Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Voljela bi i ja te podatke znat , što u stvari te godine znače???
POZDRAV

Neće te oni ništa odgovoriti jer je to kao iAdv. lažna proročka organizacija iz istog korena nastala i obe su pogađale datume i naravno slagale.Nezna se koja je pogubnija Js ne uzimajutelo Hristovo i smatraju Isusa zaprvo Božje STVORENJE kao malog anđela koji je prihvatio da strada za svet i time dobio unapređenje u glavnog anđela.A Adv. oni imaju par stotina manjih ili većih laži u učenju i hule na darove Duha Svetog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramanam ponovo iznosis velike neistine, sa nabojem velike mrznje koja te izjeda i nagoni da pises ovakve gnusobe protiv svih cija vera se ne uklapa u tvoje licne poglede.

Nisi ti sudija, nego Bog, i kakvim sudom drugima sudis - tako ce tebi suditi Bog.

Ja sam tvoje obmane odavno razotkrio, a za ostale se molim da budu mudri i da prepoznaju tvoj duh i lukavstvo, kojim sejes bezumlje i mrznju medju ljudima.

Ujedno se ogradjujem o sve sto si napisao i o Adventistima i Ellen White, i svedocim da su to SVE lukavo smisljene neistine, prozete duhom mrznje i pakosti.

Neka ti je Bog u pomoci.

Adventisti nemaju veze sa Jehovinim svedocima, njiti su ikada odredjivali datum Hristovog dolaska, i nemaju ni jednu jedinu laz, ili lazno ucenje, vec se njihovo ucenje potpuno zasniva na bibliji.

To u vezi Mikera je vise puta objasnjeno, i to sto je ucinio Miler, cinio je u vreme dok Adventna crkva nije jos ni postojala, i to nije bila greska, jer to sto je iznosio je u potpunosti bilo biblijski, vec je napravio propust koji je proistekao iz pogresno protumacenog dogadjaja koji je trebao da se dogodi u odredjeno vreme, sto je tema za drugu temu, ali po pravilu - ti na svakoj temi sumanuto napadas Ellen Whhite i Adventiste, vredjas, omalovazavas..itd..pa to mora da su u tebi rodovi Bozjeg Dha, samo je pitanje "kog Boga u tvom slucaju" je Bog nebeski takve rodove ne poznaje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Viljem Milerje između ostalog dao svoje tumačenje Danila i Jovana kao Otkrivenja i ovde na forumu smo čuli kako Laodikeja za 9 glavu Otk.kaže da je to Otomansko carstvo i to u detalj opisuje Viljem Miler čije učenje Adv. zajednica zastupa kao i sam Laodikeja i on onda izjavi kako Miler i Adv. nemaju ništa zajedničkog a njegove knjige uče....kako to nazvati prepustam vama da zaključite.

A o tome da je Adv. zajednica prihvatila Milerov datum po kojem i danas uči ne trebate biti Adv.da bi znali i opet se pitam kako nazvati takvu ne promišljenu izjavu vi sami zaključite.
To da adv. zajednica Jelenine reči naziva Isusovim rečima ,,Duh Proroštva,, je svima poznato i to je velika hula jer ni Jovan za svoje reči nije smeo upotrebiti taj izraz.
A da oni ne uče istinu bar toga su svi svesni i onda izjava tipa ADVENTISTI UČE BIBLIJSKU NAUKU je krajnje neodgovorna i ne primerena,tako nešto ne može izjaviti razuman čovek.

Pismo nas upozorava da KUŠAMO DUHOVE i ne kaže kušajte ih po laskanju i finom govoru već PO UČENJU i takosvaki laskavi zmijski jezik lako je prepoznati po UČENJU jer umilan govor nikad nije bio merilo istine jer da jeste onda Ilija nikad nebi mogao bitiBoji prorok niti Jovan Krstitelj.

Bogvam svako dobro dao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje lazi prevare proistekle iz tvog zlog i nepreporodjenog srca ce otici s tobom u pogibao, ako se ne pokajes i predas Isusu da te ocisti i ucini od tebe coveka ljubavi, jer Bog nece nikako dopustiti takvim ljudima da udju u presveto Bozje carstvo gde vlada sklad i ljubav medju svim stanovnicima neba.

Ogradjujem se o sve sto iznosis..

Samo bih naveo, da nisu reci ELLEN WHITE nazvane Duh prorostva, vec je celokupno njeno spisateljsko delo nazvano SVEDOCANSTVA DUHA PROROSTVA - odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.
Iz tog razloga - njeni spisi su nazvani Duh prorostva, misleci na Duha Svetoga koji je nadahnjivao pisanje tih spisa.

Jos nesto cu reci, a vi sami zakljucite da li je ovo posteno sa Taramanine strane ili ne, i sami procenite kakav duh i namere se iza toga kriju.

Naime, kada Taramana Tumaci sveto pismo, ili kada navodi tumacenja drugih - on ujedno smatra da je to Tumacenje ispravno, i da on i ti drugi koje citira ili postavlja njihove video materijale, daon i oni imaju pravo da tumace rec Bozju, a kada su u pitanju SVI drugi, on to pravo osporava, posebno Adventistima.

Ovo je ujedno i moj ironican savet "Nemojte pokusavati da sami od sebe tumacite bibliju, cak i ako vam sam Bog to kaze, ili vam otkrije neko tumacenje, jer tu slobodu ima jedino Taramana, i morate od njega da trazite dozvolu, jer edino on ima ispravno tumacenje, i jedino je njemu Bog dao slobodu u celoj istoriji sveta da to cini"

Sami prosudite apsurd ovakve ideje koju on plasira.

------------------------------------

Slava Gospodu spasitelju!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
1.Čućemo od Adv. da li oslovljavaju Jelenine tekstove DUH PROROŠTVA ili Bibliju i to će se jasno videti:

,,
~ 7 ~
Elen Vajt (3. dio): Duh proroš
tva
potvrđuje istinu o nadahnuću
Originalni spisi Duha proroštva u savršenom su skladu sa biblij
skim učenjem o nadahnuću.
Dok
istražujemo spise Elen Vajt, zapažamo da su jasne i nedvosmisle
ne izjave koje uče konceptu „diktata
Svetog Duha“, a koje se nalaze u originalnim knjigama Duha pror
oštva (Spirit of Prophecy), izbrisane iz
serije „Velika borba“ (Conflict of Ages). To je vrlo zanimljivo
u svijetlu sukoba po pitanju nadahnuća i uopšte
izmjena i cenzurisanja djela Elen Vajt.,,

Ne treba vam niko objašnjavati kako knjige Vajtove oslovljavajuDUH PROROŠTVA.

Još jedan dokaz da su Jelenine knjige za njih DUH PROROŠTVA:

Elen Vajt (4. dio): Ključni akteri promjena Džejms Vajt kao podrška i zaštita Duhu proroštva
„Pošto mi je muž stajao sa strane da me podrži u radu, i pošto je on imao jasno svjedočanstvo za
usklađivanje sa djelom Duha Božjeg, mnogi su osjećali da ih moj muž lično povređuje, dok je Gospod bio
taj koji je položio na njega to breme, i kroz svoga slugu ih uk oravao ne bi li ih naveo da se pokaju za svoje
greške i da zadobiju naklonost Božju... Bog je našao za shodno da me gurne na položaje na koje nije
postavljao nikog drugog u našem rangu. On je položio na mene br emena ukora kakva nije dao nikom
drugom. Moj muž stajao je uz mene da podrži ta svjedočanstva i ujedini svoj glas sa svjedočanstvom
ukora. Bio je primoran da odlučno stane i suzbija nevjerstvo i pobunu, koji su bili drski i prkosni, i koji bi
srušili svako svjedočanstvo koje sam nosila, zato što su oni koji su ukoravani bili povrijeđeni i duboko osjeć
ali dati ukor.“ (Testimony 23, pp. 15, 85, 86)
Sve dok je Džejms Vajt bio živ (1881) da štiti spise Duha proroštva, poruke su u suštini ostale čiste i
nepromijenjene. ,,

,,Vaganje dokaza: Istraživanje izmjena u knjigama Osnovu za ovo istraživanje čine razlike u seriji knjiga pod nazivom „Duh proroštva“ – originalnih spisa,od oni u falsifikovanoj seriji pod nazivom „Konflikt vjekova“,
i te razlike možemo svrstati u tri grupe: (1)greške u drugoj seriji kojih nema u prvoj; (2) doktrinarne isti
ne koje su izbrisane u seriji „Konflikt vjekova“radi usklađivanja sa popularnim „hrišćanstvom“; (3) kontradikto
rne izjave.a) Duh proroštva, knjiga 1“ vs „Patrijarsi i proroci“i) Pobuna Koreja, Datana i Abirona. – U knjizi „Duh Proroštva 1
“ stoji da je u pomoru stradalo 14700 ljudi (str. 304, 308), dok u „Patrijarsi i proroci“ (str. 402.5),,

2.
,,Samo bih naveo, da nisu reci ELLEN WHITE nazvane Duh prorostva, vec je celokupno njeno spisateljsko delo nazvano SVEDOCANSTVA DUHA PROROSTVA - odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.,,

Meni je žao što moram i ovde konstatovati da nije rečena istina jer nigde se u Bibliji ne kaže: ,,odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.,, već se isključivo REČI ISUSOVE tako oslovljavaju jer u protivnom bi svaki prorok za svoje proroštvo mogao reći da jeto DUH PROROŠTVAali nije jer se SAMO REČ ISUSOVA tako sme nazvati evo dokaz:
19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Samo one Isusove reči se mogu tako nasloviti a ne reči drugih ljudi.

3.
Urija Smit je izdao Danilo i Otkrivenje kao i datum koji su Adv. prihvatili i danas gaveruju.
Urija Smit je za 9-tu glavu Otk.rekao kako je ta glava opis Otomanskog carstva što reformni pokret Adventistasemog dana i danas uči a to smo mogli čuti i iz usta Laodikeje jer Adventisti uče iz Urijine knjige i to je bila među prve tri knjige koje sam kao Adv.pročitao isvi sutako verovali a iz reči Laodikeje čujem da i on veruje kako je Miler učio.
Tako da sve ovo iznad meni upućeno je izraz beznađa i nemoći da se sakrije jedinstvo verovanja Urije Smita i Adv.semog dana.
Ja sam tu knjigu između mnogihdrugih poklonio davno Adv. biblioteci inače bih je skenirao da čujete kod Urije Laodikejino verovanje koji javno negira da to nije Urijino verovanje i da ne uče iz te knjige.Ako postoji negde onlajn knjiga nađite to tumačenje i kopirajte i pitajte dotičnog kako se usuđuje javno govoriti neistinu i još je pripisavati meni.

Upozorenje:
Ako knjige nema na netu ja se pred SVIMA OVDE PRISUTNIM FORUMAŠIMA OBAVEZUJEM DA ONAJ KO KUPI TU KNJIGU IMA JE U PRODAJI I NE NAĐE U TUMAČENJU URIJE SMOITA DA JE OTOMANSKO CARSTVO ISPUNJENJE 9-TE GLAVE OTK.DA MU POŠALJEM IZNOS KOJI JE DAO ZA TU KNJIGU I DA PRED SVIMA VAMA KAŽEM KAKO SAM JA LAŽOV.
U SUPROTNOM KAD NAĐETE TAJ TEKST I POSTAVITE GA PITAJTE LAODIKEJU KAKO SE USUĐUJE DA GOVORI NEISTINU A KAŽE DA JE VERUJUĆI IJOŠ DA GA BOG VODI.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve vise padas na ispitu istinoljubivosti i iznosis lazi sam sebi u oci, jer nije lep pripisivati nekome da je rekao nesto ako nije.

"Ja nisam napisao da ne postoji tumacenje da 9 poglavlje govori o Otomanskom carstu.

Naravno da postoji, ali ti si naveo da je Miler dao to tumacenje, sto ja nigde nisam pronasao"

Urija Smit jeste napisao knjigu "Tumacenje knjige proroka Danila i otkrivenja"

Dakle, iznosis neistine.

Sto se tice Ellen White, ono sto si citirao je pravo potvrda onoga sto sam ja i napisao u mom odgovoru, ali si ti to sve namerno izokrenuo i banalizovao.

Evo mog predhodnog odgovora:

"Samo bih naveo, da nisu reci ELLEN WHITE nazvane Duh prorostva, vec je celokupno njeno spisateljsko delo nazvano SVEDOCANSTVA DUHA PROROSTVA - odnosno DUHA SVETOGA koji je u bibliji nazvan DUH PROROSTVA.
Iz tog razloga - njeni spisi su nazvani Duh prorostva, misleci na Duha Svetoga koji je nadahnjivao pisanje tih spisa"

Dakle, Duh Sveti je Duh prorostva, i u prenesenom smislu - njeni spisi su nazvani Duh prorostva jer su to prorocki spisi koje je dao Duh Sveti.

Drugo, da bi neko govorio o duhu prorostva - on mora poznavati sta to znaci.

U bibliji "duh prorostva" je Duh Sveti koji daje prorocki dar, i to jasno pise u bibliji:

"Дарови су различни, али је Дух један"

"А у свакоме се појављује Дух на корист;
Јер једноме се даје Духом ријеч премудрости; а другоме ријеч разума по истоме Духу.
А другоме вјера, тијем истијем Духом; а другоме дар исцјељивања, по томе истом Духу;
А другоме да чини чудеса, а другоме пророштво, а другоме да разликује духове, а другоме различни језици, а другоме да казује језике.

А ово све чини један и тај исти Дух раздјељујући по својој власти свакоме како хоће.
Јер као што је тијело једно и уде има многе, а сви уди једнога тијела, премда су многи, једно су тијело: тако и Христос.
Јер једнијем духом ми се сви крстисмо у једно тијело, били Јевреји, или Грци, или робови, или сами своји; и сви се једнијем Духом напојисмо." ( 1 Korincanima 12. 7 - 13 )

Da se radi o Duhu Svetome koji daje duhovne darove i dar prorostva - potvrdjuje poslednji pomenuti stihm koji kaze da su verni krsteni Duhom Svetim:

Јер једнијем духом ми се сви крстисмо у једно тијело, били Јевреји, или Грци, или робови, или сами своји; и сви се једнијем Духом напојисмо."

A ovo potvrdjuje kontekst drugih navoda:

Jer je Jovan krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom svetijem ne dugo posle ovijeh dana" ( de4la apostolska 1. 5 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učenje Nju ejdža je da nema fizičkog uskrsnuća. A to je učenje JS. Zamislite da Isus mijenja tijelo da bi se pokazao ljudima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Učenje Nju ejdža je da nema fizičkog uskrsnuća. A to je učenje JS. Zamislite da Isus mijenja tijelo da bi se pokazao ljudima.

Tripo slazem se sa tobom da je to pogresno ucenje, ali nemoj povezivati nesto sa new age ucenjem kad ono sa J.S nema nikakve veze, nemoj koristiti te fraze bespotrebno..

Natrag