1.Čućemo od Adv. da li oslovljavaju Jelenine tekstove DUH PROROŠTVA ili Bibliju i to će se jasno videti:
,,
~ 7 ~
Elen Vajt (3. dio): Duh proroš
tva potvrđuje istinu o nadahnuću
Originalni spisi Duha proroštva u savršenom su skladu sa biblij
skim učenjem o nadahnuću. Dok
istražujemo spise Elen Vajt, zapažamo da su jasne i nedvosmisle
ne izjave koje uče konceptu „diktata
Svetog Duha“, a koje se nalaze u originalnim knjigama Duha pror
oštva (Spirit of Prophecy), izbrisane iz
serije „Velika borba“ (Conflict of Ages). To je vrlo zanimljivo
u svijetlu sukoba po pitanju nadahnuća i uopšte
izmjena i cenzurisanja djela Elen Vajt.,,
Ne treba vam niko objašnjavati kako knjige Vajtove oslovljavajuDUH PROROŠTVA.
Još jedan dokaz da su Jelenine knjige za njih DUH PROROŠTVA:
Elen Vajt (4. dio): Ključni akteri promjena Džejms Vajt kao podrška i zaštita Duhu proroštva
„Pošto mi je muž stajao sa strane da me podrži u radu, i pošto je on imao jasno svjedočanstvo za
usklađivanje sa djelom Duha Božjeg, mnogi su osjećali da ih moj muž lično povređuje, dok je Gospod bio
taj koji je položio na njega to breme, i kroz svoga slugu ih uk oravao ne bi li ih naveo da se pokaju za svoje
greške i da zadobiju naklonost Božju... Bog je našao za shodno da me gurne na položaje na koje nije
postavljao nikog drugog u našem rangu. On je položio na mene br emena ukora kakva nije dao nikom
drugom. Moj muž stajao je uz mene da podrži ta svjedočanstva i ujedini svoj glas sa svjedočanstvom
ukora. Bio je primoran da odlučno stane i suzbija nevjerstvo i pobunu, koji su bili drski i prkosni, i koji bi
srušili svako svjedočanstvo koje sam nosila, zato što su oni koji su ukoravani bili povrijeđeni i duboko osjeć
ali dati ukor.“ (Testimony 23, pp. 15, 85, 86)
Sve dok je Džejms Vajt bio živ (1881) da štiti spise Duha proroštva, poruke su u suštini ostale čiste i
nepromijenjene. ,,
,,Vaganje dokaza: Istraživanje izmjena u knjigama Osnovu za ovo istraživanje čine razlike u seriji knjiga pod nazivom „Duh proroštva“ – originalnih spisa,od oni u falsifikovanoj seriji pod nazivom „Konflikt vjekova“,
i te razlike možemo svrstati u tri grupe: (1)greške u drugoj seriji kojih nema u prvoj; (2) doktrinarne isti
ne koje su izbrisane u seriji „Konflikt vjekova“radi usklađivanja sa popularnim „hrišćanstvom“; (3) kontradikto
rne izjave.a) „Duh proroštva, knjiga 1“ vs „Patrijarsi i proroci“i) Pobuna Koreja, Datana i Abirona. – U knjizi „Duh Proroštva 1
“ stoji da je u pomoru stradalo 14700 ljudi (str. 304, 308), dok u „Patrijarsi i proroci“ (str. 402.5),,
2.
,,Samo bih naveo, da nisu reci ELLEN WHITE nazvane Duh prorostva, vec je celokupno njeno spisateljsko delo nazvano SVEDOCANSTVA DUHA PROROSTVA - odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.,,
Meni je žao što moram i ovde konstatovati da nije rečena istina jer nigde se u Bibliji ne kaže: ,,odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.,, već se isključivo REČI ISUSOVE tako oslovljavaju jer u protivnom bi svaki prorok za svoje proroštvo mogao reći da jeto DUH PROROŠTVAali nije jer se SAMO REČ ISUSOVA tako sme nazvati evo dokaz:
19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Samo one Isusove reči se mogu tako nasloviti a ne reči drugih ljudi.
3.
Urija Smit je izdao Danilo i Otkrivenje kao i datum koji su Adv. prihvatili i danas gaveruju.
Urija Smit je za 9-tu glavu Otk.rekao kako je ta glava opis Otomanskog carstva što reformni pokret Adventistasemog dana i danas uči a to smo mogli čuti i iz usta Laodikeje jer Adventisti uče iz Urijine knjige i to je bila među prve tri knjige koje sam kao Adv.pročitao isvi sutako verovali a iz reči Laodikeje čujem da i on veruje kako je Miler učio.
Tako da sve ovo iznad meni upućeno je izraz beznađa i nemoći da se sakrije jedinstvo verovanja Urije Smita i Adv.semog dana.
Ja sam tu knjigu između mnogihdrugih poklonio davno Adv. biblioteci inače bih je skenirao da čujete kod Urije Laodikejino verovanje koji javno negira da to nije Urijino verovanje i da ne uče iz te knjige.Ako postoji negde onlajn knjiga nađite to tumačenje i kopirajte i pitajte dotičnog kako se usuđuje javno govoriti neistinu i još je pripisavati meni.
Upozorenje:
Ako knjige nema na netu ja se pred SVIMA OVDE PRISUTNIM FORUMAŠIMA OBAVEZUJEM DA ONAJ KO KUPI TU KNJIGU IMA JE U PRODAJI I NE NAĐE U TUMAČENJU URIJE SMOITA DA JE OTOMANSKO CARSTVO ISPUNJENJE 9-TE GLAVE OTK.DA MU POŠALJEM IZNOS KOJI JE DAO ZA TU KNJIGU I DA PRED SVIMA VAMA KAŽEM KAKO SAM JA LAŽOV.
U SUPROTNOM KAD NAĐETE TAJ TEKST I POSTAVITE GA PITAJTE LAODIKEJU KAKO SE USUĐUJE DA GOVORI NEISTINU A KAŽE DA JE VERUJUĆI IJOŠ DA GA BOG VODI.