Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Verni koji vaskrsnu u poslednji dan, kao i zivi cija tela budu pretvorena ( kako biblija kaze ), dobice ista tela u kojima su ziveli na zemlji, samo sto ce ta tela biti obucena u besmrtnost i prosvetljena Bozjom slavom.

Isus je podignut u telu u kome je poloze u grob, ali je to telo bilo pretvoreno, data mu je jedna nova supstanca koja ga je ucinila neranjivim i besmrtnim.

"Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.
Ujedanput, u trenuću oka u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost"
( 1 Korincanima 15. 51 - 53 )

Ako zivi u poslednji dan dobijaju nova tela, to znaci da oni moraju da napuste stara da bi dobili nova.

Biblija ipak kaze - da ce taj stari covek sa starim zemaljskim telom biti pretvoren, i to njegovo staro telo obuceno u besmrtnost, postati neranjivo i neraspadljivo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Biblija pise tj govori da postoje zemaljska telesna ili fizicka tela

I kako to dokazuje da je Isus ustao u ezoteričnom tijelu. Vaše učenje se poklapa sa učnjem Nju ejdža.

da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.
-------------------------------------------

Tijelo predstavlja grijeh ovdje. Pa Isus nije dobio raspadljivo tijelo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Biblija pise tj govori da postoje zemaljska telesna ili fizicka tela ,ali i da postoje nebeska tela,da ne kazem duhovna...
Evo jedan primer iz 1.Kor 15 glave
45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
46 Ali duhovno telo nije prvo, nego telesno, pa onda duhovno.
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.
48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani; i kakav je nebeski takvi su i nebeski.
49 I kako nosimo obličje zemljanog tako ćemo nositi i obličje nebeskog.
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.
Dakle Isusovo zemaljsko telo u kojem je ubijen,zrtvovan kao jagnje Bozje,tu zrtvu je prihvatio njegov Otac,i potom dao svom sinu NERASPADLIVO ,nebesko telo koje je imao i pre nego je poslat na zemlju.Sa tim nebeskim telom Isus je bio sposoban da se materijalizuje da uzima koje god hoce ljudsko telo sa kostima ,kao sto ih je i uzimao,a specijalno za Tomu uzeo je telo u kojem je ubijen,ili pak telo koje je bilo veoma slicno onome u kojem je ubijen.Naravno to telo ima ruke i noge i kosti i moze i da jede i da pije.Da bi isao na nebo,morao je da odbaci takvo telo,jer telo i krv ne mogu na "nebo".
Da bi to shvatili setite se da su andjeli i pre imali tu sposobnost da uzimaju ljudsko telo,naprimer u slucaju Manoja...,kad se covek koji mu je govorio ,podigao u ognju na nebo,a Manoje pomislio da je bog....
Sto se tice isusa,setite se da ga marija magdalena prepoznala tek po izgovorenim recima ,kao i ostali hriscani...,setite se da je sa takvim telom od kostiju prolazio kroz zakljucana vrata ....
Eto,ovo su samo neki od biblijskih stihova zasto JS govore da Isus nakon smrti vise nije imao "zemaljsko telesno telo",vec nebesko ,ili duhovno sa kojim je imao sposobnost da se i materijalizuje i dematerijalizuje kad god misli da je to potrebno.Nakon njegove smrti nije ga video niko od njegovih neprijatelja sem ucenika,sto bi bilo prakticno nemoguce da je imao zemaljsko telo,zar niste nekada pomislili i o tome?

Isusovo telo nije bilo neko drugo telo vec preobrazeno i to je on sam potvrdio kada je rekao ''vidi ruke i noge moje JA SAM GLAVOM', a pise da cemo biti ''slicni vaskrsenju Hristovom i da cemo i mi imati isto takvo telo'' dok sa druge strane za one koji ostanu zivi pise da ce se ''preobraziti'' tj. nece imati ''drugo telo'' vec ''preobrazeno telo''
>>"Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.''
Dakle ni Isus ''nije imao neko drugo telo nakon sto je vaskrsao vec isto to telo koje je polozeno u grob i 'preobrazeno' '', a to sto je mogao da ''prolazi kroz zid, da se pojavljuje niotkuda'' samo je odlika tog preobrazaja..

Teologija vam je suplja ko saksija, zao mi je, nemam vremena za detaljniji odgovor, ali i ovo je jasno sto sam dao, za one koji zele verovati..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Psalam 16,10 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.

Djela apostolska 2,27 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhljenja.

U SZ je prorečeno da Isusovo mrtvo tijelo neće vidjeti trulost, neće strunuti. To je prvi dokaz da je On ustao u besmrtnom tijelu. To proročanstvo je potvrđeno u Djelima apostola.

Jovan 20,27 Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.

Luka 24,39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tijela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isusovo telo nije bilo neko drugo telo vec preobrazeno i to je on sam potvrdio kada je rekao ''vidi ruke i noge moje JA SAM GLAVOM', a pise da cemo biti ''slicni vaskrsenju Hristovom i da cemo i mi imati isto takvo telo'' dok sa druge strane za one koji ostanu zivi pise da ce se ''preobraziti'' tj. nece imati ''drugo telo'' vec ''preobrazeno telo''
>>"Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.''
Dakle ni Isus ''nije imao neko drugo telo nakon sto je vaskrsao vec isto to telo koje je polozeno u grob i 'preobrazeno' '', a to sto je mogao da ''prolazi kroz zid, da se pojavljuje niotkuda'' samo je odlika tog preobrazaja..

Teologija vam je suplja ko saksija, zao mi je, nemam vremena za detaljniji odgovor, ali i ovo je jasno sto sam dao, za one koji zele verovati..

Dakle sta pise u poslnici1.Petrova 3 :18
18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;Kako tumacite "bivsi telom",a kako tumacite "ozivevsi duhom"?
Zar nije smesno i pomisliti da telo i krv mogu da idu na nebo???Ima li neki stih u Bibliji koji to podupire???
Biblija govori da postoji razlika izmedju zemaljskog i duhovnog,koja je razlicita kao noc i dan.
Za razliku od svih koji su pomrli pre njega pa uskrsnuli,sta kaze Biblija ,da li su i oni uskrsnuti na nebo ili ne?
Svi oni su uskrsnuti za zivot na zemlji i nakon toga su pomrli ponovo,dok je je sam Jehova Bog uskrsnuo licno svog Isusa Hrista i dao mu besmrtno telo,a takva tela dace jos i njegovoj braci koja ce sa njime biti sukraljevi i susvestenici da sude cak i andjelima,a besmrtno telo se razlikuje od smrtnog ko noc od dana,Dakle sta mislite da li je Isus ostao u smrtnom telu ili je pak dobio besmrtno telo?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dakle sta pise u poslnici1.Petrova 3 :18
18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;Kako tumacite "bivsi telom",a kako tumacite "ozivevsi duhom"?
Zar nije smesno i pomisliti da telo i krv mogu da idu na nebo???Ima li neki stih u Bibliji koji to podupire???
Biblija govori da postoji razlika izmedju zemaljskog i duhovnog,koja je razlicita kao noc i dan.
Za razliku od svih koji su pomrli pre njega pa uskrsnuli,sta kaze Biblija ,da li su i oni uskrsnuti na nebo ili ne?
Svi oni su uskrsnuti za zivot na zemlji i nakon toga su pomrli ponovo,dok je je sam Jehova Bog uskrsnuo licno svog Isusa Hrista i dao mu besmrtno telo,a takva tela dace jos i njegovoj braci koja ce sa njime biti sukraljevi i susvestenici da sude cak i andjelima,a besmrtno telo se razlikuje od smrtnog ko noc od dana,Dakle sta mislite da li je Isus ostao u smrtnom telu ili je pak dobio besmrtno telo?

Kaže UBIJENO JE TELO a onda je iz tog tela izašao duh kojim je sišao dole u podzemlje i propovedao duhovima u tamnici i tim istim duhom je ponovo ušao u telo i ono oživelo.
Ako se pitaš kako je mogao Isus sići duhom kad je Duh predao Ocu onda čuj:
10:17 Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.
10:18 Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet

Otac je DUH koji je bio u telu i izlazeći iz tela opet se u isto vrati a telo je pokorno Duhu.Telo je zbog Duha i stiglo i po Duhu začelo tako Duh ima vlast ući i izaći tj.dati telo i opet ga dići.
U Jehošui je SVA punina Božanstva telesno i ko vidi Isusa vidi veliku tajnu pobožnosti toliko sam sa vama i još me neznaš jer nam seSin dade koji je Otac večni i Bog silni ko nema tog Sina nema ni Oca jer se Otac u telu pokaza i od sada videste GA .

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Iz svakog tela od "zemlje","izadje duh i vrati se bogu".??? da nije isusov duh lutao prethodno po bespucima pakla???
Nadalje iz DK prevoda citamo matej 27:50
50 A Isus opet povika glasno i ispusti dušu.
Ako je tada ispustio dusu kada je ispustio duh????Sta je dusa ,a sta je duh???Jel mu dusa otisla na nebo,a duh u podzemlje,a telo ostalo na zemlji pa tako telo dusa i duh predstavljaju trojstvo???ccccccc.
Isus je bio potpuno mrtav bez svesti tri dana i tri noci i tek treci dan ga je Bog Otac uskrsnuo iz mrtvih da njegov svetac ne bi trulio.
Dela ap 2:31-35
31 Predvidevši govori za vaskrsenje Hristovo da se ne ostavi duša Njegova u paklu, ni telo Njegovo vide truljenje.
32 Ovog Isusa vaskrse Bog, čemu smo mi svi svedoci.
33 Desnicom dakle Božjom podiže se, i obećanje Svetog Duha primivši od Oca, izli ovo što vi sad vidite i čujete.
34 Jer David ne iziđe na nebesa, nego sam govori: Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane,
35 Dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim.
Bog nikada ne bi dopustio da telo njegovog sina ostane u grobu,a ne u "doslovnom paklu"sto je verovanje neznabozaca.
Nije Isus sam sebe vaskrsnuo,vec ga je vaskrsnuo njegov Bog i Otac Jehova.
Bog mu je dao besmrtno duhovno telo.
Da bi razumeo,mozda ti pomogne stih iz 1.Kor 15 glave
42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;
43 Seje se u sramoti, a ustaje u slavi; seje se u slabosti, a ustaje u sili;
44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
Isus je nakon smrti dobio od Oca duhovno telo sa kojim je mogao da ima koje god pozeli telesno telo,da ih menja ko beli ves.
Zemaljsko telo je ogranicavajuci faktor u svemu za svemir,cak i po ljudskim zakonima,a kamoli pa Bozjem.
Sta ti mislis u kom je telu Isus na nebu?telesnom(zemaljskom) ili pak duhovnom(nebeskom)???

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Iz svakog tela od "zemlje","izadje duh i vrati se bogu".??? da nije isusov duh lutao prethodno po bespucima pakla???
Znaš li ti šta je hades a šta kveber?

50 A Isus opet povika glasno i ispusti dušu.
Ako je tada ispustio dusu kada je ispustio duh????Sta je dusa ,a sta je duh???

Ispustiniduh znači da je duh po kojem je začet izašao a ispustanje duše znači umiranje tela.
Zar razboriti i neverni rob to nije znao da ti kaže?

Jel mu dusa otisla na nebo,a duh u podzemlje,a telo ostalo na zemlji pa tako telo dusa i duh predstavljaju trojstvo???ccccccc.

Vama Rašinim svedocima je sve smešno.
DUŠA je svesni deo čoveka i nalazi se i u mozgu i u krvi te se tako celo biće oslovljava dušom.
Duh izlazi iz materije i živ je.
Reci mi gde je Isus od 1914 godine na kojoj adresi?
Jel na oblacima tad odneo Rašine đake ili nas prevariše Božji proroci kad dođe da će uzeti unebo verne?

Isus je bio potpuno mrtav bez svesti tri dana i tri noci i tek treci dan ga je Bog Otac uskrsnuo iz mrtvih da njegov svetac ne bi trulio.

TELO.

44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
Isus je nakon smrti dobio od Oca duhovno telo sa kojim je mogao da ima koje god pozeli telesno telo,da ih menja ko beli ves.

Zaboravio si da se na gori preobraženja PREOBRAZIO promenio strukturu i imao nebesko telo i ko mu je to učinio On po svojoj volji najaviši to ranije ili ga Otac preobrazi?
Po vaskrsu ustalo je telo isto koje je raspeto a to je telesno telo koje se kad god je želelo moglo preobraziti a nama će Bog po uskrsnuću preobraziti telo jer mi sami ne možemo.

Reci mi šta se desilo 1975 god. kod Raše?

Natrag