imaju para, napravili bi oni crkvu veću od Aja Sofije, i ništa se nebi bojali tih nekih jezuita, šta ti ja znam koga. Sada, jadni, po tuđim stanovima bajaju ispod glasa da ih ne čuju komšije i ukućanima da ne smetaju dok gledaju turske serije. A najrađe bi u rogove duvali iz sve snage, jer oni se predstavljaju kao "oni koji duvaju u rogove" kako bi ih ljudi čuli i pridružili im se u duvanju.(tema: Ojašnjenj biblijskih pojmova i simbola #1) Meni je žao što oni nemaju gde ni u šta da duvaju, pa sam mislio da se ovde organizira, ako može, prikupljanje dobrovoljnih priloga za kupnju šatora za sektu Hristova crkva. Njima bi najbolje šator odgovarao. Sa šatorom nebi uvredili Isusa koji je (po njima) rekao ne gradite crkve, šator bi mogli da premeštaju gde im je volja, bežeći pred neprijateljima hrišćanstva a i iz šatora bi se dobro, na daleko čulo kad bi u rogove duvali. I obavezno da im se nabavi onaj vojni, sanitetski šator jer već ima naslikan krst na sebi, i ako bi neko hteo da svrati u klaonicu neku i da nabavi par rogova. Adresa tzv., "Hristove crkve" više nebi bila ni važna jer bi narod lako pronalazio šator koji bi često menjao mesta, samo treba da sledi zvuk trubećih rogova, i tako bi po celom svetu mogli da duvaju. I Moira Orfei je počela sa jednim šatorom a vidi je sad, ima nekoliko prikolica i kola.
Šefe, s obzirom da "Hristovi crkvaši" nemaju sedište, najbolje bi bilo da tebi šaljemo pare sa naznakom "Hristov šator". (da se zna za koga je)

Natrag